2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Hepsi üst üste gelmiş çok gecmis olsun tekrardan

Ayy cok gecmis olsun yaa resmen sebeke suyundan rotavirusu kapmis insallah hafif bi sekilde atlatir yaa

Her cesitten yiyor valla sanirim aksam yemegini oglen aksam da hafif bir seyler veriyorlar ben tam tersini yapiyorum. Düzeni bozmicam ya dedigin gibi kilosu guzel macera aramaya gerek yok
Akşam dediğin sen hangi saatte veriyorsun canım? Benim uyku düzeni yemek düzenini inanılmaz bozuyor. Dün mesela sadece kahvaltı ve 2.30 da yaptığı ara öğünü yedi. Uyku bastırdığı için akşam yemeden uyudu mesela. Deli oluyorum şu duruma

Ben sana anlatim kisaca neler yaptigimizi. Biz genelde ya 9 ya da 10da uyaniyoruz ilk işim emzirmek daha sonra yarim saat içinde taze sogan ve havuclu yumurta hazirliyorum eger onu yerse eline 1 muz veriyorum kendisi yiyor. 2 saat sonra yulaf ezmesi hazirliyorum. Bu aralar incir+muz+badem+ceviz ve yulaf yapiyorum yiyor. Sonra emzirmeye devam ama max 5 dk emiyor eger doymazsa devam sutu de hazirliyorum. Uyuyup uyaniyor yine emzirme daha sonra ya buharda sebze yapiyorum ya da meyve degisiyor. Eger yumurta yemediyse yumurta haslayip buharda pisirdiklerimle sarisini karistirip yediriyorum. Aksam 7 gibi de yemegini yediriyorum 1 saat sonra tekrar meyve yiyor spnra 2 3 kasik da yogurt bir sey vermiyorum sadece süt. Muhallebi falan yaparsam gece uyanip emmiyor o yuzden yapmiyorum ben.
Bazen degisiyor bunlar yani tam zamaninda her şey olmuyor tıpkı bizim gibi. O yüzden kafana çok fazla takma yapabildigin kadar zaten aç olsa huzurlu bir şekilde duracagini sanmiyorum ☺
Bak mesela bugun eşim işten geldi sabah 10da ona teslim ettim 2 saat uyumak için, kalktim sonra ne yedi diye sordum azicik yumurta yemis eline de kuru ekmek vermis merak etme ekmek yedi aç degil diyor yani ne diyim şimdi wjjdje icim rahatladi ama o da ugrasiyor hakkini yemicem

Kizlar peynir mayasiyla peynir yapan var mi? Çok taktim bu aralar yapmak istiyorum. Eşimin annesi yapti gönderdi ama çabuk bozuldu evde kendim az az yaparim diye düşündüm ama sadece bir düşünce yorumlara baktim da millet ne güzel peynirler yapmış

Eklentiler

• Screenshot_20231213_142132_Trendyol.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 32
Senin bebişin kilosu nasıl canım?

3300 doğmuştu 9. Ayda 9.2 idi. Boşver doktorun dediklerine takılma, skor peşinde değiliz ki sağlıklı olsunlar yeter.

Selam kızlar nasılsınız?
Yine bir hastalıkla mücadele dönemindeyim. Oglanda kanlı ishal başladı. Bugun 1 hafta olacak. Bir türlü geçmiyor bende de endişe tavan moddayimm...

Canım çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Aşıları yakın zamanda mı yaptırmıştın?

Canım sen Erzurumdasın değil mi, havanın erken kararıp aydınlanması da etkilidir uyuyup uyanmalarında. Biz Tokat’ta yaşarken dediğin gibi 6.30 da uyunur akşamda en geç 20.00 uyurdu.

