2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Rica ederim canımewt herkes farklı şeyler söyleyince insanın aklını daha fazla karıştırıyorlar

Rica ederim canımewt herkes farklı şeyler söyleyince insanın aklını daha fazla karıştırıyorlar
sizin ilk gebeliğiniz mi? benim daha 1 aylık bile değil hemen biberon emzik falan bakıyorum, hatta elimden gelse bebek bezi stoklicam. annem almanya'da yaşıyor, duyar duymaz mağazalara koştu bebek için sizce çok mu acele ediyorum ama türkiye'de de hergün her şeye zam geliyor 9 ay sonra kim bilir fiyatlar ne olacak. cinsiyeti bilsem hemen her şeyi alıcam o derece

Benim üçüncü gebeligim aslında ikincisi boş gebelikti kürtaj oldum aslında alışveriş yönünde biraz haklısınız her geçen gün dahada artıyor bazı ürünlerin fiyatları tabi heyecan var ne görseniz almak istiyorsunuz gönlünüzce alışveriş yapın zaten bu çok güzel bir süreç ama birazcık erken gibi tabi ben ilk gebeligimde ilk ögrendigimde sadece patik almıştım

Canım konuya tam hakim olmamakla birlikte şöyle biliyorum lütfen yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltsin, hamilelik sürecinde kan uyuşmazlığı için belirli testler yapılıyor. Uyuşmazlık bebeğe olumsuz durum yaratacak gibiyse hamilelik sürecinde de iğneyle müdahale ediliyor, ama bir sorun çıkmıyorsa süreçte doğduktan hemen sonra iğne yapabiliyorlar diye biliyorum. Daha iyi bilen arkadaşlar vardır.

Valla cnm kız erkek olarak hiç düşünmedim ben, kızıma mesela bazen erkek reyonundan da kıyafet aldım, pembe kıyafeti nerdeyse hiç yok yeşiller morlar kırmızı turuncular dolu dolabı. Birde eskiler çocuğun giydiği haram yediği helal diye bir lafı var ya çok doğru. Kızıma dünyanın eşyasını aldım kimisini hiç giyemeden büyüdü. Onlari yıkayıp ütüleyip hep kaldırdım dolaba. Bu sefer kıyafet hiç almadan onları kullanırım diyorum belki bir iki parça birsey alabilirim o kadar. Çünkü her şey var, hiçbirini dağıtmadim atmadım. Çok şey almayın gerçekten israf giyemeden büyüyorlar.
Ama bebek bezi mantıklı, 2 paket yenidogan 2 paket 1 numara ,3-4 paket 3 numara alıp kenara koymak lazım

Bende de biraz oldu şimdi kesildi ilkinde çok kusan biri olarak bir yandan mutluyum diğer yandan da bir şey mi var diye tedirgin oluyorum
İlkinin cinsiyeti neydi? Sanırım kız gebeliklerinde bulantı çok oluyormuş. Ben de cinsiyet merakına düştüm şimdi de saçma sapan şeylere bakıyorum yok Rus takvimi yok Çin takvimi yok yüzük testi sağlıklı olması en önemlisi tabii ki ama her annenin içinde bi his oluyor ister istemez. Allah sağlıklı sıhhatli, gönlümüze göre versin

ben de çok şey almak istemiyorum, çabuk büyüyorlarmış zaten zamanla kıyafetleri olmuyormuş. bebek bezi şuan migrosta 2.si %60 indirimde ondan acaba alsam mı dedim bi de numaraları var hiç anlamadım hangi marka alınmalı molfix bayağı indirimde hiç bilmiyorum farkeder mi markası bende de renk takıntısı yok ama hep erkekleri mavi kızları da pembe yapmışlar yeşil turuncu mor vs olsa ben de alıcam o tarz renkler bi de philipsin emzikleri ve biberonlarını almak istiyorum. süt sağma makineleri varmış çok gerekli mi bilmiyorum

Benim ilk bebeğim kızdı. Bilmiyorum cinsiyetle alakası olabilir mi acaba ilkinde bende çok yerlere bakmıştım öyle çok merak ediyor insan yarısında kız yarısında erkek çıkmıştı 20 hafta arkasını döndü kızım her doktor farklı cinsiyet verdi çatlayacaktım ama sonunda renkli ultrason mu neydi o zamanlar her yerde yoktu özel olarak gitmiştik yaptırmaya ve orada net olarak kız demişti doktor çok mutlu olmuştum ögrendigim için

Vallahi bebek bezi eskiden her markanın alınabiliyordu çok fark yoktu. Ondan yeni fiyatlar çok uçuk diyorlar ne alırım hiç bilmiyorum ama kesinlikle bebek bezi stoğu çok mantıklı ben zamlardan pek etkilenmedim ilkinde stokculuktan kaynaklı

sürekli zam geliyor her şeye bana da önceden alıp stoklamak mantıklı geliyor, marka önerilerine açığım ama o prima ne öyle allah aşkına çok pahalı minies diye bir marka var o da çok uygunmuş. ticaret okduğumdan mı bilmiyorum illa piyasayı araştırmam lazım önceden D

Minies eskiden çok sızdırıyordu daha yeni kullanan varsa benden daha doğru bir bilgilendirme yapabilir ben huggies aliyordum ama o da Turkiye piyasasindan cekildi. Molfix ve sleepy de kullanmistim iyiydi ama dedigim gibi prima da alabiliyordum bazen onu da kullaniyordum yalan yok. Simdi almam ama prima, yine molfix sleepy ve bir de baby turco merak ediyorum onlara yonelmeyi düşünüyorum.

