2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben agri hissetmiyorum. Sali gittigimizde 10 dk 2 tane 50 saniye suren 150lik sancilar cikti. Dogum bu dedi. Ilac serum verdi gene bagladi nst ye sancilar azaldi dogumu durdurdu. Kontrol diye gitmistim, sanciyi hissetmiyorum. Doktor gobegine toplandiginda tas gibi oldugunda o sanci dedi. Surekli oyle oluyor,🤷🏻‍♀️ yani 10 dk birden fazla oluyor. P.tesine kadar boyle idare ederim insallah uzaniyorum falan.
Rahim ağzına bebeğin kanalda olup olmamasına baktılar mı peki ? Benimde Salı öyle çıktı ama sonraki gün düşmüştü sancıların şiddeti ve düzensiz benimkiler

36+0 da ortalama 2800, 37+0 da 3 kg, masallah sizinki biraz tombis tatlis 🐣🤭
Ben 3 olmasini isterim ama suan erken gelirse 2750 olsa yeter diyorum 🤲🌾
Göbeği ve boyu 1 hafta önden gidiyor ☺️ boyu babasına çekmiş kilosu neden önden gidiyor anlamıyorum . Şekerli diye meyve bile yemiyorum aslında ama☺️

Sağlıkla olduklarda hiç farketmez kilosu . Kardeşim 1500 kilo doğdu . Kardeşler arasında en uzunu mesela ☺️

Kızlar selam ben doğurdum Allah sıradakilerin yardımcısı olsun. Doğumum çok kolay geçti. Kızımı 1 saat gözlem altında tuttular sonra yanıma geldi. Bir sorun yok çok şükür 2500 doğdu. Memeyi tuttu emziriyorum sütüm gelsin diye hoşaf içiyorum ilk sütüm geldi çok şükür inşallah böyle gider 🙏
Gözünüz aydın olsun Allah analı babalı büyütsün inşaallah. 🧿🧿🧿

Plasenta previa vardı bende plasentam rahim ağzını tam kapattığı için hamilelik boyunca hep sıkıntılı geçti süreç. Her ay regl olur gibi kanamam oluyordu baya yoğun bir şekilde. Doktorum da bebeğin gelişimi iyi ilerliyor riske atmayalım alalım daha fazla kanaman olmadan sıkıntıya girmeden dedi. O yüzden erken aldılar. Sezaryan sırasında da çok riskim vardı kanama açısından ama çok şükür bir sorun çıkmadan atlattık.
Canım sana epidural/spinal falan mı yapmışlardı yoksa genel anestezi mi? Çok şükür kanaman da olmamış 🙏
Tansiyonlarin nasil canim? Benim daha iyi cok sukur.

Cok tatlisiniz,iyi geldi mesajlariniz.İlk kizim pandemi cocuguydu,bu kizimda deprem cocugu oldu,son uc yilda ulkecek yasadiklarimiz kabus gibi,son olsun insallah.
Allah gönlüne göre versin her şeyi inşallah 🙏🥰
Oyy Allahım yerler o sosis bacaklarını senin ya 😍 Maşallah sana canım ilk kalkışta çok zorlandın mı acaba? Aslında sezeryan sonrası üşüme geliyor derler ben de sıcak su torbası falan koymuştum valize 🤭 Ne güzel atlattın Allah bize de sağlıkla güzel geçen doğum hikayelerimizi yazmayı nasip etsin 🌸🙏
O üşüme falan genel anestezi de oluyor galiba. Belden aşağı olunca sıkıntı olmuyor canım.. Yani duymadım pek kimseden.

