Bnce sudan çıkmış balığa donmezsin canım çünkü bebekle ilgilenmeyi ogrenirsen ona alisirsan sonrasind yemek temizlik çok da zorlamaz zaten yapıyordun bu işleri. Bunu avantaj olarak görmelisin yemek temizlik yapsınlar ilk zamanlar. Sende bebeginle ilgilenip düzen kurmuş olursunBenim bebek de iki tarafta da ilk torun. Aynı durumdayız tamamen. Ama en azından evde yemek, temizlik derdi olmaz. Bebeğe odaklanabiliriz diye düşünüyorum. Annem uzun kalacak, gidince muhtemelen hem sudan çıkmış balığa dönerim hem de bebekle baş başa kaldım diye sevinirim.
Selam kızlar, annelik duygularıyla mı ilgili neyle bilmiyorum bu aralar öfkeliyim ve geçmişle annemle hesaplaşıyorum içimden sürekli sizde de oluyor mu bilmiyorum... Sanırım doğumda annemin gelip bana yardım edecek olması beni geriyor, normalde yardım istemeyi hiç sevmem birine muhtaç olmak sinirlerimi bozuyor sanırım bilmiyorum... Çözemedim, geçicidir belki. İçimi dökmek istedim.
Ben eltime (ablam gibidir) annemi öncesinde istemiyorum doğumda falan da eşim bana yeter dedim adam dün belini incitmis tutulduCogumuzda ayni durum var. hem her seyi kendimiz yapmak yalniz olmak istiyoruz hem yapamamaktan korkuyoruz. Ondandir sanirim. En iyisi dogum sonrasini dusunmeyip akisina birakmak galiba.
Güzel düşünüyorsun canım böyle olmalı bencede güzel bir dille anlat seni anlayacaklardırIste ben de surekli uzun yanimda kalirlarsa sonrasinda tek basima hic biseyi becerememekten korkuyorum. Zaten uzakta degil hic biri bana. Biseyi yapamazsam ararim 5 dakikaya bizim evdeler. Oyle cok yanimda kalip her seye onlar hemen kosturup halletsinler istemiyorum. Kendim tecrube ederek ogrenmek istiyorum. Ama kimseyi de kirmak istemiyorum. Annemi biliyorum bebek gak dese guk dese hemen kendi kosar bakar halleder. Sadece al emzir diye bana verir. kucagima kadar getirir doyunca da alir kendi yatirir eder yani :) bana o kadar is birakmaz. Sagolsun hamilelegimde de elimi sicak sudan soguk suya sokturmadi. Ama iste o olmayinca zorlaniyorum sonra, boyle alistiriyor beni :)
Ben de kariyerimi onemserim. Şuanda sorsalar hayatta emin olarak yaptığın ve seni mutlu eden nedir diye, kızım derim. Yazın 7 olacak kızım. Dünyayı yonet deseler kızımin bir sarılması kadar mutlu edemez. Aldığınız karar çok ama çok güzelAl benden de o kadar. Hic evlenmeyecegim diyen biriydim. Cocuk mocuk da yapmam diyordum. Hayatim isten gucten ibaretti. Kariyer mariyer kostururken birden isi gucu biraktim ani bir kararla. Yine 32 imde ani bir kararla 4 ayda evleniverdim :) 34 umde de cocuk yapacagim tuttu :) yapmam dedigim ne varsa yaptim :) 30 umdan onceki hayal ve dusuncelerimin hepsi degisiverdi.
es dost akrabalarin cocuklarina yasina gelmeden elimi surmeyen biriydim. Simdi ben de nasil tutcam nasil bakcam nasil giydircem bez degistircem hep bir panik hali. Bir yandan annemler yanimda olsun istiyorum bu yuzden ama bir yanimda boyle alayim kucagima hic kimseye vermeyeyim hep benim kucagimda olsun istiyor, kimse dokunmasin istiyorum. Nasil bir sacmalama hali bilemiyorum :)
Ya hiç korkma doğumla birlikte güncellemer ve kullanma kılavuzu sana yükleniyorŞimdi belki ben boşuna endişeleniyorum ama bebek ilk doğunca ben bir şeyleri bilemeyeceğim annem yapacak sonra benim bebekle bağım güçlü olmayacak, bebek annesi kim şaşıracak diye korkuyorum. Anneme eşime söyleyince “bebek annesini bilir, öyle şey olur mu” diyorlar ama benim aklıma takılıyor. Gördüğünüz gibi bezi açınca nasıl temizleyeceğimi bile bilmiyorum mesela.
