2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Tecrübeli anneler, doğum öncesi süt yakıcı çaylardan öneriniz var mı? 🎈
Ben oncekinde humana kullanmistim ama suan nedense trendyolda filan fiyatları inanılmaz saçma. hipp anne çayı alicam bazı arkadaşlar önermişti burda. Bir de e bebekte malt içecekleri var, ayrıca zuber benzeri atistirmaliklar onlardan alicam. Kayısı hoşafı cok öneriyorlar bir de lohusa şerbeti tarifi baktim ınternetten, yapabilirsem doğumdan önce onu yapicam

Mama vermek/sağmak

kim kimin anneliğini yargılamış mesela ? Söylediklerimi farklı algılamış olabilirsiniz normal ama bunu kime söylerseniz aynı şekilde yorumlar demek önyargılı bir genelleme olmadımı şimdi ? Ben tamamen pozitif yönüne odaklanıp bunu yazdım sağmak/mama/biberon vs tü kaka demedim şartlar neyi gerektiyorsa o yapılır.ben de size kolay sağlıklı bir doğum bol sütlü günler diliyorum.saygılar
Benim mesajimi da alintiladiginiz icin cevap yazma geregi duyuyorum,hepimiz benzer seyler soyluyoruz zaten,kimse kimsenin anneligini sorgulamiyor.Sizin yazdiklariniza da katildigim noktalar oldugunu yazdim mesajimda, yazdiklarimizda tek fark biyolojik gerceklik,ben sezeryan dogumun da sut salimini geciktirdigini yazdim,boyle olmadigini soyleyen uye arkadaslar da oldu,yani hepimiz ayni tecrubeye sahip olmayabiliriz,ayni dusunceye de sahip olmayabiliriz,vucutlarimiz,hormonlarimiz, beslenme sekillerimiz,genetik alt yapimiz farkli.Bu sebeple bir seyin tek bir dogrusu yok,bazen istedigimiz kadar olumlu dusunelim olmayinca olmuyor soylemeye calistigimiz sey buydu.

Evet arkadaşlar benim mesaim bitti bi an hiç çıkmayacağım sandım 🥺 bundan sonra annelik mesaim başlıyor. Şuan izni bekleyen tüm arkadaşlarıma zaman su gibi geçsin inşallah 🤲 Allah im 10 yılın sonunda bosluktayim 😅
Ahhh özgurluk :KK70: darisi basimiza. ben de ilk dogumumda 8 yıllık aralıksız çalışma sonrası doğum iznine ayrılmıştım cok garip gelmişti

Ben oncekinde humana kullanmistim ama suan nedense trendyolda filan fiyatları inanılmaz saçma. hipp anne çayı alicam bazı arkadaşlar önermişti burda. Bir de e bebekte malt içecekleri var, ayrıca zuber benzeri atistirmaliklar onlardan alicam. Kayısı hoşafı cok öneriyorlar bir de lohusa şerbeti tarifi baktim ınternetten, yapabilirsem doğumdan önce onu yapicam
Kayısı hoşafını 36 da falan içmeye başlasak nolur 🤔 her gün olmasa bile 2-3 günde bir

Bugün patronum bana sen 3 aya gelirsin diyor dedim hic hayal kurmayın ben 6 ay yokum daha gitmeden dönüşümü düşünüyorlar 🙄
Sacmalamasin ya daha neler. Zorlanacaklar çünkü kendilerini düşünüyorlar ama bu her zaman olan bisey degil, gerekirse ücretsiz alıp uzatabilirsin de, yasal hakkımız

Sacmalamasin ya daha neler. Zorlanacaklar çünkü kendilerini düşünüyorlar ama bu her zaman olan bisey degil, gerekirse ücretsiz alıp uzatabilirsin de, yasal hakkımız
Tabiki de sözde şaka yapıyor ama her şakada bir gerçek payı vardır ben de yapıştırdım lafı önceden düşünseydiniz ben 6 ay yokum hiç benden medet ummayin dedim 😏

Kayısı hoşafını 36 da falan içmeye başlasak nolur 🤔 her gün olmasa bile 2-3 günde bir
Hic bilmiyorum kuzum, bir zararı olacağını sanmıyorum ama bağırsakları cok çalıştırır o kesin :KK70: bir de bugün başka bir anneler grubunda gördüm, doğumdan önce kuru fasulye vs böyle canımızın çektiği herseyi yiyelim sonra yiyemiycez diyoruz ya, son hafta tükettiğimiz şeyler doğdugunda etkileyebiliyormus bebegi, yani doğumdan önce son haftalarda - tabi bilemeyiz son hafta hangisi sezaryen olmadığı sürece - bunlara dikkat etmekte yarar var.

Bugün patronum bana sen 3 aya gelirsin diyor dedim hic hayal kurmayın ben 6 ay yokum daha gitmeden dönüşümü düşünüyorlar 🙄
Devlette calisanlar icin de dogum sonrasi sekiz hafta,dusunsenize bebeginiz iki aylikken gidip ise baslamaniz lazim tabi iki yil ucretsiz izin hakki da var.Ama her zaman sartlar ucretsiz izin icin uygun olmayabiliyor,hele de gununuzde yasadigimiz ekonomik zorluk dusunuldugunde daha da zor.

