• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek 👶 Topiği Şans 🍀 getirsin bizlere inşallah hadi Kızlar toplaşalım ❤️🫠

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çift transfer olacak inşallah canım 4 tanesi 5.gün embriyosu diğer 8 tanesi 4.gün embriyosu. Tabi ki bütün gelişmelerden haberdar ederim. İnşallah hepimiz yaza hamiş olarak gireriz🙏🙏💞💞
Amin ecmain inşallah canım benim 5. Gün embriyosuyla mı olacak ilk transferin dilerim hepsi annesine sıkı sıkı tutunur inşallah 🤲🫶🏻

Aber ilaçla büyütmek zorunda kalacaklar yine ?
Bende pcos var hayatta büyümez ilaçsız yumoş
Yok yok ilaçla büyütmeyecekler normalde de senin her ay bir yumurtan gelişiyor ya onu takip edip ona göre transfer olucak ha senin başka sorunun varsa ilaçla müdahale edip ilaçlı transfer olur senin. Sen bunları düşünme doktorun senin durumuna göre karar verecektir canım benim herşeyin hayırlısı olsun

Yok yok ilaçla büyütmeyecekler normalde de senin her ay bir yumurtan gelişiyor ya onu takip edip ona göre transfer olucak ha senin başka sorunun varsa ilaçla müdahale edip ilaçlı transfer olur senin. Sen bunları düşünme doktorun senin durumuna göre karar verecektir canım benim herşeyin hayırlısı olsun
Anladım kuzum peki ilaçlı nasıl oluyor ?

Anladım kuzum peki ilaçlı nasıl oluyor ?
Benim hep taze transfer olduğu için onu tam bilmiyorum ama dondurulmuş olanlarda varsa dilerim seni bilgilendirirler ama onda da önceden transfer planı yapılanma sana belli ilaçlar iğneler verilicek sen sürekli onları düzenli yapıp doktor kontrolünde olacaksın rahmin kalınlığı iyiyse transfer güni verecek ben böyle biliyorum dondurulmuşta çok bilgim yok cancağzım benim 🥲❤️

Benim 3.gün embriyosu canım akıntı haricinde başka bişey yok dinleniyorum sürekli doktor 12 gün boyunca ağır grip yaşıyormuşsun gibi dinlen dedi bana
İnşallah hayırlısıyla tutunur minnoşlar güzel pozitif haberler almak nasip olsun inşallah 🤲💕

Benim çikolata kistim olduğu için rahim içime de bakmak istiyor kuzum o yüzden adetin 2. gün bana ultrasonla muayene yapıcak. Gerçi çok afedersiniz kanlı kanlı nasıl bakıcak ben bilemedim ilk defa adetli muayene olucam. O yüzden aslında beni özellikle çağırmak istedi. Rahim içi uygunsa taze transfer, değilse endometriozis odakları varsa da rahim dinlendirme ya da temizleme operasyonu yapıcakmış. Normalden daha farklı bi süreç aslında
Benimde var aynı cikolata kistinden kaynaklı cocugum olmuyordu canım dinlerdirip koydu

Benim hep taze transfer olduğu için onu tam bilmiyorum ama dondurulmuş olanlarda varsa dilerim seni bilgilendirirler ama onda da önceden transfer planı yapılanma sana belli ilaçlar iğneler verilicek sen sürekli onları düzenli yapıp doktor kontrolünde olacaksın rahmin kalınlığı iyiyse transfer güni verecek ben böyle biliyorum dondurulmuşta çok bilgim yok cancağzım benim 🥲❤️
Tamam aşkım 🥰

Kızlar sizlere birşey diyeceğim ben aylardır buradayım dikkatimi çeken bir husus var doktorlar tüp bebek planını önceden yapıyor değil mi yani hepimizin öyle şimdi benim bildiğim adete en az 1 hafta kala doktor reçeteyi göndermesi gerekiyor ki hasta tedavisi için ilaçlarını alsın diye bizde böyle çünkü birde toplu yazar hormon ilacı çatlatma iğnesi yumurtalar kendi kendine çatlamasın diye vurulan igne Progesteron fitiller vs burada gördüğüm kadarıyla insanların adeti gelmiş tedavi olacak henüz ilaç yok ve piyasada bulup alamıyorlar insanları mağdur etmekten başka birşey değil bence en azından herkes ilacını ayarlar strese girmez ilaç bulmak için 😒

