2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bol dinlenin zaten ayakta olunca fazlalstgni fark etmissnz evin hali önemli değil bu zamanlar dikkatli olunmalı her şekilde

Ben hep akademisyen olmayı hayal etmiştim ondan hiç memuriyete bakmadım onların da hakları çok güzel aslında inşallah olur bebislerimin şansına
Kuzum benim aklımda akademisyenlik var. Ama önce y.lisansi halletmem lazım. Ama daha öncesinde de hangi bölümde yapmak istediğime karar vermem lazım. Birkaç yıldır karar veremiyorum bir türlü. ama hayaliniz akademisyenlikse o yoldan devam etmek daha mantikli geliyor bana

Kızlar ben bugun doktora gittim doktor üçüz gebelik dedi hem şaşkınım hem de çok korkuyorum Rabbim hayırlısını versin
3. Üçüzümüz yaaaaa ne bereketli grubuz masallahimiz var endişelenmekte haklısın canım ama lütfen kendini strese sokma. 4 can taşıyorsun bu çok kıymetli gerçekten. Bende hep çoğul gebelik istedim ama kısmet değilmiş tek kese oldu hep grubumuzda 2 tane daha annemiz var sizin gibi 3uz gebelik olan. Yalnız değilsiniz

Aynı genlerde benimki de. Ben de oksapara başladım, coraspin zaten içiyordum. Merak etme ne güzel sağlıklı gelişmiş bebeğin, bundan sonrası için de önlemini almış oldun
Peki gen bozuklugu olur mu acaba ilk bebegimi de o yuzden kaybetmistim cok korkuyorum inan

İyi ki sizler varsınız Allah razı olsun hepinizden öğrendiğimden beri ağlamaklıyım ama ne diyeyim nasip kısmet böyle olacağı varsa önüne geçemem. Herkese göre daha riskli 33.haftada en geç alırız diye konuştu doktor bakalım hayırlısı olsun

Kız dogurana kadar değil doğumdan sonra da devam ediyor hep hormonlarr hep hormonlar...

Canım tuz tüketiyorum o şişkinlik olabilir. Benim ilk gebeligimde çok oluyordu 35.5 giyen ben 38 numaraya cikmistim resmen tuzu tamamen kesmemek rağmen acaba kesmeseydim ne olurdu halim hiç bilmiyorum

En azından takvimlerin belirsizliği tutmuş doktorlar da karar verememiş Bazıları tuttu diyor bazıları tutmadı diyor tamamen tesadüf. Bakalım neler çıkacak sürpriz yumurtalardan

Bence de tesadüf yani sonuçta %50 ıhtimal var birisi tutturacak ayy su 12li haftalar gelse tahmin yapsak 14lu haftalar gelince de ogrensek bakalım bakalım ne çıkacak bizim yumurtalardan

Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin. Beklyor mydnz 3uz merak ettim nasıl oldu süreç

Çok Sagolun hepimize nasip etsin inşallah dua ediyorum bunun için çok
Benim kızımdan sonra bebeğim olmadi 2 sene yani 3 yaşındayken istedim ama ondan sonra da olmadi gitti spiral vardi once ondan sandim ama doktora gittim pcos dedi. Kizimdan once şuana göre baya zayıftım o yüzden etkisini hissetmemisiz hemen olmuştu çünkü kızımdan önce adetlerim de düzenli sayılıdı 32 günde bir olurdum adet ama sonra özellikle pandemide kilo alınca yumurtalarım büyümemiş yumurta büyütücü kısmıyorum şubattan beri 1 veya 2 yumurta oluyordu hep ama hamile kalamadım son seferinde 3 yumurta büyüklük sınırını geçmişti hepsi döllenmiş ben aşırı şaşırdım ve beklemiyordum ben 3 yumurta daha çok ihtimal diye sevindim baya çok ihtimal oldu
7+0da ilk kez gittim doktora kalp atışlarını duydum 8+6da devlette gittim o da gelişimleri iyi dedi genel olarak sinirimi bozsa da ondan beridir görmedim bebislerimi şimdi kendi doktoruma gitcem haftaya cuma hevesle bekliyorum bakalım
Q qizemli sizin de mi üçüz maşallah doktor birini sonlandırabiliriz isterseniz 12. Haftada dedi size de söyledi mi böyle bir şey

