- 20 Mart 2011
- 13.875
- 32.451
- 798
Profesyonel destek alsan canım?Kızlar uyku konularımdan bıktınız demi vallahi bende çok yoruldum ama yok çözemiyorum9 aylık olduk nerdeyse ve dün gece göğsüm yara oldu, deniyorum pes ediyorum sonra bişey oluyor gene deniyorum ama yok memede uyumayı bırakamadık, öyle bir hal aldı ki kızlar abartmıyorum yarım saate bir uyanıyor , gündüz iyiyiz memede uyutup yatırıyorum uyuyor alıyorum bazen uyanırsa arada sallıyorum ama gece 9 da yatıyoruz ya 9.30 kalkıyor sallıyoruz geri uyuyor 10 da kesin kalkıyor bazen sadece memede yanında uyumamı istiyor, dönemiyorum kıpırdayamıyorum anında uyanıyor , bugün artık kesin karar verdim , içerde emzirip yatmaya getirip uğraşıyorum gündüz ilk uykusuna 1 saatte geçti ikinci uykusuna 50 dk da geçti, sallıyorum alıyorum pışpışlıyorum asla durmazsa oda değiştirip emzirip tekrar uyumaya yatak odasına getiriyorum 2 sefer uyuttum ama psikolojik olarak bittim çünkü ağlıyor tepki veriyor, iyi bir annelik yapmak istiyorum asla ağlamasın istiyorum ama bu gece uykuları artık beni çok yoruyor kendisi de asla kaliteli uyumuyor ve boynum çok ağrıyor, paylaşmak istedim kızlar inşallah sabredip başarabilirim
Canım benim oğlan 8.5 aylık emekleme yok, geri geri sürünme yeni başladı, dediğin gibi emekleme gibi bir pozisyon alıyor ama ayağı altta kalıyor, 8. Ayda Ankara’da iyi bir doktora götürdüm neden emeklemiyor dedim çünkü annem falanda emeklemiyor hareketsiz falan demişti, kilosu 10 kiloydu doktor kilosu ayından 2 ay önde ve baş çevresi de büyük bir bebek kaldıramıyordur korkacak birşey yok dedi o zaman geri geri sürünmeyi dahi yapamıyordu sonra dan o da olunca rahatladım , doktor hiç takılmadı yani merak etme göz teması konusunda da ce e oyununda gülüyor mu sen odadan çıkınca ağlıyor mu çok önemliymiş yabancılaşmayı bilmesi anneyi tanıması varsa Allah korusun otizm vs şüphelenmeyin diye okudum.Kızlar oğlum tam 10 aylık 22 şubat dogumlu. Normalde 10 martta dogacaktı 37 haftalık dogdu. Benim sorum hala emeklemiyor dizlerinin üstüne kalkıp sürünerek komanda emeklemesi gibi tüm odayı geziyor ama emeklemiyor. Emekleme pozisyonu alıyor tek bacagı altta kıvrık kalıyor sonra korkup aglıyor. Gecikmiş mi sayılır biraz iri bir bebek. Başı,kilosu, boyu %97 persentilde ondan olabilir mi bir de bir sorum daha var göz teması az gibi geliyor bana sarkı söylerken falan bakıyor ama normal konuşurken kısa bakıp dönüyor. Parmagıyla işaret edebiliyor anne baba dede edi(kedi) avaba(araba) diyebiliyor. Alkıs cee ce oyunu top atma oyunu vs oynuyor ama ismine genelde bakmıyor 10 defa söylesem 3 ünde bakıyordur belki şüphelenmeli miyim sizin bebekler ne durumda
Yagli ve yogun kivamli ya biraz burundan assagi akabilir :)) o cam ucu burnunun icine sokuyormusun iyice:))Nasıl pıt diye sıkıyorsun ya iki saate akmıyor bir damlası
Aynı durumdan geçtik, iki gün hastanede yattık canım. Geçecek sabır
Doktora özellikle sordum ne yaptık da bu çocuk böyle oldu diye. Hiçbir şey dedi. Aklınıza gelebilecek en basit şeyden bile kapmış olabilir kaldı ki siz elinizden geleni fazla fazla yapmışsınız (günde 6-7 kez burnunu açıyorduk) dedi.
Bebeği hiç hastalanmayan veya ilaç kullanmayanlar süper anne değil.
Nasibimizi yaşıyoruz. Sıhhat de nasip hatta anne sütü de. Lütfen kendini kötü hissetme başkalarına da kulaklarını tıka. Bebeğine odaklan. Uyurken nefes alışverişini not al.
