2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhabalar, pişik kremi, biberon, emzik, burun aspiratörü, alt açma örtüsü için hangi ürünleri aldınız arkadaşlar benim eksikler çok aklıma bunlar geldi çok fazla araştırmaya buraya bakmaya vaktim olmuyor yorgunluktan uyuyorum hemen uyuyabilirsem ağrılardan dolayı.. Naçizane önerileriniz varsa bakıp alacağım :)
Kendim için hiçbir şey almadım, kendinize neler aldınız ? :)
Pişik kremi baby me marka aldim biberon Philips avent emzik de Philips avent aspiratör otri bebe alt açma örtüsü tek kullanımlık olanlardan aldım su an icin :)
Kendim için üç pijama bir gecelik 😁

Alin hanımın süsleri hazır beni de yavaştan heyecan basmaya basladi 🙈❤️

Eklentiler

• 04A6C68D-E93A-43EC-8323-BCED6A7ACA58.png
    04A6C68D-E93A-43EC-8323-BCED6A7ACA58.png
    710,7 KB · Görüntüleme: 65
  • 3EBA3398-7802-482B-BF4F-912CC0768F84.png
    3EBA3398-7802-482B-BF4F-912CC0768F84.png
    730,4 KB · Görüntüleme: 68
  • EF6798A6-EE95-4E94-9D91-785959E14F07.png
    EF6798A6-EE95-4E94-9D91-785959E14F07.png
    615,1 KB · Görüntüleme: 64
Kızlar doğuma hazırlık için eğitim videoları izlemeye başladım, siz de izleyip faydalı bulduklarınızı benimle paylaşabilirsiniz. Mesela bu videoyu tavsiye ederim özellikle ilk doğum yapacaklara, doğumla ilgili bizi bekleyen evreleri çok güzel anlatmış, epiduralden sezeryan kararı alınması gereken durumlara kadar sade ve net bir dille bilimsel bir video arayan varsa paylaşayım dedim. Şimdi de psikolojik olarak beni hazırlayacak şeylere, nefes teknikleri gibi videolara bakınıcam.

Valla canım hemen hemen hergün yürüyorum ama yinede çok ayakta durunca oluyor bende 😔
ya ben de evde hem spor hem de yürüyüş yapıyordum ama anlamadım :KK70: yine de günlük yürüyüp merdiven çıkıcam

kızlar sizde de karın ağrısı var mı? bende ilk defa şuan 2 saattir var şiddeti artmıyor ama. daha dün sancı cihazına bağlıydım her şey normaldi. ne oluyor bu yalancı sancı mı

Bebeğin haftası önde gidenlerin doğum zamanı nasıl oluyor acaba, çok merak ediyorum

Birazda psikolojik mi acaba süt gelmesi
Biz 2-3 hafta önden gidiyoruz. Özellikle baş çevresi ve karın çevresi. Ama doktorum böyle durumlarda doğumun sat ile uyumlu olduğunu söyledi. Tabi benim ekstrem durumlarım olduğu için daha erken olma ihtimali var

kızlar sizde de karın ağrısı var mı? bende ilk defa şuan 2 saattir var şiddeti artmıyor ama. daha dün sancı cihazına bağlıydım her şey normaldi. ne oluyor bu yalancı sancı mı
Yalancı sancı galiba canım benimde arada ağrıyor karnım 🤦‍♀️

Regl ağrısı gibi mi canım? Bende de oluyor gün içinde ara ara. Bildiğimiz regl ağrısı. Bi süre sonra geçiyor. Yalancı sancıymış sanırım. Geçmiyorsa doktorunla iletişime geç mutlaka. Az önce kasılmam oldu mesela benim, nefesim kesildi gibi hissettim, bebek sağ tarafıma toplandı kaskatı oldu. 5-10 dakika sonra geçti yumuşadı o bölge. Önceden kasılmanın nasıl olduğunu bilmediğim için anlamıyodum artık ayırt edebiliyorum😬

Sıkmak cok dogru degil zaten,erken dogumu mu ne tetikliyormus,ben meraktan sıkıyorum ama yok dogumdan sonra muhtemelen gelecek sut.Ne damlasi?

