2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
ayy suan ağlayabılırım içim rahatladı ınsanlar cok önyargılı uyuyşmazlık konusunda cok gözümü korkuttular sankı ben hastaymısım gıbı sankı bebegıme zarar veromusum gıbı
Aaa! Hiç de öyle şey duymadım. Çevrenizdekiler bu konuda pek bir sey bilmiyorlar, orası kesin. Bilmedikleri için sussalar bari zararları olmazmış size.. Annemle bizlerde bundan 40 küsür sene önce kan uyuşmazlığı varmış da, o zaman bile iğne ile çözülmüş şükür.. ki şimdiki zamanda hiç büyütülecek şey değil. O zaman cok doktora gidilmezmis ya, insanlar bilmezmis falan.. Ustelik çok sık da rastlanan bir şey bu. Anne kanı negatifse baba pozitifse direk düşünülen bir şey. Nasıl da buyutmusler. Boşa uzulmussunuz. Rahatladiginiza cok sevindim :)
...ama sorun şu ki; 1 haftadır hiç öyle davranamadim. Abur cubura düştüm Muhtemelen ben de daha çok kilo aldım ya da şiştim diyeyim.. Korkumdan tartinmiyorum Biraz dikkat edip sonra tartınacagim. Bence ödem tutmusumdur, iner yaa.. Amin
Sen yürüyüş de yapiyormussun ne güzel ya maşallah Ben uyusukluktan 18.30 gibi eve varıp.. yemektir şudur budur.. 10 gibi uykum geliyor direk.. Halbuki her gece çocuk uyuduktan sonra yürüme hedefim vardı ki, 10 gibi ancak uyuyor benimki. Bu ara onunla uyuyor kalıyorum.. İnşallah ben de yürürüm yaa..

Benim kanamam varken bazilari da bolca ananas ye diye yazmislar. Bebegin tutunmasina iyi.geliyormus. Iyi ki yememis miyim simdi de bunu duyunca
Evet iyi ki yememissiniz. Ilk 3 ay dusuge neden oluyor. Ben garanti olsun diye 4. Ay yiyorum. Cok faydali. Odemi azaltip dogumu kolaylastiriyor. Kalorisi cok dusuk bol sulu. Severim de ben

ayy suan ağlayabılırım içim rahatladı ınsanlar cok önyargılı uyuyşmazlık konusunda cok gözümü korkuttular sankı ben hastaymısım gıbı sankı bebegıme zarar veromusum gıbı
hiç önemli birşey değil...eskiden doktor vb ulaşmak zorken kan uyuşmazlığından çok bebek ölümü olurmuş hiç anlamazmış kimse tabi ebeler doğurtuyor doktor yok birşey yok....bu dediklerim 60-70 sene önce idi o zamanlarda değiliz çok şükür bir tane doktorumun ağzından da kan uyuşmazlığın var riskli diye birşey duymadım, iğneyi de ilk bebek doğunca yapıyorlar hatırladığım ikinci gebelikte vücut antikor üretip ikinci bebeği engellemesin diye. ilk gebeleğinizse hiç sorun yok doktorunuz doğru zamanda doğru şekilde yönlendirecektir.

Ödemdir o ödem :) ekstra sisiyoruz bu donemde ister istemez bağırsak hareketleri yavaşlıyor.
Iste kilo almamak için yapmamız gerekenleri biliyoruz aslinda ama hamilelikle birlikte eski enerji kalmıyor maalesef, yapabildigin kadar evde hareketli olursun, fırsat bulabilirsen haftasonlari yürürsün canim, elinden geldiği kadar sıkma kendini. Bir de insan abur cubur yememem lazım dedikçe daha çok canı çekiyor onlari, kendimi strese sokmamak için ben az miktarda izin veriyorum kendime şimdilik ama kilo bu hızla giderse bir dur diyeceğiz bakalim hayirlisi

Helenk canım doktorla iletişime geçtim iki gün geçmeyen ağrıda gelmeliydin dedi şimdi yarına randevu bulmaya çalışıyorum bir görüşmek için en azından içim rahat etsin. Acilde ultrason var mi acaba direkt oraya mi gitsem?

bulursak güzel bişiler birbirimizi haberdar edelim kara borsa oldu pantolon işi
kızlar inşallah önemsizdir ağrılarınız mutlaka haberdar edin bizi de gelişmelerden Helenk

kadın doğum nöbetçisi olan bi hastaneye gidebilirsin annewith

Bulunduğum yerde sadece üç tane hastane var ve o kadar zor ki doktor bulmak en olmadı acile gidicem canım

