- 12 Kasım 2018
- 851
- 2.883
- 63
Rica ederim canımçok teşekkür ederimmbir doktor da hamileyken senden kan gelirse sana iğne yapıyoruz gelmezse doğumdan sonra falan dedi. evlenirken aile hekimi iğne oluyorsun dedi. annem de seni doğururken senin ayak topuğuna iğne yaptılar dedi iyice kafam karışmıştı
sizin ilk gebeliğiniz mi? benim daha 1 aylık bile değil hemen biberon emzik falan bakıyorum, hatta elimden gelse bebek bezi stoklicam. annem almanya'da yaşıyor, duyar duymaz mağazalara koştu bebek içinRica ederim canımewt herkes farklı şeyler söyleyince insanın aklını daha fazla karıştırıyorlar
Benim üçüncü gebeligim aslında ikincisi boş gebelikti kürtaj oldum aslında alışveriş yönünde biraz haklısınız her geçen gün dahada artıyor bazı ürünlerin fiyatları tabi heyecan var ne görseniz almak istiyorsunuz gönlünüzce alışveriş yapın zaten bu çok güzel bir süreç ama birazcık erken gibi tabisizin ilk gebeliğiniz mi? benim daha 1 aylık bile değil hemen biberon emzik falan bakıyorum, hatta elimden gelse bebek bezi stoklicam. annem almanya'da yaşıyor, duyar duymaz mağazalara koştu bebek içinsizce çok mu acele ediyorum ama türkiye'de de hergün her şeye zam geliyor 9 ay sonra kim bilir fiyatlar ne olacak. cinsiyeti bilsem hemen her şeyi alıcam o derece
Canım konuya tam hakim olmamakla birlikte şöyle biliyorum lütfen yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltsin, hamilelik sürecinde kan uyuşmazlığı için belirli testler yapılıyor. Uyuşmazlık bebeğe olumsuz durum yaratacak gibiyse hamilelik sürecinde de iğneyle müdahale ediliyor, ama bir sorun çıkmıyorsa süreçte doğduktan hemen sonra iğne yapabiliyorlar diye biliyorum. Daha iyi bilen arkadaşlar vardır.kızlar ben en son ayın 8inde gitmiştim doktora ve kese görünmüştü minicik ama. doktor bana ayın 13ü 14ü gibi tekrar gel bazı tahliller isteyebilirim demişti, hem kontrol ederiz tekrar dedi. ben kan uyuşmazlığımız olduğunu ve demir eksikliğim olduğunu söylemiştim acaba ondan mı tahliller isteyecek? bu kan uyuşmazlığında ne yapılıyor bilen var mı? benim kan grubum A negatif eşimin 0 pozitif.
Valla cnm kız erkek olarak hiç düşünmedim ben, kızıma mesela bazen erkek reyonundan da kıyafet aldım, pembe kıyafeti nerdeyse hiç yok yeşiller morlar kırmızı turuncular dolu dolabı. Birde eskiler çocuğun giydiği haram yediği helal diye bir lafı var ya çok doğru. Kızıma dünyanın eşyasını aldım kimisini hiç giyemeden büyüdü. Onlari yıkayıp ütüleyip hep kaldırdım dolaba. Bu sefer kıyafet hiç almadan onları kullanırım diyorumsizin ilk gebeliğiniz mi? benim daha 1 aylık bile değil hemen biberon emzik falan bakıyorum, hatta elimden gelse bebek bezi stoklicam. annem almanya'da yaşıyor, duyar duymaz mağazalara koştu bebek içinsizce çok mu acele ediyorum ama türkiye'de de hergün her şeye zam geliyor 9 ay sonra kim bilir fiyatlar ne olacak. cinsiyeti bilsem hemen her şeyi alıcam o derece
İlkinin cinsiyeti neydi? Sanırım kız gebeliklerinde bulantı çok oluyormuş. Ben de cinsiyet merakına düştüm şimdi de saçma sapan şeylere bakıyorum yok Rus takvimi yok Çin takvimi yok yüzük testiBende de biraz oldu şimdi kesildi ilkinde çok kusan biri olarak bir yandan mutluyum diğer yandan da bir şey mi var diye tedirgin oluyorum
ben de çok şey almak istemiyorum, çabuk büyüyorlarmış zaten zamanla kıyafetleri olmuyormuş. bebek bezi şuan migrosta 2.si %60 indirimde ondan acaba alsam mı dedimValla cnm kız erkek olarak hiç düşünmedim ben, kızıma mesela bazen erkek reyonundan da kıyafet aldım, pembe kıyafeti nerdeyse hiç yok yeşiller morlar kırmızı turuncular dolu dolabı. Birde eskiler çocuğun giydiği haram yediği helal diye bir lafı var ya çok doğru. Kızıma dünyanın eşyasını aldım kimisini hiç giyemeden büyüdü. Onlari yıkayıp ütüleyip hep kaldırdım dolaba. Bu sefer kıyafet hiç almadan onları kullanırım diyorumbelki bir iki parça birsey alabilirim o kadar. Çünkü her şey var, hiçbirini dağıtmadim atmadım. Çok şey almayın gerçekten israf giyemeden büyüyorlar.