Ne güzel bir doğum olmuş canım maşallah sizeMerhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Dün sabah kontrole gelmiştim 3 cm açıklık vardı 0 sancı hiç doğuracak gibi değildim. Suyu azalmış dedi Doktorum yatış verdi eve gidip eşyalarımı aldım hazırlandım (Fatma Ana eli otu vardı onu suya koyup doğum için hastaneye gittim). 12.30 gibi yatışım yapıldı. Önce lavman yapıldı sonra 13.00 de suni sancı verilip nst ye bağladılar sonra pilates topunda hareket yaptım 30 dk kadar 3.30 gibi doktorum muayene geldi açıklık 5 cm ulaşmış dedi suyumu patlattı ve tekrar nst ye bağladılar. Sancılar sıklaştıkça nefes egzersizleri yaptım 4 de eşime dedim bebek geliyor hemşireyi çağır diye beni acilen doğumhane ye götürdüler ebe muayene ederken doktorum geldi güçlü 2 ıkınma sonrası 4.08 de bebeğim dünyaya geldi. Çok şükür ki hızlı ve kolay bir doğum oldu muhakkak ki her doğum zor ama Rabbim dayanma gücü veriyor. Kilomuz 3850 Gr boyu uzun ama ölçmediler kalça çıkıklığından dolayı ölçmüyoruz dediler.
Sütüm hala inmedi sürekli emziriyorum ama dinlenemedim hiç bebiş hiç uyumadı gece 1 kez mama verdiler sürekli ağladı bugün eve çıkacağım mama alacağım çocuk doktorumuz kilolu bir çocuk sürekli emzirin ama 1 hafta kadar destekleyin dedi bizim doğum hikayemiz de böyle bekleyen herkese Rabbim kolaylıklarla geçen bir doğum nasip etsin inşallah
Bu arada eşimin doğuma girmesini planlamıyorduk ama spontane gelişti ve eşimde doğuma girdi
Okuyamadığım için başka doğum yapan arkadaş var mı bilemiyorum
Evet çok normal canım bende de oluyor mesela bebeğin ağlamasında odaya hemen birinin girmesi sinirimi çok bozuyor. Sanki ben yetersizmisim gibi hissettiriyor bana. Normal bu tarz duygular yalnız kalmayı istemek, tek başına idare etmek. Ama en azından ilk 3 gün sen de alışana kadar birinin yardımcı olması fena olmuyor çünkü doğum sonrası insanin kafasi biraz güzel oluyor, bi 3 güne toparliyorsunSelam kızlar, annelik duygularıyla mı ilgili neyle bilmiyorum bu aralar öfkeliyim ve geçmişle annemle hesaplaşıyorum içimden sürekli sizde de oluyor mu bilmiyorum... Sanırım doğumda annemin gelip bana yardım edecek olması beni geriyor, normalde yardım istemeyi hiç sevmem birine muhtaç olmak sinirlerimi bozuyor sanırım bilmiyorum... Çözemedim, geçicidir belki. İçimi dökmek istedim.