Kızlar ben de bugün anestezi için test vereceğim covid testi olmuştum geçen zaten biliyosunuz. Bugün sezeryan günü verecek muhtemelen farklı bir durum olmazsa. Çok heyecanlıyım😍 Bi yandan da hala kötüyüm bacaklarım aşırı ağrıyor. Doğuma kadar ya geçmezse diye endişeleniyorum. Bebeğime nasıl bakacağım.. Ya ona da bulaşırsa vs. diye düşünüyorum sürekli. Ablamdan mantıklı bir fikir geldi doğuma kadar her gün serum al daha çabuk toparlarsın en azından dedi tabi doktoruna danışarak. Bugün soracağım bakalım doktorum ne önerecek. Doğumu baya ötelemez inşallah bi yandan artık doğurmak istiyorum gerçekten karnım aşırı gergin, kanala girmediği için ayakları hala göğüs kafesimde nefes alamıyorum sanki. Hastalık da cabası.. Hayırlısıyla sağlıkla bi doğuraydım 😅
Hala mı ağrıyor ya.. Bana covidken parol iyi geliyordu ağrılara. Etkisi geçince yine hissediyordum. Hatta şaşırmıştım baş ağrımı bile kesmeyen parol bu ağrıları nasıl geçiriyor diye :) Sen covid değilmişsin ama eklem ağrılarını geçirir diye düşünmüştüm. İnşallah iyi olursun artık 🙏 Zamanın da gelmiş senin. Doğar artık bence yaa :emir_bebek: Doğsun yani di mi :KK55::KK48:
Ilk gebelikte catlamayan ben suan catlamaya basladim :KK43: halbuki ilkteki kadar kg de almadim... 4 kutu lierac bitirdim az mi suruyorum acaba 🤔
Ben 1 kutu Lierac kullandım. Onun dışında bebe yağı, kantaron, hindistan cevizi yağı falan sürdüm aklıma geldikçe. Tek tük çatlaklar var ama çok değil sanırım. Aşağıları pek görmüyorum. Daha da 4 haftam falan var tabi.. Bakalım ne olacak.. Sen de başka yağlar falan mı denesen..?

Ilk gebelikte catlamayan ben suan catlamaya basladim :KK43: halbuki ilkteki kadar kg de almadim... 4 kutu lierac bitirdim az mi suruyorum acaba 🤔
Benim çatlamaya çok müsait cildim var ona rağmen Bende şuanda çatlak yok 8. Yi bitirmek üzereyim üstüne de 4.Serumu bitirmek üzereyim eğer çatlakların minik ve yenisiyse serumu da deneyebilirisin.Ben basen gece kalkıp sürüyorum kaşıntı oluyor özellikle son aylar çok fena.diğer yağları da kullanıyorum ama yağlar o kadar etkili değil bence yağ kullanıyorsan sürme sıklığını arttırmak lazım yoksa çok etkili olmuyor bana göre. Son haftalarda su içmeyi ve sürme sıklığını arttır demişti doktorum. Su da en az krem kadar etkili bence.

Aynen oyle canim,Allah bana sabir versin diye dua ediyorum surekli,benim durumumda ozel ama onlar daha magdurlar,muhtaclar bir nevi😔 Beni korkutan dogum sonrasi,su an cok ciddi sıkınti yasamiyorum.

Oyle gercekten,eskiden insanlar nasil yasiyorlarmis hep beraber.Ben mi cok gecimsizim diyorum.Bir de yas ilerledimi cok mu konusuyorlar ne.Kayinvalide bes dk susmuyor.Belkide psikolojisi bozuldugu icin icindeki sesi bastirmak icin surekli konusuyor.Cunku anormal derecede soru soruyor.Bakalim psikiyatriye goturduk ama doktorun verdigi ilaci da dogru duzgun kullanmiyor.Her gun almasi gereken ilaci gun asiri yarim doz seklinde aliyor.Ne faydasi olacakki🤷
Yaştan ve karakter kaynakli sanirim cok konuşmaları. Benim babam da cok konuşur, simdi yanımdalar vallahi basim ağrıyo😄

Günaydın kızlar biz Polatlı’ya geldik dün yerleştik. Öğleden sonra Ankara Bilkent şehir hastanesine gidicem ama çok korkuyorum kötü bir şey derler diye. Kalbim ağzımda atıyor suyum çok artmıştı. Muhtemelen yatıcam hastanede. Bana da dua edin lütfen 🙏
Allah yardımcın olsun.. Sağlıkla kolaylıkla gelsin yavrun inşallah 🙏🙏 İnşallah iyi insanlara, en iyi doktorlara denk gelirsin 🌺🙏

