2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
36+5 den merhaba herkese. Dün çok kötüydüm doktorun söylemlerinden dolayı. Kızlar ben depremzedeyim Ankara Bilkent şehir hastanesinde kontrollerim yapılıyor. 7 gün yatmıştım hastanede. Kendim çıktım imza atıp. 2-3 günde bir polikliniğe gel dediler. Dün pwrinatoloji polikliniğe gittim Dr muayene etti. Kafası 37+2 ve (çilek kafa sendromu) var dedi o neyse artık bilmiyorum. Karnı 33+6 çıktı
Fl 34+3 dedi kilosu da 2450 gr dedi idrar torbası büyük dedi suyun fazla tek arter damar karın çevresi küçük yatış verdi bende çok stres oluyorum yatmıycam dedim çocuğunun kalbi durabilir dedi daha stres oldum ama yine de imza atıp çıktım. Dünkü stres beni mahvetti bu hastanede doğum yapmak istemiyorum. Doğum günü verir misiniz dedim şeker hastalarının cicerleri gelişmiyor 39 kadar bekliyoruz dedi ama senin suyun çok olduğu için çocuk gelişmemiş 37 dem sonra alınabilir dedi. Peki ne zaman alacaksınız dedim belli değil diyor. Ben ITP hastasıyım bakın trombosit değerlerim düşerse doğuma giremem kanamam durmaz dedim değerin yüksek diyor evet biliyorum 32 yıllık hastayım diyorum aniden çakılıyor değerler diyorum umursamadı. Çok stresli ve kararsızım. Hiç hastayı takmıyorlar. Ne yapsam acaba ??? Bugün Ankara’da özel bir hastaneye mi gitsem??? İyi bir doktora mı görünsem ??? Keşke özelde doğum yapsam ama riskliyim diye kimse doğurtmuyor. Oğlumda da 35de 400 bin olan değerin 40 bine düştü ve kan sulandırıcı herşeyi kestiler o arada çocuk ölseydi ölebilirdi kortizonu bastılar yüksek dozda değerim 100 binlerce yükselince 5 gün sonra doğum yaptım sezeryanla. 5 gün kan çok az gitmişti oğluma doğunca sarılık değeri çok yüksek çıkmıştı.

Kaç yaşında canım, kıyamam ona. Ne yaparsak asla kin tutamıyorlar, biz üzüldüğümüzle kalıyoruz.
Yarın kontrolü olan bayağı kişi var bakalım kimler ne haberler verecek
Ayy çok zor bir gece geçirmişin canım ya, inşallah güzel haberlerini bekliyoruz
Bebekler emin ol anne kokusunu anlıyor, ve asla unutmazlar.
Ben de sıfır bilgi ile anne oldum, anneni izleyerek öğrenirsin canım. Hiç endişe etme kadınlar mükemmel bir şekilde yaratılmış bence, çünkü bebek doğar doğmaz anne moduna giriyorsun. Hem bilemedigin bir şey mi var, aç YouTube her şeyin videosu var, sonra bu grup var. Herkes emin ol yardım etmek için elinden geleni yapacak.

Bir özel de perinatologa gorunsen mi acaba canım

Benimki kv de, bebeğim, kızım, annem diye seviyor kızımi ama ben pek umursamıyorum açıkçası

Çok geçmiş olsun zor bir süreçten geçiyorsun Allah yardımcın olsun, Ankara’da bir kaç hastane dışında özel tavsiye etmem açıkçası. Yatacağın hastanenin çocuk yoğun bakımı olması ve bu alanda iyi olması gerekiyor başta. Streslisin seni çok iyi anlıyorum benim bu kadar riskli durumum olsa hastaneyle ilgili sorun yaşasam bile şehir hastanesine yatış yapardım. Çok fazla hasta olduğu için doktorlar yetişmekte zorlanıyor olabilir, iletişim sıkıntısı olabilir ama İmkanları çoğu özel yere göre iyi. Tetkikleri çok sık aralıkla yapıyorlar özel hastanede de seninle inanılmaz ilgilenileceği gibi bi durum olmuyor ne yazıkki.Özel muayenehanesi olan doktora gidersen ancak o ilgiyi bulabilirsin, onda da tetkik vs işleri için yine bir özel hastaneye yatış Yapmanı isteyecek. Şuanda depremzede gebeler için öncelikli olarak muayene eden doktorlar var telefonla arayıp randevu alabilirsin. Bi gidip gözük bence için rahat etsin. Naçizane fikrim yatış yapman gerekiyor deniliyorsa yatış yapman :/

Otu evde mi suya bırakıp gittin canım,

Cok geçmiş olsun cok zor bir durum. Ankara’da Sertaç esin ve çağrı Gülümser i tavsiye ederim senin yerinde olsam en azından bir kere görüşürdüm. Ama doğum yaptığın hastanenin çocuk yoğun bakımı falan da önemli.