Korkma canım biliyosun ben de 36+6 da doğurdum küvöze de girmedik. senin miniğin de girmeyecek inşallahKızlar selam kontrolden çıktım.o kadar sancıya açılma kısalma hiç bişey yokama hala mukuslu açık kahve akıntı geliyor (galiba nişan o ) doktorum önemsemedi ağrıların düzene girer ritmik olursa gel doğum başlamıştır dedi şimdi bile kasılman var görüyorum dedi.bu haftalarda antibiyotik kullandıracağını söylemişti(sanırım streptokok b enfeksiyonuna karşı vajinal doğum bekleyenlerde önlem amaçlı)onu yazdı kullan dedi.lansinoha başlayımmı göğüs uçlarıma sürmeye dedim göğüs uçlarını uyarma sakın oynamadan sür geç yoksa oksitosin salgılarsın sancıların artar dedi.(36+1 olduk bugün,ne kadar beklese kar diyor) pilates hareketlerini yapabilirmiyim dedim yapabilirsin artık hareketlerini kısıtlamıyorum dedi.Bana öyle geliyor ki bi kaç güne doğururum heralde inşallah hayırlısı olur küvöze vs girmez
Şu an kac haftalik oldu bebişNeyse büyük bir sorunu ortadan kaldırdık:) doktordan geldik 90 ml bile verebilirsin artık dedi. 3005 kg doğmuştu 3095gr olmuş çok az doymamış o yüzden de sarılık olmuş. 3 saatte bir mama var uyandıkça da önce emzir dedi. Ben günde 4 defa 20/30 ml arası veriyordum. Ne kader aç bırakmışım yavrumu uyumuyor sitede gazı vardır diye düşünüp gaz damlası verdim bşr de mışıl mışıl uyuyor şimdi herşeyin sebebi açlık
Hayırlı olsun, gözün aydın canımMerhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Dün sabah kontrole gelmiştim 3 cm açıklık vardı 0 sancı hiç doğuracak gibi değildim. Suyu azalmış dedi Doktorum yatış verdi eve gidip eşyalarımı aldım hazırlandım (Fatma Ana eli otu vardı onu suya koyup doğum için hastaneye gittim). 12.30 gibi yatışım yapıldı. Önce lavman yapıldı sonra 13.00 de suni sancı verilip nst ye bağladılar sonra pilates topunda hareket yaptım 30 dk kadar 3.30 gibi doktorum muayene geldi açıklık 5 cm ulaşmış dedi suyumu patlattı ve tekrar nst ye bağladılar. Sancılar sıklaştıkça nefes egzersizleri yaptım 4 de eşime dedim bebek geliyor hemşireyi çağır diye beni acilen doğumhane ye götürdüler ebe muayene ederken doktorum geldi güçlü 2 ıkınma sonrası 4.08 de bebeğim dünyaya geldi. Çok şükür ki hızlı ve kolay bir doğum oldu muhakkak ki her doğum zor ama Rabbim dayanma gücü veriyor. Kilomuz 3850 Gr boyu uzun ama ölçmediler kalça çıkıklığından dolayı ölçmüyoruz dediler.
Sütüm hala inmedi sürekli emziriyorum ama dinlenemedim hiç bebiş hiç uyumadı gece 1 kez mama verdiler sürekli ağladı bugün eve çıkacağım mama alacağım çocuk doktorumuz kilolu bir çocuk sürekli emzirin ama 1 hafta kadar destekleyin dedi bizim doğum hikayemiz de böyle bekleyen herkese Rabbim kolaylıklarla geçen bir doğum nasip etsin inşallah
Bu arada eşimin doğuma girmesini planlamıyorduk ama spontane gelişti ve eşimde doğuma girdi
Okuyamadığım için başka doğum yapan arkadaş var mı bilemiyorum
Oy maşallah daha bebek annesi4 yaşında canım daha oda küçük ama yeni bebek söz konusu olunca büyümüş gibi geliyor gözümüze
Annelik hissi de otomatik yükleniyor mu ya bazen öyle bı düşünce hali alıyor ki beni dile vurmak istemiyorumYa hiç korkma doğumla birlikte güncellemer ve kullanma kılavuzu sana yükleniyorben hayatımda bebek altı alan insan değilim sanki 40 yıldır bebek altı alıyormuşum gibi mesela endişe etme. Bebek seni her türlü tanıyor seçiyor o konuda da kaygın olmasın o bağ öyle basit değil yani başkasını annesi sanmaz
Açıkçası ben eşime en baştan ne kendi annemi ne de onun annesini istemedigimi soyledim, annem çok konuşur ve fazlaca batil inançları var ve kaynanam da iyi biri değil, eltim doğum yaptığında kızı iki ay kendi evine alıp oğluyla yataklarını ayırdı yardim ediyorum ayağına çocuğu kızın elinden aldı sürekli nasilsa cahil bisey bilmiyor diye ve sanki eltim bakiciymis da kendisi anneymis gibi davrandi, hâlâ da çocuğa o bakıyor ama cocuk 2 yaşına geldi daha doğru düzgün iki kelimesi yok anne baba gel git demekten başka ve babannesine bağımlı annesini saymiyor. Benim en nefret ettiğim şeyler bunlar o yüzden ikisi de uzak dursun bu bizim sürecimiz ben de kimseyle ugrasamam lohusa halimle dedim. eşim de cok olumlu karşıladı hatta hastaneye de eşimle gideceğizAyni endise bende de var. annem karsi binamda oturuyor, gorumcem ve kayinvalidem bir iki sokak ileride. Ona ragmen annem 40 i cikana kadar yaninizda kalirim dedi sok oldum :) karsi binadasin zaten biseyi beceremesem arasam 2 dakikaya burdasin. Herkes buraya yerlesmeyi dusunuyor dogumdan sonra. Dun esime simdi karnimda sadece benim benimle beraber ama dogumdan sonra elimden alacaklarmis gibi hissediyorum bebegimi dedim dalga gecti benimle. Gitti bir de anneme soyledi :) kirmak da istemiyorum kimseyi ama anne baba olarak ikimizin alismasi gerektigini dusunuyorum. Bag kurmamiz gerek bebegimizle. Kalabalikta bunun zor olacagini dusunuyorum. Herkes farkli bisey diyecek gerilim olacak diye korkuyorum. Tabii ki torunlari heyecanlilar onlar da sevmek vakit gecirmek ister gelsinler gitsinler bisey dedigim yok zaten yakin yerde hepsi. Ama hep beraber ayni evde kalip da yani bilmiyorum kafam karisik benim de.
