• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
benim 3. gebelik canım, bir oğlum var 8 yaşında, ikinci 3 ay önce düşük oldu kürtaj oldum, buna inşallah sağlıklı olur.
Saglıkla bebişini kucagına alırsın canım👶🧿büyük ihtimal canım 20 ve 24 haftalarda bakılıyormuş kan uyuşmazlıga ama lekelenmem oldugu için erkende vurulabilirmişim

Ben de ayağa kalkınca gözüm kararıyor midem bulanıyor başım dönüyor zor duruyorum ayakta 2 adım atsam kusmam geliyor. Allah yardımcımız olsun inşallah
Aynı şekilde benimde öyle. Sabah duşa girdim duşta öyle bir başım döndü midem bulandı ki nasıl çıktığımı bilemedim. Sabah aç durmak iyi gelmiyor hemen mideyi doldurmam gerekiyor. Sonra tansiyonum düşüyor baygın gibi yatıyorum. Şu an raporluyum ama pazartesi işe başlayacağım asıl o zaman nasıl olcak merak ediyorum :(

Süper bir haber bu peki nasıl çözüldü ne diyelim yani sağlık ocağına bana bu şekilde bilgilendirme yok demişlerdi
Sağlık ocağının aradım dedim böyle böyle öyle bir prosedür yok olsaydı bize bilgi verirlerdi dedi. Istanbulda yaptıran şuan gebe arkadaşlarım var onlar alıyor da siz neden alamıyorsunuz dedim, ik mık yaptılar bu benim hakkımsa yaptırmak
istiyorum diye. Dediler biz araştırıp size dönüş yaparız , ben durmadım il sağlığı aradım orasiyla birkaç gün konuştuk. Dediler gebelerde sma taraması doktor isteyebilir amniyosentez yaptirman lazim dedim gerekirse onu da yaptırırım da taşıyıcı olup olmadığımı bilmeden neden bu riski alayım? Baya sıkıştırdım işte, ordaki kadın dedi zaten bebek doğduğunda topuk kaninda artık sma bakılıyor diye, çocuğumu yaşatmak için milyon dolarım yok hanfendi , ülkedeki smali çocukların hali ortada dedim biz araştıralım bir yarin bizi arayın dediler. Dün arayamadım bugün aradım dediler yaptırabilirsiniz. Sağlık ocağına da bilgi vermişler gebeler 12 hafta altındaysa sma taşıyıcısı taraması yaptırabilirler diye. Sağlık ocağını aradım önce iste biz konuştukta öyle bir şey yok gibisine getirdi kadın dedim hanfendi ben az önce il sağlıkla görüştüm , yaptirabilecegimi söyledi. İsterseniz siz tekrar arayın il sağlığı yada ben arayayım dedim 🤭🤭🤭 sonra hemen dur doktor hanıma söylüyorum deyip yarın eşiniz gelsin kan versin dediler. O yüzden bu sizin hakkınız Sağlık ocağı bu tarz bir şey derse il sağlığı arayın ve durumu izah edin Sağlık ocağının adını vererek anlatın durumu il sağlık orasiyla iletişime geçiyor.

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak daha önce düşük yaomis olanlar ya da şu an riskli gebelik durumu olanlar magnezyum kullanan var mı aranızda? Pıhtılaşma var bende Ekim ayında 1 düşüğüm var doktorum magnezyum yazdı geçen ay bu ay devam edeyim mi diye sordum en önemli ilacın o senin dedi kendisi sanırım bir makale yazacakm8s bu konu hakkında düşük yapıp 2. Gebeliklerinde sağlıklı doğum yapanlar ve magnezyum ile ilgili 85 hastam oldu 100 olunca yayınlanacak dedi size hiç magnezyum ile ilgili bir şey dedi mi doktorunuz
Canım ilk gebeligimde bana da doktor magnezyum yazmıştı ama 7.aydan sonra. 7aydan sonra kramplar cok daha fazla artıyordu bende. Günde bir kaç defa bacağıma giriyordu , doktor magnezyum vermişti kramplarin olusmasini engelliyordu. Ama onun dışında erken gebelikte magnezyumun düşük önleyici olarak kullanıldığını duymadım ama dusununce mantıklı. Mesela bazi vitaminlerin içinde magnezyum vs de var gebelik başında itibaren kullanılıyor yani.