Canım yan memede yapışık bir şekilde ya inan yatamıyorum ki gece falan böyle bazen tahammülümün azaldığını hissediyorum sırtını dönüyor sonra bana dönüyor ya mutlaka meme açık olacak onu emecek yoksa ağlıyor, bizim sorun meme , memeden ayırmadan yataktan ayıramam bi de göğsüm acımaya başlayınca son damla oldu , bi yandanda üzülüyorum onu üzdüğüm için ofCnm emzirmedigim.icin sana yardimci olamıyorum keske tecrubelerimi paylasabilsem ama bu uyku isi sabir isi kesinlikle. Memeye bagliligini gectim bide ayni yatakda yatıyorsunuz once onu bi cozsen adim adim ayrilsaniz. Bide nasi yatiyon bebekle ya ben yatamiyorum tekme atiyor hep:)))
En sevdiği oyun ce ee hatta kendide bi kıyafet kubdak bulsun hemen yapıyor beni korkutuyor ben odadan cıkınca %90 ında aglıyodur cok nadir oyuna dalarsa aglamıyor. Yabanlıların bazılarından kaçıyor bazılarını hiç yadırgamıyor teşekkür ederim içim rahatladı biraz inş yoktur iki gündür cocuga durmadan adını söyleyip duruyor annem bana bak vs oda bıktı bende yorulduöCanım benim oğlan 8.5 aylık emekleme yok, geri geri sürünme yeni başladı, dediğin gibi emekleme gibi bir pozisyon alıyor ama ayağı altta kalıyor, 8. Ayda Ankara’da iyi bir doktora götürdüm neden emeklemiyor dedim çünkü annem falanda emeklemiyor hareketsiz falan demişti, kilosu 10 kiloydu doktor kilosu ayından 2 ay önde ve baş çevresi de büyük bir bebek kaldıramıyordur korkacak birşey yok dedi o zaman geri geri sürünmeyi dahi yapamıyordu sonra dan o da olunca rahatladım , doktor hiç takılmadı yani merak etme göz teması konusunda da ce e oyununda gülüyor mu sen odadan çıkınca ağlıyor mu çok önemliymiş yabancılaşmayı bilmesi anneyi tanıması varsa Allah korusun otizm vs şüphelenmeyin diye okudum.
Valla onu da düşünüyorum canım uyku eğitimi değil daha duyarlı bir yaklaşımla danışabileceğim bi yer de buldum Melis Keşan var psikolog omun kitabını da almıştım, bi şuan okuduklarımla ilerleyeceğim çünkü ücretsiz de olduğum için de maddi olarak çokta rahat bi dönemde değiliz ama gene de halledemezsem destek alacağım. Psikolog bebeklerin meme de uyumasına da karşı değil ama sağlıklı uyursa tabi 2-3 kere uyansa bende bu şekilde ilerleyecektim ama bizim kinin sağlıklı olduğunu düşünüyorum artık çünkü uyumuyoruz ikimizde , 3 saat deliksiz uyumadım çok uzun zamandırProfesyonel destek alsan canım?
Ne zamandır bu böyle devam ediyor. Benim oglumda diş patlayacagı bir hafta tüm gece memede oluyor sonra düzeliyor da. Eğer dişle alakalıysa karanfilli su öneririm cok işe yarıyorValla onu da düşünüyorum canım uyku eğitimi değil daha duyarlı bir yaklaşımla danışabileceğim bi yer de buldum Melis Keşan var psikolog omun kitabını da almıştım, bi şuan okuduklarımla ilerleyeceğim çünkü ücretsiz de olduğum için de maddi olarak çokta rahat bi dönemde değiliz ama gene de halledemezsem destek alacağım. Psikolog bebeklerin meme de uyumasına da karşı değil ama sağlıklı uyursa tabi 2-3 kere uyansa bende bu şekilde ilerleyecektim ama bizim kinin sağlıklı olduğunu düşünüyorum artık çünkü uyumuyoruz ikimizde , 3 saat deliksiz uyumadım çok uzun zamandır
Canım bebek senle temas kurmasa ce e yi anlamaz , sosyal iletişim bozukluğu otizm yani sen gitsen gelsen umursamaz , Allahın izniyle bişey yoktur bence de hiç pimpiriklenmeEn sevdiği oyun ce ee hatta kendide bi kıyafet kubdak bulsun hemen yapıyor beni korkutuyor ben odadan cıkınca %90 ında aglıyodur cok nadir oyuna dalarsa aglamıyor. Yabanlıların bazılarından kaçıyor bazılarını hiç yadırgamıyor teşekkür ederim içim rahatladı biraz inş yoktur iki gündür cocuga durmadan adını söyleyip duruyor annem bana bak vs oda bıktı bende yorulduö
