2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Burnunu hep açık tutmaya çalışsan aslında çünkü son haftalarda böyle oluyor 15 gün önce doğum yapan arkadaşımda çok sorun yaşadı böyle doktoru bi sprey vermişti onunla birazda olsa rahatlıyordu ve neredeyse oturur pozisyonda uyuyordu

Hayırlı uğurlu olsun 🙏 Doğum hikayeni detayları bekleriz en kısa zamanda ✌️❤️
İnşallah doğum sonrası geçiyordur :/ Allah alerjisi olan, astımı olanlara şifa versin kötü bi şey nefes alamamak 😌

Kızlar nasılsınız ne yapıyorsunuz kaç gündür giremedim. Benim fındığım bugün 3 defa kustu hastalandı diye doktorumuza götürürdüm hasta değilmiş maması fazla gelmiş 1 haftada 30 cc den 80/90 lara yükselttim ya belki ondandır. 245 gr almış 1 hafta içinde. Daha da kusması peş peşe yarım saat içinde 3 defa kustu. Öyle mama fazlası değil bildiğin koca insan gibi kustu. Çok şükür hasta olmadığına dua ettim hep. Şimdide kakasını yaptı gazını çıkarıyor karnı doydu ana hala uyumuyor. Belkii 6/7 saat oldu hiç gözünü kapatmadı. Şimdi de beşiğinde 22:30 da 60 cc mama verdim kakasını yaptı emmek istedi arandı hep. 23:40 ta emzirmeye başladım daha şimdş yatağına koydum. Hala uyumadı aranıyor emzik verdim ağzına. Emziği düşüyor ağlıyor geri veriyorum yine düşürüyor yine ağlıyor. Allahım uyumadı gitti. Şimdi emzik ağzında ayağımla beşiğini salluorım. Hayır sallamaya da alışkın değil. Belkş uyur diye ben sallıyorum. O uykusunda ben de deliksiz 2/3 saat uyuyabileyim artık. Ayakta uyuyorum şuan.
Siz ne yaştınız bebişler nasıl aynı sıkıntıları yaşıyor musunuz kızlar? Uykusu rahat olsun diye ne içirmem lazım Rezene çayı berin diyorlar birkaç çay kaşığı versem mi bilemedim de
Bebege bir sey icirme canim henuz cok cok kucuk.Mama nasil yaramissa masallah 1 hafta da guzel almis😍

Onu soruyorlar da bende mesela yapmadan cikartmislardi, şimdi de sadece soruyoruz herkesin süreci farklı ama gaz çıkmadan çıkış yok dediler
Gaz bağırsakların düzgün çalıştığını gösteriyormuş bende halen yok🥺🥺 ve çok fena gaz sancısı yaşıyorum ama çıkmıyor. Yürüyüş dediler yapıyorum ama çok canim aciyor🥺🥺🥺 desteksiz yürüyerek hastaneden çıkamayacakmisim gibi geliyor 🤧
Canim paca corbasi daha.once de soylemistim cok guzel gaz cikartiyor. Temiz guvendigin yer varsa aldir suyunu ic.

