2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Baş ağrınız var tansiyonunuz var preeklampsi başlamış. Hemen doktora görünmeniz iyi olur . Kardiyolojiden randevuya gerek yok kadın doğuma acile gitmeniz lazım . Ben de daha önce eklemsi krizi geçirerek erken doğum yaptım bu yüzden uyarmak istedim sizi . Ama yarın ilk işiniz acile gitmeniz iyi olur .
Ama tansiyon 12-8 civarıysa da preeklampsi olur mu yine de? Bende de aynı sıkıntı var da idrarda protein negatif çıkıyor basım ağrıyor çoğu zaman tansiyon da arada bir yükseliyor.

Ama tansiyon 12-8 civarıysa da preeklampsi olur mu yine de? Bende de aynı sıkıntı var da idrarda protein negatif çıkıyor basım ağrıyor çoğu zaman tansiyon da arada bir yükseliyor.
12-8 civarı derken bu iki sayıdan biri bile yüksek olsa acile gitmeniz gerekiyor. Sınır 14-90 . Tabi endişelenmemek gerekir stres acayip yükseltiyor tansiyonu. Baş ağrınız ön ve şakaklardaysa yorgunluk uykusuzluk ve çok ekrana bakmaktan ağrıyor olabilir . Ama boyundan bir ağrıysa tansiyondur . 24 saatli idrar toplamanız lazım. Yürüyüş yapın her gğn 20 dakika filan

12-8 civarı derken bu iki sayıdan biri bile yüksek olsa acile gitmeniz gerekiyor. Sınır 14-90 . Tabi endişelenmemek gerekir stres acayip yükseltiyor tansiyonu. Baş ağrınız ön ve şakaklardaysa yorgunluk uykusuzluk ve çok ekrana bakmaktan ağrıyor olabilir . Ama boyundan bir ağrıysa tansiyondur . 24 saatli idrar toplamanız lazım. Yürüyüş yapın her gğn 20 dakika filan
Anladım :KK43: benim bazen enseden. Vuruyor ölctügümde 13-8 çıkıyor o zaman. Doktora söylediğimde 14-8 sınır eğer geçmiyorsa sıkıntı yok diyor hiç 24 saatlik idrar istemedi normal idrar tahlili verdim hep

Yaa bilmiyordum bunu olmadi 37+1de falan giderim hastaneye zaten az kaldi 36+2yim. Muayene tam olarak nasıl oluyor bazilari 2 parmakla muayene ediyorlar diyo bazilari bir cihazla diyor tam net bir sey bilmiyorum
Parmak ile canım
Rheaa Rheaa benim kızın adını da ablası Asel koydu :)
Asel isminde kimi görsem inanılmaz güzel kızlardı, ben de kızım olursa çok istiyordum Asel ismini. Çok naif değil mi 😍
Sağol canım bugün gittim keşke bi serum taktırsaydım ya :/ Ama iyiydim o zaman eve dönünce farkettim yavaştan hasta olduğumu. Daha kötü hissedersem acile falan giderim olmadı hastane yakın allahtan
Belki serum ile vitamin verirler canım hemen toparlar o seni

Kızlar gebelik boyunca hasta olmadım olmadım doğuma 1 hafta kala şifayı kaptım 🙃 Eşim sağolsun.. En hızlı nasıl toparlarım 2 gündür nane limon içtim başka ne yapabilirim bilmiyorum. Halsizlik kırgınlık yok şimdilik çok şükür burun akıntısı hapşırık tıksırık vs. var. Eşim de aynı ek olarak öksürüyor bende öksürük yok. Var mı bi öneriniz doğuma kadar iyileşsem bari 🥴
Geçmiş olsun ihlamur icine cekirdekleriyle elma kabuklariyla limon ve tarcin atip kaynat balla icersen daha cabuk toparlarsin

Anladım :KK43: benim bazen enseden. Vuruyor ölctügümde 13-8 çıkıyor o zaman. Doktora söylediğimde 14-8 sınır eğer geçmiyorsa sıkıntı yok diyor hiç 24 saatlik idrar istemedi normal idrar tahlili verdim hep
Haftanız gayet güzel . Haberlerden uzak durun lütfen . Sosyal medyayı kapatın. Yüyüyüş yapın. Dua edin stresinizi yönetin. Stres çok etkiliyor .

