2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
İkinize de çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar dilerim.Bebeğinizin yemek işini nasıl yapıyorsunuz?Bakıcı mı hazırlıyor?

Bakıcı bulmam zor olacak bence.Her insana güvenemem.Annem gibi bakan birini de asla bulamam gibi geliyor.O yüzden kreş düşünüyorum,oyun oynayacak,yemeğini yemiş olacak,o bakımdan içim rahat olur diye düşünüyorum.Ama şimdi devletde yer yok,yazın yeni öğretim yılı için yer olacak sanırım.Bu yüzden çok düşünüyorum,bir yol bulamıyorum.🙃
İyi bir bakıcı bulmak gerçekten zor umarım gönlüne göre olur. Ben yemek yaptıysam onu yediriyor ama alin öğlen uykusundan önce de yemek yiyor ikindi vakti de yiyor ben bir yemek yaptıysam diğerini o yapıyor çorba ya da mercimek yemeği tarzı vs.

Merhaba,oğlum 1 haziran doğumlu,18 aylık olmak üzere.Şubatta 20 aylık olunca işe dönüp dönmemekte kararsızım.Öğretmenim.Evden en uzun 6-7 saatiğine çıkacağım,bazı günler ondan da erken eve geleceğim,ama evde de okulla ilgili işlerim olacak.Ya kreşe,ya da bakıcıya bırakacağım,annem,kayınvalidem uzaktalar,bu yüzden tedirginim bir az da.Hastalanırsa,ne yaparım.En çok bu beni düşündürüyor, o gün işe gitmemek gibi şansım yok,ya da 1 gün gitmeye bilirim,amma sonraki gün gitmeliyim.İşe dönersem pişman olur muyum,vicdan azabı çeker miyim?Sizin bebekleriniz 20 aylık artık.18 ayla 20 ay arasında çok fark varmı büyümeleri,anlamları açısından?Fikir bildirirseniz çok sevinirim.
Eğer maddi olarak seni zora sokmayacaksa ve iyi bir bakıcı adayın yoksa bence 2-2,5 yaşa kadar işe dönme.

Çünkü aklın hep bebekte olacak ne yaptığın işten zevk alacaksın, ne bebekle geçirdiğin zaman seni tatmin edecek.

Ben kızım 8 aylıkken işe başladım ama benim şansıma annem yakın ve kızıma o bakıyor. Eğer böyle bir imkanım olmasaydı olabildiğince ertelerdim çünkü 2 yaş öncesi kreş fikri bana çok cazip gelmiyor en azından bebeğin bezden ayrılmış olması az da olsa kendini ifade edebiliyor olmasını isterim ben kreş için.

2 yaşa kadar evde bakım daha mantıklı geliyor ama bakıcı olayı da çok büyük dert gerçekten. İyi ve vicdanlı birini bulabilmek bu devirde çok zorlaştı.

Bir de işe gitmeme şansım yok diyorsun mesela kreşe başladığında mutlaka sık hastalandığı bir dönem olacak belki ayda 2 defa hastalandığı olacak kreşe yollayamayacaksın izin almada zorluk yaşayacağın bir işin varsa bu da ayrı bir sorun olacak senin için.

Biraz açık ve sert gelmiş olabilir yazdıklarım ama mantıksal çerçeveden bakarak sosyal şartlarına göre değerlendirip karar vermen en mantıklısı olur bence. Umarım içine en sinen kararı verebilirsin.

X