Sağolasın canım benim 39+0 da doğum yaptımHayırlısı olsun canımsağlıkla büyüsün dogumun çok güzel geçmiş darısı bizlerin başına diyeyim kaç haftalık doğdu ufaklık?
Sağolasın canım benim amin inşallahNe güzel bir hikaye maşallahAllah tüm hamilelere nasip etsin inşallah ilk doğumun normal olmasının avantajını yasamissin ne güzel. Bebişin masallahı var ama doğum yapanlar foto eklesin ya el ayak yanak dudak ben isten güçten pek bakamıyorum okumaya çalışıyorum hepsini
Amin canım teşekkür ederim tüm miniklerimize inşallahCanım gözün aydın, Analı babalı büyüsün inşallah
Sağolasın canım benim evet mama süt inene kadar verin dedi çocuk doktoru bende ne alsam diye düşünüyorum golden goat sma hipp arasındayımNe güzel bir doğum olmuş canım maşallah sizeMama takviyesini atlamayın sarılık için çok önemli benim minnoş minik doğmasına rağmen sarılık olmadı mama sayesinde. Bir de bacaklarını kontrol et. Yüzdeki sarilik önemli değilmiş bacaklarına bakacaksın demişti dr. Ve ebe
Sağolasın canımHayırlı olsun, gözün aydın canım
Ne güzel seni zorlamayan çok güzel bi doğumun olmuş
Darısı bizlerin başına inşaAllah
Ben de o ottan aldım annem 1 haftadır evde okuyo, doğum başladığında da suya koyup meryem süresi okucaksın diye tembihledim. Kim bunu kullansa çok kolay doğum yaptığını anlatıyo denemekten zarar gelmez
Eşin doğuma şahit olduğunda nasıl tepki verdi çok merak ettim
Offf ben de doğurmak istiyorum artık 38+5 oldum tık yokkkk
Canım öncelikle stres yapma hem kendini hem bebeği etkileme. Dr Çağrı Gülümser var instagramdan bak istersen depremzedeler için ücretsiz hizmet veriyor diye biliyorum ayrıca riskli gebeliklere bakıyor zaten. Bence bir de doktor mfk sa Ankarada ücretsiz bakıyor depremzede gebelere bence bir irtibata geç ikisiyle de şansa bırakma36+5 den merhaba herkese. Dün çok kötüydüm doktorun söylemlerinden dolayı. Kızlar ben depremzedeyim Ankara Bilkent şehir hastanesinde kontrollerim yapılıyor. 7 gün yatmıştım hastanede. Kendim çıktım imza atıp. 2-3 günde bir polikliniğe gel dediler. Dün pwrinatoloji polikliniğe gittim Dr muayene etti. Kafası 37+2 ve (çilek kafa sendromu) var dedi o neyse artık bilmiyorum. Karnı 33+6 çıktı
Fl 34+3 dedi kilosu da 2450 gr dedi idrar torbası büyük dedi suyun fazla tek arter damar karın çevresi küçük yatış verdi bende çok stres oluyorum yatmıycam dedim çocuğunun kalbi durabilir dedi daha stres oldum ama yine de imza atıp çıktım. Dünkü stres beni mahvetti bu hastanede doğum yapmak istemiyorum. Doğum günü verir misiniz dedim şeker hastalarının cicerleri gelişmiyor 39 kadar bekliyoruz dedi ama senin suyun çok olduğu için çocuk gelişmemiş 37 dem sonra alınabilir dedi. Peki ne zaman alacaksınız dedim belli değil diyor. Ben ITP hastasıyım bakın trombosit değerlerim düşerse doğuma giremem kanamam durmaz dedim değerin yüksek diyor evet biliyorum 32 yıllık hastayım diyorum