Parmak ile canım

Asel isminde kimi görsem inanılmaz güzel kızlardı, ben de kızım olursa çok istiyordum Asel ismini. Çok naif değil mi 😍

Asel ismi bende asil duruşlu başı dik kendinden emin bi kişiliği çağrıştırıyor :) inşallah da öyle olur. Ablasının adı bilge ve gerçekten de ismi gibi herşeyin farkında bilmiş akıllı bi çocuk. İsim gerçekten önemli :)

Baş ağrınız var tansiyonunuz var preeklampsi başlamış. Hemen doktora görünmeniz iyi olur . Kardiyolojiden randevuya gerek yok kadın doğuma acile gitmeniz lazım . Ben de daha önce eklemsi krizi geçirerek erken doğum yaptım bu yüzden uyarmak istedim sizi . Ama yarın ilk işiniz acile gitmeniz iyi olur .
Su an tansiyonum stabil,takip ediyorum,idrar verecegim.İlk gebeligimde tansiyonum 16-17 lere cikti kucuk tansiyonum 12 lere kadar cikti cok sukur preeklamsi yasamadim.Sadece daha sık takip edildi.Az cok anliyorum yani.Panik benim icin cok daha kotu.İyi niyetinizi anliyorum cok tesekkur ederim ama mesajiniz beni tedirgin etti.

Mesajdan tedirgin oldum nedense,preklamsi olmasi icin tansiyon ve bas agrisi tek basina bir anlam ifade etmiyor,idrarda protein kacagi da olmasi ve bunun da bir miktarin uzerinde olmasi lazim.

Parmak ile canım

Evet öyleymiş umarim bir problem olmaz muayenede onu da atlatirsam zaten rahatlicam 😅

Kızlar Ankara Sincan’a geldik toki evindeyiz ama berbat bir durumda ev hiç temiz değil banyoda sıcak su yok klozetin suyu çalışmıyor. Doğal gaz yok. Isıtıcı var ev ısınıyor ama hijyen sıfır. Kafam çok bozuk oturdum ağladım sinirlerim bozuldu. Çok yardım severler gıda kap kaçak kıyafet vs getirecekler ama mikrop kapmaktan çok korkuyorum. Ankarada olanlar bana başka alternatif sunabilir mi, temiz eşyalı bir ev ve sıcak su oğlum 8 gündür yıkanmadı çocuğum renk attı resmen. Oğlumda hastalanacak diye çok korkuyorum

Mesajdan tedirgin oldum nedense,preklamsi olmasi icin tansiyon ve bas agrisi tek basina bir anlam ifade etmiyor,idrarda protein kacagi da olmasi ve bunun da bir miktarin uzerinde olmasi lazim.
Şunu merak ettim normal idrar tahlilinde protein yoksa bile 24 saatlik idrarda protein çıkabilir mi acaba? Doktorum hiç gerek görmedi çünkü 24 saatlik idrara. Gönlümüzü ferah tutalım canım çoğu gitti azı kaldı sağ salim bitecek insallah 🙏🏻

Geçmiş olsun arkadaşım ya bu geçen birşey değil mi? Hep böyle hortlayıp duruyor mu? Ben ilk defa yaşadım 😞 inşallah iyi oluruz bir an önce 😞🤲
Canım kronikleşirse bazı durumlarda tekrarlar. Benim mesela bazen gebelik dışında da zorladığı oluyor ama çok nadir. Bu süreçte arkadaşların dediği gibi kabızlıktan kaçınmak lazım. Onun dışında baharatlı , acı şeyler yeme. Turşu vs yeme. Tetikliyor. Senin şuan yaşadığın durumu ben doğumdan sonra 40 gün çektim. Çok zor Allah yardımcın olsun. Doğumdan sonra ben de yine aynı durumda olacağım 😔 yan otur evdeyken zorlama. İş yeri için de eğer şansın varsa ortası delik oturma yastığı kullan. Valla ben emzirme yastığına oturarak geçirdim lohusalığımı. Kantaron yağını kullan arkadaşım.

X