- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
Maşallah canım ne güzel ve kolay bir doğum olmuşMerhaba kızlar sayfaları okuyamadım herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Dün sabah kontrole gelmiştim 3 cm açıklık vardı 0 sancı hiç doğuracak gibi değildim. Suyu azalmış dedi Doktorum yatış verdi eve gidip eşyalarımı aldım hazırlandım (Fatma Ana eli otu vardı onu suya koyup doğum için hastaneye gittim). 12.30 gibi yatışım yapıldı. Önce lavman yapıldı sonra 13.00 de suni sancı verilip nst ye bağladılar sonra pilates topunda hareket yaptım 30 dk kadar 3.30 gibi doktorum muayene geldi açıklık 5 cm ulaşmış dedi suyumu patlattı ve tekrar nst ye bağladılar. Sancılar sıklaştıkça nefes egzersizleri yaptım 4 de eşime dedim bebek geliyor hemşireyi çağır diye beni acilen doğumhane ye götürdüler ebe muayene ederken doktorum geldi güçlü 2 ıkınma sonrası 4.08 de bebeğim dünyaya geldi. Çok şükür ki hızlı ve kolay bir doğum oldu muhakkak ki her doğum zor ama Rabbim dayanma gücü veriyor. Kilomuz 3850 Gr boyu uzun ama ölçmediler kalça çıkıklığından dolayı ölçmüyoruz dediler.
Sütüm hala inmedi sürekli emziriyorum ama dinlenemedim hiç bebiş hiç uyumadı gece 1 kez mama verdiler sürekli ağladı bugün eve çıkacağım mama alacağım çocuk doktorumuz kilolu bir çocuk sürekli emzirin ama 1 hafta kadar destekleyin dedi bizim doğum hikayemiz de böyle bekleyen herkese Rabbim kolaylıklarla geçen bir doğum nasip etsin inşallah
Bu arada eşimin doğuma girmesini planlamıyorduk ama spontane gelişti ve eşimde doğuma girdi
Okuyamadığım için başka doğum yapan arkadaş var mı bilemiyorum
Hic endişe etme canım, bir tur kordon çok sık rastlanan bir durum ve normal doğuma vs engel değil. Kordon çok kaygan bir jelle kaplı gibi kaygan boğazını felan sıkmazYa bir de ben unuttum dun. Bebisin boynunda 1 tur kordon varmis ama engel degil normal doguma dedi. Baska bir yorum yapmadi bunla ilgili ama ya sıkarsa boğazını diye endise etmeden duramiyorum. Randevuyu 1 hafta sonraya verdi. Aksi bir durum olma ihtimali var mi boyle bir durumda?
Ultrasonda görülmüştü benim,kordodaki kan akımını olctugu sırada mavi, kırmızı akım renklerle akım gösteren bir şey çıktı. Orda kordondaki akım bebeğin boyun bölgesindeydi. O zaman demisti boynunda kordon dolanması var diye.Nerden görüyor kordon olduğunu,ben geçen hafta sormuştum ultrasondan göremeyiz kordon olup olmadığını kalp ritminden anlıyoruz demişti.Sizin de öyle mi oldu?
Akıntı için bir bilgi verseymiş keşke ya ben de merak etmiştim nişan mı diye. Ritmik sancılar mı açılmaya sebep oluyor o zaman. Ay böyle kuru sancı çekmek de kötü gerçi açılma olmasın tabi biraz daha dursun bebiş içerde. 1 hafta daha dursa yeterKızlar selam kontrolden çıktım.o kadar sancıya açılma kısalma hiç bişey yokama hala mukuslu açık kahve akıntı geliyor (galiba nişan o ) doktorum önemsemedi ağrıların düzene girer ritmik olursa gel doğum başlamıştır dedi şimdi bile kasılman var görüyorum dedi.bu haftalarda antibiyotik kullandıracağını söylemişti(sanırım streptokok b enfeksiyonuna karşı vajinal doğum bekleyenlerde önlem amaçlı)onu yazdı kullan dedi.lansinoha başlayımmı göğüs uçlarıma sürmeye dedim göğüs uçlarını uyarma sakın oynamadan sür geç yoksa oksitosin salgılarsın sancıların artar dedi.(36+1 olduk bugün,ne kadar beklese kar diyor) pilates hareketlerini yapabilirmiyim dedim yapabilirsin artık hareketlerini kısıtlamıyorum dedi.Bana öyle geliyor ki bi kaç güne doğururum heralde inşallah hayırlısı olur küvöze vs girmez