Kızlar sizlere birşey diyeceğim ben aylardır buradayım dikkatimi çeken bir husus var doktorlar tüp bebek planını önceden yapıyor değil mi yani hepimizin öyle şimdi benim bildiğim adete en az 1 hafta kala doktor reçeteyi göndermesi gerekiyor ki hasta tedavisi için ilaçlarını alsın diye bizde böyle çünkü birde toplu yazar hormon ilacı çatlatma iğnesi yumurtalar kendi kendine çatlamasın diye vurulan igne Progesteron fitiller vs burada gördüğüm kadarıyla insanların adeti gelmiş tedavi olacak henüz ilaç yok ve piyasada bulup alamıyorlar insanları mağdur etmekten başka birşey değil bence en azından herkes ilacını ayarlar strese girmez ilaç bulmak için 😒
Aynen öle canım ama adetim 3.günü tahlil yapıp öle başlıyorlar hep böle yani dediğin gibi olmalı bencede çünkü ben ovitrelle bulamamıştım kara borsaya düşmüştü diğer iğnelerin ile birlikte almam koşulu ile sattı eczaneler bi ovitrelle için ben 4 5 bin TL fazla para vermiştim ve çok sinirlenmiştim önceden verilseydi fiyatta alırdım hemde rahat rahat bulabilirdim de 🙏

Amin ecmain inşallah canım benim 5. Gün embriyosuyla mı olacak ilk transferin dilerim hepsi annesine sıkı sıkı tutunur inşallah 🤲🫶🏻
Daha konuşmadık doktorumla ama büyük ihtimal ikisi de 5.gün embriyosu olur ay inşallah inşallah🙏 bu sürece başlamadan önce çok fazla korkum vardı ama şuan çok mutlu ve umutluyum Rabbim sonumuzu hayretsin inşallah biz de anne olalım🙏🙏🙏

Aynen öle canım ama adetim 3.günü tahlil yapıp öle başlıyorlar hep böle yani dediğin gibi olmalı bencede çünkü ben ovitrelle bulamamıştım kara borsaya düşmüştü diğer iğnelerin ile birlikte almam koşulu ile sattı eczaneler bi ovitrelle için ben 4 5 bin TL fazla para vermiştim ve çok sinirlenmiştim önceden verilseydi fiyatta alırdım hemde rahat rahat bulabilirdim de 🙏
Yani yazık günah değil mi bu tedavi zaten pahalı bir tedavi neden böyle yapıyorlar birde ben mesela kan o gün verdim herşey iyi başlıyoruz bir daha kan benden ve eşimden 6. Gün kontrole gittiğimde alacak bende her muyane öncesi kan alınıyor eşimden de bir kere alıyor hepatit b için falan birde ilk muayenemde enfeksiyon testi yapıyor doktorun afedersin alttan sıvı alıp bakıyor enfeksiyon var mı diye öyle ilerliyor benim ki tuhaf baktım insanlar tedavi bitecek ovitrelle arıyor yazık vallahi 🤷‍♀️

Daha konuşmadık doktorumla ama büyük ihtimal ikisi de 5.gün embriyosu olur ay inşallah inşallah🙏 bu sürece başlamadan önce çok fazla korkum vardı ama şuan çok mutlu ve umutluyum Rabbim sonumuzu hayretsin inşallah biz de anne olalım🙏🙏🙏
Amin canım inşallah korkma yalnız değilsin burada hepimiz aynı yolun yolcularız canım iyi 😌 düşün iyi olsun inşallah 🤲😍

Canim burda şöyle bir durum var amh hariç diğer horman testleri ve yumurtalarin varlığı adetin 2. Ve 3. Gün net daha belli olduğu için bu hormonlara göre ilaclar yazilip veriliyor. Öyle tedavi başlanıyor. Adetten önce ilaç listesi verilse adetteki hormonlara gereksinimli ilaçlar olmayabilir. Ve varsayim tedavi olur. Ovitrelle de bazi hastaların dinlendirme sonucunda ya yumurtasi çatlaması gerekiyorsa son dk o yüzden veriliyor. Piyasada bulunmasa da bazi klinikler kendi çalıştıkları eczanelerden temin edip hastalarina buluyor. Bulunmayan ilaclara da eşdeğer ilaç yaziyor. Mesela ben piyasadan bulamadim ilacı doktoruma söyledim çaliştiği eczaneden getirtti.

Anladım canım benim o zaman senin durumun farklı bence üstten muayene eder alttan bakmaz yoğun kanama olursa evet doktorun ince eleyip sık dokuyacak işini şansa bırakmamak için o zaman doktorun ne derse onunla birlikte hareket edersin önce Allah’a sonra doktoruna güven inşallah sonunda mucizene kavuşursun inşallah seninle beraber süreçlerini takip ederiz canım senin de adını listeye yazdırmak nasip olsun inşallah 🤲🥰🌹
Amin canım benim Allah razı olsun inşallah hep beraber hamile kalırız ❤️

Back
X