• Beğen
Reactions: Cmz
Kızlar merhaba ben 6+2 gözüküyorum. Şuan 6. Haftanın içinde miyim yoksa 7 mi 🙈 kafamda deli sorular😁
Yarın kontrolum var hayırlısıyla kalp atışını duymak için gidicem inşallah duyulur😇
Canım 6+2 sin 6.haftanin içindesin doktor bu şekilde baz alıyor. Ama gebelik takip programları genelde yuvarlama yapıp sonraki sayıyı gösteriyor. Forumun da uygulaması bu sekilde banu çiftçinin de. Bazı programlar hafta+ gün olarak baz alıyor. Değişiyor yani.
Ayy hadi inşallah duyarsın ve güzel haberleri bizlerle paylaşırsın canım 😇

Anladım teşekkür ederim ben de 4000 ve coraspirin kullaniyorum hiç kanama lekelenme olmadı çok şükür bakalım inşallah böyle sağlıkla devam ederiz 🤲🏻
Merhaba 🌸 ya coraspirini doktor mu yazmıştı,neden kullanıyorsunuz merak ediyorum.Ben oscopar kullanıyorum sadece acaba doktora coraspirin yazmasını söyleyeyim mi?daha önce bir boş gebelik yaşadım bir de ikinci ayda bebeğin kalbi durunca kürtaj olmuştum.Doktorlar bir sebebinin olmadığını söylüyorlar hep,ben ne olur ne olmaz kan sulandırıcı iğne kullanmaya başladım bu gebelikte..doktora göre kan sulandırıcı iğne de bir işe yaramayabilirmiş,ne işe yarıyor peki onu da söylemiyorlar :( cidden düşündükçe kafayı yiyorum

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak daha önce düşük yaomis olanlar ya da şu an riskli gebelik durumu olanlar magnezyum kullanan var mı aranızda? Pıhtılaşma var bende Ekim ayında 1 düşüğüm var doktorum magnezyum yazdı geçen ay bu ay devam edeyim mi diye sordum en önemli ilacın o senin dedi kendisi sanırım bir makale yazacakm8s bu konu hakkında düşük yapıp 2. Gebeliklerinde sağlıklı doğum yapanlar ve magnezyum ile ilgili 85 hastam oldu 100 olunca yayınlanacak dedi size hiç magnezyum ile ilgili bir şey dedi mi doktorunuz
Benim de 1 düşüğüm var. İlk muayenede krampların oluyor mu dedi. Evet oluyor dedim bana da magnezyum çinko yazdı

Benim de 1 düşüğüm var. İlk muayenede krampların oluyor mu dedi. Evet oluyor dedim bana da magnezyum çinko yazdı
Merhaba kramplarin oluyor mu derken, bacağa giren kramplar gibi mi acaba? Benim kasık ağrılarım oluyor da onunla ilgisi yok sanirim

Kızlar nisan ayı annelerinden geldim acil yardımcı olabilcek biri var mı 31 temmuz da değerim 309 du bata iki gün kala cıkmıstı ayın 2 si yani dün verdim 551 cıkmıs sizce düşükmü
2 tahlil arası tam 48 saat var mı canım. Yani 40-48 belki çok fark etmez ama 30-35 saatse fark edebilir. Aslında güzel artmış. Kimisi %60 fazlalaşsa yeter diyor. Bugün de baktırsana..
Ben şuanda kaykay bile yapıyorum ama bırakacağım 🤭 hurafelere tahammül edemiyorum gerçekten. Bir de bu hurafeleri sürekli olarak şunu şöyle yapmamalıydın şöyle yapmalısın yoksa şu olur bu olur diye dinlendiren tiplere. En iyisini bir anne olarak sen bilirsin.Anne bebeğini koruma iç güdüsüyle hareket ediyor.
Oh maşallah :) Evet benim de en sinir olduğum şeylerden Pek takmam ama insanların moralleri bozuluyor yani, nasıl içleri elveriyor da hamile insanı üzüyorlar bilmem..

Kızlar merhaba ben 6+2 gözüküyorum. Şuan 6. Haftanın içinde miyim yoksa 7 mi 🙈 kafamda deli sorular😁
Yarın kontrolum var hayırlısıyla kalp atışını duymak için gidicem inşallah duyulur😇
Benim de yarın :rolleyes:
6 hafta dolmuş. Doldurduğuna bak sen :) Yaş gibi :) ama hesaplarken 7. haftanın içindesin diye hesaplıyor. Çok önemli değil bence o kısım ya. Sonuçta biliyorsun 6+2.
Ay Allah'ım sağlıkla duyalım da minnak kalpleri bir nebze rahatlayalım inşallah yaa :dua::dua:

2 tahlil arası tam 48 saat var mı canım. Yani 40-48 belki çok fark etmez ama 30-35 saatse fark edebilir. Aslında güzel artmış. Kimisi %60 fazlalaşsa yeter diyor. Bugün de baktırsana..

