2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canlar hepiniz yazmışsınız sağolun 🥰🙏 Doğum hikayeme gelince tabi stres vardı ama olabildiğince sakin kalmaya çalıştım. Kombine anestezi uygulandı hem spinal hem epidural doktorun eli çok hafifti sinek ısırığı gibi bir şey oluyor saniyelik damar yolu açmadan çok daha basit. Zaten hemen uyuştu bacaklarım. Dokunma ve baskıları hissettim ama acı kesinlikle yoktu zaten çok kısa sürüyor derin derin nefes alıp sürekli rabbi yesir okudum o beni sakinleştirdi zaten doğup ağlamasını duyunca ferahladim🥰 Odaya çıkınca da uyuşmam geçince orta şiddette regl ağrısı oldu kalkıp yürüdüm bol bol ağrı kesici verdiler idrarimi da yapinca ağrım kesildi. Hemen memeye tutturduk ebe sağolsun çok yardımcı oldu kız da hemen tuttu emmeye başladı şuan şakır şakır sütüm yok ama gelen ona yetiyor simdilik inşallah 2 güne daha da çoğalacak hoşafımı içiyorum bol bol bi de su. Bu arada ateş basması doğruymuş böyle bi terlemek yok kızlar 😂 şimdilik tek derdimiz emişmek ve çiş takibi 🙂 inşallah kilo kaybı çok olmaz mama kullanmaya gerek kalmaz. Bu da pamuğumun minik ayakları teyzeleri 🧿😌
Canım hep iyi olun. Yerim onun minik ayaklarını 💗❤️

Canım sana epidural/spinal falan mı yapmışlardı yoksa genel anestezi mi? Çok şükür kanaman da olmamış 🙏

Allah gönlüne göre versin her şeyi inşallah 🙏🥰

O üşüme falan genel anestezi de oluyor galiba. Belden aşağı olunca sıkıntı olmuyor canım.. Yani duymadım pek kimseden.

Hala mı ağrıyor ya.. Bana covidken parol iyi geliyordu ağrılara. Etkisi geçince yine hissediyordum. Hatta şaşırmıştım baş ağrımı bile kesmeyen parol bu ağrıları nasıl geçiriyor diye :) Sen covid değilmişsin ama eklem ağrılarını geçirir diye düşünmüştüm. İnşallah iyi olursun artık 🙏 Zamanın da gelmiş senin. Doğar artık bence yaa :emir_bebek: Doğsun yani di mi :KK55::KK48:

Ben 1 kutu Lierac kullandım. Onun dışında bebe yağı, kantaron, hindistan cevizi yağı falan sürdüm aklıma geldikçe. Tek tük çatlaklar var ama çok değil sanırım. Aşağıları pek görmüyorum. Daha da 4 haftam falan var tabi.. Bakalım ne olacak.. Sen de başka yağlar falan mı denesen..?
Isten gecti Bence :KK70: uzulmuyorum da iste onlem almaya calisiyorum... Allahtan mor degil. Morlar kalici oluyor

Benim çatlamaya çok müsait cildim var ona rağmen Bende şuanda çatlak yok 8. Yi bitirmek üzereyim üstüne de 4.Serumu bitirmek üzereyim eğer çatlakların minik ve yenisiyse serumu da deneyebilirisin.Ben basen gece kalkıp sürüyorum kaşıntı oluyor özellikle son aylar çok fena.diğer yağları da kullanıyorum ama yağlar o kadar etkili değil bence yağ kullanıyorsan sürme sıklığını arttırmak lazım yoksa çok etkili olmuyor bana göre. Son haftalarda su içmeyi ve sürme sıklığını arttır demişti doktorum. Su da en az krem kadar etkili bence.
Himm anladim canim sagolun. Ben az suruyorum galiba ... Aklima geldikce surwyim....

Kızlar pazartesi saat sabah 9da sezeryan olacağım. Ama doktor halimi görünce bu şekilde olmaz acil toparlaman lazım dedi. Crp çok yükselmiş enfeksiyon var baya o yüzden 1 gün yatış verdi. Antibiyotik tedavisi uygulanacak. Doğumu erteleyemem dedi çünkü nstde sancılarım çıktı. Umarım 1 günde toparlarım pazartesi doğuma kadar iyileşirim bana dua edin🙏
Geçmiş olsun canım inşallah bir an önce toparlanırsın 🤲 Bu arada kordon kanı için 2 yerle görüştüm sende etiket yapmamı istemiştin bilmiyorum hâlâ düşünüyor musun da hiç düşündüğümüz fiyatlar değilmiş ben çok önce öğrendim ama çok geç dönüş yaptım 🤦 Onkim kök hücre teknolojileri sabancılara aitmiş bir çok ünlü de orda yaptırmış sayfadan inceleyebilirsiniz son ana kadar yapılabiliyormuş. Ücreti 5.500 lira başta kit gönderiyorlar 1000 tl yeterli kan alındıysa ve uygunsa kalanını 1 ay içinde alıyolarmış. Yıllık ödemeside 1.100 lira ve ilk yıl alınmıyormuş. İşlem çok basit dedi sezeryan veya normal doğum da her doktor yapıyormuş. Sağlık bakanlığı 12 -15 yıla kadar saklanılmasını uygun görmüş ama bu süre uzatılmış istediğin zaman imha edilebiliyormuş ☺️

