2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benden de istemedi onları doktorum gerek yok bunlara dedi demir vitaminler hepatit markerlerine hemogram karaciğer enzimleri (sgpt sgot) idrar falan bakıldı yeterli gebelik rutinleri için dedi bende üzerine düşmedim. Fetal DNA testi içinde haftaya cuma randevu aldım 350$ a yapılıyormuş kızlar haberiniz olsun sizin de
Neresiyle konuştunuz canı. ?

Benim de kedilerim var canım negatif çıktı toxo. Ama İGg de negatif yani bağışıklığım da yok 😕Kedi dışarı çıkmıyor ve çiğ et yemediği için bulaşmaz diyor veterinerler.Özellikle çiğ yenen sebzeleri güzel yıkayın kızlar başka bi yerden bulaşmaz merak etmeyin. Bir de benim gibi sokak kedilerine köpeklerine meraklıysanız mıncıklamaya kalkmayın doğurana kadar 😀
İnşallah hepimiz sağ salim yavrularımızı kucağımıza alırız canım benim 🌼🙏

Kızla bu gebelik rutin testlerini sağlık ocağı veya devlet hastanesi yapıyot mu vitamin bakımı toxo, vdrl falan dün hastane bana 1800 dedi açıkcası vermek istemiyorum :KK43:

O zaman 3 tane koy, hemen araya bir Can sıkıştır 🙄🤭🤭
Dün de benim eşim beni nasıl kızdırıyor 🤣🤣
Kız olursa Mihrimah Sultan erkek olursa Fatih Sultan koycakmış 🤭🤭🤭 dedik oldu paşam başka 🤣🤣🤣
Hanedan annesi olacaksın işte kasıla kasıla oturursun evde 😂😂😂 Benim eşim de diyor ki oğlunun adını ozay koyacakmış. Anlamı ne dedim kulağa da havalı geliyor. Avatar çizgi filminde ateş kralının adıymış 🙄 olur dedim ozay olsun 😂

Kızlar bende göbekte çizgi falan yok ne aşağıda ne yukarıda göbeğim de çıktı biraz ama yok kızımda da olmadı hatırlamıyorım olduğunu tüylenme olmuştı biraz ama doğumdan sonra epilasyon yaptırmıştım bitmişti sanki yine hafif tüylenme oldu hayır normalde de tüylü kıllı değilim ama göbekte hafif oluyor rahatsız oluyorum bende. Ama çizgi hiç oluşmadı. Göğüslerimdekş damarlar çok belirgin oldu sizinde öyle mi kızlar. Bildiğin turkuaz gibi koca koca oldular.
Benim de goguslerim cok buyudu ve dedigin gibi damarlar cok belirgin

Çizgi ne zaman oluşmaya başlıyor ben de merak ettim gerçekten. Etrafımda o kadar hamile oldu hiç göbeklerine bakmamışım ilk defa duydum çizgi oluştuğunu da 😀
Aslında gebelik oluşmaya başladığı ilk hafta hafiften başlıyor sonrasında iyice çizgi koyulaşarak belirgin oluyor oğlumda tam dikkat etmedim ama bunda göbek altı çizgim var☺️

O zaman 3 tane koy, hemen araya bir Can sıkıştır 🙄🤭🤭
Dün de benim eşim beni nasıl kızdırıyor 🤣🤣
Kız olursa Mihrimah Sultan erkek olursa Fatih Sultan koycakmış 🤭🤭🤭 dedik oldu paşam başka 🤣🤣🤣
Hay allahım ya şu sultan Süleyman isimlerinden vazgeçsinler artık ahahaha Can koymam araya ama zaten 2 isim bile istemiyordum neyse 2 tane koyarız mecburen artık canım benim

Kızla bu gebelik rutin testlerini sağlık ocağı veya devlet hastanesi yapıyot mu vitamin bakımı toxo, vdrl falan dün hastane bana 1800 dedi açıkcası vermek istemiyorum :KK43:
Canım sakın özelde yaptırma gerek yok. Sağlık ocağına gitti hem gebelik bildiriminde bulunacağım de hem de testlerimi yaptırmak istiyorum de. Adan zye bakıyorlar herşeye

