2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar selam bana pratik kullanışlı hızlı çekimi iyi elektrikli bir süt sağma makinesi önerir misiniz?yasal izin biter bitmez başlayacağım işyerinde falan da kullanmam gerekli makine önemli…

Bir de ben hiç uyuyamıyorum,karnım aşırı büyüdü sağa dönüyordum olmuyor sola dönüyorum olmuyor,3 yastık etrafımda nereye yastık koyacağımı şaşırdım artık..bu konuda tavsiyeniz varsa alırım

Kızlar ben doğum yaptım ikindin 16 gibi dayanılmaz ağrılar başlayınca hastaneye geldik hemen sağ salim oğluma kavuştum darısı doğumu bekleyen arkadaşlarımızın başına
Gözün aydın çabuk geçti herhalde doğum, ne güzel. Güzel ve mutlu bir ömür yaşar ailesiyle inşallah. İlk bebek miydi bu?
Normal doğum yapan arkadaşlar perine masajı yaptınız mı ?
Doğum öncesi hazırlık için olanı mı soruyorsun? Ben daha başlamadım, taşınma, vs. çok meşguldük hep ama eşime yaptırmaya başlayacağım. Biraz garip olur herhalde ama yırtıkların kötü boyutta olması riskini azaltıyormuş, normal doğumda sonradan sıkıntı yaratan en zor konulardan biri de kötü yırtık olması, o yüzden yaptırmak istiyorum.
Amerikadayım canım Texas..ilki de yine Amerika’da doğmuştu Kaliforniyada.
Ne güzel ikisine de aynı imkanı sağlayabilmişsiniz. Bilince biraz daha kolay geçiyordur. Hazırlık için izlediğim çoğu youtuber amerikalı olduğundan oranın hastane sistemine çok hakimim. Sezaryen oranı da bize göre çok daha düşük.
Merhaba, benim doktor da rutin bir test istiyorum dedi. Her hafta yapilmasi da ilgincmis. Herhalde enfeksiyondan erken dogum olur diye istiyorlar orda da. Avrupa bu konularda cok rahat. Ben de yarim yaptiracagim insallah. Tesekkur ederim
Danimarkada da sürekli idrar testi yapılıyor. Bir de tansiyona bakıyorlar, bu ikisini kullanıyorlar bir sıkıntı var mı görmek için. Mesela şeker yüklemeyi Türkiye’de doktorlar mutlaka yaptırın diyorlar, burada idrar testinde ya da kilo alımında sıkıntı olursa yapıyorlarmış.

Doğuma çok az kalmış, değer mi artık bilmiyorum ama U şeklinde olan hamile yastıklarını çok önerdiler daha önce konuşunca. Çok rahat ettiriyormuş. Ben şimdilik rahat uyuduğumdan almadım.

Ayrım yapmayalım diye önceliklerimizi öyle belirledik diyelim… ikinciye yapmasak içime sinmeyecekti, başka şeylerden kısacağız ama böyle olsun dedik…youtuberlar veya buradan herkes genelde danışmanlık şirketi ile gidiyor,biz doktor hastane herşeyi kendimiz ayarladık böylece danışmanlık ücretinden kurtulduk.bir de hem doğum hem hastane Texas fiyatları Kaliforniya nın yarısı,ilkinde daha tecrübesizdik,orada olmuştuk şimdi eyalet farkı da devrey girince kur yüksek olsa da bir nebze katlanılabilir oldu…

Kızlar günaydın. Benim bebek biliyorsunuz 3.900 civarı doğdu. Ama burdaki yenidogan polikliniği kesinlikle mamaya karşı. Nedendir bilmiyorum. Ben ise gerekli konumda takviyeye çok ama çok ılımlı bakıyorum. Neyse. Emme refleksi varsa kesinlikle mama vermiyoruz sütü indirecek dediler. Saat başı emzirme. Tamam dediklerini yaptık cocuk doymuyor. Yarım saate 1 ağlayarak uyanıyor, uyku kalitesiz ve bez sayısı yetersiz. Dün yeniden yenidogan polikliniği haber yolladım bu çocuk aç sabahtan beri 1 bez cis yaptı sadece diye baya isyankar tavra büründüm hemen kontrole çağırdılar. Sonuç sadece 1 gecede 500 kusur grm gerilemiş. Kilo 3.500 civarı. Mama takviyesi vericez , ilk gün bu kadar kilo kaybı olması bazı sebepler bize düşündürebilir vs vs. E dedim ben size süt yetmiyor mama verelim diye yasak dediniz dedim 3 saatte 1 polk.ziyareti yaptık. Her seferinde kan alındı vs.vs. Bir beslenme programı koydular şu şekilde besle diye mümkün değil yani. Onlara he hee deyip kendi bildiğim şekilde (kızımda yaptığım gibi) yaptım hemen gece 40 grm almıştı bile ( Allah aşkına 1 günlük bebek 3 saatte 1 80 cc mama içebilir mi kapasitesi ilk başta max 10-20cc zaten, ben saat başı emzirdim, memeden sonra kaşıkla sagip verdim sut akisi kesilip istemeye devam edince de 20 cc mama teklif ettim hep icebildiği kadar. şimdi yeniden yenidogan da. Kontrol yapılıyor. Kilo alınca sarilikta düştü, bez sayısı arttı benim de içim rahatladı. Şimdiki kontrol de güzel gelirse o zaman dansss

