• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar bebişleri yatarak mı emziriyorsunuz kucakta mı? Akşıma takıldı şimdi. Ben geceleri hep yatarak emziriyorum. Kulak enfesiyonu ondan mı oladu acaba 🙄
Kucağımda emziriyorum başı ve vücudu yan pozisyonda ama yine de otit oldu. Bence banyo sonrası kulakta su birikme ve soğuktan kaynaklı bizimkisi 🤷🏼‍♀️

Ben kucağımda yatar pozisyonda emziriyorum ama kafası hafif yukarıda oluyor.
Hasta olan tüm bebişlere geçmiş olsun. Hastalıkların biri bitiyor diğeri başlıyor resmen ya.

Benim kızçeme de antibiyotik alerji yaptı bıraktık. Şiddetli kramp ve ishal oldu ve kasılarak aşırı bir şekilde ağladığı için bir şeyler oluyo diye çok korktuk. Genital bölgesinde de pişmiş gibi kabarık kızarıklıklar oldu. Şimdi daha iyi ama alt değişimlerinde hala ağlıyor :KK43: Mustela ve Oksizinc kullanıyorum. Kantaron yağı da aldım ama daha gelmedi. En kısa sürede hafifler inşallah:KK43:(
Uyy kıyamam bebişine, geçmiş olsun arkadaşım. Bizim oğlan da nefret etti antibiyotikten. Ona antibiyotik verirken ne çektiğimizi bir ben bir Allah biliyor valla 🥲🙄

Kızlar bebişleri yatarak mı emziriyorsunuz kucakta mı? Akşıma takıldı şimdi. Ben geceleri hep yatarak emziriyorum. Kulak enfesiyonu ondan mı oladu acaba 🙄
Canım ben emzırrıken hep dızımı altına koyup kafayı yukseltıyorum orta kulak ıltıhapı yaptıgını duymustum. Ama meme reddı donemı yatarak emzırmek zorunda kalmıstım.

İyi bari canım çok şükür erken davranmışsın ben ikinci bir doktor görüşü alayım derken biraz geç kaldım.
Bulaşıcı bir şey de değil nasıl arttı ben de anlamadım açıkçası.
İkinci gittiğim doktor ile antibiyotik konusunu çok konuştuk bana dedi ki biz üsye olduğunda bile otite dönüşmesin diye antibiyotik veriyoruz sizinki zaten otit olmuş bunun pazarlığı olmaz 😕
Ama çok şükür deyim bu defa hiçbir etki hissetmedik antibiyotikten yana. Dışkısı vs çok normal. Sizin de çabucak geçsin 🙏🏻
Canım Ekin de 3 hafta önce üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdi o zaman antibiyotik kullanmadik belki de ordan kalan bir şey oldu bizim de çünkü aşırı bir geniz akıntısı vardı. İyi olsunlar da kullanacağız ne yapalım hasta halleri daha kötü 😕 antibiyotik ne vermişti size kaç gün icirdiniz? Bakalım inşallah bize de yan etki olmaz 🙏🏻 Simdilik keyfi hali yerinde insallah ilerlemeden engellemiş oluruz
Valla philips aventle içiriyorum canım ama emerken de kaçırıyor bu ara anlamadım gitti.

Oyy çok geçmiş olsun arkadaşım☹️ kullandık biz sen iyi başında yakalamışsın. Benim oğlanın ateşi vardı. Ateşi çıkmadan bir hafta önce doktoru herşey yolunda, kulağıyla saçıyla oynarsa diş ağrısı olabilir dediği için ben başta diş ateşi sanmıştım. Geçmeyince doktora gittik. Valla antibiyıtiği zor içirdik ama geçti şükür hatta yine bu ara kulağıyla oynayıp saçını çekmeye başladı yine mi tekrarlayacak diye aklım çıkıyor. Yine doktora götüreceğim kontrole. Yani herşeyden olabiliyormuş bir gece de kulağa inebiliyormuş iltihap, banyo yaparken kulağa su kaçmasından, soğuk havadan, hatta yatarak emzirmekten bile oluyormuş ben çok şaşırmıştım yatarak emziriyorum ben genelde oğlumu yapmamak mı lazım acaba. İnşallah hemen geçer çocuklarımıza uğramaz birdaha yıpratıcı bir süreç arkadaşım ama geçecek inşallah ☹️

Valla verip çwekiyorum verip çekiyorum emerken bile kaçırıyor çok enteresan bir şekilde.
Acele ediyordur canim belki. Geniz akıntısı var mi ? O da öksürük yapabiliyor. Size ne vermişti antibiyotik canim kaç gün icirdiniz ?