Ağladığında kafasını koynuna koyduğunda sakinleştiğıni görünce içinden kocaman bir oh diyorsun canım... tabi gaz sancısı felan yoksaZamanla ikimizde alisacagiz yaniablamlarin çocuğunu kucağıma alıp severdim ağlayınca elden cikarirdim hemen. Şimdi bebe bizim olunca ağlayınca ne olacak diyorum , bende susar mi emmesi nasıl olur falan ayy son zamanlarin psikolojisi de bı başka
Yükleniyor sen telaş etme. Bir süre bu bebek benim mi benden bir parça mı diye inanan güçlüğü yaşayabiliyorsun amaAnnelik hissi de otomatik yükleniyor mu ya bazen öyle bı düşünce hali alıyor ki beni dile vurmak istemiyorum
An be an gelişmeleri beklemedeyizSelam kızlaar çıktım kontrolden,yumuşama var iki parmak açıklık var dedi cumartesi yine çağırdı. Duruşu güzel kanalda dedi bekliyoruz seni artık dedi
Biraz midem yanıyor azıcıkta bulanıyorHeyecandan da olabilir doğum alameti de olabilir
Sancın veya suyun geldiğinde ara gel dedi yine gelişmeleri yazarım burayaa, diğer kontrollerden haberleri bekliyoruz
Olumsuzu çağırma canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bence çağrı gülümser ile iletişime geç canım durumu anlat hem riskli gebesin hem depremzede illa bir yol gösterirler öyle umuyorumPerinatolog görmek gitmek istemiyorum çok tedirgin oluyorum hem de aşırı. Bu süreci evde geçirilen 2 günde bir kontrole gidicem doğum olunca artık bebekte bir şey çıkarsa bakarlar artık o kadar sorun buluyorlar ya ona göre çocuk cerrahıda olur müdahelede bulunurlar. Panik atak oldum galiba ultrasondan bakınca kalbim ağzımdan çıkıyor resmen çarpıntıdan ölecek gibi oluyorum.
Elden cikaramiyorsunZamanla ikimizde alisacagiz yaniablamlarin çocuğunu kucağıma alıp severdim ağlayınca elden cikarirdim hemen. Şimdi bebe bizim olunca ağlayınca ne olacak diyorum , bende susar mi emmesi nasıl olur falan ayy son zamanlarin psikolojisi de bı başka
Ayy hadi inşallahSelam kızlaar çıktım kontrolden,yumuşama var iki parmak açıklık var dedi cumartesi yine çağırdı. Duruşu güzel kanalda dedi bekliyoruz seni artık dedi
Biraz midem yanıyor azıcıkta bulanıyorHeyecandan da olabilir doğum alameti de olabilir
Sancın veya suyun geldiğinde ara gel dedi yine gelişmeleri yazarım burayaa, diğer kontrollerden haberleri bekliyoruz
Ah ya, keşke eltin en başta bir tavır koysaydı.Açıkçası ben eşime en baştan ne kendi annemi ne de onun annesini istemedigimi soyledim, annem çok konuşur ve fazlaca batil inançları var ve kaynanam da iyi biri değil, eltim doğum yaptığında kızı iki ay kendi evine alıp oğluyla yataklarını ayırdı yardim ediyorum ayağına çocuğu kızın elinden aldı sürekli nasilsa cahil bisey bilmiyor diye ve sanki eltim bakiciymis da kendisi anneymis gibi davrandi, hâlâ da çocuğa o bakıyor ama cocuk 2 yaşına geldi daha doğru düzgün iki kelimesi yok anne baba gel git demekten başka ve babannesine bağımlı annesini saymiyor. Benim en nefret ettiğim şeyler bunlar o yüzden ikisi de uzak dursun bu bizim sürecimiz ben de kimseyle ugrasamam lohusa halimle dedim. eşim de cok olumlu karşıladı hatta hastaneye de eşimle gideceğiz
Tabi bir de şöyle şeyler var, çocukta bir sürü sıkıntı var diyorlar. Ama doğunca bakıyorsun sağlıklı mı sağlıklı bir bebekPerinatolog görmek gitmek istemiyorum çok tedirgin oluyorum hem de aşırı. Bu süreci evde geçirilen 2 günde bir kontrole gidicem doğum olunca artık bebekte bir şey çıkarsa bakarlar artık o kadar sorun buluyorlar ya ona göre çocuk cerrahıda olur müdahelede bulunurlar. Panik atak oldum galiba ultrasondan bakınca kalbim ağzımdan çıkıyor resmen çarpıntıdan ölecek gibi oluyorum.
