Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum Hastanesi nde Barış Sever diye bir doktor var , BüyükŞehir Hastanesi nde Hacer Yavşan hanımefendi varKonya Selçuklu bulunduğum yer buraya yakın iyi bir doktor hastane önerisi olan varsa çok memnun olurum çünkü buranın yabancisiyim hiç bilmiyorum
Bu kadar stres oluyorsan ve rahat hissetmiyorsan değiştirmek doğru karar bence de. Doğumda kendini rahat ve iyi hissetmen çok önemli. Ben ilk hamileliğimde de aynı doktora gitmiştim başlarda çok geriliyorum çok soğuk ve gergin geliyordu ama alıştım çok da memnun kaldım sonrasında doktordan ikincide de aynı doktora devam ettim. Hala biraz soğuk geliyor ama çok ilgili.Aslına bakarsan pek muayene dışında bı iletisimi yok gidiyosun 5 dk sürmeyen bı muayene , her gidişte tüm ilaçları baştan yaziyo , son gittiklerinde benim unuttuğum Dr un da söylemediği bazı bilgiler ilaç kullanımlarında. Ben bu Dr u sanırım 24.haftada yorumlardan buldum ilklerde gayet iyiydi ilgiliydi sonraları değişti biraz. Keşke bnde ilk zamandan bu yana aynı Dr la devam edebilseydim. Bu stresi yaşamak gerçekten can sıkıcı.
Tuzu da kestin mi? Benim 16.haftada yükseldi bir kez o zamandan beri tuzu kestim limonlu su içiyorum hareket etmeye çalışıyorum falan. Umarım bir sıkıntı yaşamayız.senin de cok az kalmış sağlıkla kavuş insallahÇok şükür iyiyim. Gebelik haberi alır almaz zaten coraspin başlandı. Beyaz ekmek hamur tüketmiyorum . Yürüyüş yapıyorum fırsat buldukça. Akşam 6-7 gibi yemek sonra hiç bir şey yemiyorum. Bol su içmeye çalışıyorum. Bu şekilde 32 haftaya geldik
Benimkiler de dağıtıma çıkmışDaha iyiyim elhamdulilliah bugunde gittim doktora iyi dedi doktor 3 gune bir gelmemi istedi , yavas yavas kargolar geliyor sanirim siz nasil iyi insanlarsiniz cok sansliyim allah sizden razi olsun az once ilk kargo geldi nevresim takimi cok guzel cok tesekkur edeeerim Allah razi olsunhep dualarimdasiniz dua ediyorum her iki lafimdan birinde varsiniz
Bizde 4 kızız canımBenim babam derki on çocuğum olsa hepsi kız olur hakten üç kız kardeşiz:)o da ister belki gönlünden oğlu olsun Allah vermeyince ne yapsın:) en iyisi kadere bırakmak sanırım sadece duanı edip beklemek
Bende bugün oğluşumu görücem canım güzel haberler alalım inşallahGünaydın kızlar kızımı görmeye gidiyorummmm hepimiz için harika birgün olsun
Adacayi olabilir benim dediğim. Karıştırıyorum onları.. ama yeşil çay da içebilirsin sıyır doktorum bu arada. Onu da sevmen ama arada icmisligim var.Canim kusburnu nun bir zararı yok faydası var. Hamilelikte içilmeyen bitki çaylari adacayi ve yeşil çay bildigim kadarıyla
Ben de haftaya soracağım. Umarım spinal olabilirimOnunla ilgili hiç konuşmadık aklıma gelmedi pazartesi tekrar kontrol var o zaman sorayım
Cok gecmis olsun,sanirim sag salim eve getirdiniz bebeginizi,saglicakla buyusun.İlk gebeliklerde sanirim daha fazla oluyor bu tur sorunlar.Benim de ilk gebeligimde vardi tansiyon ama preeklamsi yasamadim,kizim karnimda gelismedi kilo alamiyordu,tek sorun bu oldu.Ben ikinci gebeliğimden preeklampsiden habersizdim. Pandemiydi haberleri okumaktan bihal oluyordum sonra birden nöbetler geçirerek erken doğum yaptım kızım 40 gün küvezde kaldı. Bu yaz sürpriz bir şekilde gebe kaldığımı öğrendim. Çok tedirgin oldum . Hem uzun süre gebelik istemiyordum hem de korktuğum için . 24 haftalarda perinatoloğum 14-9 görürsen hemen acile gel dedi. Çok şükür şimdiye kadar yükselmedi . Tüm sosyal medyaya kapattım . Bu haftalar çok psikolojik hassas dönem. Bu yüzden size hemen yazmak istedim. Boşuna telaşlandırdıysam hakkınızı helal edin lütfen . Ödeminiz yoksa idrarda köpük yoksa kaçak yoksa rvet tek tansiyon sorun olmuyor ilk başta. Yine de dikkatli olun. Limonlu su İçin yürüyüş yapın . İnşallah sorunsuz bir doğumla alırsınız bebeğinizi kucağınızahepimiz inşallah
İlgisi varsa ne güzel insanı bunlar cekiyo diğer türlü stresten başka bişey değil.Bu kadar stres oluyorsan ve rahat hissetmiyorsan değiştirmek doğru karar bence de. Doğumda kendini rahat ve iyi hissetmen çok önemli. Ben ilk hamileliğimde de aynı doktora gitmiştim başlarda çok geriliyorum çok soğuk ve gergin geliyordu ama alıştım çok da memnun kaldım sonrasında doktordan ikincide de aynı doktora devam ettim. Hala biraz soğuk geliyor ama çok ilgili.