İnstagramda Prema var ya bu konuyla ilgili, anne sütünün yatarak emzirmede kulak enfeksiyonuna sebep olmadığı fakat biberonun buna enfeksiyona sebep olduğuna dair bir paylaşımını okumuştum, hatta becerebilirsem ekleyeyim.

Ben bazen yatarak bazen dizimin üzerine yatırarak bazen kucağımda emziriyorum başı hafif eğimli.

Kızlar ben kulak burun boğaz doktoruna götürdüğümde kızımı şunları söylemişti; bebeklerde kulak ile burun bağlantısı bizimkinden farklıdır o nedenle onların burun tıkanıklığı kulaklarına vurur. Kulak enfeksiyonu veya başkası çok değişken olabilir, hatta kendi çocuğundan örmek verdi, ben oğlumu muayene ettim bir şey yoktu 1 saat sonra muayene ettim kulağı kızarmıştı dedi.

Allah şifalar versin tüm kuzulara

Canım Ekin de 3 hafta önce üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdi o zaman antibiyotik kullanmadik belki de ordan kalan bir şey oldu bizim de çünkü aşırı bir geniz akıntısı vardı. İyi olsunlar da kullanacağız ne yapalım hasta halleri daha kötü 😕 antibiyotik ne vermişti size kaç gün icirdiniz? Bakalım inşallah bize de yan etki olmaz 🙏🏻 Simdilik keyfi hali yerinde insallah ilerlemeden engellemiş oluruz

Acele ediyordur canim belki. Geniz akıntısı var mi ? O da öksürük yapabiliyor. Size ne vermişti antibiyotik canim kaç gün icirdiniz ?
Klamoks canım. Beş gün kullandık iki gün daha kullanacağız. Bundan sonra banyoda pamuk koyacağım kulağına 🥺

Günaydın kızlar tüm bebeklerimize acil şifalar diliyorum bizimki de 1 haftadır grip burun akıntısı geniz akıntısı sürekli açıyorum burnunu inşallah ilerlemeden düzelir🙏🥺

Biz de 10.5-11 kilo civariyiz Molfix ve baby türco kullanıyorum şimdilik 4 numara devam tasma yapmadı henuz

Gün içinde bazen çok yorgunsam yatarak emziriyorum onun dışında hep oturarak kafası kolumda birazcık yukarı pozisyonda emziriyorum ☺️

Canım ben buharda haşlayıp çatalla eziyorum her yemeğine ekliyorum çorbalar hariç tüm sebze yemeklerine bence blendera gerek yok kasaptan da alırken 3 kez cektiriyorum
Cnm hic yiyemiyor puturlu hicbir sekilde cok canim sikiliyor bu duruma blendirdan geçirilmiş halini bile ogurerek yedi düşün artik. Sabah omlet yaptim yumusacik ya damagiyla ezse yutacak yok ogurdu durdu bende mama icirdim en son napim.

Günaydın kızlar tüm bebeklerimize acil şifalar diliyorum bizimki de 1 haftadır grip burun akıntısı geniz akıntısı sürekli açıyorum burnunu inşallah ilerlemeden düzelir🙏🥺

Biz de 10.5-11 kilo civariyiz Molfix ve baby türco kullanıyorum şimdilik 4 numara devam tasma yapmadı henuz

Gün içinde bazen çok yorgunsam yatarak emziriyorum onun dışında hep oturarak kafası kolumda birazcık yukarı pozisyonda emziriyorum ☺️
Baby turconun 4 numarasi minicik ya ben aldigima.pisman olmustum hizli hizli kullanip bitirdim seninki bide 10 kg nasi bacaklarda kizarma yapmiyormu bide bende cok sizinti yapti