Evet bende üçüz bekliyorum benim özelde gittiğim doktorum ikinci gebelik olduğu için üçüz gebelerine göre rahat bir hamilelik geçirirsin diye moral oldu bana sağolsun ama devlet hastanesi seninki gibi kibarca ve fikir sorar tarzda demedi bana bildiğin birini iğneyle alacaklar devlet desteklemiyor prosedür böyle gibi saçmalıklar söyledi ben kimseye karışamam hele ki ilk gebelikde korkanlar birinden vazgeçmeyi düşünenler olabilir ama ben hiçbirinden vazgeçmek istemiyorum kötü bir durum yok henüz her yeri oluşmuş çocuk tüm çocuklarımı kaybetme veya ölme ihtimali olmazsa bence aldırılmaz ama ilk gebelikte kriterler biraz farklı doktorun senin canına veya çocuklara zarar verecek durumlarda uyarir ve zaten hepimiz böyle bir durumda uyarız söylenenlere çocuklar çok iyi ama birinin iğneyle hayatini sonlandırıp alacaklar ne demekse neyse sinirlenmiyorum civcivlerimiz sağ salim doğsun tüm bu günler geride kalacak sen de kendini baskıda hissetme tehlike varsa vazgeçmen gerekebilir veya bazen biri yarı yolda kalabilir sen her zaman moralini yüksek tut ve onların bize güçlü birer anne olarak ihtiyaçları var ve biz hepsine yetebiliriz

Canım o kısımları düşünme bence, evet çoğul gebeliklwr tekil gebeliklere göre daha erken haftalarda doğabilir ama bu kötü bir durum değil ki, mesela benim arkadaşım tekil gebelik 28.haftada doğum yaptı ( normal) bebeğini bir süre yoğun bakımda kaldı ama şuan nasil afacan 3.5 yaşında şuan. Bir süre kuvozde kalabilir ama bu endişe yaratmasin sizde hepimizin bebegi kuvozde kalabilir, bu bir surec ve üstesinden geleceğiz bence çoğul ve riskli gebeliklerde dikkat edilmesi gereken şeyler var doktor tercihi ( belki ek olarak perinatolog takibi doktor disinda) , biede doğum yapılacak hastanenin donanımı yani yeni doğan yoğun bakım servisinin olması bu servis ekibinin tecrübesi vs. Benim de ilk gebeligim riskliydi ama o zamanki bilgisizlik tecrubesizlik doktor değiştirmeye cesaret edemedim. Şimdiki doktorum perinatolog fakülte hocası kendi kliniği var orda hasta bakıyor, ama doğum ve ameliyatları fakültede yapıyor. Bu gibi durumlara dikkat edilmeli diye düşünüyorum.
Allah korusun doğum yapılacak hastanede yeni doğan yoğun bakım servisi yoksa bebek başka hastaneye nakil olması gerekiyor yer bulunamaması olabiliyor vs. Hiç o risklere girmek istemedim ben bu gebeligimde. Hala aklıma gelir mesela ben kızımda acil sezeryana alındım bebeğimin boynuna kordon dolanıp kalp atisi yavaşlamisti ya ters bir durum olsaydı doğum yaptığım hastanede yeni doğan servisi yok, yoğun bakım ünitesi hiç yok bırak yeni doğan yoğun bakımı normal yoğun bakım da yok. Allahtan bir aksilik çıkmadı. Ama şimdi daha tedbirliyim.

Gerçekten mi ah ya çok kötü. Çok yıpratıyor beni bu duygusallık
Doğumdan sonra lahusa depresyonu var birde ama kimisi hiç girmiyor kimisi çok ağır yaşıyor. Ben manyakça duygularla yaşayanlardandım .
Ah ah bu duygusallık hepimizi maf ediyor. Bazen kavga sırasında ağlayasım geliyor ya kendime nasıl kızıyorum anlatamam bazen de panter gibi duygusuz kesiliyorum ne olursa olsun herhalde hormonlar mi desem bir taban yasayıp bir tavan yasiyorum sureci... şimdi çocuğumda anası gibi balık burcu olacak.

Canım kalp atışını kaç haftalık duymuştun

Ya ne güzel yazmışsın. Çok keyifle okudum yazıklarını. Bence sende üçüz annesi olacak enerji fazlasıyla var

Ya iyi ki gelip yazmışım buraya içim rahatladı Allah razı olsun Evet her şey Allahtan inşallah sağlıkla alırız kucağımıza hepimiz hep dua ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…