2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Bnce sudan çıkmış balığa donmezsin canım çünkü bebekle ilgilenmeyi ogrenirsen ona alisirsan sonrasind yemek temizlik çok da zorlamaz zaten yapıyordun bu işleri. Bunu avantaj olarak görmelisin yemek temizlik yapsınlar ilk zamanlar. Sende bebeginle ilgilenip düzen kurmuş olursun

Dönemsel olarak bende de oldu çok normal birde herseyi kendi halleden kimseden yardım istemeyen biriysen daha zor oluyor. Ben anlamaya çalışarak yendim bunu. Bizde artık annelik yolculugundayiz onların yanlışlarını görüp kendimize rehber edinip devam edeceğiz bebeğini ve kendini germemeye çalış umarım bizler çok iyi anneler olacağız.

Cogumuzda ayni durum var. hem her seyi kendimiz yapmak yalniz olmak istiyoruz hem yapamamaktan korkuyoruz. Ondandir sanirim. En iyisi dogum sonrasini dusunmeyip akisina birakmak galiba.
Ben eltime (ablam gibidir) annemi öncesinde istemiyorum doğumda falan da eşim bana yeter dedim adam dün belini incitmis tutuldu başımıza ne gelir belli olmaz. hayırlısıyla destek olsunlar stres yaratmasinlar da bı şekilde geciniriz inşallah

Güzel düşünüyorsun canım böyle olmalı bencede güzel bir dille anlat seni anlayacaklardır

Normalde bugün taburcu olacaktık ama bebeğin sarılığı artmış yanımdan alıp başka bir servise götürdüler fototerapi yapılacakmış bir kaç saatte sürebilirmis birkaç günde hiç bilgi vermiyorlar ne biçim iş ya bebeğimin topuğu mahvoldu kan almalarından .Keşke gelip Türkiye de dogursaydim hem tek başıma olmazdım hemde en azından dilini biliyorum doktorlarda her dakika bilgi veriridi .

Ben de kariyerimi onemserim. Şuanda sorsalar hayatta emin olarak yaptığın ve seni mutlu eden nedir diye, kızım derim. Yazın 7 olacak kızım. Dünyayı yonet deseler kızımin bir sarılması kadar mutlu edemez. Aldığınız karar çok ama çok güzel inşallah hep memnun ve mutlu eder sizi ...

Ya hiç korkma doğumla birlikte güncellemer ve kullanma kılavuzu sana yükleniyor ben hayatımda bebek altı alan insan değilim sanki 40 yıldır bebek altı alıyormuşum gibi mesela endişe etme. Bebek seni her türlü tanıyor seçiyor o konuda da kaygın olmasın o bağ öyle basit değil yani başkasını annesi sanmaz
Ne güzel bir doğum olmuş canım maşallah size Mama takviyesini atlamayın sarılık için çok önemli benim minnoş minik doğmasına rağmen sarılık olmadı mama sayesinde. Bir de bacaklarını kontrol et. Yüzdeki sarilik önemli değilmiş bacaklarına bakacaksın demişti dr. Ve ebe
Evet çok normal canım bende de oluyor mesela bebeğin ağlamasında odaya hemen birinin girmesi sinirimi çok bozuyor. Sanki ben yetersizmisim gibi hissettiriyor bana. Normal bu tarz duygular yalnız kalmayı istemek, tek başına idare etmek. Ama en azından ilk 3 gün sen de alışana kadar birinin yardımcı olması fena olmuyor çünkü doğum sonrası insanin kafasi biraz güzel oluyor, bi 3 güne toparliyorsun
Korkma canım biliyosun ben de 36+6 da doğurdum küvöze de girmedik. senin miniğin de girmeyecek inşallah
Şu an kac haftalik oldu bebiş

Hayırlı olsun, gözün aydın canım
Ne güzel seni zorlamayan çok güzel bi doğumun olmuş
Darısı bizlerin başına inşaAllah
Ben de o ottan aldım annem 1 haftadır evde okuyo, doğum başladığında da suya koyup meryem süresi okucaksın diye tembihledim. Kim bunu kullansa çok kolay doğum yaptığını anlatıyo denemekten zarar gelmez
Eşin doğuma şahit olduğunda nasıl tepki verdi çok merak ettim

Offf ben de doğurmak istiyorum artık 38+5 oldum tık yokkkk

Annelik hissi de otomatik yükleniyor mu ya bazen öyle bı düşünce hali alıyor ki beni dile vurmak istemiyorum

Selam kızlaar çıktım kontrolden,yumuşama var iki parmak açıklık var dedi cumartesi yine çağırdı. Duruşu güzel kanalda dedi bekliyoruz seni artık dedi
Biraz midem yanıyor azıcıkta bulanıyor Heyecandan da olabilir doğum alameti de olabilir
Sancın veya suyun geldiğinde ara gel dedi yine gelişmeleri yazarım burayaa, diğer kontrollerden haberleri bekliyoruz

