Bol dinlenin zaten ayakta olunca fazlalstgni fark etmissnz evin hali önemli değil bu zamanlar dikkatli olunmalı her şekildeEvet bnde 8+3 olmuşum bugun karindan ölçüldü yani 2 hafta onceki ölçüme uyumlu gidiyor bir sorun yokmuş. Hafif açık kahve akıntılarım vardı dr a ilettim ultrasonda kanama alanlari var onceki kan da olabilir dedi. Günlük 2 tane progestan kullanıcam bir de adendo kullaniyorum. Açıkçası sadece tedirginim. Dr bebegi gösterdi yavastan oluşuyor govdesi oluşmuştu yavrukusumun. Kol bacaklari da olusacagi yeri gösterdi. Umarim bi sorun olmaz. Bu kanama alani neden oluyor acaba yani bn fazla ayakta olduğumda daha fazla oluyo sanki. Gecen kendimi ilk defa yorgun hissetmedim süpürge actim eğildim falan bunlar etkiliyo mu acaba. Bunlari düşündükçe is yapasim gelmiyo. Evde aldi başını gidiyo
Sağol canim bnim oyle yapacağım. Bebek gelişmiş çok şükür o yüzden içim daha rahat.Bol dinlenin zaten ayakta olunca fazlalstgni fark etmissnz evin hali önemli değil bu zamanlar dikkatli olunmalı her şekilde
Kanama var yaZmssnz ki olmasa dahi bu aylar dinlenmeli egilmeli iş yapmamalıSağol canim bnim oyle yapacağım. Bebek gelişmiş çok şükür o yüzden içim daha rahat.
Kuzum benim aklımda akademisyenlik var. Ama önce y.lisansi halletmem lazım. Ama daha öncesinde de hangi bölümde yapmak istediğime karar vermem lazım. Birkaç yıldır karar veremiyorum bir türlü.Ben hep akademisyen olmayı hayal etmiştim ondan hiç memuriyete bakmadım onların da hakları çok güzel aslında inşallah olur bebislerimin şansına
3. ÜçüzümüzKızlar ben bugun doktora gittim doktor üçüz gebelik dedi hem şaşkınım hem de çok korkuyorum Rabbim hayırlısını versin
Peki gen bozuklugu olur mu acaba ilk bebegimi de o yuzden kaybetmistim cok korkuyorum inanAynı genlerde benimki de. Ben de oksapara başladım, coraspin zaten içiyordum. Merak etme ne güzel sağlıklı gelişmiş bebeğin, bundan sonrası için de önlemini almış oldun
Hayır tabii ki tatlım kan sulandırıcı kullanarak gayet sağlıklı bir bebek doğuracaksınPeki gen bozuklugu olur mu acaba ilk bebegimi de o yuzden kaybetmistim cok korkuyorum inan
İyi ki sizler varsınız Allah razı olsun hepinizden3. Üçüzümüzyaaaaa ne bereketli grubuz masallahimiz var endişelenmekte haklısın canım ama lütfen kendini strese sokma. 4 can taşıyorsun bu çok kıymetli gerçekten. Bende hep çoğul gebelik istedim ama kısmet değilmiş tek kese oldu hep grubumuzda 2 tane daha annemiz var sizin gibi 3uz gebelik olan. Yalnız değilsiniz
Kız dogurana kadar değil doğumdan sonra da devam ediyorAdet dönemlerimde de çok ağlardım ciddiye almazdı beni. Sinir olurdum gerçekten derdim var niye beni takmıyorsun diye. Hormonlar der geçerdi. Hiç zırlamayacaksın bunlaraCidden içim sıkılıyor ama şaka bir yana bu da geçecek mi 12. Haftada umarım geçer. Yoksa doğurana kadar sürüyor mu ya. Aşırı duygusalım
Kese etrafinda kanama var o bnden acik kahve rengi olarak geliyo. Yani disari aktif bi kan rengi kirmizi gelmiyo. Yinede tedbirli olmam lazim. Sağol kuzum yine birisinin bi dürtmesi gerekiyoKanama var yaZmssnz ki olmasa dahi bu aylar dinlenmeli egilmeli iş yapmamalı
Canım tuz tüketiyorum o şişkinlik olabilir. Benim ilk gebeligimde çok oluyordu 35.5 giyen ben 38 numaraya cikmistim resmenKızlar merhabalar bakamıyorum sık sık
Eşim pazartesi varikosel sen ameliyat oldu. O günden beri zaten hareketli bir insandım hani o konuda değişen bir şey yok ama bacaklarımın ayaklarımın sistigini hissediyorum dinlenmeye geçen bir şey de değil üstelik. Uyuyup uyanınca bile ayaklarım sızlıyor. Gerçekten de hiç bı şey anlamadım bu işten. Ödem de yok görünürde. Böyle şeyler yaşayan var mı?
