2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ya bir tek ben mi inanamıyorum acaba böyle anlatılıp söylenenlere 🫢insan hiç mi bir şey hissetmez yani bu mümkün değilmiş gibime geliyor ben de oğlumda sıfır belirti hoplaya hoplaya bir hamilelik geçirdim resmen ama karnımda boylu boyunca ilk hamileliğimi öğrendiğimden beri gebelik çizgim vardı.İlla bir şekilde belli ediyor kendini diye düşünüyorum Ama bilemiyorum yine de 😂
Hamilelik çizgisi dedin de aklıma geldi, kix bebekte göbek deliği altından aşağı kadar, erkek bebekte hem göbek deliği üstünde hem altında diyorlar doğru mu 🙄 bilgin var mı?

Kızlar günaydın kafama bir şey takıldı doktor benden tsh beta hcg progesteron baktırmamı istedi geçen hafta gittim aile hekimliğinde baktırdım progesteron dışında diğerlerini ve detaylı kan tahlili yaptırdım dün de giderken götürmeyi unutmuşum e nabızı açıp bakmadı bile önemsemedi yani doktor. Progesteron bakacak mısınız dedim sonra bakarız dedi jdjdjdjf şaka mı ya çok mu umursamaz yoksa normal mi bu? Okuyorum diğer gebelerden idrar tahlili falan istenmiş benden onu da istemedi. Ne yapayım sizce?
Gunaydin canim. Devlete git onlar zaten tum testleri istiyo toxoplazma falan da bakilmasi gerek. Sonra sonuclarinla baska bi dr görün bnce çünkü belli ki dikkate almamis. Allah korusun onceden bilinmesi gereken bir test normalin dışındaysa onlem alinamaz

Teşekkür ederim inşallah azalır... Doktorumla paylaşsın ağrısın daha iyi diyor rahim genisliyor dedi
Yok ağrı için değil akıntı için demiştim. Enfeksiyon felan çıkmaz umarım diye.
Evet bebek büyüdükçe rahim genişliyor ve buna bağlı karın kasları geriliyor bunu da ağrı olarak hissediyoruz. 9 ay boyunca ara ara hissedeceğim bu ağrıları zaten 😊

Canım mutlaka değiştir o doktoru. Ne biçim doktor o öyle. Benim sağlık ocağı yaptı ilk detaylı kan ve idrar tahlilimi. Sonra hastaneye gittim. Orda da iştedi doktor. Bi sürü kan verdim 🥺 idrar tahlili de yaptılar.
Olmazsa sağlık ocağıyla görüşüp idrar tahlili vercem canım kesin degistiricem düşündükçe sinirim arttı adama :KK70:

Gunaydin canim. Devlete git onlar zaten tum testleri istiyo toxoplazma falan da bakilmasi gerek. Sonra sonuclarinla baska bi dr görün bnce çünkü belli ki dikkate almamis. Allah korusun onceden bilinmesi gereken bir test normalin dışındaysa onlem alinamaz
Toxoplazmaya kandan mi bakiliyor canım

Canım şimdi sizin doktor için konuşamam ama bazı doktorlar öndeki hasta çıktığında sıradaki hastanın bilgilerine e nabız kayıtlarına vs bakıp sonra hastayı çağırıyorlar. O şekilde olabilir mi? Benim hem bu doktorum hem eski doktorum o şekilde yapiyordu.
Genel tavır ve ilgisini begenmediyseniz değiştirebilirsiniz tabi. Önemli olan sizin içinizin rahat olması.
Canım ben girdim kan tahlili yaptırmamı söylemiştiniz yaptırdım e nabızdan bakabilir misiniz dedim e nabız açılmıyor su an öbür geldiğinde bakarız diyerek salladı beni resmen öbür gelişim 15 gün sonra

Demek ki oluyor eşime iki isim söylemişler hem de 3 defa koymazsam Allah’a karşı gelmiş olurum koymak zorundayım diyor 6 tane de düşük yaptım ya bunun öncesinden o yüzden bişi olur diye korkuyor zaten benden panik. O kadar tedirgin hep bıçak üzerinde duruyor sanki. Ama ismi bana söylemedi cinsiyeti belli olunca söyleyeceğim dedi. İmam gibi birisini görmüş rüyada o söylemiş. 😏😏
Merhaba canm benm yengemde gördü o tarz bir rüya kızı vardı 7 sene sonra hamile kalınca hamile olduğunu öğrendiği ilk gün rüya görmüş biri oğlun olcak adını Abdulkadir olsun demiş gerçekten oğlu oldu adinida Abdulkadir koydu çünkü doğumdan sonrada aynı rüyayı gördüğü için çok etkilenmisti

Merhaba canm benm yengemde gördü o tarz bir rüya kızı vardı 7 sene sonra hamile kalınca hamile olduğunu öğrendiği ilk gün rüya görmüş biri oğlun olcak adını Abdulkadir olsun demiş gerçekten oğlu oldu adinida Abdulkadir koydu çünkü doğumdan sonrada aynı rüyayı gördüğü için çok etkilenmisti
Eşime diyorum ki inşallah rüyandaki imam sana Abdulrezzak falan dememiştir 😬😬 bari güzel isim olsun çok korkuyorum şu an tedirginim 😏😁

