Hepsi üst üste gelmiş çok gecmis olsun tekrardanGitmez miyiz canım.
Burda şebeke suyunda 2 hafta sorun oldu. Sular kesildi , geri geldiğinde çamur aktı vs. O süreçte çocukları yıkamakta dahil hep hazır su kullandim. Sorun çözülüp sular temiz geldikten 3 gün sonra çocukları aksam yıkadım. Hay yıkamaz olaydım resmen. Yıkadıktan 8 saat sonra yüksek ateş başladı.39° civarı. Ertesi gün sabah ishal başladı. Öğlenden sonra saat 4 gibi hemen fakülte çocuk acile goturduk. Ordaki doktor şaka gibiydi resmen. Ateş ve ishal belirti değilmiş, ilaç kullanmaya gerek yok, ishal diyeti yapın, probiyotik kullanın ateşini düşürün. Düşmeyen 39 üstü atesi olduğunda yediği veya içtiği her şeyi kustuğunda acile gelin dedi ve gönderdi. Eve geldikten 2 saat geçmedi ishalde kan başladı. Hemen kendi çocuk doktorumuzla konuştuk. Sabaha kadar bez takibi yapın sürekli irtibatta kalalım geçmezse yarın getirin dedi. Tabikide geçmedi. Ertesi gün doğru gittik. Rota ya benziyor bezini bırakın elinde test kiti varmış test yapicam dedi. Akşam üstü konuştuk pozitif çıkmış, yani rota.ishal için şurup verdi ama ishal devam ediyor. Aşıları tam olduğu için hafif atlatacak dedi ama bu bile bana yetti. Adama sürekli kakalı bez göndermekten sıkılmaya başladım resmen.
Birde ateşin olduğu gün 2 alt Disi de aynı gün patlattı.
Ayy cok gecmis olsun yaa resmen sebeke suyundan rotavirusu kapmis insallah hafif bi sekilde atlatir yaaGitmez miyiz canım.
Burda şebeke suyunda 2 hafta sorun oldu. Sular kesildi , geri geldiğinde çamur aktı vs. O süreçte çocukları yıkamakta dahil hep hazır su kullandim. Sorun çözülüp sular temiz geldikten 3 gün sonra çocukları aksam yıkadım. Hay yıkamaz olaydım resmen. Yıkadıktan 8 saat sonra yüksek ateş başladı.39° civarı. Ertesi gün sabah ishal başladı. Öğlenden sonra saat 4 gibi hemen fakülte çocuk acile goturduk. Ordaki doktor şaka gibiydi resmen. Ateş ve ishal belirti değilmiş, ilaç kullanmaya gerek yok, ishal diyeti yapın, probiyotik kullanın ateşini düşürün. Düşmeyen 39 üstü atesi olduğunda yediği veya içtiği her şeyi kustuğunda acile gelin dedi ve gönderdi. Eve geldikten 2 saat geçmedi ishalde kan başladı. Hemen kendi çocuk doktorumuzla konuştuk. Sabaha kadar bez takibi yapın sürekli irtibatta kalalım geçmezse yarın getirin dedi. Tabikide geçmedi. Ertesi gün doğru gittik. Rota ya benziyor bezini bırakın elinde test kiti varmış test yapicam dedi. Akşam üstü konuştuk pozitif çıkmış, yani rota.ishal için şurup verdi ama ishal devam ediyor. Aşıları tam olduğu için hafif atlatacak dedi ama bu bile bana yetti. Adama sürekli kakalı bez göndermekten sıkılmaya başladım resmen.
Akşam dediğin sen hangi saatte veriyorsun canım? Benim uyku düzeni yemek düzenini inanılmaz bozuyor. Dün mesela sadece kahvaltı ve 2.30 da yaptığı ara öğünü yedi. Uyku bastırdığı için akşam yemeden uyudu mesela. Deli oluyorum şu durumaHer cesitten yiyor valla sanirim aksam yemegini oglen aksam da hafif bir seyler veriyorlar ben tam tersini yapiyorum. Düzeni bozmicam ya dedigin gibi kilosu guzel macera aramaya gerek yok
Ben sana anlatim kisaca neler yaptigimizi. Biz genelde ya 9 ya da 10da uyaniyoruzAkşam dediğin sen hangi saatte veriyorsun canım? Benim uyku düzeni yemek düzenini inanılmaz bozuyor. Dün mesela sadece kahvaltı ve 2.30 da yaptığı ara öğünü yedi. Uyku bastırdığı için akşam yemeden uyudu mesela. Deli oluyorum şu duruma
Senin bebişin kilosu nasıl canım?