Kızlar mrb. 6+2 gecen hafta saglik ocaginda testlerim yapildi hc bi skinti yok ama ara ara lekelenmelerim devam ediyo hastanedeki doktorum progestan vermisti fitil olarak kullaniyrum ama yinede lekelenmem var cok endiseleniyorum ister istemez byle bi durum yasayan var mi
Olabiliyor canım, ama kokusu yapısı rengi yoğunluk ve miktarı değişince mutlaka doktorunuza haber verin.
Sizde mart annesi olacaksınız sanırım , hosgeldiniz

Doktorum saglik ocaginda yaptirabilirsin istersen demisti. Ama hastanede de 230 lira tuttu benim

Kızlar yaklaşık on gündür iki koltuk altımda hafif ağrı var acaba süt damarları oluşuyor ondan mı acıyor sizinde varmı böyle bi durum

Canım sakın özelde yaptırma gerek yok. Sağlık ocağına gitti hem gebelik bildiriminde bulunacağım de hem de testlerimi yaptırmak istiyorum de. Adan zye bakıyorlar herşeye
Öyle yapayım canım. Pazartesi gidicem. Senden istedimi? Benden kalp atımından sonra istedi

Bn dr ilk soylediginde korkmustum beyin gelisimini etkiliyo, düşük olabilir vs acil dusmesi gerek falan dedi intte de bi kac bisey okudum. Hemen dr a gittim gecikmeden. Ilac ta dusuruyomus zaten Allah ın izniyle bişey olmaz inşallah.
Canım tabiki etkiliyor beyin gelişimini falan tiroid çok çok önemli bi konu. Ama tedavisi çok basit dışarıdan ek folic asit almak gibi düşün. Vücuda ekstra tiroid alıyorsun bebek de onu alıyor sağlıkla büyüyor hiç merak etme 🙂 Zaten dediğim gibi öyle süper yüksek seviyeler değil 3ten 2,5 seviyesine kolay iner. Doktorum beni de korkuttu baştan çocukta zeka geriliği falan olur diye. Ama ilacı düzenli kullanırsan hiçbir sorun olmaz dedi. Ben zaten sabah kahvaltıdan 30-40 dk önce ilacı içiyorum 3 yıldır. Artık benim bi parçam oldu 😂 Hamilelikte çok daha riskli şeyler var emin ol bu tedavisi olan basit bişey 🥰🥰🥰

Benim doktorumun özel kliniği var. Orada yapılacak. Torch için (toxo, rubella, cmv) 300 TL dediler. Diğer tahlillerin hepsini sağlık ocağında yaptırdım zaten

Canım ben hastaneye gittiğim için ilk tahlillerim orada yapılmıştı. Ama acil olanlara bakıyorum dedi doktor tiroidle kan pıhtılaşmasıyla ilgili olanlara vs bakıldı. İdrar tahlili yapıldı. Daha sonra aile hekimliğine giderek ayrıntılı kan tahlili istememi söyledi. Gebeyim dersen onlar biliyor neye bakılacağını dedi. Aile hekimliği de toxo rubella falan hepsine bakmışlar. Ayrıntılı baya. Ama bende de progesteron yok mesela. Progesteron ne için isteniyor ? Ya da doktora desem bakılması gerekir mi diye işini öğretmeye kalkmış gibi mi olurum bilemedim. Burada herkes baktırmış sanıyorum
Valla canım ben de bilmiyorum ki ona hastanede baktırmak gerekiyor galiba ama

Canım tabiki etkiliyor beyin gelişimini falan tiroid çok çok önemli bi konu. Ama tedavisi çok basit dışarıdan ek folic asit almak gibi düşün. Vücuda ekstra tiroid alıyorsun bebek de onu alıyor sağlıkla büyüyor hiç merak etme 🙂 Zaten dediğim gibi öyle süper yüksek seviyeler değil 3ten 2,5 seviyesine kolay iner. Doktorum beni de korkuttu baştan çocukta zeka geriliği falan olur diye. Ama ilacı düzenli kullanırsan hiçbir sorun olmaz dedi. Ben zaten sabah kahvaltıdan 30-40 dk önce ilacı içiyorum 3 yıldır. Artık benim bi parçam oldu 😂 Hamilelikte çok daha riskli şeyler var emin ol bu tedavisi olan basit bişey 🥰🥰🥰
Aynen ilaç içince dr kontrolünde olunca insan daha rahat ediyor bende şükür bugune kadar unutmadim. Bazen 6-7 gibi uyanıyorum tekrar yatacak gibi oldugumda ilaci icip yatiyorum kalkinca da hoop kahvalti😇

X