Masallah Allah bagislasin,bu bebisin cinsiyeti neydi? Uc cocuk fikri cok ideal ben de cok istiyorum ama iste yas faktoru olunca iki de kalicaz galiba😀

teşekkür ederim ☺️ bu bebeğimiz kız Allah nasip ederse 🤲🏻💝

Ben acemilik mi kafam da hic sutum olmaz diye dusunmedim. Sandim memeyi dayayacgim hemen emecek.sut olacak😁Beynime nasil sinyal yolladi isem spinal anestezi olmustum 6 saat sirt ustu yatmama ragmen yataga aldilar bebegi memrye tuttular o ilk sut bildigin hemen akti. Sonra o sekilde sirt.ustu emzirmek.zordu diye sutumu sagdilar biberona koyup icirdiler. Yani sezeryanla da alakasi yok hemen gelen sût geliyor.
Bilemiyorum cevremde sezeryan sonrasi sut sıkıntisi yasayan cok kisi gordugum icin belkide ona bagliyorum,sebep o da degildir🤷 Oyle ya da boyle bir kac gune zaten sut akiyor,stres yapmadan sureci yonetmek lazim,gerekirse bir kac gun mama desteginden de kacmamak lazim,insallah gerek kalmasin da.

Regl ağrısı gibi mi canım? Bende de oluyor gün içinde ara ara. Bildiğimiz regl ağrısı. Bi süre sonra geçiyor. Yalancı sancıymış sanırım. Geçmiyorsa doktorunla iletişime geç mutlaka. Az önce kasılmam oldu mesela benim, nefesim kesildi gibi hissettim, bebek sağ tarafıma toplandı kaskatı oldu. 5-10 dakika sonra geçti yumuşadı o bölge. Önceden kasılmanın nasıl olduğunu bilmediğim için anlamıyodum artık ayırt edebiliyorum😬
ben hiç regl sancısı da yaşamadım o yüzden nasıl bir şey bilmiyorum ama çok şiddetli değil saat 15.20den beri var ağrı ama şiddeti artmıyor diye pek önemsemiyorum şuan

Çok şükür ki olmamış canım çekilecek gibi değildi. Kahve içtim ama ne fayda 🥴 hayırlısıyla normal olursa bu derde düşmem bide.
İnşallah gönlüne göre olur canım 🙏 Benim de olmadı ama bir daha olmaz mı ne olur bilinmez. İnşallah yine olmaz 🙏 Sanırım anestezi uzmanı da önemli bunula ilgili. İyi doktorlar çıksın karşımıza..

Kızım iyi pazar günü ateş bıçak gibi kesildi bir anda ama antibiyotikler bitene kadar kullandık. Dün akşam son antibiyotigi içti sise bitti. Bugün kendi doktoruna götürdüm boğazdaki görünüm iyileşmemis daha. Ayrıca anda crp yine yüksek.kanda temizlenmezse bakteri yine çoğalıp yükseltir dedi. Antibiyotik 5 gün daha kullanacağız. Haftaya pazartesi yine kontrol için cagirdi. Iyilesmesinden tam 1 Ay sonra baya detaylı tahlil isteyeceğim dedi. Beta vucutta bir yeri etkilemiş mi ona bakacakmis.

