Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayır görünmedi açılmada yokmus hic anlamadkm ne yasadım ben geceNst de görünmüyor mu sancı ? Açılma vs hiç bişi yok mu yani
Biraz dinlen cnm bel ve kalça arası sa'cinngelirse bekleme karın ağrısı bazen ishal yapıyorKızlar benim geçen hafta kahvemsi bazen hafif pembemsi ama az az peçeteye silince gelen akıntım vardı son 3/4 gündür hiç olmadı ama bu sabah karın ağrısıyla uyandım ve wcde böyle pembemsi bişey gördüm sonra çok çok az hafif sızıntı gibi su gelir gibi oldu ve ondan beri karnımın alt kısmında ağrı var ara ara gelip gidiyor sancılar.Bebek hareketleri var sorun yok ama bilemedim gitsem mi o kadar çok yanlış alarm verdim ki pazar günü doktorumu da rahatsız etmek istemiyorum açıkçası
Canım hemen anlatayım gece biraz sancım oldu dün dedimki sabahı bekleyim artsın sabah 7 oldu eşim annemle hastane yolunu tuttuk. Hemen Bi alttan muayene nst yapıldı. Bütün rutin tahlillerde yapıldı idrar ve kanda iyi çıktı. Sonra serum taktılar tekrar serumla nstye bağlandım. 1 saat yürü dediler tanesi çorba iç dediler açılma Varmı tekrar bakalım dediler yürüdüm yedim geldim yine istenilen açıklık olmadı tekrar nst nst de sancım çıkıyordu ama düzenli ve sık değildi sanırım. tabi bu süreç içinde 5 kez alttan bakma oldu muhtemelen istenilen açıklık yoktu ama karnım çok sert ve hiç düzelmedi o yüzden eve göndermek istemedi gözünün önünde tutmak istedi doktor. En son 3 saat sonra tekrar nst ve açıklık bakıp duruma göre eve göndericem seni dedi ve yine açıklık çok yoktu zaten sancım falanda kalmadı o süre içinde ağrımda yoktu ne varsa gitti hepten sürekli yürütüp açıklığa bakıldı o kadar canım acıdıki yani tahriş oldu resmen orası salı günü tekrar gidicem kontrolüm vardı zaten. Tabi salıya kadar sancılarım başlamazsa benim oğlan inatçı çıktı haftasınıda doldurup öyle gelecek sanırsam herkes doğurdu Bi ben kaldım gibi hissediyorum Bi tuhaf oldum iyice yaFitilleri doğum kuzum o senmiydin hatlar karıştı bende ay hadi yaa kaç dakika da bi geliyor nasıl oluyor detay verin bize böyle şeyler yaşayanlar
Canım sadece doyduğunda değil gazı fazla olduğunda da kusuyorlar gaz sancısı hareketleri yapıyormu yine ona bak,eğer yine gazdan yapıyorsa bi iki saat ara ver emzirmeye gazını iyice çıkar mutlaka.gaz sancısı çok olduğunda daha çok emmek isterdi benim kızım emdikçe daha çok gazlanırdı tam bir kısır döngüye girerdik
Ay hadi ya ee açılma falan ne dediler sancılar vs detay versene çok yorgun değilsen
Dinleniyorum zatenama hala geçmedi,böyle pembemsi hafif kanla karışık gelince bi tırstım bekliycem artık bi banyo falan yapayım doğum başladıysa hem rahatlarım galiba.yine yanlış alarm gibi geliyor bana ama bakalımBiraz dinlen cnm bel ve kalça arası sa'cinngelirse bekleme karın ağrısı bazen ishal yapıyor
Napcaz biz böyle ya benimde aynı şekilde oluyorHayır görünmedi açılmada yokmus hic anlamadkm ne yasadım ben gece
Bizimkiler yanlış alarm oluyor genelde ama dikkat et canım yinedeDinleniyorum zatenama hala geçmedi,böyle pembemsi hafif kanla karışık gelince bi tırstım bekliycem artık bi banyo falan yapayım doğum başladıysa hem rahatlarım galiba.yine yanlış alarm gibi geliyor bana ama bakalım
Benim en başından beri burun tıkanıklığı geçmedi, gece sinir krizi gecirecektim artık. Hem ağrılarım var hem burnum tıkalı uyuyamamaktan sıkıldımYastıklarım yüksek dün hatta 3 yastıkla yattım. Neredeyse oturma pozisyonunda yatacağım. Burnumda tıkanıklık oluyor açmıyorum ama açık olsa bile nefesim yetmiyor
Duphalac içsen acaba bir şey derler mi, bağırsaklarını da boşaltır gaz da çıkartır. Bir de canım sezeryan sırasında en ufak bir ağrı, sancı hissettin mi. Bu beni çok tedirgin etti şuan, bebeği çıkarırlarken meselaEvet canım 3.3.2023
38+5 haftalık
Ağrım felaket, karnıma beton bağlamışlarda temel atıyorlar gibiyim Neyseki gazı çıkardım ama şimdi de sürekli büyük tuvaleti soruyorlar Yapmadan çıkamaz mıyım cidden?