Ama bebek bezi mantıklı, 2 paket yenidogan 2 paket 1 numara ,3-4 paket 3 numara alıp kenara koymak lazım
Benim ilk bebeğim kızdı. Bilmiyorum cinsiyetle alakası olabilir mi acabaİlkinin cinsiyeti neydi? Sanırım kız gebeliklerinde bulantı çok oluyormuş. Ben de cinsiyet merakına düştüm şimdi de saçma sapan şeylere bakıyorum yok Rus takvimi yok Çin takvimi yok yüzük testisağlıklı olması en önemlisi tabii ki ama her annenin içinde bi his oluyor ister istemez. Allah sağlıklı sıhhatli, gönlümüze göre versin
ben de çok şey almak istemiyorum, çabuk büyüyorlarmış zaten zamanla kıyafetleri olmuyormuş. bebek bezi şuan migrosta 2.si %60 indirimde ondan acaba alsam mı dedimbi de numaraları var hiç anlamadım hangi marka alınmalı molfix bayağı indirimde hiç bilmiyorum farkeder mi markası bende de renk takıntısı yok ama hep erkekleri mavi kızları da pembe yapmışlar yeşil turuncu mor vs olsa ben de alıcam o tarz renkler bi de philipsin emzikleri ve biberonlarını almak istiyorum. süt sağma makineleri varmış çok gerekli mi bilmiyorum
sürekli zam geliyor her şeye bana da önceden alıp stoklamak mantıklı geliyor, marka önerilerine açığım ama o prima ne öyle allah aşkına çok pahalıVallahi bebek bezi eskiden her markanın alınabiliyordu çok fark yoktu. Ondan yeni fiyatlar çok uçuk diyorlar ne alırım hiç bilmiyorum ama kesinlikle bebek bezi stoğu çok mantıklı ben zamlardan pek etkilenmedim ilkinde stokculuktan kaynaklı
sürekli zam geliyor her şeye bana da önceden alıp stoklamak mantıklı geliyor, marka önerilerine açığım ama o prima ne öyle allah aşkına çok pahalıminies diye bir marka var o da çok uygunmuş. ticaret okduğumdan mı bilmiyorum illa piyasayı araştırmam lazım önceden D
Bulantılar kaçıncı haftada başlamıştıBenim ilk bebeğim kızdı. Bilmiyorum cinsiyetle alakası olabilir mi acabailkinde bende çok yerlere bakmıştım öyle çok merak ediyor insan yarısında kız yarısında erkek çıkmıştı 20 hafta arkasını döndü kızım her doktor farklı cinsiyet verdi çatlayacaktım ama sonunda renkli ultrason mu neydi o zamanlar her yerde yoktu özel olarak gitmiştik yaptırmaya ve orada net olarak kız demişti doktor çok mutlu olmuştum ögrendigim için
baby turco hiç görmedim ilk defa duydum sleepy ve molfixin fiyatlar primaya göre bayağı uygun, bir de bebekler için deterjanlar var hangi marka kullandınız acaba. ben zamanında kendimiz için evde stoklamıştım 21 tlye aldığım sıvı deterjan şuan 60 küsür tl olmuş şaka gibi 1 sene bile olmadı onları alalı. o yüzden deterjan almak da mantıklı aşırı fiyatları artıyorMinies eskiden çok sızdırıyordu daha yeni kullanan varsa benden daha doğru bir bilgilendirme yapabilirben huggies aliyordum ama o da Turkiye piyasasindan cekildi. Molfix ve sleepy de kullanmistim iyiydi ama dedigim gibi prima da alabiliyordum bazen onu da kullaniyordum yalan yok. Simdi almam ama prima, yine molfix sleepy ve bir de baby turco merak ediyorum onlara yonelmeyi düşünüyorum.
