2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben ilkinde yag kullandim. Cok az Catlak var ama duzenli plateste yapmistim. Lierac Catlak kremi yazdi. Bu defa bunu kullanacagim.
Hamilelikte pilates yapılıyor mu yaaa 🙈🙈🙈aşırı yapmak istiyorum çok fena formum bozuldu bozuşacak gibiyim. Bu arada lc Waikiki ve defactoya baktım dün. Maalesef orada hamilelik bölümü az ve pantolonları çok kötü tarz ve görünüş olarak, kumaş pantolon zaten yok ve rahat da değil. Başka nerden bulabilirim :/

Kız aynısını yazdım iki gün önce ben de öyle oldum hiç hamile gibi değilim. Birebir aynı belirtilerim vardı şu an sıfır. Arkadaşlar rahatlattı sağolsun. Bebeğin leğen kemiğine doğru kayması ve her gün aynı miktarda büyümemesi söylenmişti mantıklı geldi bana. Hatta aynı anda kzımayın Şubat annelerine de danıştım onlar da öyle olmuş bizim haftalarda çok rahatladım 🙈🤣 Eski kasık ağrıları göğüs hassasiyeti kalmıyormuş artık. Ara ara yine gelebilirmiş ama eskisi gibi belirtimiz olmayacakmış artık 🥰
Ya benim rahim normalden kucuk, bugune kadar da kasik agrim hic eksik olmayinca ben hep olacak ozel durumumdan diye dusundum. Bugun yok 🤷‍♀️
Öyle hamilelik değişik 😄 mesela sabah iyiyim diyodum sonra leğen kemiğine doğru sancım başladı 😄
Valla ben de anneme dedim ki (burada okuduklarimdan da sonda Rheaa Rheaa ) “kalk pizza yapalim” yorulma sonra dedi, biraz yorulayim da belki kasik agrim baslar tekrar hamile gibi hissederim dedim😆 nasil bi psikopatliksa bu, agrisa bi dert agrimasa baska dert
Artık çoğumuz 3. Aydayız ve ciddi anlamda disiplinli bir şekilde çatlak kremi kullanmaya başlamamız gerekiyor sanırım 😀YouTube bi kaç kişinin videosunu izledim çatlağı olmayanlar ortak noktası sabah akşam krem sürmüşler. Daha önce doğum yapmış arkadaşlar Lierac aldım ama yeterli olur mu? Ekstra yağlar vs ya da daha iyi bir marka önerisi olan var mı? Clarins diye bir markayı öneriyorlar kullanan var mı ?
Krem olarak Lierac daha iyidir bence, ikisini de kullanmadim ama, Lierac iyi bir dermokozmetik markasi, Clarins ise sadece kozmetik markasi. Burada pek cok tecrubeli arkadas yag oneriyor daha cok. Ben de yves rocherin Monoi yagini kullaniyorum ama hergun surmeye useniyorum 😕

Hamilelikte pilates yapılıyor mu yaaa 🙈🙈🙈aşırı yapmak istiyorum çok fena formum bozuldu bozuşacak gibiyim. Bu arada lc Waikiki ve defactoya baktım dün. Maalesef orada hamilelik bölümü az ve pantolonları çok kötü tarz ve görünüş olarak, kumaş pantolon zaten yok ve rahat da değil. Başka nerden bulabilirim :/
hamile kıyafeti konusunda ben de öneri alabilirim, lcw de cok secenek kalmamıs hakkaten eksiden daha coktu.
pilates tabiki yapılıyor ben de arastırıyorum suan online ders alabileceğim bir hoca, yoga da olabilir

Geçen hafta gittiğimiz kontroldeki videodan ss aldım. 11+2 ydikkkk 😍😍😌😌
B9AE0F97-7430-41D3-9216-F33B3B2BBDA8.jpeg

Kızlar selam d vitamini testini sağlık ocağı yapmıyormuş hastanede yaptırıyormuşuz hangi bölüme randevu almam lazım acaba bilen var mı ya da acilden girsem de yaptırabilir miyim?

Normal normal normal kuzum.. dönemsel şekilde bir sişecek bir inecek sonra yine büyüyecek 7.aydan sonra daha da büyüyecek büyüyecek hatta kiminin o kadar büyüyecek ki göğüs kenarlarında çatlaklar bile olacak...😇
🙈🙈 o kadar yazistik burda ama hala gidip bebege baktirasim var. Ama yapmayacagim 😅
Birazdan yapcam bende 😁 çaya kahveye beklerim 😁
Ohhh yakin olsan valla atlar gelirdim. Ama pizza yapmaya girisiyorum simdi ben de hamur acacagim 🤭
Yenilebilir hindistan cevizi yağı. Her akşam tüm vücuduma sürer 20-30 dakika yatağa yatar beklerdim. Sonra temiz pamuklu bir bezle fazla yağı alırdım vücudumdan, hop kıyafetlerimi giyinirken. Hem çok yumuşacık yapıyor cildi hem pırıl pırıl hemde mis gibi kokuyor gerçekten
Hindistan cevizi yagi tuylenme yapiyor diye bi soylenti duymustum ya, yok di mi oyle bisi?