Bedenim yoruldu ya vallaNapcaz biz böyle ya benimde aynı şekilde oluyor
Al bendende o kadar valla canımBedenim yoruldu ya valla
Çok rahatsızsan aklına yatanı yap canım hiç daraltma kendiniKızlar benim geçen hafta kahvemsi bazen hafif pembemsi ama az az peçeteye silince gelen akıntım vardı son 3/4 gündür hiç olmadı ama bu sabah karın ağrısıyla uyandım ve wcde böyle pembemsi bişey gördüm sonra çok çok az hafif sızıntı gibi su gelir gibi oldu ve ondan beri karnımın alt kısmında ağrı var ara ara gelip gidiyor sancılar.Bebek hareketleri var sorun yok ama bilemedim gitsem mi o kadar çok yanlış alarm verdim ki pazar günü doktorumu da rahatsız etmek istemiyorum açıkçası
Yalniz degilsin ben de bekliyorum daha :) sizin hastaneler yakin suphelenince gidip gelebiliyorsunuz benim ki uzak bir de. Inanilmaz stresliyim o yuzden. Yarin kontrolum var. olmadi sezeryan planlayalim diyecegim. Normal dogumu beklersek nasil sureci yonetecegiz bilemiyorum.Canım hemen anlatayım gece biraz sancım oldu dün dedimki sabahı bekleyim artsın sabah 7 oldu eşim annemle hastane yolunu tuttuk. Hemen Bi alttan muayene nst yapıldı. Bütün rutin tahlillerde yapıldı idrar ve kanda iyi çıktı. Sonra serum taktılar tekrar serumla nstye bağlandım. 1 saat yürü dediler tanesi çorba iç dediler açılma Varmı tekrar bakalım dediler yürüdüm yedim geldim yine istenilen açıklık olmadı tekrar nst nst de sancım çıkıyordu ama düzenli ve sık değildi sanırım. tabi bu süreç içinde 5 kez alttan bakma oldu muhtemelen istenilen açıklık yoktu ama karnım çok sert ve hiç düzelmedi o yüzden eve göndermek istemedi gözünün önünde tutmak istedi doktor. En son 3 saat sonra tekrar nst ve açıklık bakıp duruma göre eve göndericem seni dedi ve yine açıklık çok yoktu zaten sancım falanda kalmadı o süre içinde ağrımda yoktu ne varsa gitti hepten sürekli yürütüp açıklığa bakıldı o kadar canım acıdıki yani tahriş oldu resmen orası salı günü tekrar gidicem kontrolüm vardı zaten. Tabi salıya kadar sancılarım başlamazsa benim oğlan inatçı çıktı haftasınıda doldurup öyle gelecek sanırsam herkes doğurdu Bi ben kaldım gibi hissediyorum Bi tuhaf oldum iyice ya
O kadar canım sıkılıyor ki, resmen leğen kemiğim ve çatı kemiklerim ayriliyor ama açılma ne sancı var. Madem açılma yok ağrı da olmasin demiŞaka gibi o kadar dancıya hiçbir sey cıkmadı ki hala sancım var
Sen kendi bildiğini okumakla iyi yapmışsın bence, benim de 3. Gün anca gelmişti sütüm.Kızlar günaydın. Benim bebek biliyorsunuz 3.900 civarı doğdu. Ama burdaki yenidogan polikliniği kesinlikle mamaya karşı. Nedendir bilmiyorum. Ben ise gerekli konumda takviyeye çok ama çok ılımlı bakıyorum. Neyse. Emme refleksi varsa kesinlikle mama vermiyoruz sütü indirecek dediler. Saat başı emzirme. Tamam dediklerini yaptık cocuk doymuyor. Yarım saate 1 ağlayarak uyanıyor, uyku kalitesiz ve bez sayısı yetersiz. Dün yeniden yenidogan polikliniği haber yolladım bu çocuk aç sabahtan beri 1 bez cis yaptı