2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Orası fazla aktif değil canım. Ben happy mom uygulamasında forum var oradan okuyorum pozitif doğum hikayelerini

Sor canım sen. Millet çatmak için yer arıyor

Bence tamamen genetik bir şey, kendini hiç suçlama
Aaa çok iyi varmı özel bi başlığı orda bende de yüklü uygulama bende bakayım bulabilirsem,özel başlığı varsa atarsan bende okumak isterim 🥰

minseo minseo bence canim seninki sadece beslenmeden degil, bi hafta kendini iyi korusun stresten. En azindan buradan oyle gorunuyor. Stres yuzunden bir haftada 6 kg kaybeden yetiskin biliyorum. Cidden cok etkili. Ben de o yuzden bugunku kontrolum icin endiseliyim. Bakalim dikkat ettim ama bilemeyiz, ister istemez etkilendik...
Mide yanmasını mı diyorsun canım zaten hem deprem hem doğum olacak mı diye bu hafta çok stresli geçti benim

Dediğin gibi özele gidiyorsun o kadar bekleme her defasında olmaz. Doğum zaten başlı başına endişe ve stres doktorunla iletişim çok önemli bu noktada bence kabul edecek doktorlar vardır mutlaka inşallah son düzlükte gönlüne gore bir doktor bulursun canım
İnşallah canım biraz geç kalmış olmak strese soktu beni. En son tüm tahlilleri yapıp kullandığım ilaç takviye ne varsa not alıp Dr a o şekilde giderim en azından bilgisi olsun detaylı ultrason u da gösteririm. Sonrası kendi kontrollerine bağlı artik

Kızlar şimdi biz dün kontrole gittik randevu saatimiz her zamanki gibi geçti. Her gidisimizde sürekli geç aliniyoruz hatta bı defa sabah randevulu gittim abartmıyorum 2 saat bekledim eşim tesadüf o gün gelememişti. Bnde aşırı sabrimla bekledim. Zaten şekerle ilgili sorun yaşıyorum orada bişey yemeden beklemek beni deli etti dönüşte tüm zararlı şeyleri yedim resmen. Dün de gittik 40 dk bekledik randevu 2 deydi 2,40 da girdik. Eşim o sinirle muayene odasına da gelmedi Dr çağırdı bnde negatifligi sevmedigimden guleryuzle dedim çok bekledik biraz sinirlendi. Dr diyo ne kadar beklediniz , AA evet olabilir bazen acil hastalar olabiliyo falan. Acil hasta yok bu arada. Her giren yarım saat cikmiyor. Muayene aralığı 15 dk ile belirli ama her muayenedrn +15 le devam edince sarkmalar uzuyor da uzuyor. Neyse bebekte sıkıntı yok çok şükür. Max.10 dk da çıktık nst ye gittim. Hastaneden çıkarken eşim hasta haklarına şikayette bulundu tekrar gelmeyeceğimizi söyledi. Başka Dr bulalım dedi. Şimdi olmuşum 35+5 nasıl olacak . Bı turlu hastaneyi Dr u tutturamadik. Bu hastane de çok amatör tüm çalışanlarla birlikte.
Yani şuan ki tesellim bebeğimin iyi olması çok şükür 🤲
Eşim o kadar para veriyoruz hakkını alamıyoruz diyor haklı olarak . Dr stresine girdim son düzlükte. Böyle doğuma yakın değişim yaşayan var mı Dr lar bu duruma nasıl bakar kabul ederler mi acaba. Kafam çok karışık ya.
Günaydın. Benim gittiğim bütün kadın doğumlar anlattığımız gibiydi. Kendi doktorumda da her defasında en az yarım saat bekliyorum hatta bu defa az bekledik falan diye konuşuyoruz hep. Sıkıntı doktorda değil bu durumda maalesef hastane politikası. O kadar para verdikten sonra doktor on dk muayene edip çıkarsa emin olun daha sinir oluruz. Benim de işim çabuk bitiyor genelde ama bekliyorum mecburen.