Oh maşallah :) Evet benim de en sinir olduğum şeylerden Pek takmam ama insanların moralleri bozuluyor yani, nasıl içleri elveriyor da hamile insanı üzüyorlar bilmem..
Kuzum cmtsi doktor randevusu aldım direk doktora gidicem artık böyle strese de giriyor insan sürekli değere baktırınca

10+1den selâmlar olsun 🌸😊

Bu sabah midem az bulandı biraz daha az yorgun hissediyorum kendimi 🙈 bugün güzel bir gün olsun hepimize inşallah 🌸

Tek olumsuz durum kpssnin iptal edilmesi herhalde ben zaten 82 veya 83 falan alırdım bana yeterli bir not değil ama üçüz gebesi olduğum için çok ileri bir tarihe ertelenirse sıralara sığamam diye korkuyorum 🙄🤣🤣

Şaka bir yana nasıl böyle şeyler oluyor aklım almıyor koskoca bir kurum nasıl sürekli bu duruma düşüyor 🤨🙄 ben iyilerden degilim ama iyilerin emeklerine yazık gerçekten stres de cabasi 😑 inşallah emek gösteren herkes emeğinin karşılığını alır ben de biraz daha çalışayım bari 85 90 arasında bir şey alsam ilk atamalara olmaz ama 3ten sonra şansım olabilir 🤣 gerçi 3 çocukla nasıl çalışacaksam acaba ayliksiz izin var mıdır 2 yaşına kadar falan 🤣🤣🤣

Sizler nasılsınız kızlar var mıydı benim gibi kpss ye giren 🤗

Kızlar güzel haber vereyim, saglik ocagi ve il sağlık müdürlüğü ile olan sma tarama olayı çözüldü 😃😃kazanan tabiki gebeler oldu 💪 yarın eşim sabah gidip kan tahlili verecek. @kadinca1234 canım sende edirnedeydin sende yaptırabilirsin düşünüyorsan.
Hadi hayırlı olsun 🤗😂🦾 Azmin elinden kurtulmadı yani :KK50:

Bu sabah midem az bulandı biraz daha az yorgun hissediyorum kendimi 🙈 bugün güzel bir gün olsun hepimize inşallah 🌸

Tek olumsuz durum kpssnin iptal edilmesi herhalde ben zaten 82 veya 83 falan alırdım bana yeterli bir not değil ama üçüz gebesi olduğum için çok ileri bir tarihe ertelenirse sıralara sığamam diye korkuyorum 🙄🤣🤣

Şaka bir yana nasıl böyle şeyler oluyor aklım almıyor koskoca bir kurum nasıl sürekli bu duruma düşüyor 🤨🙄 ben iyilerden degilim ama iyilerin emeklerine yazık gerçekten stres de cabasi 😑 inşallah emek gösteren herkes emeğinin karşılığını alır ben de biraz daha çalışayım bari 85 90 arasında bir şey alsam ilk atamalara olmaz ama 3ten sonra şansım olabilir 🤣 gerçi 3 çocukla nasıl çalışacaksam acaba ayliksiz izin var mıdır 2 yaşına kadar falan 🤣🤣🤣

Ayy ben çalışamadım okuyordum yeni bitti okul çok zor ve saçma geldi ki sorular da sızdırılmış benim içiin çok iyi oldu biraz çalışabilirim. :) yaparsınız niye yapamayasınız maşallah çalışıp başarmışsınız

Ayy ben çalışamadım okuyordum yeni bitti okul çok zor ve saçma geldi ki sorular da sızdırılmış benim içiin çok iyi oldu biraz çalışabilirim. :) yaparsınız niye yapamayasınız maşallah çalışıp başarmışsınız

Bende son hafta deneme çözdüm sadece bana hız kazandırdı 🤣 azıcık tarih çalışsam yapcam bir şeyler genel yetenekte 55 yapıp genel kültürde çakılıyorum sürekli 🤣🤣 coğrafya ve güncel konular olmasa 25 30 bandına bile çıkamam 🙈 neyse bende çalışcam bu sefer ya akademik hayatımı bitirdim en azından memuriyet ihtimalim olsun moralim bozuluyor 🤣🤣

Maşallah canım :) :nazar:

Valla yazık günah.. Sınav için harcanan emeklere de tekrar harcanacak paraya da.. İnşallah istediğin gibi olur. O kadar uğrşamışsın.. Şimdi hamile halinle belki yine uğraşacaksın.. Kimbilir nelerden fedakarlık edip çalışanlar vardı.. Hakkıyla atanamayan, hayalleri emekleri çalınan o kadar insan var kii.. Sınavı tekrar etse ne olacak.. Sanki bir şey değişiyor.. Mülakat yapıyor istediğini alıyor... neyse... Bir gün herkes hak ettiğini alır inşallah .. inşallah daha fazla geç olmaz.. Allah kolaylık versin sana da.. Allah gönlüne göre versin..

Back