İnanırmısın gerçekten benimde öyle nst gül gibi geçiyor. Evde çektiğim kıvrandığım ağrılar orda yok oluyor şaşıp kalıyorum
Ben de evde kıvranıyorum ağlıyorum dün nst ye girdiğimde de öyleydim bir sürü sancım çıkacak dedim. Sonuç tertemiz nasıl olur dedim binde biriymiş bu ağrılar, yansımamış bile

Ankarayı hiç bilmiyorum ama Instagramda popüler Zahide Küçük var. Depremzedelere bakıyor. Riskli gebelik alıyor mu bilmiyorum ama çok sakinleştirici bir tavrı var gibi gözüküyor. Belki danışsanız, doğum olmasa bile iç rahatlığı olabilir.

Çok teşekkür ederim. Aslında mantıklı düşününce kendim bile “öyle olmaz” diyorum ama burada destekleyici yorum almak ya da aynı şekilde endişelenen birini görmek çok daha rahatlatıyor.

Bu annelik işi beni şimdiden değişik hallere soktu. Yıllardır tek yaşıyorum, birkaç ülkeye kendi başıma taşındım, şirkette yöneticiyim. Genel olarak böyle kendinden emin, iş bitiriciyim güya. Çocuğun altını hangi pamukla sileceğimi, hangi yatağa yatıracağımı çözeyim derken 15 yaşında çocuk gibi hissediyorum.

Daha bir de doğacak bu bebiş.

Canım bizimde iki tarafın ilk torunu olacak Annem kalsın hep benle diye istiyordum ama korku korkuyu getiriyor derler ya aynen öyle annesin bir iki gün kalan arkadaşlarım çok daha güzel büyüttü doğurunca yükleniyor bence bütün özellikler annesi uzun kalan arkadaşım daha bebeğini yıkayamıyor tutamıyor bile korkma hiç her şeyi yaparız biz
burası var bak birbirimize yetiyoruz ne güzel aylardır

ben ben Hep olumlu düşün insanları buna yönelt bi pozitiflik aman bi güç bizde falan ama içten içe bende korkmuyor değilim tabii Günde 1300 cocukla uğraşan on yıllık öğretmen ben şimdi napıcam diye gece hiç uyuyamadım heyecan basıyor

Sen o konuda şanslısın benimki hala göğsümün altınıni tekmeliyor hiçbir iniş yok senin yerinde olsam baya baya hareketli olurdum
Zaten hergun yürüyüş yapiyorum, merdiven çıkıyorum, sonra hareketlerimi yapıyorum. Hareketlerimde hicbir kisinti olmadi. 5aydir aktif sekilde pilates yapiyorum. Simdi hurma da yiyorum bakalim hala ümidim var

Al benden de o kadar. Hic evlenmeyecegim diyen biriydim. Cocuk mocuk da yapmam diyordum. Hayatim isten gucten ibaretti. Kariyer mariyer kostururken birden isi gucu biraktim ani bir kararla. Yine 32 imde ani bir kararla 4 ayda evleniverdim :) 34 umde de cocuk yapacagim tuttu :) yapmam dedigim ne varsa yaptim :) 30 umdan onceki hayal ve dusuncelerimin hepsi degisiverdi.
es dost akrabalarin cocuklarina yasina gelmeden elimi surmeyen biriydim. Simdi ben de nasil tutcam nasil bakcam nasil giydircem bez degistircem hep bir panik hali. Bir yandan annemler yanimda olsun istiyorum bu yuzden ama bir yanimda boyle alayim kucagima hic kimseye vermeyeyim hep benim kucagimda olsun istiyor, kimse dokunmasin istiyorum. Nasil bir sacmalama hali bilemiyorum :)

Annelik yarı delilik, kesinlikle
Zaten hergun yürüyüş yapiyorum, merdiven çıkıyorum, sonra hareketlerimi yapıyorum. Hareketlerimde hicbir kisinti olmadi. 5aydir aktif sekilde pilates yapiyorum. Simdi hurma da yiyorum bakalim hala ümidim var
Hepimizde var o ümitten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…