Yaaa gerçekten mi? Sen yapmadan çıktın mı? Yoksa lavman dediler bir de onu istemiyorum bu kadar travmanın üstüne 😞
Yok canım bana sadece gazı sordular 🤔 lavmana gerek yok bence kayısı suyu falan iç eve çıkınca yaparsin zaten hastanedekilere yaptım de kanıt isticeklerini sanmıyorum 🤣
Ben sadece süt sandım çok iyi valla sadece sütü yetenler için benim yetmiyor maalesef mama vermişsem aç kalıyor çocuk 😒
Yok kuzum mama takviyesine devam sen hangi mamayi veriyordun ben bugün golden goattan evolvia ya geçtim gaz olayimiz bugün daha rahat gece rahat geçti
Biz ama verdiğimiz işin doktor 4 saat bile uyuyabilir dedi. Birden o anda içimden dedim ki.Nesi zormuş bebek büyütmenin hani uykusuz geceler olacaktı 4 saat uyurum 2 defa kalkıp emzirip mama versem yeter diye dşye kendş kendime iç geçiriyordum ki gördüm ebesinin örekesini 😂😂 tek gözümle uyutmaya çalıştıpımda anladım. Bazen bebek beşiğindeykejn bile uyuduğum zaman bebek kucağımda sanıyorum geçen gece yastığı almışım kucağıma poposuna vuruyorum ya emzirirken hafif hafif yastığa da öyle vuruyordum. Allahtan kimse görmedi kızlar bi uyandım yastığa vuruyorum 😂🤣🤣🤣🤣yemin ediyorum beyin göçü yaşıyorum 🤣allahtan yastığın kılıfını çekip fermuarlı açıp meme dayamıyorum 😃
Kahkaha attim 🤣🤣🤣 seni arada uyutsunlar gün içinde 🤣
Benimkisi de öyle kakası olduğunu anlıyorum ıkınıyor kızarıyor altını açıyorum bacaklarını karnına çekiyorum hafif hafif hemen kakasını yapıyor tuvalete tutsam yaptırırım maşallah ama öyle sakin öyle uysal oluyro ki altını açınca ağlamıyor bile. Yazın bende muşamba serpip altını açıp bırakacağım havalansın biraz poposu. Zaten doktorlar açın çocuklar rahat etsin diyor. 😅
Günde kaç kaka yapiyor her beslenmeden sonra yapiyor mu ? Benim kiz gaz cikarirken kakasını da yapıyor bazen korkuyorum acaba kilo kaybina sebep olur mu diye ama kakasını yapması da iyi diye biliyorum kafam karıştı dr a gidince sorucam bi

Cok sukur sağlıkla gelmiş canim, maşallahı var 😊🧿 benim bebis 3325 gr 49 cm dogdu ama karnımdan cikarirlarken cok fena oldum seni düşünemiyorum bir de bana göre daha minyonsun. Allah yardimcin olsun biran önce toparlarsin inşallah
Bizimkilerin de tanışması çok güzeldi acayip sahiplendiler mutlu oldular :) sadece gece oğlum eve giderken ağladı ona üzüldüm ama babasıyla beraber uyumuslar, bugun de kahvaltıdan sonra hemen gelecekler zaten.
Kucuk oglusumun adi da Oğuz Can oldu
3 kişi resmen üstüme çıktı, hoca diyor ki bastır hocam bastırıyorum kızın üstüne çıkıcam nerdeyse, hoca dedi ki çık o zaman 😓 kaburgalarim ağrıyor yeminle hala. Bebek çıktı bende bir mide bulantısı anlatamam. Dedim miden bulanıyor doktor diyor normal mideye baskı oldu 😒😒
Ya kıyamam bebeklere yaaaa. Benim kızım da yanımızdan gitmek istemiyor, Eşimle kalıyorlar birlikte uyuyorlar vs. Rutinimiz baya değişti. Bugün bana mesafeli davranıyor biraz. Efe doğdu anne uf oldu vs dedi durup dururken. Hastaneden eve çıkınca onunla daha fazla vakit geçirip o küçücük dünyasında kurduğu olumsuz şeyleri kaldırmaya çalışacağım. Oğuz Can adıyla sağlıkla mutlulukla uzun yıllar yaşasın 🙏🙏
Kızlar lansinoh elektrikli süt sağma makinesi kullanan var mı memnun musunuz ?
Bende var 2li elektrikli. Kızımda çok kullanmıştım. Şimdi eve cikinca yeniden kullanmaya devam 🙃
Doğum yapan anneler kendiniz için ne takviye kullanıyorsunuz?

Benim doğum öncesi de olan bir bel bacak ağrım var. Doğum olur geçer dedik ama hala geçmedi ve yürümekte gerçekten zorlanıyorum :\