Kızlar günaydın sabah çok açık kahve şeffafa yakın sümüksü bi akıntım geldi ilk kez oluyor hemen doktora gitmeli miyim
Kızlar nişan demişler ama benim nişanım akıntı gibi değildi. Böyle tıpa gibi bir şeydi, tövbeee 🙈🙈 Yani nasılo anlatiyim bilemedim. Pat diye tuvalete düşmüştü. Şeffaf-kahve arası ve hani sert gibi. Hiç şüpheye düşmemiştim, kesin nişanım geldi dedim. Sen yine doktoruna git ya da sor, için rahat etsin. Herkeste farklı da olabilir belki. Zaten ikizmiş de.. Ne olur ne olmaz. Allah sağlıkla kavuştursun inşallah 🥰🙏

Canım sonra 36+5 de 50 cm 3200 gram olmuştu ☺️ bence daha da kilolu olabilir ☺️

Göbeği ve boyu 1 hafta önden gidiyor ☺️ boyu babasına çekmiş kilosu neden önden gidiyor anlamıyorum . Şekerli diye meyve bile yemiyorum aslında ama☺️

Sağlıkla olduklarda hiç farketmez kilosu . Kardeşim 1500 kilo doğdu . Kardeşler arasında en uzunu mesela ☺️
Normal doğum mu düşünüyordun? Öyleyse tabi kilo zorlar belki ama değilse kilolu olmasının hiç sakıncası yok :) Maşallah ne güzel :nazar: 🥰
Not almışım: oğlum 36+0'da 3.400 çıkmış. 39 hafta ile uyumluymuş :) Zaten 38'de de doğdu, 3900 olarak. Seninki de o civarlarda doğar bence 🙏 Tabi 40a kadar beklemezse :) Yoksa doktorlar bana oo bu 4,5 doğar diyorlardı. Zaten görünce o bebiş senin gözüne minicik geliyor :KK68:😇

Canlar hepiniz yazmışsınız sağolun 🥰🙏 Doğum hikayeme gelince tabi stres vardı ama olabildiğince sakin kalmaya çalıştım. Kombine anestezi uygulandı hem spinal hem epidural doktorun eli çok hafifti sinek ısırığı gibi bir şey oluyor saniyelik damar yolu açmadan çok daha basit. Zaten hemen uyuştu bacaklarım. Dokunma ve baskıları hissettim ama acı kesinlikle yoktu zaten çok kısa sürüyor derin derin nefes alıp sürekli rabbi yesir okudum o beni sakinleştirdi zaten doğup ağlamasını duyunca ferahladim🥰 Odaya çıkınca da uyuşmam geçince orta şiddette regl ağrısı oldu kalkıp yürüdüm bol bol ağrı kesici verdiler idrarimi da yapinca ağrım kesildi. Hemen memeye tutturduk ebe sağolsun çok yardımcı oldu kız da hemen tuttu emmeye başladı şuan şakır şakır sütüm yok ama gelen ona yetiyor simdilik inşallah 2 güne daha da çoğalacak hoşafımı içiyorum bol bol bi de su. Bu arada ateş basması doğruymuş böyle bi terlemek yok kızlar 😂 şimdilik tek derdimiz emişmek ve çiş takibi 🙂 inşallah kilo kaybı çok olmaz mama kullanmaya gerek kalmaz. Bu da pamuğumun minik ayakları teyzeleri 🧿😌
:nazar::nazar:Canım ya çok sevindim :KK68::KK200: Yerim ben onun bacaklaarııııı😍😍😍🥰🙏🙏 Doğumun da ne rahat geçmiş, hem sonrası da.. Maşallahh :nazar:Allah'ım darısı başımıza inşallaaahh 😍😍🙏 Allah analı babalı sağlıkla mutlulukla büyümesini nasip etsin inşallaahh 🙏 Bol bol sütün olsun 🥰 Huzurlu bebek olsun.. Uykusu bol olsun :) Gazı da olmasın😄🙏 Amiinnnn