sadece diye baya isyankar tavra büründüm hemen kontrole çağırdılar. Sonuç sadece 1 gecede 500 kusur grm gerilemiş. Kilo 3.500 civarı. Mama takviyesi vericez , ilk gün bu kadar kilo kaybı olması bazı sebepler bize düşündürebilir vs vs. E dedim ben size süt yetmiyor mama verelim diye yasak dediniz dedim 3 saatte 1 polk.ziyareti yaptık. Her seferinde kan alındı vs.vs. Bir beslenme programı koydular şu şekilde besle diye mümkün değil yani. Onlara he hee deyip kendi bildiğim şekilde (kızımda yaptığım gibi) yaptım hemen gece 40 grm almıştı bile ( Allah aşkına 1 günlük bebek 3 saatte 1 80 cc mama içebilir mi kapasitesi ilk başta max 10-20cc zaten, ben saat başı emzirdim, memeden sonra kaşıkla sagip verdim sut akisi kesilip istemeye devam edince de 20 cc mama teklif ettim hep icebildiği kadar. şimdi yeniden yenidogan da. Kontrol yapılıyor. Kilo alınca sarilikta düştü, bez sayısı arttı benim de içim rahatladı. Şimdiki kontrol de güzel gelirse o zaman dansss
Sen de ne çektin be canım inşallah muayene gününe kalmadan bir an evvel dogurursunCanım hemen anlatayım gece biraz sancım oldu dün dedimki sabahı bekleyim artsın sabah 7 oldu eşim annemle hastane yolunu tuttuk. Hemen Bi alttan muayene nst yapıldı. Bütün rutin tahlillerde yapıldı idrar ve kanda iyi çıktı. Sonra serum taktılar tekrar serumla nstye bağlandım. 1 saat yürü dediler tanesi çorba iç dediler açılma Varmı tekrar bakalım dediler yürüdüm yedim geldim yine istenilen açıklık olmadı tekrar nst nst de sancım çıkıyordu ama düzenli ve sık değildi sanırım. tabi bu süreç içinde 5 kez alttan bakma oldu muhtemelen istenilen açıklık yoktu ama karnım çok sert ve hiç düzelmedi o yüzden eve göndermek istemedi gözünün önünde tutmak istedi doktor. En son 3 saat sonra tekrar nst ve açıklık bakıp duruma göre eve göndericem seni dedi ve yine açıklık çok yoktu zaten sancım falanda kalmadı o süre içinde ağrımda yoktu ne varsa gitti hepten sürekli yürütüp açıklığa bakıldı o kadar canım acıdıki yani tahriş oldu resmen orası salı günü tekrar gidicem kontrolüm vardı zaten. Tabi salıya kadar sancılarım başlamazsa benim oğlan inatçı çıktı haftasınıda doldurup öyle gelecek sanırsam herkes doğurdu Bi ben kaldım gibi hissediyorum Bi tuhaf oldum iyice ya
Renkli akıntının sürekli gelmesi kafa karıştırıcı, doktora telefon ile Bilgi versen olmaz mıDinleniyorum zatenama hala geçmedi,böyle pembemsi hafif kanla karışık gelince bi tırstım bekliycem artık bi banyo falan yapayım doğum başladıysa hem rahatlarım galiba.yine yanlış alarm gibi geliyor bana ama bakalım
Hastanenin yakın olmasi çok büyük bir nimet bence, yarın benim de kontrol var inşallah artık bir ilerleme kaydetmiştirYalniz degilsin ben de bekliyorum daha :) sizin hastaneler yakin suphelenince gidip gelebiliyorsunuz benim ki uzak bir de. Inanilmaz stresliyim o yuzden. Yarin kontrolum var. olmadi sezeryan planlayalim diyecegim. Normal dogumu beklersek nasil sureci yonetecegiz bilemiyorum.