Açıkçası ben eşime en baştan ne kendi annemi ne de onun annesini istemedigimi soyledim, annem çok konuşur ve fazlaca batil inançları var ve kaynanam da iyi biri değil, eltim doğum yaptığında kızı iki ay kendi evine alıp oğluyla yataklarını ayırdı yardim ediyorum ayağına çocuğu kızın elinden aldı sürekli nasilsa cahil bisey bilmiyor diye ve sanki eltim bakiciymis da kendisi anneymis gibi davrandi, hâlâ da çocuğa o bakıyor ama cocuk 2 yaşına geldi daha doğru düzgün iki kelimesi yok anne baba gel git demekten başka ve babannesine bağımlı annesini saymiyor. Benim en nefret ettiğim şeyler bunlar o yüzden ikisi de uzak dursun bu bizim sürecimiz ben de kimseyle ugrasamam lohusa halimle dedim. eşim de cok olumlu karşıladı hatta hastaneye de eşimle gideceğiz

Hayırlısı olsun canım sağlıkla büyüsün dogumun çok güzel geçmiş darısı bizlerin başına diyeyim kaç haftalık doğdu ufaklık?
Sağolasın canım benim 39+0 da doğum yaptım
Sağolasın canım benim amin inşallah ilk fırsatta ekleyeceğim
Canım gözün aydın, Analı babalı büyüsün inşallah
Amin canım teşekkür ederim tüm miniklerimize inşallah
Sağolasın canım benim evet mama süt inene kadar verin dedi çocuk doktoru bende ne alsam diye düşünüyorum golden goat sma hipp arasındayım
Sağolasın canım sizinde bir çırpıda gelir geçer inşallah
Bende duymuştum denemekten ne kaybederim dedim önemli olan inanmak
Valla doğumhaneye gidene kadar eşim hep yanımdaydı odada saat 4 de aşkım hemşireye haber ver bebek geliyor dedim beni doğumhane ye götürdüler o sırada eşim odada bekliyordu o sırada hemşirede eşime hadi bebeğin eşyalarını al gel demiş bir baktım doğumhane de bir tek ıkınma anında yan odaya geçti bebek doğunca hemen geri çağırdılar çok güzeldi bir arada olmak çok duygulandı ve ani gelişti herşey biranda
Bende öyle diyerek gittim canım sonuç iyi oldu çok şükür sende sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Canım öncelikle stres yapma hem kendini hem bebeği etkileme. Dr Çağrı Gülümser var instagramdan bak istersen depremzedeler için ücretsiz hizmet veriyor diye biliyorum ayrıca riskli gebeliklere bakıyor zaten. Bence bir de doktor mfk sa Ankarada ücretsiz bakıyor depremzede gebelere bence bir irtibata geç ikisiyle de şansa bırakma

Hayir bence öyle ilahi bi his gelmedi bana yalan söyleyemem zamanla alışıp o bağ kuruldukça o duygu da güçleniyor
Zamanla ikimizde alisacagiz yani ablamlarin çocuğunu kucağıma alıp severdim ağlayınca elden cikarirdim hemen. Şimdi bebe bizim olunca ağlayınca ne olacak diyorum , bende susar mi emmesi nasıl olur falan ayy son zamanlarin psikolojisi de bı başka

Perinatolog görmek gitmek istemiyorum çok tedirgin oluyorum hem de aşırı. Bu süreci evde geçirilen 2 günde bir kontrole gidicem doğum olunca artık bebekte bir şey çıkarsa bakarlar artık o kadar sorun buluyorlar ya ona göre çocuk cerrahıda olur müdahelede bulunurlar. Panik atak oldum galiba ultrasondan bakınca kalbim ağzımdan çıkıyor resmen çarpıntıdan ölecek gibi oluyorum.

Kızlar bence tek başına olmak ya da sadece kayınvalide ve anneden birinin olması daha iyi. Benim annem geldi şehir dışından bize kalmaya ama kayınvalidem yakın oturduğumuz için hep burada ve anlaşamıyoruz. Boşuna kendinizi üzmektense, onların kalbini kırmaktansa baştan alın önleminizi kimseyi kırmadan. Ben pişman oldum baştan denge kurmadığım için. Bebeğime odaklanamadan strese üzüntüye girdim neyse ki sütüm kesilmedi.

Canım bebegi kucağına alica tüm bilgiler otomatik yükleniyor gibi oluyor. Farklı bir içgüdü yönlendiriyor seni resmen. Ben doğum yaptığımda, ilk bezini dahil ben değiştirdim. Annem yanımdaydı tek görevi çocuğu bana vermek ve bende alıp yatağına yatırmak oldu. Her şeyiyle tek ben ilgilendim. Eve çıkınca da annem gündüz esim ise gidince geldi akşam evine döndü. Ev işleri yemekle ilgilendi çocuk bakımını ben yaptım. Hayatımda hiç bebek yikamamıştim eşimle girip banyoya böyle yapalım söyle yapalım diye yıkadım resmen. Çocuk doktorunuz çok yönlendiriyor sizi , bizim öyle oldu en azından. Göbek kordonu bakımını, gaz masajıni , gaz cikartmayi , goz temizligini vs hep anlatti. Zaten annem doğumdan sonra 10 gün kaldı sonra siz gidin artik dedim yazlığa gittiler
Evet ilk zamanlar biraz korkutucu geliyor ama bu çocuk senin, ve senden daha iyi kimse bakamaz ona...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…