Benim çatlamaya çok müsait cildim var ona rağmen Bende şuanda çatlak yok 8. Yi bitirmek üzereyim üstüne de 4.Serumu bitirmek üzereyim eğer çatlakların minik ve yenisiyse serumu da deneyebilirisin.Ben basen gece kalkıp sürüyorum kaşıntı oluyor özellikle son aylar çok fena.diğer yağları da kullanıyorum ama yağlar o kadar etkili değil bence yağ kullanıyorsan sürme sıklığını arttırmak lazım yoksa çok etkili olmuyor bana göre. Son haftalarda su içmeyi ve sürme sıklığını arttır demişti doktorum. Su da en az krem kadar etkili bence.
Bence dr su krem kadar etkili ama kozmetik dışında sarı kantaron ciddi anlamda büyük nem sağlıyor ben denetimli bir yerden temin ediyorum 3 şişe bitirdim şimdiye kadar kesinlikle yağ hissini devam ettiriyor ve büyük nem sağlıyor. Tamamen fiyat performans ürünü diyebilirlerim ☀️

Günaydın kızlar biz Polatlı’ya geldik dün yerleştik. Öğleden sonra Ankara Bilkent şehir hastanesine gidicem ama çok korkuyorum kötü bir şey derler diye. Kalbim ağzımda atıyor suyum çok artmıştı. Muhtemelen yatıcam hastanede. Bana da dua edin lütfen 🙏
Bilkent şehir hastanesi çok iyi bu konuda endişen olmasın. Randevun var mı ? Varsa bile naçizane tavsiyem Direk olarak Kadın doğum aciline giriş yap. Ayrı bi blokta çocuk acille yan yana. Dün ağrıdan dolayı evime çok yakın diye oraya gittim ilgi alaka iyi cihazları yeni. Yatış verirler ama endişelenme.

Kızlar normal ve sezeryan hakkındaki düşünceleriniz neler? İnsan çok kararsız kalıyor bilmediğin bir şey :/ Kesi istemiyorum aslında ama normal doğumda da paniklerim diye korkuyorum 😌
Ben normal doğum istiyorum, ilk doğumda normaldi. Bana da sezeryan olursam panik olurum gibi geliyor

Normal doğum mu düşünüyordun? Öyleyse tabi kilo zorlar belki ama değilse kilolu olmasının hiç sakıncası yok :) Maşallah ne güzel :nazar: 🥰
Not almışım: oğlum 36+0'da 3.400 çıkmış. 39 hafta ile uyumluymuş :) Zaten 38'de de doğdu, 3900 olarak. Seninki de o civarlarda doğar bence 🙏 Tabi 40a kadar beklemezse :) Yoksa doktorlar bana oo bu 4,5 doğar diyorlardı. Zaten görünce o bebiş senin gözüne minicik geliyor :KK68:😇
Benim bir seçimim yok aslında o nasıl gelmek isterse benim için tamamdır ☺️ geçen hafta gittim doktorum bebek böyle kilo alırsa sezaryanı konuşuruz şuan normal dedi . Bugün tekrar kontrolüm var bakalım ne diyecek ☺️

Ben normal doğumu başlatmak için elimden geleni bu hafta yaptım ama yerinde rahat sanırım pek gelmeye gönlü yok paşamın 😀

Kızlar kontrolden çıktım şimdi. Normal haftamız 36+5 ama 39+4 ile uyumlu çıktı. Kilosu 3460 grm, boyu da 51.5 cm. Nst de sancı yok, rahim ağzı uzunluğu normal, açılma yok dedi doktor. İki hafta önce doğar bu çocuk beklemez dedim ama baya u dönüşü yaptı resmen 🙂

Coraspin kullanan arkadaşlar kaçıncı haftada bıraktınız acaba? Dün kontrolüm vardı soramadım, çok kalabalık oluyor devlet hastanesi. Doktor da önceki kontrolde devam demişti, bu kez birşey söylemedi

X