Hic bilmiyorum kuzum, bir zararı olacağını sanmıyorum ama bağırsakları cok çalıştırır o kesin :KK70: bir de bugün başka bir anneler grubunda gördüm, doğumdan önce kuru fasulye vs böyle canımızın çektiği herseyi yiyelim sonra yiyemiycez diyoruz ya, son hafta tükettiğimiz şeyler doğdugunda etkileyebiliyormus bebegi, yani doğumdan önce son haftalarda - tabi bilemeyiz son hafta hangisi sezaryen olmadığı sürece - bunlara dikkat etmekte yarar var.
Hahahaha başka sancıları doğum sancısı sanabiliriz🤣 evet evet etkileyebilir yine abartmadan rutine devam etmek lazım 😅
Devlette calisanlar icin de dogum sonrasi sekiz hafta,dusunsenize bebeginiz iki aylikken gidip ise baslamaniz lazim tabi iki yil ucretsiz izin hakki da var.Ama her zaman sartlar ucretsiz izin icin uygun olmayabiliyor,hele de gununuzde yasadigimiz ekonomik zorluk dusunuldugunde daha da zor.
Zaten ona güveniyorlar nasılsa para lazım ücretsiz izin kullanamayacak diye🙄 Keşke çok farklı olsaydı şu izin işleri ama bizim ülkede çok zor 😒 En azından ücretli izin 12 ay olmalı ya

Benim mesajimi da alintiladiginiz icin cevap yazma geregi duyuyorum,hepimiz benzer seyler soyluyoruz zaten,kimse kimsenin anneligini sorgulamiyor.Sizin yazdiklariniza da katildigim noktalar oldugunu yazdim mesajimda, yazdiklarimizda tek fark biyolojik gerceklik,ben sezeryan dogumun da sut salimini geciktirdigini yazdim,boyle olmadigini soyleyen uye arkadaslar da oldu,yani hepimiz ayni tecrubeye sahip olmayabiliriz,ayni dusunceye de sahip olmayabiliriz,vucutlarimiz,hormonlarimiz, beslenme sekillerimiz,genetik alt yapimiz farkli.Bu sebeple bir seyin tek bir dogrusu yok,bazen istedigimiz kadar olumlu dusunelim olmayinca olmuyor soylemeye calistigimiz sey buydu.
O yanlışlıkla oldu size başka şey yazıyordum yarım kalmış üstte görmedim geri de alınmıyordu cümlede olamamış bir biçimde paylaşılmış oldu kusura bakmayın ✌️evet zaten hemen hemen aynı şeylerden bahsediyoruz sonuçta ortak paydamız aynı.ben bunu tepkiye dönüştüren arkadaşlara anlam veremiyorum sadece 🤷‍♀️

Kızlar bu süt artırıcı takviyeleri (çay, malt, damla vs.) doğumdan 1 hafta önce falan kullanmakta sakınca var mı acaba? 🤔
ben bestlak , solgar brewers yeast ve pregnacare breastfeeding aldım ( sütüm olsun diye tüm tuşlara basıyorum çünkü bende henüz bir süt belirtisi yok 😕 ) şimdi senin sorunu görünce tekrardan içeriklerine bakmaya başladım. bestlakı sonra kullanmaya karar vermiştim içinde hayıt özü falan var . erken doğum tetikleme riski olabilir.
solgarda bir şey yok anldığım kadarıyla maya , arpa, b12 var ama onu da günde 6 tane almak gerekiyormuş şok oldum sanırım daha azla başlarım ben korkudan yine. pregnacare i de doğumdan sonra kullanmayı düşünüyorum.
kendi belirlediğin ürünlerde de içeriklere bakarak rahmi hareketlendirmeyecek olanları seçip doktora danışıp başlayabilirsin bence.

Canım benim 2gun hastanede sütüm hiç gelmedi, doktor seruma ilac koydu ona rağmen yine gelmedi. Taburcu olurken dedi yas maya +pekmez, yap bol bol iç diye. Evet tadı kötü gerçekten ama ben düzenli kullanınca sabah aksam faydasını gördüm. Çeyrek paket yas mayayı biraz su içinde erit , üzerine 3-4 y.kasigi pekmez. Ben çay bardağında yapıyordum totalde yarim çay bardağı oluyordu. Hemen içiyordum. Sabah aksam olmak üzere. Sonrasında regl zamanı sütüm azalınca yine ara ara hep yaptım yükseltmisti. Ben doğumdan sonra öğrendiğim için o zaman yaptım. Şimdi sezeryan olacak yine doktorum şu gün dediğinde 1-2 gün öncesinden başlamayı düşünüyorum şahsen.
Yaş mayayi hastaneden cikarken cocuk doktoru da bana onermisti ama hic denemedim. Demek faydasi oluyor aklimda kalsin.Doguma yakin da mi icilse faydasi oluyor.

X