2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Rica ederim nr demek 🤍6.haftada yaptırmıştım. Devlette yaptirdim kendi dr uma e nabiz izni vrrdim o da oradan bakti. Mesela tsh 3.050 çıktı bu onemli bir değermiş. Haftasonuna denk geldi 3 gun icinde dahiliyeye göründüm ilac aldim dr onemli dedi. suan kullaniyorum tekrar sonuc baktiricam. O yuzden testler ilk haftalarda onemli.
O kadar sinir oldum ki anlatamam devlette randevu bakıyorum o da yok kaç kere gittik göründük hiçbir şey demedi özeldeki cidden bir şey diyemiyorum baska bir doktor bulucam mecburen keşke herkes işini hakkıyla yapsa. Tsh falan baktırdım şükür 1.48 çıkmış iyi ama mesela ben bunun iyi olduğunu bilmek zorunda değilim ki onun bana açıklaması gerekiyor. Neyse söylenecek çok şey var da umarım ben de testleri yaptırdıgımda geç kalmış olmam.

Toksoplazma rubella ve cmv testleri hangi haftada istenip yapılıyor benim doktor hiç bişey söylemedi 11 haftamda iki hafta sonra randevum var inşallah gidip sorduğumda geç kalmış olmam
Aslinda bu testler hamileliğin basinda istenen testler çünkü yedigimize alacagimiz takviyeye bagli hareket etmemiz lazim. Bende toxoplazma negatifti yedigim et tavuk urunlerine dikkat ediyorum iyi pişmiş mi diye.

Canım ben girdim kan tahlili yaptırmamı söylemiştiniz yaptırdım e nabızdan bakabilir misiniz dedim e nabız açılmıyor su an öbür geldiğinde bakarız diyerek salladı beni resmen öbür gelişim 15 gün sonra
Sende onu salla canım, başka doktor bakarsan senin için daha iyi olur 😇

Aslinda bu testler hamileliğin basinda istenen testler çünkü yedigimize alacagimiz takviyeye bagli hareket etmemiz lazim. Bende toxoplazma negatifti yedigim et tavuk urunlerine dikkat ediyorum iyi pişmiş mi diye.
Ne yazıkki bana hiç bişey söylemedi sevgili doktorlarım acaba 11 haftamda randevum var o zaman mı isteyecekler anlamadım sadece sağlık ocağına kendim gittim 6 parametre test baktılar elimde bir bu sonuçlar var

Toksoplazma rubella ve cmv testleri hangi haftada istenip yapılıyor benim doktor hiç bişey söylemedi 11 haftamda iki hafta sonra randevum var inşallah gidip sorduğumda geç kalmış olmam
Ben salı günü 6+4 olacağı m ve o gün yapılacak bu testler

Ya bir tek ben mi inanamıyorum acaba böyle anlatılıp söylenenlere 🫢insan hiç mi bir şey hissetmez yani bu mümkün değilmiş gibime geliyor ben de oğlumda sıfır belirti hoplaya hoplaya bir hamilelik geçirdim resmen ama karnımda boylu boyunca ilk hamileliğimi öğrendiğimden beri gebelik çizgim vardı.İlla bir şekilde belli ediyor kendini diye düşünüyorum Ama bilemiyorum yine de 😂
Ben de inanmıyorum. Madem adet görmeme şikayetiyle geliyor neden 3-5 ay sonra gitmiyor. Karnının büyümesini nasıl farketmiyor. Memelerdeki değişimler akintilar asermeler bi sürü belirti var yani sonuçta:)

Ahahh 😄 ben seviyorum bu tarz isimleri eski isimler favorim inşallah seninki istediğin bı isim olur bu sefer nasip olursa ben koycam kimseye bırakmam🙃
Eski isimler güzelde ama abdulrezzak ta olmasın bir zahmet ya :)) Ahmet’e Mehmet’e razıyım Ali Hasan Hüseyin bunlar bile daha güzel ama Abdül’le başlayan isimler olmasın 😬😬🤣🤣

Olabilir canim, bazı ruyalar haberci ruya dedikleri oluyor, dedim ya benimde kızın kucagimdaydi biri(imam gibi, ak sakallı dede gibi artık neyse) karşımda kucagimdaki çocuğun kulağına ezanla ismini okudu.
Birini kendi istediğiniz ismi ikincisini duyduğunuz ismi koyabilirsiniz, iki tarafında gönlü olur hem 🥰 ben de koyardım da dediğim gibi anlami pek cazip gelmedi bize. Sonra düşündüm zaten dini bir vesile ise zaten rüyamda ezanla ismi konuldu ben ne dersem ne istersem söyleyip koyayım ismini. Aman sağlıklı olsun da , eşinizin endişe etmesi normal, hiç rüya konusunda sıkıştırmayin 😊 zamanı gelince kendi anlatsın 🥰 ama güzel bir rüyası varmış 🌺
İşte sıkıntı bu 2.bir isim fırsatı sunmamışlar bize zaten rüyada iki isim söylemiş imam bari 1 tanesi ni biz koysaydık 😬😬😬

Ne yazıkki bana hiç bişey söylemedi sevgili doktorlarım acaba 11 haftamda randevum var o zaman mı isteyecekler anlamadım sadece sağlık ocağına kendim gittim 6 parametre test baktılar elimde bir bu sonuçlar var
11.haftaya kadar istemediyse daha isteyeceklerini sanmam. Siz sorgulayin bnce. Grupta hamile kalan arkadaşların çoğu biliyodur erken donemde yapilir bu testler. Yani benim hem kendi dr hem devlet ayni testleri istedi. Ozele bi test icin 2000 tl vermek istemedim devlette yaptirdim onlar bile detayli bakti. Ozel dr nasil önemsemiyor anlamiyorum neredeyse bebek 3 aylik . Telas yapmayin yine de. siz de eger gitmediyseniz devlete gidin sorgulayin testleri. Malesef bu devirde kendimiz araştırıp bazi seyleri öğreniyoruz.