Osteacare ya da b12 desteği alsam mı bilememiyorum. Çocuk doktoruna sordum osteacare kullanabilirsin bebeğe bir zararı yok demişti
Hamilelikte kullandığım demir e devam ettirdiler . Sabah aksam olarak devam ediyorum. Birde hamileyken oceon mummy vitamin kullanıyordum. Bitene kadar kullanmaya devam et dediler. Bitince başka vitamine geçiş yaparım artık.
Doğumum başlamiş oysa geldigimde direkt yatis yaptilar ben de doğurdum 🥲🥲
Ya gözün aydın canım 🐣 umarım yazdığın gibi çabucak olmuştur doğumun 🎈 sağlıkla büyüsün minik
Tebrik ederim 🥳🥳🥳🥳
Sağlıkla büyüt 🌈🌈🌈
Tesekkurler canım.
Kızlar pelvipedal alçıya alınmış tanıdığınız bebis var mi bikac sorum olacaktı da
Benim arkadaşımın çocuğunu almislardi. Femur kırığı olduğu için. İlk 1.5 ay kalmıştı sonra yanlış kaynama olunca ikinciye kırdılar, yeniden alçı yapıp 1 ay daha kaldı çocuk pelvipedal alçıda.
Kızlar bizimki her emmeden sonra kusuyor. Baya çıkarıyor yani sonra da tekrar emmek istiyor. Bütün dengem alt üst oldu 2 saatte bir olayı yalan oldu ne zaman ne kadar en son hangi memeden emdi takip edemez oldum. 10-15 dkda bir memede. Ne yapacağım bilmiyorum öneriniz var mı 😔
Eğer kesik kesik çıkarıyorsa fazla gelmiş olabilir veya midesi ogutmediği için olabilir. Fışkırır tarzda ise , genelde reflu diyebiliyorlar. Alerji de akla gelen bir diğer seçenek, Mide kapakcigi tam gelismedigi icin de olabilir de demisti. Kizimda fışkırır tarzda olduğunda doktorum emzirmeyi bölerek yap demisti bana kızımda. Mesela nasıl diyim 10 dakika aralıksız emiyor ya, 3 dakka emzir 1 dakka kafası yukarda sırtından gaz mesajı yap, sonra yeniden 3 dakka emzir 1 dakka yine bekle şeklinde dene demişti. Bizde ise yaramisti.
Kızlar ben doğum yaptım ikindin 16 gibi dayanılmaz ağrılar başlayınca hastaneye geldik hemen sağ salim oğluma kavuştum darısı doğumu bekleyen arkadaşlarımızın başına 🙏🏽🌸
Hayırlısı olsun canım, detaylari bekliyoruz, kac hafta doğdu kaç kilo nasılsıniz? 🎈
Gözün aydın canım💕 sağlıcakla büyüsün evladın🥰
Tesekkurler canım
Canım anne çayı diye bi bitki çayı ve bira mayası kapsül kullanıyorum ben baya faydasını gördüm aklında olsun. Bi de sağım yap mutlaka ben ilk günler çok sallamadim ama şimdi sağım da yaptıkça baya farketti
Bira mayası kapsül nasıl bir şey canım?
Canım biz aynı gün doğum yaptık bu arada değil mi? 😀
Evet ben de bir gün sonra çıkarttım gaz çok rahatladım sonra birkaç kez daha rahat yaptım ama tuvalet olayı yok bende onu ne yapacağım bilmiyorum 🤷‍♀️
Evet canım 3 martta 🥹 bak 2 gün geçmiş bile. Ben hala gaz çıkartamadım karnım patlayacak gibi hissediyorum.😑 Bende ikisi de yok malesef yaa..
Rheaa Rheaa canım doğurdun mu sen hiç haberim yok😍
Evet canım doğurdum 🐣

Cok sukur sağlıkla gelmiş canim, maşallahı var 😊🧿 benim bebis 3325 gr 49 cm dogdu ama karnımdan cikarirlarken cok fena oldum seni düşünemiyorum bir de bana göre daha minyonsun. Allah yardimcin olsun biran önce toparlarsin inşallah
Bizimkilerin de tanışması çok güzeldi acayip sahiplendiler mutlu oldular :) sadece gece oğlum eve giderken ağladı ona üzüldüm ama babasıyla beraber uyumuslar, bugun de kahvaltıdan sonra hemen gelecekler zaten.
Kucuk oglusumun adi da Oğuz Can oldu
İsmi çok güzel bence cam ismini çok severim..ismiyle yaşasın 🙏

Ben de mama vermeye başladım. Dünden beri çok rahat uyuyoruz. Gece bile sadece mama içmeye kalktı huzurlu uyudu ilk defa. Keşke daha önce verseydim diyorum.