Ayy yalnız olmadığıma sevindim mi desem ne desem bilemedim :) valla bende bilemiyorum artık nolcak yani. Her türlü yönteme kabulüm artık o dereceye geldim sanırsamYalniz degilsin ben de bekliyorum daha :) sizin hastaneler yakin suphelenince gidip gelebiliyorsunuz benim ki uzak bir de. Inanilmaz stresliyim o yuzden. Yarin kontrolum var. olmadi sezeryan planlayalim diyecegim. Normal dogumu beklersek nasil sureci yonetecegiz bilemiyorum.
Valla ne çektim be altım sızlıyor artık o kadar alttan bakılmaya ve yürümeye açılma olmazsa daha ne diyim ben yani. İnşallah canım ya geçen sana diyorduk 10 bin çok diye dün şu yürüdüğüm yola bakarmısın kaç bin adım atmışımO kadar canım sıkılıyor ki, resmen leğen kemiğim ve çatı kemiklerim ayriliyor ama açılma ne sancı var. Madem açılma yok ağrı da olmasin demi
Sen kendi bildiğini okumakla iyi yapmışsın bence, benim de 3. Gün anca gelmişti sütüm.
Sen de ne çektin be canım inşallah muayene gününe kalmadan bir an evvel dogurursun
Renkli akıntının sürekli gelmesi kafa karıştırıcı, doktora telefon ile Bilgi versen olmaz mı
Evet ben de o haldeyim. Ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Hic uyuyamiyorum. Iyice gerildim. Nasil olacaksa olsun bitsin artik diyorum. Kocam da sagolsun o mu hamile ben mi anlamadim. Normalde cok anlayisli ilgilidir ama iki uc gundur tripler tripler. Catmamak icin zor tutuyorum kendimi. Her yerim surekli agriyor aci icerisindeyim ve hic anlamiyor beni su 2-3 gundur.Ayy yalnız olmadığıma sevindim mi desem ne desem bilemedim :) valla bende bilemiyorum artık nolcak yani. Her türlü yönteme kabulüm artık o dereceye geldim sanırsam
Evet öyle gerçekten canım en azından ondan kafamız rahat olur. İnşallah güzel şeyler olur yarın canımHastanenin yakın olmasi çok büyük bir nimet bence, yarın benim de kontrol var inşallah artık bir ilerleme kaydetmiştir
Ahh ahh yavruları alalım Bi kucağımıza inşallah geçicek hepsi biliyorum AA ona noluyor acaba ağrıyı sızıyı çeken sen Konuş Bi istersen en ihtiyacın olduğu zamanlarda böyle davranmasın sana zaten yeterince hassasızEvet ben de o haldeyim. Ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Hic uyuyamiyorum. Iyice gerildim. Nasil olacaksa olsun bitsin artik diyorum. Kocam da sagolsun o mu hamile ben mi anlamadim. Normalde cok anlayisli ilgilidir ama iki uc gundur tripler tripler. Catmamak icin zor tutuyorum kendimi. Her yerim surekli agriyor aci icerisindeyim ve hic anlamiyor beni su 2-3 gundur.