Kızlar günaydın kafama bir şey takıldı doktor benden tsh beta hcg progesteron baktırmamı istedi geçen hafta gittim aile hekimliğinde baktırdım progesteron dışında diğerlerini ve detaylı kan tahlili yaptırdım dün de giderken götürmeyi unutmuşum e nabızı açıp bakmadı bile önemsemedi yani doktor. Progesteron bakacak mısınız dedim sonra bakarız dedi jdjdjdjf şaka mı ya çok mu umursamaz yoksa normal mi bu? Okuyorum diğer gebelerden idrar tahlili falan istenmiş benden onu da istemedi. Ne yapayım sizce?
Canım ben hastaneye gittiğim için ilk tahlillerim orada yapılmıştı. Ama acil olanlara bakıyorum dedi doktor tiroidle kan pıhtılaşmasıyla ilgili olanlara vs bakıldı. İdrar tahlili yapıldı. Daha sonra aile hekimliğine giderek ayrıntılı kan tahlili istememi söyledi. Gebeyim dersen onlar biliyor neye bakılacağını dedi. Aile hekimliği de toxo rubella falan hepsine bakmışlar. Ayrıntılı baya. Ama bende de progesteron yok mesela. Progesteron ne için isteniyor ? Ya da doktora desem bakılması gerekir mi diye işini öğretmeye kalkmış gibi mi olurum bilemedim. Burada herkes baktırmış sanıyorum

Benden de istemedi onları doktorum gerek yok bunlara dedi demir vitaminler hepatit markerlerine hemogram karaciğer enzimleri (sgpt sgot) idrar falan bakıldı yeterli gebelik rutinleri için dedi bende üzerine düşmedim. Fetal DNA testi içinde haftaya cuma randevu aldım 350$ a yapılıyormuş kızlar haberiniz olsun sizin de

Canım ben hastaneye gittiğim için ilk tahlillerim orada yapılmıştı. Ama acil olanlara bakıyorum dedi doktor tiroidle kan pıhtılaşmasıyla ilgili olanlara vs bakıldı. İdrar tahlili yapıldı. Daha sonra aile hekimliğine giderek ayrıntılı kan tahlili istememi söyledi. Gebeyim dersen onlar biliyor neye bakılacağını dedi. Aile hekimliği de toxo rubella falan hepsine bakmışlar. Ayrıntılı baya. Ama bende de progesteron yok mesela. Progesteron ne için isteniyor ? Ya da doktora desem bakılması gerekir mi diye işini öğretmeye kalkmış gibi mi olurum bilemedim. Burada herkes baktırmış sanıyorum
Benim bakilmadi progesterona 2 hamileliğimde de

Hamilelik çizgisi dedin de aklıma geldi, kix bebekte göbek deliği altından aşağı kadar, erkek bebekte hem göbek deliği üstünde hem altında diyorlar doğru mu 🙄 bilgin var mı?
Kızlarda nasil oluyor bilmiyorum canim, oğlumda benim boydan boya çizgi vardı

Rica ederim nr demek 🤍6.haftada yaptırmıştım. Devlette yaptirdim kendi dr uma e nabiz izni vrrdim o da oradan bakti. Mesela tsh 3.050 çıktı bu onemli bir değermiş. Haftasonuna denk geldi 3 gun icinde dahiliyeye göründüm ilac aldim dr onemli dedi. suan kullaniyorum tekrar sonuc baktiricam. O yuzden testler ilk haftalarda onemli.
Normalde 3 tsh normal bir değer 5 altı olması gerekiyor. Ama dahiliyeci bana da hamile olduğum için 2,5 altı olması lazım dedi. Euthyrox 25 mcg kullanıyordum şimdi bir gün 50 bir gün 25 yaptık. Ayda bir de dahiliyeye gideceğim. Dahiliye sana ne dedi çok merak ettim

Kızlar mrb. 6+2 gecen hafta saglik ocaginda testlerim yapildi hc bi skinti yok ama ara ara lekelenmelerim devam ediyo hastanedeki doktorum progestan vermisti fitil olarak kullaniyrum ama yinede lekelenmem var cok endiseleniyorum ister istemez byle bi durum yasayan var mi

Kızlar mrb. 6+2 gecen hafta saglik ocaginda testlerim yapildi hc bi skinti yok ama ara ara lekelenmelerim devam ediyo hastanedeki doktorum progestan vermisti fitil olarak kullaniyrum ama yinede lekelenmem var cok endiseleniyorum ister istemez byle bi durum yasayan var mi
Benim bi haftadan fazladır devam ediyor canim kahverengi lekelenmeler ama benim 8.haftada başladı doktorum progestan verdi günde 2 kez, haftaya da tekrar kontrole cagirdi. Normal dedi, olabiliyormuş kırmızı değilse endişelenme cok ama mutlaka doktoruna bilgi ver

X