En azından takvimlerin belirsizliği tutmuş doktorlar da karar verememişBazıları tuttu diyor bazıları tutmadı diyor tamamen tesadüf. Bakalım neler çıkacak sürpriz yumurtalardan
Rabbim sağlıkla kucağına almak nasip etsin. Beklyor mydnz 3uz merak ettim nasıl oldu süreç
Canım o kısımları düşünme bence, evet çoğul gebeliklwr tekil gebeliklere göre daha erken haftalarda doğabilir ama bu kötü bir durum değil ki, mesela benim arkadaşım tekil gebelik 28.haftada doğum yaptı ( normal) bebeğini bir süre yoğun bakımda kaldı ama şuan nasil afacan 3.5 yaşında şuan. Bir süre kuvozde kalabilir ama bu endişe yaratmasin sizde hepimizin bebegi kuvozde kalabilir, bu bir surec ve üstesinden geleceğizİyi ki sizler varsınız Allah razı olsun hepinizdenöğrendiğimden beri ağlamaklıyım ama ne diyeyim nasip kısmet böyle olacağı varsa önüne geçemem. Herkese göre daha riskli 33.haftada en geç alırız diye konuştu doktor bakalım hayırlısı olsun
Gerçekten mi ah ya çok kötü. Çok yıpratıyor beni bu duygusallıkKız dogurana kadar değil doğumdan sonra da devam ediyorhep hormonlarr hep hormonlar...
Doğumdan sonra lahusa depresyonu var birde ama kimisi hiç girmiyor kimisi çok ağır yaşıyor. Ben manyakça duygularla yaşayanlardandımGerçekten mi ah ya çok kötü. Çok yıpratıyor beni bu duygusallık
Canım kalp atışını kaç haftalık duymuştunMerhaba herkese , hesaplarima göre mart annesi olacağım sanırımherkese bebegini saglikla kucagina almak nasip olsun inşallah tahminlerime göre bebeğim şuan 3+5 ( tüp bebek transferden önce iki hafta sayiliyormus ona gore hesapladim) 10 haziran transfer , 6 temmuzda kese ve kalp atisi iicin gidecegiz nasipse
Ya ne güzel yazmışsın. Çok keyifle okudum yazıklarını. Bence sende üçüz annesi olacak enerji fazlasıyla varBence de tesadüfyani sonuçta %50 ıhtimal var birisi tutturacak ayy su 12li haftalar gelse tahmin yapsak 14lu haftalar gelince de ogrensek bakalım bakalım ne çıkacak bizim yumurtalardan
Çok Sagolun hepimize nasip etsin inşallah dua ediyorum bunun için çok
Benim kızımdan sonra bebeğim olmadi 2 sene yani 3 yaşındayken istedim ama ondan sonra da olmadi gitti spiral vardi once ondan sandim ama doktora gittim pcos dedi. Kizimdan once şuana göre baya zayıftım o yüzden etkisini hissetmemisiz hemen olmuştu çünkü kızımdan önce adetlerim de düzenli sayılıdı 32 günde bir olurdum adetama sonra özellikle pandemide kilo alınca yumurtalarım büyümemiş yumurta büyütücü kısmıyorum şubattan beri 1 veya 2 yumurta oluyordu hep ama hamile kalamadım son seferinde 3 yumurta büyüklük sınırını geçmişti hepsi döllenmiş ben aşırı şaşırdım ve beklemiyordum ben 3 yumurta daha çok ihtimal diye sevindim baya çok ihtimal oldu
7+0da ilk kez gittim doktora kalp atışlarını duydum 8+6da devlette gittim o da gelişimleri iyi dedi genel olarak sinirimi bozsa daondan beridir görmedim bebislerimi şimdi kendi doktoruma gitcem haftaya cuma hevesle bekliyorum bakalım