O zaman değiştir sen vakit kaybetmeden yeni bı doktora geç ya da hastaneye bu mesleklerinde bıkkınlık oluşuyor bazılarında enerjisiz mutsuz daha kapıdan girer girmez etkiliyor insanı kendini zorlama enerjin tutmuyosaYenidogan vardı olmasa ilk secmicektim zaten. Şansıma işte
Yani mesela snn Dr un işleyişi bu hastalar kabul etmiş öyle gidiyor. Bnimki hastaneye bağlı bı Dr ve muayene aralıkları hep 15 dk yani 15.15 15.30 gibi randevu var. Aslında
Biraz ilgi olsa hani kusura bakmayın bekletiyoruz falan biz de öyle geri insanlar değiliz her zaman anlayışlı olmaya çalışırız. Yani asistan bn 2 saat beklerken yanıma gelip 'siz demir eksikliği için ücretsiz kart aldınız mı 'diye sordu. Onun sebebi de şu kartı alıp yorum yapman lazım eğer yorum yapmazsan ücretsiz diye birşey olmayacakmış. Yani her şey kendilerine yönelik olacak. Hasta çok da önemli değil gibi
Sagsalim gelicektir canım endiselenme dualarımız sizinleSelam arkadaşlar. Dualarınıza çok ihtiyacım var. Bildiğiniz gibi Malatya da ilk depremden sonra yola çıkıp eşimin ailesinin yanına geldik. Apar topar çıktık. Hastane çantalarını 28. haftada hazırlamıştım ama hepsi evde kalmıştı. Eşim de bugün Malatya ya gitti hastane çantalarımızı almak için. Evimiz Ağır hasarlı çıktı. Çok korkuyorum bir şey olacak diye. Ben de gitmeyi çok istiyordum ama durumumdan dolayı gidemedim, bu halde 11 kat merdiven inip çıkmam zor olurdu. Dualarınıza çok ihtiyacım var. Eşim sağ salim gidip gelsin inşallah.
bizim komşu oğlan olcak diye 8 kız yaptı aklıma geldi şimdi kadın:))Çok şükür ailenin umudusun o zaman:))bide onu tatsinlarBizde 4 kızız canımen küçükleri benim en son beni erkek olur sanmışlar bende kız olmuşum kuzenlerim de çoğu kız. Torunları erkek olcak şimdi annem oğlum oğlum diye seviyor karnımı
Benim anne tarafım komple Kız çocuk, aynı şekilde baba tarafımda. Eşimin tarafida komple Erkek. Kızım olduğunda eşimin tarafı çok sevindi ilk Kız bebek diye, şimdi ikinci Erkek olunca benim tarafımda ilk Erkek torun diyorlar.Bizde 4 kızız canımen küçükleri benim en son beni erkek olur sanmışlar bende kız olmuşum kuzenlerim de çoğu kız. Torunları erkek olcak şimdi annem oğlum oğlum diye seviyor karnımı
Abovvvbizim komşu oğlan olcak diye 8 kız yaptı aklıma geldi şimdi kadın:))Çok şükür ailenin umudusun o zaman:))bide onu tatsinlar
Ayy bizimde hep kız sülale annem babam akraba zaten hepside kız kuzenlerim bide yaşıtız hep bir araya gelince cümbüş oluyor çok güzel oluyorBenim anne tarafım komple Kız çocuk, aynı şekilde baba tarafımda. Eşimin tarafida komple Erkek. Kızım olduğunda eşimin tarafı çok sevindi ilk Kız bebek diye, şimdi ikinci Erkek olunca benim tarafımda ilk Erkek torun diyorlar.