Aynen öyle ne gelirse Allah’tan rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah.Maşallah Allah bagışlasınanlattıkların zor arkadaşım seni iyi anlıyorum benimde ikinci gebeligim boş gebelikti geçen sene bu aylarda hatta bu günlerde kürtaj olmuştum kızım hayal kırıklığına ugradı bunuda söylemicektik doktor bazı şeyleri anlatınca anladı ve söylemek zorunda kaldık ama herşeyi söyledik herşey Allahtan dua edicez
Benimde doktorum aynısını söyledi keseyi gördükten sonraki hafta kalp atışı için çağırıyorlar kalp atışı olduğunda da rutin gebelikte istenilen testleri istiyorlar. Bu arada kan uyuşmazlığı bildiğim kadarıyla aynı kan grubunun tersi olduğunda oluyor. Yani A negatif seninse eşinin A pozitif olması gerekiyor kan uyuşmazlığında. Bizim doktorlar öyle söylemişti hastanede. Tabi size ne dediler bilemem. Ama stres yapmayın rutin testleri isteyecektir hekiminiz canımkızlar ben en son ayın 8inde gitmiştim doktora ve kese görünmüştü minicik ama. doktor bana ayın 13ü 14ü gibi tekrar gel bazı tahliller isteyebilirim demişti, hem kontrol ederiz tekrar dedi. ben kan uyuşmazlığımız olduğunu ve demir eksikliğim olduğunu söylemiştim acaba ondan mı tahliller isteyecek? bu kan uyuşmazlığında ne yapılıyor bilen var mı? benim kan grubum A negatif eşimin 0 pozitif.
Bulantılar kaçıncı haftada başlamıştıYaa ara ara bulantı hissediyorum ama çok yoğun değil, saçlarım mat ve ince görünüyor (kız), Rus takvimi (kız), yüzük testi (kız), sol göğsüm daha büyüdü (kız)… kafayı yicem cidden şimdiden kendimi kıza alıştırdım perşemde ultrasonda inşallah görünürse bir de yerine bakacağım bakalım solumda mı sağımda mı batma hissim sürekli solda ara ara sağda da oluyo ama ayyy niye şimdiden bu kadar taktım bilmiyorum
Kalp atışını abdomnal mi duydun canım yoksa transvajinal usg ile mi bakıldı?Benimde 1 Mart gösteriyor tahmini doğum tarihini şuan 7+0 ım 5+6 da kalp atışını duydum aynı gidiyoruz seninle
baby turco hiç görmedim ilk defa duydum sleepy ve molfixin fiyatlar primaya göre bayağı uygun, bir de bebekler için deterjanlar var hangi marka kullandınız acaba. ben zamanında kendimiz için evde stoklamıştım 21 tlye aldığım sıvı deterjan şuan 60 küsür tl olmuş şaka gibi 1 sene bile olmadı onları alalı. o yüzden deterjan almak da mantıklı aşırı fiyatları artıyor
İnşallah oradadır annesi ve sağlıklıdırBenim 5+6 falandı başladı ama ara ara oluyordu. Ama 1 hafta veya 10 gün sonra ağırlaştı ve 14 haftalık olana kadar sürekli kustum ağlıyordum artık kısarken doktora giderken 2 saat önce çıkıyordum çünkü sürekli inip kusup geri binmekten bir yere gitmem uzun sürüyordu.
Benim cin takvimi kız yüzük erkek çıkmıştı gogus isini bilmiyorum ama o da kızmış demek sol göğsün buyumustubebek sağdaydı benim o ne demekmis merak ettim. Gerci dogdu kizim ama sonucta kiz oldu yani
Takmamak elde değil bende öyle olmuştum ikincide valla onu düşünmedim hiç gerçi doktora bile gidemedim yarın 7+0 olacağız şuan merak ettiğim tek şey bebek orada mıbebegi bir gorsem rahatlayıp cinsiyete takacagim insallah biraz uzun sürdü ikinci çocuğa hamile kalabilmek ve ilaç tedavisi almıştım hep dış gebelik falan olur diye korkuttular yarın görüp rahatlayayim inşallah
İnşallah oradadır annesi ve sağlıklıdırtabii ki en önemlisi sağlık ama Allah biliyor ki içimden hep kız geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?