Eklentiler

• Screenshot_20220806-093739_Gallery.jpg
    Screenshot_20220806-093739_Gallery.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20220806-093730_Gallery.jpg
    Screenshot_20220806-093730_Gallery.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 39
Demek ki oluyor eşime iki isim söylemişler hem de 3 defa koymazsam Allah’a karşı gelmiş olurum koymak zorundayım diyor 6 tane de düşük yaptım ya bunun öncesinden o yüzden bişi olur diye korkuyor zaten benden panik. O kadar tedirgin hep bıçak üzerinde duruyor sanki. Ama ismi bana söylemedi cinsiyeti belli olunca söyleyeceğim dedi. İmam gibi birisini görmüş rüyada o söylemiş. 😏😏
Olabilir canim, bazı ruyalar haberci ruya dedikleri oluyor, dedim ya benimde kızın kucagimdaydi biri(imam gibi, ak sakallı dede gibi artık neyse) karşımda kucagimdaki çocuğun kulağına ezanla ismini okudu.
Birini kendi istediğiniz ismi ikincisini duyduğunuz ismi koyabilirsiniz, iki tarafında gönlü olur hem 🥰 ben de koyardım da dediğim gibi anlami pek cazip gelmedi bize. Sonra düşündüm zaten dini bir vesile ise zaten rüyamda ezanla ismi konuldu ben ne dersem ne istersem söyleyip koyayım ismini. Aman sağlıklı olsun da , eşinizin endişe etmesi normal, hiç rüya konusunda sıkıştırmayin 😊 zamanı gelince kendi anlatsın 🥰 ama güzel bir rüyası varmış 🌺

Toksoplazma rubella ve cmv testleri hangi haftada istenip yapılıyor benim doktor hiç bişey söylemedi 11 haftamda iki hafta sonra randevum var inşallah gidip sorduğumda geç kalmış olmam

Hamilelik çizgisi dedin de aklıma geldi, kix bebekte göbek deliği altından aşağı kadar, erkek bebekte hem göbek deliği üstünde hem altında diyorlar doğru mu 🙄 bilgin var mı?
Hamilelik çizgisi oğlumda yukardan aşağıya kadar vardı kızımda göbek deliğinden aşağı çok hafif vardı bende inanıyorum buna nedense

Çok teşekkür ederim. Ne kadar çok şey istemisler kaçıncı haftada yaptırdınız bunları?
Rica ederim nr demek 🤍6.haftada yaptırmıştım. Devlette yaptirdim kendi dr uma e nabiz izni vrrdim o da oradan bakti. Mesela tsh 3.050 çıktı bu onemli bir değermiş. Haftasonuna denk geldi 3 gun icinde dahiliyeye göründüm ilac aldim dr onemli dedi. suan kullaniyorum tekrar sonuc baktiricam. O yuzden testler ilk haftalarda onemli.

Bende ilkinde öyle oldum kızımda 30 kg aldım doğuma kadar ama allahtan zayıftım hamile kaldığımda 43 kg dım boyunda 1,75 o yüzden yakışmıştı.be doğumdan 2 ay sonra tekrar 43 e düşmüştüm. Stresten. Şimdi 54 kiloyla kaldım ama 2 kg vermişim 3 haftada. Alırsam da alayım yeterki bulantılarım kaybolsun doğumdan sonra diyet yaparım sitenin spor salonuna başlarım veririm hepsini ondan yana korkum yok. Yeter ki sağlıklı insanlar gibi yaşayayım. Bugün de ben rüyamda 1 tepsi çeşit çeşit tatlı gördüm pembe yeşil çikolatalı kurabiye gibi yanında baklava dilimleri şekerpare Kemalpaşa falan. Ve hiç tatlı yemediğim halde gördüm. Birde bi erkek bebek gördüm annesi istemiyordu onu kafasına bişi düşüyordu bayılıyordu kadın bende bebek ölmesin diye kadının memesine tutturuyorum onu emsin diye. Sonra bebek bana kalıyordu. Saçma sapan rüyaydı işte
Yo gayet güzel bir rüya canım acaba bebis erkek mi geliyor 🙄 olabilir 😁😁
Canım senin boyun varmış ben ufacik tefecik insanım azcık kilo alınca toparlacık oluveriyorum resmen. 1.60 boy yani. Ay hep dua ediyorum çocuğum bana değil de babaya çeksin diye. Baba 1.90 🙂🤭
Ya ben zor kilo veriyorum keşke verebilsem hamileykende boğazım hep açık normalde de doğumdan sonra daha da çok yiyorum neden sınırlama yok çünkü 🙈🤭🤭
İşte o yüzden gebelik listesine kilo yazdım doğumdan sonra hepberaber diyete başlarız azcık motive ederiz birbirimizi diye 🤭🤭🤭

X