Şimdi Bursa’da hava neredeyse 9 da aydınlanıyor, kızım 7.30-8.00 gibi uyanıyor akşamda 21.-21.30 gibi uyuyor. Gün içinde bazen 2 bazen 3 uykusu var

Herkes anlatmis bende anlatayim :))
Sabah en geç 8 de kalktigimizi varsayarsak 120 cc mama ile gune basliyoruz.
Sabah 10 da ben kahvaltımı ederken onada yumurta yogurt cokelek uclusunu yagda pisirip veriyorum yada bebe biskuvisi labne yada ikisini birden hazirliyorum hangisini yerse:)
Oglen uykuya gecis kalktiginda mama iciyor yine 120 cc yada uykuya geçmeden mama iciriyorum aclik durumuna gore
3 gibi kalkiyor oglen sebze yada et sulu tavuk sulu yemek yada corba bazen meyveli yogurt
Akşama dogru tekrar 120 cc mama
Aksam uykusu yaparsa pasamiz ne âlâ yapmazsa muhallebi yapiyorum aksamlari fix benim hep muhallebi yaparim
Uykuya gecisde icerse mama içiyorum icmezsee o sekilde yatiriyorum
9cu aydan sonra badem tahin pekmez et balik bunlara geçmeyi dusunuyorum simdilik bu sekilde ilerliyorum cunku hala puturluye gecemedik bende israr etmiyorum cunku sinirlerim bozuluyor benimde:)))

3860 canım... Hesaplıyor her gittiğimizde. Mesela 8.ay 8600 olmalıymış. Benimki 8400müş Bir yaşında 10 kg yi geçmiş olmalıymış...

Koç olsun diye az yatmadım 1 gün ile balıklıktan kurtardık ama balık mı olsaymış

Çok üzüldüm çookk... Allahım hemen şifa verir inşallah

Yaaaa hahhahha ekmek yemiş daha ne olsun Benimkinin de emmesi az aynı dediğin gibi maksimum beş dk. Ben de aç olsa durmaz ağlar diye düşünenlerdenim. Okuldan gelince yetişmek zor oluyor bir de bazen çeşit vs yapamıyorum ona üzülüyorum aslında biraz

Bence kilo kafaya takılacak bir durum degil sağlıklı olduktan sonra. Bence kilosu da az değil ilerde de kilo vermeye çalışıyorlar sonra
Kilo benim için de sorun değil. Ama yemiyor ya kan değeri de biraz düşük çıktı. Bu yüzden önemsiyor doktorumuz da ☺

Kızlar bebişler yürümeye başlayınca kutlama yapmayı düşünen var mı? Ben anı kalsın diye çekirdek ailecek yapmak istiyorum sanırım şimdiden duygulanıyorum...

Selam kızlar nasılsınız?
Yine bir hastalıkla mücadele dönemindeyim. Oglanda kanlı ishal başladı. Bugun 1 hafta olacak. Bir türlü geçmiyor bende de endişe tavan moddayimm...
Çok geçmiş olsun

Kızlar bebişler yürümeye başlayınca kutlama yapmayı düşünen var mı? Ben anı kalsın diye çekirdek ailecek yapmak istiyorum sanırım şimdiden duygulanıyorum...
Adım çöreği yaparlar bizde ama ben hiç yapmadım güzel olabilir kutlamak

Bak evet bu çok doğru. Havanın aydınlanmasına yarım saat kala uyanıyor kararınca da tavuk gibi uyumak istiyor
Hiç muhallebi yapmadım biraz biraz yapmaya başlarım ben de. Tahin pekmez ceviz badem gibi kuru yemiş veriyorum.
Aslında ben mama ile besliyor olsam sizler gibi daha çok yediririm ama emdiği için fazla yediğinde süt istemiyor artık. O nedenle temkinli gidiyorum. Ama kilo olarak iyi gidiyor çok şükür. Bünye olarak maalesef vasat bir bebek çok sık hastalanacak belliki
3860 canım... Hesaplıyor her gittiğimizde. Mesela 8.ay 8600 olmalıymış. Benimki 8400müş Bir yaşında 10 kg yi geçmiş olmalıymış...
Ay abartmasın 200 gramı yani 10 kg olur mutlaka hiç dert edecek şey değil. Kilo hastalık döneminde işe yarıyor. İştah kaybı vs olunca. Bebişin maşallahı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…