• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Özellikle defneye pişirmedim ama biz yerken masa gördü kendi yırttı verdim iki üç burgu makarna yedi😀

Ayda mı bir mi 😀 Allahım nasıl şaşırıyorum size bi bilsen bende durup dururken of Gidem bi makarna suyu koyam diyen insanım🤣🤣

Ss alındı😀 ben eline cubuk kraker verdim burda sizden duyup bağımlı oldu😀 şimdi kızım çubuk kraker getirim mi diyorum gözleri parlıyor😀 bi de eline bebe bisküvisi de veriyorum 😀
Çubuk kırakeri benimki de çok seviyor 🤗

Bence odayi ayirdiginda gidisata gore karar ver. Belkide bebek icin erken olacak deneyip karar vermek daha mantikli. Ben bi kac gun ayirdim ama hem gece beslenmesi hemde bazen mizirdanmasi yüzünden tekrar yanima aldim. Ayri odada kalkip yanina gitmek falan daha zor geldi bana.

gece beslenmesi olayı karmaşık ya aslında bana kalırsa en mantıklı 9 aydan sonra kesmek çünkü ay ilerledikçe farkındalıkları arttıkça kesinlikle daha zor oluyor. ben de hala devam ediyorum gece beslenmesine ama bıraktırma hedefim var şu olaylar bi bitsin de :KK70: emzirme olayı da avrupa da bu mantıkta belirli bir aydan sonra artık bebeğin anneye bu kadar bağımı yaşamasının karakter gelişimine zarar vereceğini düşünüyorlar bizim toplumda bu kadınlarda yokta erkeklerde çok fazla var bunla alakalı mıdır bilmiyorum ama belki yaradılış gereği erkek bebekleri daha çok etkiliyordur benim gözlemim bilimsel değil :KK70: gece beslenmesini kesmenin diğer iyi tarafı aslında deliksiz uyumaları uyku kalitelerinin daha güzel olması. Mesela sizce şuan aç oldukları için mi uyanıyorlar ? Ben hiç sanmıyorum tamamen alışkanlık

canım odan büyükse değerlendirebilirsin ama acele etme derim. ayrı oda biraz yıpratıcı olabiliyor eğer hala gece kalkması/beslenmesi varsa. ben montessori yatak alacağım için böyle bir durumda yanına yatarım diye düşünüyorum ama 2 yaşa kadar ayırmayı düşünmüyorum hala gece bizi arıyor çünkü yakınımızda olmak istiyor

çok geçmiş olsun :KK43: bu hastalıklar anneyi de bebeği de çok yıpratıyor inşallah hemen toparlar kuzum :KK43:

Canım ben odasını ayırdım. Ama geçiş sürecini yumuşak yapıyorum. İlk zaman sadece oyun oynadıkno odada, sonra kardeşi ile odalarına kaçmaya başladılar🤗 (demekki benimsedi) sonra gündüz uykuları odasında, derken şimdi gece uykusuna geçince yatağında gece acıkknca 2gibi uyanıyor ya o zaman yanıma alıyorum gene... Muhtemelen 10 aylık olunca tamamen geçmiş olur. Bu şekilde fark bile etmedi 😁 hasta olunca zaten eşim başka yere gider hangisi hasta ise o yanımda olur çocuklardan... Bizim böyle bir düzen olduğu için iyileşince geçerler yataklarına...

Canım benim odasında var 3 lü koltuk şu açıdan iyi oluyor ateslendigi gecelerde ateş ölcmek için orada kalıyorum kontrol amaçlı birde emzirdigim için oturup rahatça emziriyorum ama önce odasını ayır ihtiyac durumuna göre alırsın

Canım bizde ikiside var yürüteç abladan kalma başta çok inat ettim zararlı kullanmayacağım diye ama bizimki çok hareketli olduğu ve olur olmadık yerlere tutunup kalktığı düştüğü için kısa süreli kullanıyorum yemek yaparken 10 15 dk yada WC ye gitmem gerekiyorsa yada kısa süreli ev supurmelerinde çok iş görüyor açıkçası ama çocuktan çocuğa değişiyor hepsi sevmeye biliyor alacaksanda çok pahalı birşey alma derim yürüme arkadaşını ise biz yanındayken kullanıyorum daha kontrollü çünkü heryere gitmek istiyor düşer diye bizimki ikisini de seviyor ama dediğim gibi çok uzun süreli olmasa da yürüteç benim işimi de daha çok kolaylaştırıyor ama yürümeyi hızlandırmak içinde yürüme arkadaşı daha faydalı karar senin 🤣🤣
Sağolun kızlar, duruma göre karar verip alayım haklısınız ben de her şeyi önceden hazır etme gibi bir takıntı var 😁 Zaten daha gece uyanıyor bir kere, tamamen gece beslenmesi biterse ayıracağım, o da gelecek ay diye umuyorum bakalım. 🙏🏻