Canım maşallah... Seninki neredeyse 10 aylık olmuş. Yürüme denemeleri var mı? Benim oğlum da bu cuma 9 aylık olacak :KK49: ama nasıl yaramaz anlatamam... Bugün bi baktım nasıl ulaştı ise kitaplıktaki kaktüsü saksı ile kaldırıp almış... Aaaa diye bir çıplık attım :D o da saksıyı fırlattı attı :sinirli: görsen her yer toprak... Allahtan eline batmadı... Ay daha neler neler anlatsam şok olursunuz :D :D

Benim oğlumda geniz akıntısı hep vardı kuzum ya, doktorlar bazı çocuklarda olabiliyor dedi. Hatta bugün doktora gittik yani muayene ne kadar kötü geçebilirse o kadar kötü geçti ağlamaktan hastaneyi yıktı ki hiç ağlayan bir bebek değildir genelde inanılmaz yabancıladı ve korktu. Onun o halini görmek beni perişan etti.
Biz antibiyotik augumentin şurup kullandık arkadaşım 10 gün boyunca sabah akşam ☹️
İnstagramda Prema var ya bu konuyla ilgili, anne sütünün yatarak emzirmede kulak enfeksiyonuna sebep olmadığı fakat biberonun buna enfeksiyona sebep olduğuna dair bir paylaşımını okumuştum, hatta becerebilirsem ekleyeyim.

Ben bazen yatarak bazen dizimin üzerine yatırarak bazen kucağımda emziriyorum başı hafif eğimli.

Teşekkür ederim arkadaşım okuyayım 😌😌

Cnm hic yiyemiyor puturlu hicbir sekilde cok canim sikiliyor bu duruma blendirdan geçirilmiş halini bile ogurerek yedi düşün artik. Sabah omlet yaptim yumusacik ya damagiyla ezse yutacak yok ogurdu durdu bende mama icirdim en son napim.

Benim bebeğim de sevemedi bi türlü kıymayı, geçen gün ağlayacaktım karşısında neden yemiyor diye :))) ama bi de onları düşünmemiz lazım, hiç bilmedikleri bi kıvam lezzet ağızlarında, alışma süreci olması çok normal. Çok küçükler daha, panik yapmamamız lazım. Zamana ihtiyaçları var. Ben en sevdiği sebzenin içine azar azar eklemeye çalışıyorum kıymayı, zamanla sevecekler kendinizi sıkmayın, siz elinizden geleni yapıyorsunuz.

Ben vermeye calistim da begenmedi tekrar denemedim bende

Bazı yerlerde 10 aylıkken verilir diyor, bazı yerlerde 1 yaşında. Ben geçen verdim, normalde yer, yedi de. Böyle ekşi tatları sever fakat sonra biraz dili yandı galiba ya da uyuştu anlamadım. Sizde durumu merak ettim

Bazı yerlerde 10 aylıkken verilir diyor, bazı yerlerde 1 yaşında. Ben geçen verdim, normalde yer, yedi de. Böyle ekşi tatları sever fakat sonra biraz dili yandı galiba ya da uyuştu anlamadım. Sizde durumu merak ettim
Canim suratini eksitti sadece onun haricinde baska bisey farketmedim

Benim bebeğim de sevemedi bi türlü kıymayı, geçen gün ağlayacaktım karşısında neden yemiyor diye :))) ama bi de onları düşünmemiz lazım, hiç bilmedikleri bi kıvam lezzet ağızlarında, alışma süreci olması çok normal. Çok küçükler daha, panik yapmamamız lazım. Zamana ihtiyaçları var. Ben en sevdiği sebzenin içine azar azar eklemeye çalışıyorum kıymayı, zamanla sevecekler kendinizi sıkmayın, siz elinizden geleni yapıyorsunuz.
Bence dokusuyla alakalı kıymayı pek beğenmiyorlar. Köfte, pirzola türünü daha çok seviyorlar.

Back
X