Canim ilki sizin de kiz ya cinsiyet farki size nasil geldi? Ben alisveris yaparken falan degisik hissetmistim. Ilk baslarda bir kaygim vardi ama suan iyi gibiyim...
Kuzu ben alışveriş yapmadım kikızdan kalan hersey duruyor, hep griler kahveler vs almışım. Birkaç pembe takım var onlar da gece uyurken hopp tamamdır. 1 tane yenidogan aldım oğlana, o da ilk kıyafeti olsun diye. Kızımda da ilk kıyafetini vs isimli çikolata kabini anı kutusuna çevirip içine koymuştum bunda da aynısını yapacağım diye aldım.
Yazlik tüm kıyafetlerini almak zorunda kaldım kızım yaz bu kış bebeği olunca mevsim tutmadı aylardan ama çok fark hissetmedim açıkçası ben kızımda da kız erkek reyonundan ziyade kullanışlı olmasına kalınlığına felan odaklaniyordum Erkek reyonundan kızıma çok kıyafet almisligim vardır artık iki reyon da elimin altında
Ben Erkek bebek bakımını bilmediğim için baya endişeliydim de kolay adapte olacağım sanırım

Bende lansinoh 2 li elektrikli var canım. Hep fisle kullandım ama pil ile de kullanılıyordu. Ben evde olduğum için ihtiyaç duymadım pile ama çalışanlar için pille de çalışması avantaj olur diye düşünüyorum.

Kendi bildigini okuyacaksin ya cocuk ac mi kalsin sutu indirecekte zamanla. O zamana kadar takviye sart oluyor. Hangi mamayi kullanmaya basladin. Ben alip cantama atacagim

Benim cikmasi icin hastaneden onermislerdi. Hemen alip icmistim ilk gunun aksami.
Bana diyorlar yürü, yürüyorum. Bu sabah yine olmadı ultrason va yaptılar ses var diyor, dedim ses ve görüntü için ultrasona gerek yok kulağını karnıma yaklaştıran herkes duyabilir zaten şimdi serum taktılar gaz için inşallah mutlu sona ulaşırım

Kendi bildigini okuyacaksin ya cocuk ac mi kalsin sutu indirecekte zamanla. O zamana kadar takviye sart oluyor. Hangi mamayi kullanmaya basladin. Ben alip cantama atacagim
Yeni doganda aptamil hastaneye özel minik şişelerde sıvı formu var, ondan verdiler ilk dediler ya altamil 1 yada hipp alin diye. Biz hipp organic combiyotik 1 aldık.
Golden goat i sordum, biz yenidoganda, yogunbakim ve prematüre bakında kullanmıyoruz keçi sütü, şişkinlik ve gaz sorunu çok olabiliyor dediler. Eşim hemen hem aptamil hem hipp aldı. Hipp açtım baya sevdi, gaz sorunu, kusma olmadı. Aptamili acmadik değiştireceğim yerine hipp alacağım

Suan bende de o endise var. Penisi siyirarak temizleme falan diolar .. Bana cok nufuz edici geldi. Hos ben hemen sunnet yaptiracagim gerek kalmaz herhalde

Suan bende de o endise var. Penisi siyirarak temizleme falan diolar .. Bana cok nufuz edici geldi. Hos ben hemen sunnet yaptiracagim gerek kalmaz herhalde
Valla bizimkinin pipisi kıymetli. Bezi açınca ve pipiye değince ortalık inliyor. Nasıl bir ağlama anlatamam....
Bende yenidogan sünnet taraftarıyım hatta doktoruyla da görüştüm, göbek bağı düşünce gelin dedi

Ah canım ya hayaller hayatlar resmen Ben de geçen yatarken eşime çocuğu kucağımdan alsana demişim ama çocuk zaten beşikteymiş Kafalar pırıl pırıl oldu

Kızlar doğum sancıları başladığında bebek hareketleride hissediliyor mu?
Ben şuan dakika tutmaya başladım adet sancısı gibi bi sancım var canımı çok acıtmıyo ama 7-10dk arasında 2şer dakika sürüyor. Bu arada bebeğin hareketlerinide hissediyorum ara ara oluyı. Yine yanlış alarm mı acaba

Hareketleri kesilmemesi lazım canım çünkü doğumu birlikte yapacaksınız o doğacak sen yardım edeceksin, oyuzden hareketli olması iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…