Bugün sabah biraz emdi 2 günden beri ilk defa tuttu mememi sinirlenmeden. Doyduğu için daha sakin yaklaşıyor galiba artık. İnşallah emmeye devam edebiliriz biz de sizin gibi🙏😊
İşe yaramasına çok sevindim…Mamadan önce mutlaka herseferinde önce emzir,emmesi bitince sağdığını veya mamayı ver böylece kasları gelişir..geliştikçe memedeki ile doyacak zaten biberona zamanla gerek bile kalmayabilir..çok sevindim işe yaramasına bizimki 3 gün aç kaldı tüm hastaneyi ayağa kaldırmıştı, 0 uyku ile ben bir de normal doğumdan çıkmışım tüm sinirlerim alt üst olmuştu,sonra mama alınca bizimki de 4 saat uyudu .doktor 4saate kadar uyusun uyandırma demişti,çocuk yazık açlıktan mahvolmuş..şimdikinde inşallah ben de hiç direnmeyeceğim biberon mama olmasın diye süreç nasıl izin verirse öyle ilerlemeyi düşünüyorum

36.hafta kan ve idrar tahlili veren oldu mu? Benim doktorum istedi. Bana luzumsuz geldi ama istedi artik yaptiracagim pazartesi gunu...
Merhaba,benden her hafta idrar alıyorlar bakteri veya enfeksiyon taraması için sanırım..35. Hafta sonrası doğuma kadar böyle imiş uygulama,hatta bu hafta smear de aldılar…yurt dışındayım ama bu söylediğim ABD prosedürü..

Merhaba,benden her hafta idrar alıyorlar bakteri veya enfeksiyon taraması için sanırım..35. Hafta sonrası doğuma kadar böyle imiş uygulama,hatta bu hafta smear de aldılar…yurt dışındayım ama bu söylediğim ABD prosedürü..
Merhaba, benim doktor da rutin bir test istiyorum dedi. Her hafta yapilmasi da ilgincmis. Herhalde enfeksiyondan erken dogum olur diye istiyorlar orda da. Avrupa bu konularda cok rahat. Ben de yarim yaptiracagim insallah. Tesekkur ederim 🙏

Yok canım bana sadece gazı sordular 🤔 lavmana gerek yok bence kayısı suyu falan iç eve çıkınca yaparsin zaten hastanedekilere yaptım de kanıt isticeklerini sanmıyorum 🤣

Yok kuzum mama takviyesine devam sen hangi mamayi veriyordun ben bugün golden goattan evolvia ya geçtim gaz olayimiz bugün daha rahat gece rahat geçti

Kahkaha attim 🤣🤣🤣 seni arada uyutsunlar gün içinde 🤣

Günde kaç kaka yapiyor her beslenmeden sonra yapiyor mu ? Benim kiz gaz cikarirken kakasını da yapıyor bazen korkuyorum acaba kilo kaybina sebep olur mu diye ama kakasını yapması da iyi diye biliyorum kafam karıştı dr a gidince sorucam bi
Dün 3 defa yaptı ından önceki gğn 2 defa hergğn ya 2 ya 3 defa yapıyor ama kilo kaybına neden olmaz canım sindirim sistemi güzel çalışıyor demekki yedikçe gelişiyor çocuk. O yüzden çabuk acıkıyor. Gaz çıkartırken de ıkınınca bazen az bişey çıkarıyor valla gazını sağlam çıkarıyor koca insan gibi hayır milletin yanında yapsa insanlar benden şüphe eder 🤣 aptamil kullanıyorum bu arada canım büyük kızda da onu kullanmıştım memnundum çok şimdilik bu da iyi bakalım böyle devam ederse kullanmaya devam ederim csnım

Yastıklarım yüksek dün hatta 3 yastıkla yattım. Neredeyse oturma pozisyonunda yatacağım. Burnumda tıkanıklık oluyor açmıyorum ama açık olsa bile nefesim yetmiyor :KK43:
Canım bende de nefes darlığı oluyor…geçen gece full havalandırma klima açtırdım boğuşacal gibi oldum odada..herkes soğuk diyor eşim falan dedim ya açacam ya beni burada tutamazsın dışarı çıkacağım resmen nefesim kesiliyor gibi oluyor..bu bir kaç gündür daha iyi ama hiç uyuyamıyorum az uyuyorum..iyice uykum gelmeden de yatmıyorum öyle olunca bir 2-3 saat kesintisiz uyuyorum sonrası bölük pörçük..çok üzülüyorum böyle olmasına bebek doğunca zaten uykusuz kalacağım ama ne yapayım uyuyamıyorum

X