Kızlar şu her yeri foşur foşur yıkayan Cem Özkök’ü takip ediyor musunuz? Biraz bakayım dedim. Beslenme ile ilgili öne çıkanlarını inceledim de psikolojim bozuldu 🤦🏼‍♀️

Kızlar şu her yeri foşur foşur yıkayan Cem Özkök’ü takip ediyor musunuz? Biraz bakayım dedim. Beslenme ile ilgili öne çıkanlarını inceledim de psikolojim bozuldu 🤦🏼‍♀️
Takip ediodum biseyine sinirlendim takipten ciktim ama neyine sinirlenmistim hatırlamıyorum suan ahahahaha

Kızlar günaydın 😌 sizin beişlerde de su içerken yutma sıkıntısı oluyor mu acaba?🙄 biz her suyu içişimizde genzimize sıçratıyoruz sürekli ☹️ yani su içmek istemiyor bu yüzden 🥲😢
Canım bizde de çok sık kaçıyor, biberon emmeyen bi bebekti suyu biberonla verdim hatta 2-3 çeşit denedim genellikle boğazına kaçırıyor , bazen suyu kaşıkla verdim onda da kaçıyor şu ara munchin suluğu öğrendi onla daha iyi ama gene de kaçıyor, benim ki içememezlik etmiyor ama kaçsa da öksürüp devam ediyor😅

Kızlar günaydın, 5 numaralı beze geçen var mı?
Biz geçtik canim 11.5 kilo suan
Kızlar günaydın 😌 sizin beişlerde de su içerken yutma sıkıntısı oluyor mu acaba?🙄 biz her suyu içişimizde genzimize sıçratıyoruz sürekli ☹️ yani su içmek istemiyor bu yüzden 🥲😢
Günaydın canim acaba çok hızlı akıyor ya da çekiyor olabilir mi? Neyle iciriyorsun farklı suluk mu denesen

MelodiminEsi MelodiminEsi oğlun nasıl oldu canim? Ekin de orta kulak iltihabi başlangıcı olmuş. Dün çok kulağını kaşıdı ordan şüphelendim gece de uyandığında ağladı hep sabah doktora yazdik sansimiza hastanedeymis götürdük kamera ile baktı sağ kulak kızarık antibiyotik başladık mecburen çünkü bu enfeksiyon antibiyotiksiz geçmiyor. melindamel_mavi melindamel_mavi @Pink0606 sizin de olmuştu sanırım şimdi nasıllar antibiyotik kullandınız mı?

MelodiminEsi MelodiminEsi oğlun nasıl oldu canim? Ekin de orta kulak iltihabi başlangıcı olmuş. Dün çok kulağını kaşıdı ordan şüphelendim gece de uyandığında ağladı hep sabah doktora yazdik sansimiza hastanedeymis götürdük kamera ile baktı sağ kulak kızarık antibiyotik başladık mecburen çünkü bu enfeksiyon antibiyotiksiz geçmiyor. melindamel_mavi melindamel_mavi @Pink0606 sizin de olmuştu sanırım şimdi nasıllar antibiyotik kullandınız mı?
Cnm doktor atesi cikarsa antibiyotik ver demisti atesi cikmayinca vermedim bende zaditen damla verdim 1 hafta simdi kulagini saga sola sallamiyor artik dik pozisyonda yedirip iciriyoruz.

Arkadaslar ilkkez kiyma vericemde baska biseyle karistirip mi vereyim yoksa sadece kiymayi kavurup haslayipmi vereyim?

Mesajı yazalı bir ay olmuş ama yine de cevap vereyim ikincisinden cevap gelmesi. Normal olunca cevap gelmiyor zaten sizde durum nedir?
Çok teşekkürler. Bizde de ikinci normal gelmiş, sorarak öğrendim ben de. Ama o kadar korktum ki o bir hafta ne çektiğimi bir ben bilirim bir Allah. Allah bütün bebişlerimizi korusun, sağlıkla büyüsünler 🙏

Canım 4 ü ne zaman kullandım hatırlamıyorum 5 e geçeli o kadar uzun oldu , hatta ben 6 yı da aldım denedim ama büyük şuan 6

5 e geceli baya oldu ya

Biz geçtik canim 11.5 kilo suan

Günaydın canim acaba çok hızlı akıyor ya da çekiyor olabilir mi? Neyle iciriyorsun farklı suluk mu denesen

Canım ben 1 aydır gectım 5 numarya 4 artık kucuk gelıp tasıyordu
Teşekkürler kızlar... Bizimki de bu hafta taşıyor da ben de geçtim... Henüz 9 kilo olmadı benimki ama boyu uzun o yüzden galiba...

Back
X