İnşallahhh aminnnBende bugün oğluşumu görücem canım güzel haberler alalım inşallah
Allah verdimi veriyor işte ya :))ablanla aynı anda hamile kalmak ne değişik olurAbovvvablamın 1 oğlu oldu şimdi erkeğe hamile yine benimkide erkek bizimkiler şaşıp kalıyor
canım seni çok merak ettik çok şükür ki iyisiniz kaç gündür giremiyordum geçmişe dönük okuyunca ancak yazabildim. Rabbim yardımcınız olsun sağlıkla gelsin size umut neşe olsun minik kuzunuz. Vefat eden yakınlarınız için de çok üzgünüm Rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallahKizlar selamlar hepiniz yazmissiniz dusunmussunuz allah razi olsun dualariniz icin , evim enkaza donustugu icin telefonum esyalarim her seyim enkaz altinda bu nedenle gec cevap veriyorum . Cehennemi kiyameti yasadik antakyada oturuyordum cumhuriyet mah encok etkilenen mah basinda ki zaten antakyada oturulacak yer kalmadi sebir diye bir sey kalmadi . canimi zor kurtardim yanimda kiz kardesim uyuyordu deprem aninda ikimiz tektik evde cikarken merdivenler cokuyordu atladim kiz kardesimin ölursun abla atlama cigliklari esliginde elhamdulillah allahin izniyle bir sey olmadi fakat atlayip evden cikar cikmaz ev tarumar oldu bebegimle cokkorktuk ufak yaralarla atlattim bacaklarim mosmor hala atlamanin enkazin etkisiyle.dun esim geldi hataya 3 gunu yolda gecti onun dun sabah kayinvalidemlerin kirikkaledeki evine geldim.guvendeyim suan cok sukur yarin hemen doktora gidecegim bebegimin hareketleri iyi hep hareketli cok sukur suyum gelir diye cok korktum gelmedi,gorenler karnin inmis dogumun yakin diyor ama bilmiyorum bende asagida hissediyorum hareketlerini eskiye nazaran
. deprem ani ve ilk gunu korkudan cok kasildim 2 gun az bi lekelenmem oldu kan degil ama kahverengi koyu bir akintikimseye soyledim korkmasinlar diye onun disinda depremden sonra cok usudugum ve yagmur altinda bayagi durdugum icin hastalandim hala hastayim cok yipratici bir surecti hastane cantam dahi hazirdi bebegim icin aldigim her sey gitti enkazda uzulmuyorum sag kurtulduk ya elhamdulillah her sey olur olmasada sorun degil. Annemler koydeydi onlar cok etkilenmemis cok sukur annem kardeslerim iyi anneannem , amcam yengem , 20 yasinda kardes gibi bugudugum teyzemin kizi vefaat etti enkaz altinda . Annem dogumumda yanimda olmayacagi icin cok agladi dogumda anne diye aglama yavrum tamam mi dedi aglayarak vedalasirken,bu lafini unutamiyorum.psik olrak coktum. binami goren anneme seyma cikamaz ordan basin sagolsun demisler bu nedenlee annemi gordugumde yari baygindi . Allahim hepimize sabir dayanma gucu versin bir daha yasatmasin kimseye yasatmasin insallah
maşallah canım sağlıcakla gelsinler artık zaman daralıyor arka arkaya doğum haberleri ile dolacak burasıKızlar çıktım kontrolden. Nst normal çıktı. Çatı muayenesi için de şunu söyliyim evet canım biraz yandı yani ama sadece 10 sn sürdü çok anlık bir şey abartıldığı kadar değil. Hiç açıklığım yok, bizimki hala kanalda değil başına falan dokunmaya çalıştı dr ama yok. Makat geliş değil ama başını kanala sokamıyor koca kafalı olduğu içinSuyu hala çok fazla ve kilosu 3750 gr. Ama doktor bu kiloda suyun da çok etkili olduğunu belirtti yani doğunca kilosu aynı olmayabilir. Vee bizim için yolun sonu göründü.. Cuma günü sabahı anestezi için gerekli testlerimi vereceğim o gün sezeryan için gün verecek doktorum. Haftaya haftaiçi geliyor bizimki yani inşallah Bu arada o güne kadar suyun vs gelebilir belli olmaz öyle olursa hemen gel dedi
canım bende elle baktı doktor bebeğin nerede olduğuna ve normal doğuma engel bir durum olup olmadığına bakıyorHayırlısıyla gelsin inşaAllah bebişin çok az kalmış kavuşmaya
Şu çatal muayenesinde spekulumla açıp elle bakıyo dimi canımben de doğumdan çok şu çatal muayenesinden korkuyorum
canım akıntı bende de oldu doktor turnusol kağıdı iile baktı amniyon olup olmadığına birde amniyon olsa sürekli devam eder sızıntı şeklinde olsa bileKızlar şu gibi akıntım gelmiş iç camasırım ıslanmış normal mi bu
maşallah canım çok sevindimKızlar ben çıktım şimdi, Suyu artmış gerileme yok güzel havuç suyuna devam dedi, 2494 kg olmuş karinda gerileme yok persembe tekrar göreyim seni dedi eğer gerileme olmazsa 38 i görürüz baktık gerileme var cuma alirim dedi. Nst ve kan akışların çok güzel dedi.