Günaydın. Benim gittiğim bütün kadın doğumlar anlattığımız gibiydi. Kendi doktorumda da her defasında en az yarım saat bekliyorum hatta bu defa az bekledik falan diye konuşuyoruz hep. Sıkıntı doktorda değil bu durumda maalesef hastane politikası. O kadar para verdikten sonra doktor on dk muayene edip çıkarsa emin olun daha sinir oluruz. Benim de işim çabuk bitiyor genelde ama bekliyorum mecburen.
Evet hastaneler hep böyle gerçekten. Doktor en az 15 dk muayne süresi istiyor ama hastane 5 dk aralıkla randevu veriyor hastalara 🙄 benim dr um ben hamile kalmadan önce özel hastanedeydi 5 dk bile muayne olabilsem şükür diyordum sevdiğim için de bırakmak istemiyordum sonra o da illallah edip hastalarimla yeteri kadar ilgilenemiyorum diye istifa edip özel muayne açtı şimdi oraya gidiyorum ben de ne bekleme derdi var ne oldu bittiye geliyor çok verimli geçiyor kontroller

Aynen bn şikayet ederken bu konuya da değindim ama hastane önce kendim diyerek umursamadı bile

Kızlar ben de şimdi çıktım kontrolden; bebeğim 3040 gr ve 49 cm olmuş çok şükür bir sıkıntı yok dedi. Nst de 1 sancı çıktı 75 üzeri, bir kere de kaydı nst kalp atışları düştü görünce ben de biraz panik oldum. Zaten nst olayına gıcık oluyorum. Belimin sol kısmındaki ağrı içinde kas sıkışması ya da bel fıtığıdır dedi. Başka doktorda kaşık ağrıların başlamış demişti. Haberler bu şekilde, inşallah daha güzel haberler de vermek kısmet olur

Canım kronikleşirse bazı durumlarda tekrarlar. Benim mesela bazen gebelik dışında da zorladığı oluyor ama çok nadir. Bu süreçte arkadaşların dediği gibi kabızlıktan kaçınmak lazım. Onun dışında baharatlı , acı şeyler yeme. Turşu vs yeme. Tetikliyor. Senin şuan yaşadığın durumu ben doğumdan sonra 40 gün çektim. Çok zor Allah yardımcın olsun. Doğumdan sonra ben de yine aynı durumda olacağım 😔 yan otur evdeyken zorlama. İş yeri için de eğer şansın varsa ortası delik oturma yastığı kullan. Valla ben emzirme yastığına oturarak geçirdim lohusalığımı. Kantaron yağını kullan arkadaşım.
Doktorun verdiği krem ve kantaron yağı kullanmaya başladım arkadaşım, Allah razı olsun vallahi billahi zormuş. Sanki o bölgede kesici birşey var kımıldadıkça kesiliyor etim 😞 inşallah hemen geçer 😞🤲

Kızlar ben de şimdi çıktım kontrolden; bebeğim 3040 gr ve 49 cm olmuş çok şükür bir sıkıntı yok dedi. Nst de 1 sancı çıktı 75 üzeri, bir kere de kaydı nst kalp atışları düştü görünce ben de biraz panik oldum. Zaten nst olayına gıcık oluyorum. Belimin sol kısmındaki ağrı içinde kas sıkışması ya da bel fıtığıdır dedi. Başka doktorda kaşık ağrıların başlamış demişti. Haberler bu şekilde, inşallah daha güzel haberler de vermek kısmet olur
Oh maşallah 🧿 o kalp atışının düşmesi sanırım bebeğin hareketinden dün bnde de oldu zaten aşırı hareketliydi. Makinenin konduğu yerden uzaklaşıp el ayağını koyunca dusuyodu.

Kizlar bana karnım küçüldü gibi geliyor ya aşağı indiği için mi psikolojik mi acaba
Canım aşağıya indiği içinde olabilir benimde küçük gibi anlamadım
Kızlar ya benim göbek deliğinden 4 parmak yukarıda bazen sağda bazen solda sanki bebeğin topuğu gibi sertlik hissediyorum sonra diyorum ki bu bebek bu kadar sert topuklu olamaz. Sizde var mı böyle bişi bebek mıdır bu yoksa başka bişey mi
Canım benimki baş aşağı pozisyonda totosunu bir tarafa dayıyor 🤣 ayağı mı elimi bilmiyorum diğer tarafıda onunla ittiriyor karnım garip şekillere giriyor😅
Kızlar bende gebeliğin başında tsh 3 falan çıkmıştı euthyrox 25 mg başladık.ben onu hala kullanıyorum ya doktorum unuttumu acaba bu aylarda kesiliyormuydu acaba(34.hafta) gece gece aklıma takıldı 🙄🙄🙄