Meme acik usumuyonmu ya:) ay valla meme agzinda oyle uyuyor yani paşamin keyfine bak hele:)Canım yan memede yapışık bir şekilde ya inan yatamıyorum ki gece falan böyle bazen tahammülümün azaldığını hissediyorum sırtını dönüyor sonra bana dönüyor ya mutlaka meme açık olacak onu emecek yoksa ağlıyor, bizim sorun meme , memeden ayırmadan yataktan ayıramam bi de göğsüm acımaya başlayınca son damla oldu , bi yandanda üzülüyorum onu üzdüğüm için of
Tamam arkadaşım çok çok teşekkür ederimEtkili oluyor canım ver sen bendeki de sarjlilardan. 4 kullanimdan sonra su doldurup su ile calistir cihazi temizlesin kendini
Öyle alıştım ki hiç hissetmiyorum bileMeme acik usumuyonmu ya:) ay valla meme agzinda oyle uyuyor yani paşamin keyfine bak hele:)
Cnm bu sürdürebilir bisey degil gercekten bi cozum bulman lazim agliyosa da ağlayacak yapcak bisey yok sanada yazik ya bi gun aglar 2 gun aglar alisacak illaki. Esinle birlikte beraber bu ise girisin oda arada yardim.etsin:)). Emzirsin dermisim ahahahahahaÖyle alıştım ki hiç hissetmiyorum bileaslında başlarda konforluydu canım ben de çok uyanmadan uyutmuş oluyordum bebeği kolaylıkla 4. Ay uyku gerilemesin de zorlandık sonra dedim ki hep böyle gitmez büyüdükçe uyuma süreleri uzar ama giderek daha sık uyanmaya ve sadece beni ve memeyi kabul etmeye başladı , yarım saate bir uyanıyor nerdeyse şuan 40-45 dk yada 1.5 saat deliksiz uyku çok nadir ve asla beşiğinde uyumuyor
Kızlar uyku konularımdan bıktınız demi vallahi bende çok yoruldum ama yok çözemiyorum9 aylık olduk nerdeyse ve dün gece göğsüm yara oldu, deniyorum pes ediyorum sonra bişey oluyor gene deniyorum ama yok memede uyumayı bırakamadık, öyle bir hal aldı ki kızlar abartmıyorum yarım saate bir uyanıyor , gündüz iyiyiz memede uyutup yatırıyorum uyuyor alıyorum bazen uyanırsa arada sallıyorum ama gece 9 da yatıyoruz ya 9.30 kalkıyor sallıyoruz geri uyuyor 10 da kesin kalkıyor bazen sadece memede yanında uyumamı istiyor, dönemiyorum kıpırdayamıyorum anında uyanıyor , bugün artık kesin karar verdim , içerde emzirip yatmaya getirip uğraşıyorum gündüz ilk uykusuna 1 saatte geçti ikinci uykusuna 50 dk da geçti, sallıyorum alıyorum pışpışlıyorum asla durmazsa oda değiştirip emzirip tekrar uyumaya yatak odasına getiriyorum 2 sefer uyuttum ama psikolojik olarak bittim çünkü ağlıyor tepki veriyor, iyi bir annelik yapmak istiyorum asla ağlamasın istiyorum ama bu gece uykuları artık beni çok yoruyor kendisi de asla kaliteli uyumuyor ve boynum çok ağrıyor, paylaşmak istedim kızlar inşallah sabredip başarabilirim
Ya o kadar babacı bi bebekli canım ama uyku var gece oldu ya eşimi ittiriyor beni istiyor çünkü onda meme yok, gündüz de onu görünce beni istemezCnm bu sürdürebilir bisey degil gercekten bi cozum bulman lazim agliyosa da ağlayacak yapcak bisey yok sanada yazik ya bi gun aglar 2 gun aglar alisacak illaki. Esinle birlikte beraber bu ise girisin oda arada yardim.etsin:)). Emzirsin dermisim ahahahahaha
Canım yatağımın sağında beşik solunda hamak varCanım biz ilk kızımızda bir hamak almıştık gece ağlamalarına çare olsun diye. Sallayınca bir tık daha uyurdu. Her uyanmasında meme veriyorsun anladığım kadarıyla, meme vermezsen uyumuyor doğru mu anlamışım? Memeyi azaltmak sanki ilk çare, her ağladığında meme vermeden belki suluğuyla su verebilirsin. Emzik almıyor diye hatırlıyordum, önce meme emmesi azalırsa daha geç uyanacak sen de biliyorsun. Geçici de olsa ayrı yerde uyumasını sağlayacak çözüm bulmalı. Bebek arabasına koyabilirsin, dediğim hamaktan alabilirsin. Allah kolaylık versin, bazı günler ben de 10-15 kere uyanıyorum inan. Ben her seferinde meme vermiyorum o da almıyor zaten. Emzik verip pışpışlıyorum ama çok zor anlıyorum seni