Bulantılar kaçıncı haftada başlamıştı Yaa ara ara bulantı hissediyorum ama çok yoğun değil, saçlarım mat ve ince görünüyor (kız), Rus takvimi (kız), yüzük testi (kız), sol göğsüm daha büyüdü (kız)… kafayı yicem cidden şimdiden kendimi kıza alıştırdım perşemde ultrasonda inşallah görünürse bir de yerine bakacağım bakalım solumda mı sağımda mı batma hissim sürekli solda ara ara sağda da oluyo ama ayyy niye şimdiden bu kadar taktım bilmiyorum

baby turco hiç görmedim ilk defa duydum sleepy ve molfixin fiyatlar primaya göre bayağı uygun, bir de bebekler için deterjanlar var hangi marka kullandınız acaba. ben zamanında kendimiz için evde stoklamıştım 21 tlye aldığım sıvı deterjan şuan 60 küsür tl olmuş şaka gibi 1 sene bile olmadı onları alalı. o yüzden deterjan almak da mantıklı aşırı fiyatları artıyor

Aynen öyle ne gelirse Allah’tan rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin inşallah.

Benimde doktorum aynısını söyledi keseyi gördükten sonraki hafta kalp atışı için çağırıyorlar kalp atışı olduğunda da rutin gebelikte istenilen testleri istiyorlar. Bu arada kan uyuşmazlığı bildiğim kadarıyla aynı kan grubunun tersi olduğunda oluyor. Yani A negatif seninse eşinin A pozitif olması gerekiyor kan uyuşmazlığında. Bizim doktorlar öyle söylemişti hastanede. Tabi size ne dediler bilemem. Ama stres yapmayın rutin testleri isteyecektir hekiminiz canım

Benim 5+6 falandı başladı ama ara ara oluyordu. Ama 1 hafta veya 10 gün sonra ağırlaştı ve 14 haftalık olana kadar sürekli kustum ağlıyordum artık kısarken doktora giderken 2 saat önce çıkıyordum çünkü sürekli inip kusup geri binmekten bir yere gitmem uzun sürüyordu.
Benim cin takvimi kız yüzük erkek çıkmıştı gogus isini bilmiyorum ama o da kızmış demek sol göğsün buyumustu bebek sağdaydı benim o ne demekmis merak ettim. Gerci dogdu kizim ama sonucta kiz oldu yani
Takmamak elde değil bende öyle olmuştum ikincide valla onu düşünmedim hiç gerçi doktora bile gidemedim yarın 7+0 olacağız şuan merak ettiğim tek şey bebek orada mı bebegi bir gorsem rahatlayıp cinsiyete takacagim insallah biraz uzun sürdü ikinci çocuğa hamile kalabilmek ve ilaç tedavisi almıştım hep dış gebelik falan olur diye korkuttular yarın görüp rahatlayayim inşallah

Ben ilkinde deterjan ve ıslak mendilde genellikle e bebegin urunlerini kullanmıştım. Bak biraz büyüyünce e bebegin bezleri de iyi oluyor ama sıvı kaka konusunda iyi değil ondan ilk numaralarını pek kullanamamıştım. 1 ve 2 için bence molfix ve sleepy daha garanti bir secim olabilir ama 3ten sonra farketmez pek en uzun da 3 numara kullanmıştım ben çok almıştım ama kilolu bebek olursa diye stok yapmak zor oluyor benim kız zayıftı hep.
Dalın kızıma konak yaptı sampuan olarak ama herkeste olur mu bilmem bazen babannesinde yıkıyorum orda hala dalin var yine konak oluyor 5 yaşında çocuk benim kıza uymadı o marka. Sebamed falan gönül ister kullanmak ama yanaşmak mümkün olmaz herhalde ama dedigim gibi e bebegin kendi markaları hem normalde de uygun oluyor hem de bazı zamanlar özel indirimleri oluyor bu yönüyle tercih edilebilir bir de düz beyaz badileri de alınır e bebegin çünkü cinsiyet bilmesen de citcitli beyaz badi her çocuk giyiyor ben ondan aldım hep şimdi kız da olsa erkek de olsa onları kullanacağım yine.

İnşallah oradadır annesi ve sağlıklıdır tabii ki en önemlisi sağlık ama Allah biliyor ki içimden hep kız geçiyor.

İnşallah oradadır annesi ve sağlıklıdır tabii ki en önemlisi sağlık ama Allah biliyor ki içimden hep kız geçiyor.

İnşallah gönlüne göre olur kız çocuk çok güzel bir şey gerçekten ben mesela oğlum olsa nasıl bakılır bilmiyorum bile değişik geliyor Kız cilveli işveli oluyor erkek çocuklara göre daha kolay geliyor bana hiç erkek çocuk bakmadığım için de olabilir tabi. Geçen bir altını alayım dedim arkadaşımın bebeğinin üstüme işedi ama ogreniriz her seyi saglikli olsunlar da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…