Bi an panik oldum acaba kesmeyi unuttumu falan diye .coraspirin oksapar bin tane vitamin falan aradan atlar falan diye aklıma düştü bu saatte mesaj da atmak istemedim
Canım bu kullandıklarını hepsini bende kullanıyorum aspirin dışında hepsine de doğuma kadar devam dedi sadece oksapar a sancım başlayınca kes dedi sezeryan olacaksan da muhtemelen 1 gün önce bıraktırır.
Kızlar doğuma eşi girecek olan var mi ? Benim eşim anestezist elini kolunu sallaya sallaya girebilir ama ben girmesini istemiyorum. Psikolojik olarak etkileneceğini düşünüyorum çünkü eşim çok hassas ve bana çok düşkün. Belli etmese de her ne kadar profesyonel olsa da sonuçta sevdiğin biri ameliyat olurken izlemek zor olur bence o yüzden ona sen kapıda bekle diyorum. Bir de fotoğrafçı işini naptınız benim hiç foto falan cekilesim yok ameliyathanede herkes tanıdık olacak zaten herkes birer poz çekse yeter odada da kardeşim çeker hiç böyle foto organizasyonu çekecek motivasyonum yok 😐 sonradan pişman olur muyum acaba
Canım benim kızımda eşim doğuma girmedi ama ben doğumhane kapısından çıkıpta annemi görünce ağlamıştım duygusallıktan eşimde çok ağlamış beni öyle görünce erkekler bence de çok hassas oluyorlar sezeryan olsa belki isterdim ama normal gibi duruyor şimdilik o yüzden istemiyorum eşimin girmesini doğuma yoksa bence çok güzel bir anı beraber paylaşmak güzel olurdu🥰
Kızlar son zamanlarda vajina da çok baskı hissediyorum ama tam aşağı kısmında özellikle bebek hareket edince resmen orada da hareket hissi oluyor, şimdi çıkacak sanki diyorum. Tuvalete falan gidince de o baskı var ama çok daha farklı sanki açılmış gibi, umarım anlatabildim böyle durum yaşayan var mı
Canım baskı bende de var doğum pozisyonuna girdiği için oluyor diye düşünüyorum ama aşağıya baskı artıyor
Günaydın kızlar sayfalar birikince okuyamıyorum tek tek. Bu arada kızım 36+2 de 50cm doğdu ve kilosu 3050 kg olarak ölçüldü. Gaz haricinde her şeyi olumsuz atlattım Allah’ın izniyle. Sütümde yoğunlaştı 2. Günün sonunda. Sürekli emzirdim hatta ilk gün geve mana verdiler 20 cc sanırım hasta olmasın diye sürekli de beni emdi kanallarım iyice açılsın diye. Yani süt gelmeyince de stres yapmayın. Damla damla gelen sütte geri kalanını yolda olduğunun sinyalini veriyor bize. Sadece bebeğin emmesi lazım bol bol. Bu arada Rheaa Rheaa doğum yaptın mı canım? Ben senden bekliyordum kendim doğurdum 😍 hepiniz bu haftada itibaren dökülmeye başlarsınız benden söylemesi
Maşallah canım sağlıkla büyüsün İnşallah gayet güzel doğmuş bir an önce de toparlanır 🧿🥰
Arkadaşlar Ankara’ya geçicez TOKİ’de 2+1 ev varmış bide sobalı bahçeli hobi evi varmış. Toki doğalgazlı ama çok katlı diğeri de sobalı. Hangisini seçsek acaba ???
Ankara’da hangi hastaneye geçsem bana bilgi verecek olan varsa lütfen versin
Canım hobi bahçeleri merkeze uzak oluyor bence TOKİ düşünün bebekle daha mantıklı soba zor olur ben medicanaya gidiyorum ama bilkent şehir hastanesi bayağı donanımlı senin özel durumundan dolayı diyorum birde 1071 de Zahide küçük var ücretsiz doğum yaptırıyor bu özel durumdan dolayı diye biliyorum doğumlarını koruda yaptırıyor onu da araştırabilirsiniz Rabbim yardımcınız olsun bir ihtiyacınız olursa haber ver elimizden geleni yaparız inşallah canım 🙏
Bu suni sancı gerçekten anlatıldığı gibi mi :/ çok önyargılıyım bu konuda. Kendimi boşuna mı korkutuyorum acaba diye düşündüm bi an. Çünkü aklımda hep eğer suni sancı verecekseniz beni direk sezeryana alın demek var😬😅
Canım suni sancı bence normal sancıdan zor ama sebebi serumla yatağa bağlanıp kalmak sancıyı karşılayacak birşey yapamıyorsun hareketin kısıtlanıyor ama sonuçta bir süreç ve geçiyor o yüzden çok da düşünme her doğum kendine özeldir stres yapma hakkında en hayırlısı ne ise o olsun inşallah 🙏