canım ben 1 ay önce oldum procto-gylenovol fitil verdi çok fayda etti bunun dışında ılık su tuttum ve kantaron yağı kullandım her lavaboda yumuşak tutmak için birde bol su iç sıvı ve lifli beslenmeye gayret et 1 haftada geçti ama çok ağrılı yaşayan bilir Rabbim şifa versin inşallah asitli ve baharatlı yiyeceklerden de uzak durmaya çalışAy kızlar ne olur yardım edin, etrafında olan var mı bir bilen vardır belki. Hemoroid oldum. Hiçbirşey yokken bir anda. Doktorum normal bu haftalarda doğum sonrası geçer dedi bir pomad verdi ama çok acı veriyor. Dışarıya meme yapmış. Oturamıyorum kalkamıyorum. Kanama yok ama çok acı var. Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşıyorum, daha önce yaşayanınız bileniniz var mı? Çok acı vericiymiş.
canım su daha berrak akıntı biraz daha kıvamlı ve renkli olabiliyormuş birde su sürekli diye biliyorum ama ihmal etme sürekli akıntı bile olsaDoktor su olduğundan şüpheleniyorsan gelmen lazım dedi de kızlar suyla akıntının farkı ne ki
canım c vitamini takviyesi ıhlamur nane limon tüketebilirsin çok geçmiş olsunKızlar gebelik boyunca hasta olmadım olmadım doğuma 1 hafta kala şifayı kaptımEşim sağolsun.. En hızlı nasıl toparlarım 2 gündür nane limon içtim başka ne yapabilirim bilmiyorum. Halsizlik kırgınlık yok şimdilik çok şükür burun akıntısı hapşırık tıksırık vs. var. Eşim de aynı ek olarak öksürüyor bende öksürük yok. Var mı bi öneriniz doğuma kadar iyileşsem bari
canım 2 parmakla muayene etti beni de bebeğin kesesinin aşağıya inip inmediğine bakıyor birde normal doğuma uygun olup olmadığına kısa bir işlem kendini sıkmazsan agrısız bir durumYaa bilmiyordum bunu olmadi 37+1de falan giderim hastaneye zaten az kaldi 36+2yim. Muayene tam olarak nasıl oluyor bazilari 2 parmakla muayene ediyorlar diyo bazilari bir cihazla diyor tam net bir sey bilmiyorum
amin canım umarım bir an önce bu kötü günleri atlatırsınız eşinle bebeğinle güzel umutlu günler geçirirsiniz. Rabbim yardımcınız olsun inşallahSelam arkadaşlar. Dualarınıza çok ihtiyacım var. Bildiğiniz gibi Malatya da ilk depremden sonra yola çıkıp eşimin ailesinin yanına geldik. Apar topar çıktık. Hastane çantalarını 28. haftada hazırlamıştım ama hepsi evde kalmıştı. Eşim de bugün Malatya ya gitti hastane çantalarımızı almak için. Evimiz Ağır hasarlı çıktı. Çok korkuyorum bir şey olacak diye. Ben de gitmeyi çok istiyordum ama durumumdan dolayı gidemedim, bu halde 11 kat merdiven inip çıkmam zor olurdu. Dualarınıza çok ihtiyacım var. Eşim sağ salim gidip gelsin inşallah.