Selam kızlar nasılsınız?
Yine bir hastalıkla mücadele dönemindeyim. Oglanda kanlı ishal başladı. Bugun 1 hafta olacak. Bir türlü geçmiyor bende de endişe tavan moddayimm...
Akşam dediğin sen hangi saatte veriyorsun canım? Benim uyku düzeni yemek düzenini inanılmaz bozuyor. Dün mesela sadece kahvaltı ve 2.30 da yaptığı ara öğünü yedi. Uyku bastırdığı için akşam yemeden uyudu mesela. Deli oluyorum şu duruma
Herkes anlatmis bende anlatayim :))Akşam dediğin sen hangi saatte veriyorsun canım? Benim uyku düzeni yemek düzenini inanılmaz bozuyor. Dün mesela sadece kahvaltı ve 2.30 da yaptığı ara öğünü yedi. Uyku bastırdığı için akşam yemeden uyudu mesela. Deli oluyorum şu duruma
Rota mi? 3.-5. Ayda yapilmisti cnim. Yani baya oldu.Canım çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Aşıları yakın zamanda mı yaptırmıştın?
Rota mi? 3.-5. Ayda yapilmisti cnim. Yani baya oldu.
3860 canım... Hesaplıyor her gittiğimizde. Mesela 8.ay 8600 olmalıymış. Benimki 8400müşDoğum kilosu kaç ki?bir yaşına gelince mi doğum kilosunun üç katı olmalıydı öyle bir şey hatırlıyorum sanki. Neticede sağlıklı, kilo almaya da devam ediyor. Benim oğlumdan iki ay küçük bebek oğlumdan iki kilo fazla
E o bebek sağlıklı mı oluyor şimdi? Doktorların böyle söylemlerini yanlış buluyorum ben
Koç olsun diye az yatmadım 1 gün ile balıklıktan kurtardık ama balık mı olsaymışEkin çok kuralcı ve düzen seven bir bebek ben onu anladım canım tam bir Kova burcuO yüzden nabza göre şerbet veriyorum düzeni bozulunca direk huysuzlaşıyor mesela. Tabi diş ve atak dönemlerinde yemede uykuda bozulmalar vs. olabiliyor ama sonra direk eski düzenine dönüyor. Her bebek farklı karakter kesinlikle onlar nasıl isterse öyle oluyor.
3860 canımKac kilo doğdu ki doktor eksik diyor. Kuzey 2600dü
Çok üzüldüm çookk... Allahım hemen şifa verir inşallahGitmez miyiz canım.
Bence kilo kafaya takılacak bir durum degil sağlıklı olduktan sonra. Bence kilosu da az değil ilerde de kilo vermeye çalışıyorlar sonra3860 canım
Yaaaa hahhahha ekmek yemiş daha ne olsunBen sana anlatim kisaca neler yaptigimizi. Biz genelde ya 9 ya da 10da uyaniyoruzilk işim emzirmek daha sonra yarim saat içinde taze sogan ve havuclu yumurta hazirliyorum eger onu yerse eline 1 muz veriyorum kendisi yiyor. 2 saat sonra yulaf ezmesi hazirliyorum. Bu aralar incir+muz+badem+ceviz ve yulaf yapiyorum yiyor. Sonra emzirmeye devam ama max 5 dk emiyor eger doymazsa devam sutu de hazirliyorum. Uyuyup uyaniyor yine emzirme daha sonra ya buharda sebze yapiyorum ya da meyve degisiyor. Eger yumurta yemediyse yumurta haslayip buharda pisirdiklerimle sarisini karistirip yediriyorum. Aksam 7 gibi de yemegini yediriyorum 1 saat sonra tekrar meyve yiyor spnra 2 3 kasik da yogurt bir sey vermiyorum sadece süt. Muhallebi falan yaparsam gece uyanip emmiyor o yuzden yapmiyorum ben.