aniden çakılıyor değerler diyorum umursamadı. Çok stresli ve kararsızım. Hiç hastayı takmıyorlar. Ne yapsam acaba ??? Bugün Ankara’da özel bir hastaneye mi gitsem??? İyi bir doktora mı görünsem ??? Keşke özelde doğum yapsam ama riskliyim diye kimse doğurtmuyor. Oğlumda da 35de 400 bin olan değerin 40 bine düştü ve kan sulandırıcı herşeyi kestiler o arada çocuk ölseydi ölebilirdi kortizonu bastılar yüksek dozda değerim 100 binlerce yükselince 5 gün sonra doğum yaptım sezeryanla. 5 gün kan çok az gitmişti oğluma doğunca sarılık değeri çok yüksek çıkmıştı.
Hayir bence öyle ilahi bi his gelmedi bana yalan söyleyemem zamanla alışıp o bağ kuruldukça o duygu da güçleniyorAnnelik hissi de otomatik yükleniyor mu ya bazen öyle bı düşünce hali alıyor ki beni dile vurmak istemiyorum
Zamanla ikimizde alisacagiz yaniHayir bence öyle ilahi bi his gelmedi bana yalan söyleyemem zamanla alışıp o bağ kuruldukça o duygu da güçleniyor
Perinatolog görmek gitmek istemiyorum çok tedirgin oluyorum hem de aşırı. Bu süreci evde geçirilen 2 günde bir kontrole gidicem doğum olunca artık bebekte bir şey çıkarsa bakarlar artık o kadar sorun buluyorlar ya ona göre çocuk cerrahıda olur müdahelede bulunurlar. Panik atak oldum galiba ultrasondan bakınca kalbim ağzımdan çıkıyor resmen çarpıntıdan ölecek gibi oluyorum.Canım öncelikle stres yapma hem kendini hem bebeği etkileme. Dr Çağrı Gülümser var instagramdan bak istersen depremzedeler için ücretsiz hizmet veriyor diye biliyorum ayrıca riskli gebeliklere bakıyor zaten. Bence bir de doktor mfk sa Ankarada ücretsiz bakıyor depremzede gebelere bence bir irtibata geç ikisiyle de şansa bırakma
Canım bebegi kucağına alica tüm bilgiler otomatik yükleniyor gibi oluyor. Farklı bir içgüdü yönlendiriyor seni resmen. Ben doğum yaptığımda, ilk bezini dahil ben değiştirdim. Annem yanımdaydı tek görevi çocuğu bana vermek ve bende alıp yatağına yatırmak oldu. Her şeyiyle tek ben ilgilendim. Eve çıkınca da annem gündüz esim ise gidince geldi akşam evine döndü. Ev işleri yemekle ilgilendi çocuk bakımını ben yaptım. Hayatımda hiç bebek yikamamıştim eşimle girip banyoya böyle yapalım söyle yapalım diye yıkadım resmen. Çocuk doktorunuz çok yönlendiriyor sizi , bizim öyle oldu en azından. Göbek kordonu bakımını, gaz masajıni , gaz cikartmayi , goz temizligini vs hep anlatti. Zaten annem doğumdan sonra 10 gün kaldı sonra siz gidin artik dedim yazlığa gittilerBen tek cocugum annemin de ilk torunu olacak. Cok heyecanli o da dogal olarak. Bir de benim bebeklerle ilgili hic bilgim yok. Korkarim diye kalayim dedi herhalde. Ama iste yanimizda ilk zamanlarda surekli birileri olup her seyi hallederlerse, sonra ben tek kaldigimda kendi basima bisey beceremem diye korkuyorum bir de.
Canım 37+2 de doğurdum bugün tam 20 günlük oldu. Yarı kırkını çıkaracağız yarın hatta.Şu an kac haftalik oldu bebiş