Çok sevindim :) Kaşar muz yumurta armut ve havuç demişti kilo için doktorum. Artık son zamanlara girdik hayırlısıyla gelsin bebeklerimizKizlar kontrolden çıktım. Gerçekten kaşar çok etkili kiloda, onu anladım. 2 haftada 510gr almış maşallah. 3 cm olmuş açıklık, artık risk yok durdurmuyoruz her an gelebilir dedi. Gene 5 tane sancım çıktı. Uzanmana gerek yok artık dedi en çok buna sevindim. Yatmaktan psikolojim bozulmuştu. Haftayaki randevuna gelmeden doğabilir böyle bir süre daha gidebilir de dedi ... Platese de izin verdişöyle esneyip bı rahtaliyayim, gerçekten yatmaktan fena olmuştum...
Konuyu gezerken gordum mesajinizi.Ben anneme 2-3 senedir bilmedigim cozemedigim nedensen ofke duyuyorum,sanirim etrafindaki herkese fazla fedakar olmasindan dolayi artik gina geldi bi noktada bana.Ben de hic kalsin istemiyorum acikcasi ve ayni sizin gibi birinden bir sey istemem asla hep kendi isimi kendim gormek isterim.Belki anne olunca anlariz onlari daha iyi artik tek umudum bu,dogumdan sonra da devam ederse psikolojik destek almak gerekebilir anneyle bagin iyice zedelenmemesi icin sanirimSelam kızlar, annelik duygularıyla mı ilgili neyle bilmiyorum bu aralar öfkeliyim ve geçmişle annemle hesaplaşıyorum içimden sürekli sizde de oluyor mu bilmiyorum... Sanırım doğumda annemin gelip bana yardım edecek olması beni geriyor, normalde yardım istemeyi hiç sevmem birine muhtaç olmak sinirlerimi bozuyor sanırım bilmiyorum... Çözemedim, geçicidir belki. İçimi dökmek istedim.
Diğerlerini zaten düzenli tükettim canim. Kasari haftada 2 falan yiyordum, son iki haftadir her gün yedim ... Çok teşekkür ederimÇok sevindim :) Kaşar muz yumurta armut ve havuç demişti kilo için doktorum. Artık son zamanlara girdik hayırlısıyla gelsin bebeklerimiz
Yazdım. Çok riskli yazmış sadece.Olumsuzu çağırma canım Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah bence çağrı gülümser ile iletişime geç canım durumu anlat hem riskli gebesin hem depremzede illa bir yol gösterirler öyle umuyorum
Şaka gibi onu sende biliyorsun zaten yardımcı olmasını beklerdim açıkcası durumun kaynaklıYazdım. Çok riskli yazmış sadece.
Sadece bunu mu yazmış ? Durumunu net bir şekilde anlattın mı ? Yapabileceği bir şey var mı? En azından ne tavsiye eder,Yazdım. Çok riskli yazmış sadece.
Her şeyi yazdım cnm ne önerirsiniz diye sordum çok riskli yazmış sadeceSadece bunu mu yazmış ? Durumunu net bir şekilde anlattın mı ? Yapabileceği bir şey var mı? En azından ne tavsiye eder
Ayy onların ık diyisineElden cikaramiyorsunbugün 4 te uyandi sabah 9 da uyudu mesela emdir yatir ik der kaldir altina bak yatir ik der kaldir tekrar emdir sonra baygınlık kapanış
Bn hala hamile olduğuma ikna olmuş değilimYükleniyor sen telaş etme. Bir süre bu bebek benim mi benden bir parça mı diye inanan güçlüğü yaşayabiliyorsun ama
Aynen bı çok anne ilk çocukta bu zorluğu yasiyo ama zamanla öğreniyoruz alisiyoruz. Umarım değişik psikolojiye girmem .Ağladığında kafasını koynuna koyduğunda sakinleştiğıni görünce içinden kocaman bir oh diyorsun canım... tabi gaz sancısı felan yoksaben hatırlıyorum kızım çok gazlı bir çocuktu ve ben nasıl gaz çıkartacagimi bilmiyordum çocuk ağlıyor ben ağlıyorum ben sakinlesemeyince çocukta sakinlesemiyordu. Sonra zamanla yavaş yavaş birbirinize alışınca, tanıyınca elini kaldirisindan, kafasını çevirisinden ne istediğini anlayacak hale geliyorsun...