Kızlar çocuk odası için halı ne aldınız? Makinede yıkanabilen olsun istiyorum ama güzel de olsun odasına beyaz olur bi tek.. pahalı bi şey de almak gelmiyor içimden kirletecek nasılsa

Maşallah 🧿 canım şuan kilosu nasıl peki ? 🥰 Banada doktor 35+4 te 2900 iri bir bebek dedi kafası karın çevresi 1 hafta önde gidiyor 40. Haftayı görürse kaç olur tahmin bile edemiyorum 2 haftada 700 gram almış
Bugün kontrolüm var canım . Çıkınca yazarım ♥️

Kızlar merhaba ☺️ 35+4 te perşmbe günü nst ye girdim. Taşikardi 160 üzernde çıktı ve hiç bilmediğim duymadığım bir şeydi. Doktorum grip misin dedi yok dedim. Büyük bir serum takıldı tekrar nst ye gir gel dedi. Nst de maskem takılıydı hemşire maskeni indir bebeğin oksijensiz kalmış dedi buna da şaşırdım 🙄 Sonraki nst de herşey normal çıktı çok şükür 🤲 Doktorum bebek kendine gelmiş su içmedin mi sen dedi günlük 1.5 litre içiyodum en azından 2 iç dedi suyun önemini bir kez daha anladım 😅

Kızlar çocuk odası için halı ne aldınız? Makinede yıkanabilen olsun istiyorum ama güzel de olsun odasına beyaz olur bi tek.. pahalı bi şey de almak gelmiyor içimden kirletecek nasılsa
Ben böyle bir jüt halı tercih ettim canım

Eklentiler

• BBF4C095-7E2E-446A-89BA-5FB25EB9E6B6.png
    BBF4C095-7E2E-446A-89BA-5FB25EB9E6B6.png
    547,8 KB · Görüntüleme: 45
Kızlar merhaba ☺️ 35+4 te perşmbe günü nst ye girdim. Taşikardi 160 üzernde çıktı ve hiç bilmediğim duymadığım bir şeydi. Doktorum grip misin dedi yok dedim. Büyük bir serum takıldı tekrar nst ye gir gel dedi. Nst de maskem takılıydı hemşire maskeni indir bebeğin oksijensiz kalmış dedi buna da şaşırdım 🙄 Sonraki nst de herşey normal çıktı çok şükür 🤲 Doktorum bebek kendine gelmiş su içmedin mi sen dedi günlük 1.5 litre içiyodum en azından 2 iç dedi suyun önemini bir kez daha anladım 😅
Su gerçekten önemli canım . Çatlak için bile önemli ☺️

Ben 4 litre rahat içiyorumdur ona rağmen her yerim kuruyor 😌

Kızlar pazartesi saat sabah 9da sezeryan olacağım. Ama doktor halimi görünce bu şekilde olmaz acil toparlaman lazım dedi. Crp çok yükselmiş enfeksiyon var baya o yüzden 1 gün yatış verdi. Antibiyotik tedavisi uygulanacak. Doğumu erteleyemem dedi çünkü nstde sancılarım çıktı. Umarım 1 günde toparlarım pazartesi doğuma kadar iyileşirim bana dua edin🙏
Ya canim sag salim kucagina alirsin insallah.Bu Mart bebeleri Şubatta gelmeye basladilar teker teker. Toparlanirsin canim.pazartesiye kadar merak etme

Coraspin kullanan arkadaşlar kaçıncı haftada bıraktınız acaba? Dün kontrolüm vardı soramadım, çok kalabalık oluyor devlet hastanesi. Doktor da önceki kontrolde devam demişti, bu kez birşey söylemedi
35 artı da bıraktım ben canım, gününü tam hatırlamıyorum

Kızlar nişan demişler ama benim nişanım akıntı gibi değildi. Böyle tıpa gibi bir şeydi, tövbeee 🙈🙈 Yani nasılo anlatiyim bilemedim. Pat diye tuvalete düşmüştü. Şeffaf-kahve arası ve hani sert gibi. Hiç şüpheye düşmemiştim, kesin nişanım geldi dedim. Sen yine doktoruna git ya da sor, için rahat etsin. Herkeste farklı da olabilir belki. Zaten ikizmiş de.. Ne olur ne olmaz. Allah sağlıkla kavuştursun inşallah 🥰🙏
Doktor kontrol etti 1.5 cm açılmam varmış ayağa kalkınca su geliyor biraz ama kontrol etti bebeğin suyu değil dedi. Ben de panik yaptım biraz bakalım hayırlısı

X