Evet hastaneler hep böyle gerçekten. Doktor en az 15 dk muayne süresi istiyor ama hastane 5 dk aralıkla randevu veriyor hastalara 🙄 benim dr um ben hamile kalmadan önce özel hastanedeydi 5 dk bile muayne olabilsem şükür diyordum sevdiğim için de bırakmak istemiyordum sonra o da illallah edip hastalarimla yeteri kadar ilgilenemiyorum diye istifa edip özel muayne açtı şimdi oraya gidiyorum ben de ne bekleme derdi var ne oldu bittiye geliyor çok verimli geçiyor kontroller
Vallahi sevindim snn adına çünkü hamileyken beklemek stres yaşamak daha zor. Hastaneler de hep kendi açısından düşünüp dayiyo muayeneleri aralarda boşluk olmalı çünkü hamileler için kontrollerde bazen randevu almadan gel kayıt açtır diyo dr. o zaman da gecikmeler ard arda geliyo işte .

Su an iyi misiniz peki nasil bir önlem alındı?
Çok şükür iyiyim. Gebelik haberi alır almaz zaten coraspin başlandı. Beyaz ekmek hamur tüketmiyorum . Yürüyüş yapıyorum fırsat buldukça. Akşam 6-7 gibi yemek sonra hiç bir şey yemiyorum. Bol su içmeye çalışıyorum. Bu şekilde 32 haftaya geldik

Kızlar selam tekrar geldim hastaneden öyle bi uyumuşum ki yeni kalktım. Nst ve ultrason iyi çok şükür. Ama bebiş önden gidiyor biraz.doktor şuan doğsa bi sıkıntı yok diyor. Bdp bakıyorum 9.54 çıkmış. 10 cmi geçerse normal doğum zor deniyor ben normal doğum istiyorum ilk etapta. Aklıma şöyle bişey geliyor sizce mantıklı mı bilmiyorumda haftaya suni sancıyla doğumu başlatmayı teklif etsem sizce? Var mı böyle bişey ondan sonrada olmazsa normal doğum yapıcak bişey yok yani. Haftaya pazartesi 38 oluyor

Daha iyiyim elhamdulilliah bugunde gittim doktora iyi dedi doktor 3 gune bir gelmemi istedi , yavas yavas kargolar geliyor sanirim siz nasil iyi insanlarsiniz cok sansliyim allah sizden razi olsun az once ilk kargo geldi nevresim takimi cok guzel cok tesekkur edeeerim Allah razi olsun 😔❤️❤️❤️❤️❤️❤️hep dualarimdasiniz dua ediyorum her iki lafimdan birinde varsiniz

Su an tansiyonum stabil,takip ediyorum,idrar verecegim.İlk gebeligimde tansiyonum 16-17 lere cikti kucuk tansiyonum 12 lere kadar cikti cok sukur preeklamsi yasamadim.Sadece daha sık takip edildi.Az cok anliyorum yani.Panik benim icin cok daha kotu.İyi niyetinizi anliyorum cok tesekkur ederim ama mesajiniz beni tedirgin etti.
Ben ikinci gebeliğimden preeklampsiden habersizdim. Pandemiydi haberleri okumaktan bihal oluyordum sonra birden nöbetler geçirerek erken doğum yaptım kızım 40 gün küvezde kaldı. Bu yaz sürpriz bir şekilde gebe kaldığımı öğrendim. Çok tedirgin oldum . Hem uzun süre gebelik istemiyordum hem de korktuğum için . 24 haftalarda perinatoloğum 14-9 görürsen hemen acile gel dedi. Çok şükür şimdiye kadar yükselmedi . Tüm sosyal medyaya kapattım . Bu haftalar çok psikolojik hassas dönem. Bu yüzden size hemen yazmak istedim. Boşuna telaşlandırdıysam hakkınızı helal edin lütfen . Ödeminiz yoksa idrarda köpük yoksa kaçak yoksa rvet tek tansiyon sorun olmuyor ilk başta. Yine de dikkatli olun. Limonlu su İçin yürüyüş yapın . İnşallah sorunsuz bir doğumla alırsınız bebeğinizi kucağınıza 🥰 hepimiz inşallah

X