Valla cnm ilerledo mi ilerlemedi mi göreceğiz artık ama kemiklerim ağrıyor nasil anlatsam bilmiyorum.
Kızdaki beta bana geçmiş sanırım. Doktora gittim boğazı görür görmez yapıştırdı antibiyotiği 🙈
Geçmiş olsun.. İnşallah daha da iyi olur, eski sağlığına kavuşur bir an önce 🙏
.. ama bu arada sen hasta olmuşşsun 😬 Kemik ağrısı covidde çok olmuştu bende.. Her ne ise inşallah hafifçe atlatırsın canım sen de 🙏🌺
ben de uğrastım ve dedigin gibi olmadıkca daha cok istiyor insan, ikisinde de tüp bebek dediler ama normal yolla oldu cok şükür. bence tüm anneler 2. olurken aynı duyguları yaşıyordur, ben de düşünüyorum küçüğü nasıl seveceğim diye, oğluma haksızlık mı ediyorum acaba düşünceleri.. dediğin gibi maddi imkanlar açısından ikisine de, hatta biz de abla da var 3, yetebilecek miyiz. pandemi olmasa ben de daha erken düşünürdüm ama şimdi iyi ki beklemişiz diyorum, ben de kaldıramazdım. araları 5 yaş olacak ve oğlum hala kuzu bana kalırsa, ilgi bekliyor. yani bunun dogru zamanı aileden aileye değişir, uzmanlar en az 4 yas olmalı diyor ama daha az yas farkı olanlar da cok mutlu. oğlumun ablasıyla arası 7.5 yaş mesela, çok gibi görünse de çok iyi anlasıyorlar, yaşları büyüdükçe paylasımları artıyor, ileride bu yaş farkının cok anlamı olmayacak, kardeş candır. şuan çok düşünmek istemiyorum, duygularım karmakarışık, doğduktan sonra akışa göre ilerleyeceğiz :) Allah isteyen herkese sağlıklı şekilde nasip etsin inşallah 🥰
Çok şükür canım 🙏
Sanırım dediğin gibi, aynı şeyleri yaşıyordur anneler.. Çok karışık duygular.. Bizimkilerin arası da 7,5 yaş olacak. İnşallah sizinkiler gibi iyi anlaşırlar canım 🙏🥰 Maşallah :nazar: Ben de öyle diyorum. Hele sağlıkla gelsinler de, Allah'ın izniyle neşe katarlar ailemize 🙏😍
canım sağma ile ilgili makine çok farkettiriyor, biz de sağmak zorunda kalınca bence medelanın pompası vardı, doktor onu bile beğenmedi, hastaneden 15 gün kiralayın sürekli emzirdikten sonra kalanı sağ dedi bana, böylece sütün iyice artsın dedi....hastane makineleri çok iyi çekiyor ve onunla sağınca gerçekten çok çıkıyor, öbür türlü sağınca makinelerin elektrikli bile olsa gücü de az, tam çıkmıyor....şimdi ben yine doğum sonrası bir 15 gün 1 ay kiralarım diye düşünüyorum,
Doğrudur canım. O zaman iyi demişlerdi Lansinoh elektrikli almıştım ama süper de bir performansı yoktu. Gerçi çok memnun olan da vardı. Benim kanallar mı dardı nedir 😁 Pek çıkmıyordu, ama bebişim de emiyordu maşallah.. Umarım pompaya falan gerek olmaz da foş foş akar sütler 😄

Bebim bir kaç gün once oldu regl sancısı gibi, alt karından kasıklara giden bı ağrı 10
15 dakika sürdü