Ben sukur hala 38 been gidiyorum. 10+0 dayim. Evet yapiliyor. Gebe platesi var, kursu da var, benim spor gecmisim oldugu icin Ben cdsini aldim. Evde kendim yapiyorum. Aslinda 4.ayda oneriyorlar ama benim doktorum risk olmadigi icin izin verdi..hafta da 2 gun hafif yapiyorum. Normal doguma cidden cok katkisi oluyor.

🙈🙈 o kadar yazistik burda ama hala gidip bebege baktirasim var. Ama yapmayacagim 😅
Bunu yapmanın sonu yok canım insan sürekli her gün görmek istiyor ama bi faydası yok gerçekten. Ben kaç kere tuttum kendimi. Sonraki kontrole kadar gitmeyeceğim diye karar verdim her seferinde ve uyguladım🙂 Bu kadar anne normal diyorsa gerçekten normaldir hiç kafana takma 😀

Kızlar selam d vitamini testini sağlık ocağı yapmıyormuş hastanede yaptırıyormuşuz hangi bölüme randevu almam lazım acaba bilen var mı ya da acilden girsem de yaptırabilir miyim?
Kuzucum bebişlerimiz için en iyisini istiyoruz ve acele ediyoruz bazen ama d vitamini tahlili yaptırmak için acile gitmene hiç gerek yok. Ben bi kere kasıklarım çok ağrıyor diye gittim onda da çok kararsız kaldım acil bişey mi gerçekten diye. Kendi doktorun tahlilini yapabilir gittiğinde sorabilirsin. Aman diyim kızlar acilleri mümkün oldukça meşgul etmeyelim 🙏🏻 Naçizane hatırlatmak istedim 🥰

Kendimi hiç full enerjik hissedemiyorum sizde de öyle oluyor mu? Ev işleri, her şey büyüyor gözümde. Gezmek falan da zor geliyor 😙
Ben 2 aydır öyleyim canım. Enerjiden eser yok bebeği sadece vitamin depolarım değil enerji depomu da tüketti maalesef. Artık bekliyorum bulantılarım geçerse bende enerjik olabilirim inşallah:))

Kızlar benim doktorun hesabına göre 9+6 oldu bugün benimde aynı zamanlarda olan var mı? Şu anki değişikliklerini merak ediyorum bende 7.haftadan beridir değişmeyen aksine hergün artan bi bulantı var sadece. Fetal DNA testi yaptıracağım önümüzdeki hafta yaptıracak planlar var mı başka?
Canim yani tam olarak kaçıncı hafta fetal dna testi yapiş oldun?
Benim dun ultrasonda 9+2 gözüküyordu ve doktor 8 gün sonra veracity fetal dna testi yapalim dedi. Yani o 10+3 olmuş olacam. Sence erken mi?
Yani en kötü ihtimalle yanlış sonuc vermzde bir daha mi kan alinir yoksa erken verildi diye yanlis sonuç mu çıkar?

Canim yani tam olarak kaçıncı hafta fetal dna testi yapiş oldun?
Benim dun ultrasonda 9+2 gözüküyordu ve doktor 8 gün sonra veracity fetal dna testi yapalim dedi. Yani o 10+3 olmuş olacam. Sence erken mi?
Yani en kötü ihtimalle yanlış sonuc vermzde bir daha mi kan alinir yoksa erken verildi diye yanlis sonuç mu çıkar?
Benim doktorum en garanti hafta 13. Hafta demişti (ben yaptırmadım)

Benim doktorum en garanti hafta 13. Hafta demişti (ben yaptırmadım)
Neye gore garanti diyorlar acaba onu merak ediyorum. Erken verilmiş olursa Yanlis sonuçlanabiliyor mu bu testler yoksa yetersiz diyip birdaha mi kan aliyorlar.
Ultrasonda hersey olması gerektigi gibi dedi ama neden bu kadar erken bu testi yapalim dedi ki off ya. Yaşım 35 olugundan dolayı direk bunu yapacaz dedi.

Neye gore garanti diyorlar acaba onu merak ediyorum. Erken verilmiş olursa Yanlis sonuçlanabiliyor mu bu testler yoksa yetersiz diyip birdaha mi kan aliyorlar.
Ultrasonda hersey olması gerektigi gibi dedi ama neden bu kadar erken bu testi yapalim dedi ki off ya. Yaşım 35 olugundan dolayı direk bunu yapacaz dedi.
Doğru sonuç vermesi açısından canım. Erken haftaları çok önermiyorlar, ama kıbrısta belki uygulama farklıdır

Back