Canım yatağımın sağında beşik solunda hamak varhamak en büyük kurtarıcım en azından arada çok yıldığımda koyuyorum ama orda da max 40-45 dk uyuyor, çok sık uyandığı için yoruluyorum ve yanımda her istediğinde meme veriyorum, bi yandan da bebekte hiç yok resmen ben alıştırdım bu şekilde diye üzülüyorum emzik almıyor, kesinlikle memeyi düzenlemeden olmayacak canım ağzında uyuması iyice zorlaştı 4 dişi var ve batıyor artık, ben gece 3-4 sefer emziririp kalkıp ama yarım saat 40 dk da kalkmasın ya
Ya vicdanen onu mahrum mu bırakıyorum hissi de çok içimde bi yer onu ağlattığım için çok üzgün ama bi yerimde hayır bu uyku şekli sağlıklı değil diyor, bugün iki kere uyutabildim ya biraz cesaretlendim zor oluyor ama olabiliyor demek ki dedimBen de bu gece yanıma almışım, almışım diyorum çünkü bazen farketmiyorum yorgunluktan. 1-2 kere düştü yataktan, çünkü yatağın kenarına gidip yatıyor. Eşimle aramızda asla yatmıyor, en kenar olacak illa. Ben de kolumu doluyorum ama dediğim gibi ben de çok yorgunsam bazen farkedemiyorum. O zaman yataktan çıkmadan uyumuş oluyorum ben de.
Yine de sabır canım çoğu gitti azı kaldı. Yavaş yavaş normale dönecektir inşallah
Bizde böyleyiz az kaldı delirmemeKızlar uyku konularımdan bıktınız demi vallahi bende çok yoruldum ama yok çözemiyorum9 aylık olduk nerdeyse ve dün gece göğsüm yara oldu, deniyorum pes ediyorum sonra bişey oluyor gene deniyorum ama yok memede uyumayı bırakamadık, öyle bir hal aldı ki kızlar abartmıyorum yarım saate bir uyanıyor , gündüz iyiyiz memede uyutup yatırıyorum uyuyor alıyorum bazen uyanırsa arada sallıyorum ama gece 9 da yatıyoruz ya 9.30 kalkıyor sallıyoruz geri uyuyor 10 da kesin kalkıyor bazen sadece memede yanında uyumamı istiyor, dönemiyorum kıpırdayamıyorum anında uyanıyor , bugün artık kesin karar verdim , içerde emzirip yatmaya getirip uğraşıyorum gündüz ilk uykusuna 1 saatte geçti ikinci uykusuna 50 dk da geçti, sallıyorum alıyorum pışpışlıyorum asla durmazsa oda değiştirip emzirip tekrar uyumaya yatak odasına getiriyorum 2 sefer uyuttum ama psikolojik olarak bittim çünkü ağlıyor tepki veriyor, iyi bir annelik yapmak istiyorum asla ağlamasın istiyorum ama bu gece uykuları artık beni çok yoruyor kendisi de asla kaliteli uyumuyor ve boynum çok ağrıyor, paylaşmak istedim kızlar inşallah sabredip başarabilirim
Ya vicdanen onu mahrum mu bırakıyorum hissi de çok içimde bi yer onu ağlattığım için çok üzgün ama bi yerimde hayır bu uyku şekli sağlıklı değil diyor, bugün iki kere uyutabildim ya biraz cesaretlendim zor oluyor ama olabiliyor demek ki dedim
Çok çok haklısın ya ben ücretsizdeyim mesela diyorum işe başlamış olsam da bebek bu şekilde uyuyamazdı çözmem lazımdıO duyguya çok kapılma, çocukların kendini var etmesi için hep destek olmalı ama kendi ayakları üstünde durmalarını da sağlamalıyız. Yarın bir gün işe başlayacaksın mesela, sen işe giderken ağlayacak.. onu okula götüreceksin yine ağlayacak..arkadaşlarıyla ilişkilerinde zorlanacak ağlayacak..onları desteklemeliyiz, bugün belki ağlayacak ama onun iyiliği içinse daha sonra sana teşekkür edecek inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?