Yaa isim koymak çok zorlaştı gerçekten
Benim kızım 2 kız 1 erkek istedi hep Bilge, İpek ve Mert koyacakmış ısimlerini ama durum şöyle 2 erkek 1 kız olacak çocuklar ben Mert Ali koycam kesin Ali babamın adı ama bu dünyada gördüğüm en iyi insan olur kendisi en büyük istediğim de babam gibi oğullarımın olması

Kizin durumu karışık ben de çok Ipek istiyordum ama birden rağbet arttı o isme eşim Bilge istiyordu kızım ikisini de istiyor ama ortada tek kız var bakalım o nasıl sonuçlanacak şuan durumu belirsiz

Diğer oğlan ise en garibi yavrumun ne ismi var ne isim adayı var kimse 2 erkek beklemiyormuş demekki bakıyoruz bakıyoruz isim beğenmiyoruz begendiklerimizi es dost koymus hep koyamıyoruz şuan acilen koymazsak da kayinpederim kendi ismini koydurmak isteyebilir ama en kiymetsiz cocuklariyla evlendim zaten sevmezler bile yani neden koyalim ismini benim babami kuzenlerim bile severdi herkesi cok severdi cunku kuzenim bile oğlunun isminin yanına Ali koydu benim babam gibi olsun diye Yani isim enerjisi olarak ondan enerji alsın istemem bir de Ismail de koyasım yok o da var yani sadece isim enerjisi değil bir an önce bu işi çözmem lazım ayy kayınpederinin ismini koyarsam sevemem gibi geliyor hatta Allah sonumu hayır etsin

ben de kan uyuşmazlığı var 2. gebeliğim, hiç önemli birşey değil ilk doğumda da doğum sonrası hemen bir iğne yapmışlardı, hiçbir sıkıntı yaşamadık. hiç kafanıza takmayın
Üff cok bilmis insanlardan bıktım ben de. Arkadaşımında kan uyuşmazlığı var 3. Çocuğunu doğurdu, iğne varmış sanırım onu yaptıklarını demişti.
Seninle alakalı değil ki bu, bile isteye olan bir sey mi . Cahil insanları lütfen dinleme.

Bulunduğum yerde sadece üç tane hastane var ve o kadar zor ki doktor bulmak en olmadı acile gidicem canım
Bizim burdaki Üniversite hastanesinde acil kisminda kadin dogum ultrason her sey var. Devlette hastanesin de de var. Ama burdaki ozel hastanelerde yoktu.

Artik her isimdeb bolca var zaten ondan kulağa ne hoş geliyorsa ona.koyarim ben
oğlumun adı Tarık hiç duymadım :) çok nadir var, benim ismimde genel bir isim çok olması çocuk açısından sıkıntı olabilir diye ben biraz çocuk yerine empati yaparak ince düşünmeye çalışıyorum aslında. Kız isimleri bolca var sıkıntı artıyor, erkeklerde seçenek bana nedense çok daha fazla geliyor az olanlardan.

canım hangi şehirdesin ? istanbulda isen bir sürü doğum acil var diye biliyorum ben, kesin ultrason vardır oralarda da.

Kızlar merhaba, bugün doktor kontrolüm vardı. Çok şükür bebeğimin sağlık haberlerini aldım. Karnımın fazla büyümemesini ve bebeğin hareketlerini henüz hissedememeyi açıkçası kafama takıyordum çok şükür her şey yolunda. Arada sol tarafımda pıt pıtlar hissediyordum ama bu 4. gebeliğim olarak daha çabuk hissederim diye düşünmüştüm.
10 -15 günden hissedersin dedi. 163 gr olmuş minnoşum Benim gibi kaygı eden varsa Allah’ın izniyle merak etmesin inşallah sağlıkla kucağımıza almak da nasip olsun

canım erkek isminde bence güzel seçenek çok aslında, oğluma tarık koymuştuk ilkine, diğer istediğimiz Cem idi o olmadı, şimdi ikinci oğlan olursa Tibet koyacağız ama Cem ve Can hala çok beğeniyorum. ipeğe de rağbet arttı katılıyorum bizde de oğlan istiyor bakalım ne yapacağız.

Seçenek çok muu dünden beri araştırıyorum pek bişey bulamadım ya önerileriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…