Evet bende üçüz bekliyorumbenim özelde gittiğim doktorum ikinci gebelik olduğu için üçüz gebelerine göre rahat bir hamilelik geçirirsin diye moral oldu bana sağolsun ama devlet hastanesi seninki gibi kibarca ve fikir sorar tarzda demedi bana bildiğin birini iğneyle alacaklar devlet desteklemiyor prosedür böyle gibi saçmalıklar söyledi ben kimseye karışamam hele ki ilk gebelikde korkanlar birinden vazgeçmeyi düşünenler olabilir ama ben hiçbirinden vazgeçmek istemiyorum kötü bir durum yok henüz her yeri oluşmuş çocuk tüm çocuklarımı kaybetme veya ölme ihtimali olmazsa bence aldırılmaz ama ilk gebelikte kriterler biraz farklı doktorun senin canına veya çocuklara zarar verecek durumlarda uyarir ve zaten hepimiz böyle bir durumda uyarız söylenenlere çocuklar çok iyi ama birinin iğneyle hayatini sonlandırıp alacaklar ne demekse neyse sinirlenmiyorum civcivlerimiz sağ salim doğsun tüm bu günler geride kalacak sen de kendini baskıda hissetme tehlike varsa vazgeçmen gerekebilir veya bazen biri yarı yolda kalabilir sen her zaman moralini yüksek tut ve onların bize güçlü birer anne olarak ihtiyaçları var ve biz hepsine yetebiliriz
Ya iyi ki gelip yazmışım buraya içim rahatladı Allah razı olsunBence de tesadüfyani sonuçta %50 ıhtimal var birisi tutturacak ayy su 12li haftalar gelse tahmin yapsak 14lu haftalar gelince de ogrensek bakalım bakalım ne çıkacak bizim yumurtalardan
Çok Sagolun hepimize nasip etsin inşallah dua ediyorum bunun için çok
Benim kızımdan sonra bebeğim olmadi 2 sene yani 3 yaşındayken istedim ama ondan sonra da olmadi gitti spiral vardi once ondan sandim ama doktora gittim pcos dedi. Kizimdan once şuana göre baya zayıftım o yüzden etkisini hissetmemisiz hemen olmuştu çünkü kızımdan önce adetlerim de düzenli sayılıdı 32 günde bir olurdum adetama sonra özellikle pandemide kilo alınca yumurtalarım büyümemiş yumurta büyütücü kısmıyorum şubattan beri 1 veya 2 yumurta oluyordu hep ama hamile kalamadım son seferinde 3 yumurta büyüklük sınırını geçmişti hepsi döllenmiş ben aşırı şaşırdım ve beklemiyordum ben 3 yumurta daha çok ihtimal diye sevindim baya çok ihtimal oldu
7+0da ilk kez gittim doktora kalp atışlarını duydum 8+6da devlette gittim o da gelişimleri iyi dedi genel olarak sinirimi bozsa daondan beridir görmedim bebislerimi şimdi kendi doktoruma gitcem haftaya cuma hevesle bekliyorum bakalım
Evet bende üçüz bekliyorumbenim özelde gittiğim doktorum ikinci gebelik olduğu için üçüz gebelerine göre rahat bir hamilelik geçirirsin diye moral oldu bana sağolsun ama devlet hastanesi seninki gibi kibarca ve fikir sorar tarzda demedi bana bildiğin birini iğneyle alacaklar devlet desteklemiyor prosedür böyle gibi saçmalıklar söyledi ben kimseye karışamam hele ki ilk gebelikde korkanlar birinden vazgeçmeyi düşünenler olabilir ama ben hiçbirinden vazgeçmek istemiyorum kötü bir durum yok henüz her yeri oluşmuş çocuk tüm çocuklarımı kaybetme veya ölme ihtimali olmazsa bence aldırılmaz ama ilk gebelikte kriterler biraz farklı doktorun senin canına veya çocuklara zarar verecek durumlarda uyarir ve zaten hepimiz böyle bir durumda uyarız söylenenlere çocuklar çok iyi ama birinin iğneyle hayatini sonlandırıp alacaklar ne demekse neyse sinirlenmiyorum civcivlerimiz sağ salim doğsun tüm bu günler geride kalacak sen de kendini baskıda hissetme tehlike varsa vazgeçmen gerekebilir veya bazen biri yarı yolda kalabilir sen her zaman moralini yüksek tut ve onların bize güçlü birer anne olarak ihtiyaçları var ve biz hepsine yetebiliriz