Bazen degisiyor bunlar yani tam zamaninda her şey olmuyor tıpkı bizim gibi. O yüzden kafana çok fazla takma yapabildigin kadar zaten aç olsa huzurlu bir şekilde duracagini sanmiyorum ☺
Bak mesela bugun eşim işten geldi sabah 10da ona teslim ettim 2 saat uyumak için, kalktim sonra ne yedi diye sordum azicik yumurta yemis eline de kuru ekmek vermis merak etme ekmek yedi aç degil diyoryani ne diyim şimdi wjjdje icim rahatladi ama o da ugrasiyor hakkini yemicem
Kilo benim için de sorun değil. Ama yemiyor ya kan değeri de biraz düşük çıktı. Bu yüzden önemsiyor doktorumuz da ☺Bence kilo kafaya takılacak bir durum degil sağlıklı olduktan sonra. Bence kilosu da az değil ilerde de kilo vermeye çalışıyorlar sonra
Çok geçmiş olsunSelam kızlar nasılsınız?
Yine bir hastalıkla mücadele dönemindeyim. Oglanda kanlı ishal başladı. Bugun 1 hafta olacak. Bir türlü geçmiyor bende de endişe tavan moddayimm...
Adım çöreği yaparlar bizde ama ben hiç yapmadımKızlar bebişler yürümeye başlayınca kutlama yapmayı düşünen var mı? Ben anı kalsın diye çekirdek ailecek yapmak istiyorum sanırımşimdiden duygulanıyorum...
Bak evet bu çok doğru. Havanın aydınlanmasına yarım saat kala uyanıyor3300 doğmuştu 9. Ayda 9.2 idi. Boşver doktorun dediklerine takılma, skor peşinde değiliz ki sağlıklı olsunlar yeter.
Canım çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. Aşıları yakın zamanda mı yaptırmıştın?
Canım sen Erzurumdasın değil mi, havanın erken kararıp aydınlanması da etkilidir uyuyup uyanmalarında. Biz Tokat’ta yaşarken dediğin gibi 6.30 da uyunur akşamda en geç 20.00 uyurdu.
Şimdi Bursa’da hava neredeyse 9 da aydınlanıyor, kızım 7.30-8.00 gibi uyanıyor akşamda 21.-21.30 gibi uyuyor. Gün içinde bazen 2 bazen 3 uykusu var
Hiç muhallebi yapmadım biraz biraz yapmaya başlarım ben de. Tahin pekmez ceviz badem gibi kuru yemiş veriyorum.Herkes anlatmis bende anlatayim :))
Sabah en geç 8 de kalktigimizi varsayarsak 120 cc mama ile gune basliyoruz.
Sabah 10 da ben kahvaltımı ederken onada yumurta yogurt cokelek uclusunu yagda pisirip veriyorum yada bebe biskuvisi labne yada ikisini birden hazirliyorum hangisini yerse:)
Oglen uykuya gecis kalktiginda mama iciyor yine 120 cc yada uykuya geçmeden mama iciriyorum aclik durumuna gore
3 gibi kalkiyor oglen sebze yada et sulu tavuk sulu yemek yada corba bazen meyveli yogurt
Akşama dogru tekrar 120 cc mama
Aksam uykusu yaparsa pasamiz ne âlâ yapmazsa muhallebi yapiyorum aksamlari fix benim hep muhallebi yaparim
Uykuya gecisde icerse mama içiyorum icmezsee o sekilde yatiriyorum
9cu aydan sonra badem tahin pekmez et balik bunlara geçmeyi dusunuyorum simdilik bu sekilde ilerliyorum cunku hala puturluye gecemedik bende israr etmiyorum cunku sinirlerim bozuluyor benimde:)))
Ay abartmasın 200 gramı yani3860 canım... Hesaplıyor her gittiğimizde. Mesela 8.ay 8600 olmalıymış. Benimki 8400müşBir yaşında 10 kg yi geçmiş olmalıymış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?