Ben de hep kızımı daha çok severim ilk gözağrım onunla büyüdüm beni hiç bir gün bile üzmedi. 11 yaşında şimdi hala da bebeğim gibi benim gözümde. 2.yi ya onun kadar sevemezsem diye düşündüm hep. Hala da endişe ediyorum. Kızımdan çok sevemem herhalde diyorum. Sonra kendi kendime kızıyorum o da senin kızın neden sevmeyesin ki diye. Mesela biz 4 kız 1 erkek sonuncumuz erkek hatta annem en çok onu seviyor onu 1 ay görmesin özledim diye ağlıyor hergün mesaj atıyor oğluna iyi geceler oğluşun günaydın oğluşum bize hiç atmıyor valla 🤣🤣hayır çocukta sürekli geliyor arıyor soruyor mesaj atıyor. O da anneci zaten. Bşz 4 kız onun kadar olamadık valla hep üzerine titredikleri o oldu😃gerçi kardeşim bize fe çok düşkün sürekli arıyor bizi de.
Ayy.. Aynı şeyler işte yaşananlar.. Aynı düşünceler :KK19:Analık böyle demek.. Düşün düşün zaten bir şey olmuyor. Sağlıkla gelsinler de her şey çok güzel olacak inşallah 🙏🥰
Ben de 3. çocuk, 3. kız.. Annem iyi ki doğurmuşum der durur hehe :) Elde sona ben kalmıştım tabi :KK48:Babam da küçük kızım der hep.. Hiç büyümeyen 40 yaşında bir çocuk olmak güzel :nazar::KK68::KK48:
Ilk dogumu sezeryan olan arkadaslar 2. yi spinal mi olmayi dusunuyorsunuz, genel anestezi mi? ya da ilk defa dogumu olup ola ki sezeryan olursaniz aklinizda hangisi var. Ben ilkini spinal oldum ama şimdi kafam karisik. Normalde spinalin artilari cok o ana tanik oluyorsun normal dogumdaki gibi.Ama spinal de sonradan yoğun bas agrisi kalici olanlar oluyormus. Ya da bazilari ileri de bel sorunu yasarsiniz vs diyor. Ben kahve falan baya ictim bas agrisi yasamadim.
Ben de baş ağrısı yaşamamıştım şükür :nazar:🙏 İnşallah da olmaz bir daha, korkuyorum ama.. Ben tamamen bayılmaktan daha çok korkuyorum. Uyanma kısmı sıkıntılı olanlar varmış. Daha önce de hiç tamamen bayıltılamadım, ameliyatım falan yok şükür. İlk anları da hatırlamıyorsun galiba, kuzenim bizim yanında olduğumuzu falan hiç hatırlamamıştı sonradan. Uyanık olmayı değişemem hiçbir şeye..Ameliyat sırasında tansiyonum düştü 2 kere. Kusacak gibi oldum, adrenalin yaptılar, hoop kendime geldim :) Dikilmem uzun sürdü vs bir şeyler.. Yine de uyanık kalmayı tercih ederim. O anı kaçırmayı asla istemem :KK68: İnşallah her şey yolunda gider de yine şahit olurum🙏🙏
Yok kuzum bende hiç gelmedi şimdiye kadar. İnşallah bol sütümüz olur da bebislerimiz anne sütü alır artik nasiplerinde ne varsa o olacak 😌
Gelmesin zaten daha iyi değil mi ki.. İlk sütü bebecik içecek. Benim de doğumdan önce gelmemişti hiç geçen sefer de.. Daha sağlıklı bence. Bana öyle geldi yani :) Hepimizin şar şar sütü olsun amin :KK48::-):KK68:
Ben de sanki büyük oğlum gibi sevemem gibi geliyor. Hastane de gelenler bebeğe yoğunlaşır onun suratı asılır, yüzü yere düşer mi diye düşünüyorum. Sanki bazen ona haksızlık yapmışım gibi geliyor.
Ya ben de ondan korkuyorum. Biz hiç oğlana aman da sen abi olacaksın, bak kocaman da çocuk oldun vs demedik. Hep sen benim her zaman bebeğim olacaksın diyorum hatta :) İçeridekini pek tanımadığımdan olacak :KK48: aklım hep dışardaki üzülmesin, kırılmasın.. onda.. Gelenler aman da abi oldun bilmem ne böyle çocuğumu bir kenara atıp da bebişe yoğunlaşacaklar da oğlum üzülecek diye çok korkuyorum. Kayınvalidelere falan tembih ederim de, başkaları da inşallah dikkat eder.. gerçi asla bizim kadar dikkat etmezler bence.. Ben önden çocuğu hazırlayayım bari sen onlara bakma diye 🙈

Ilk dogumu sezeryan olan arkadaslar 2. yi spinal mi olmayi dusunuyorsunuz, genel anestezi mi? ya da ilk defa dogumu olup ola ki sezeryan olursaniz aklinizda hangisi var. Ben ilkini spinal oldum ama şimdi kafam karisik. Normalde spinalin artilari cok o ana tanik oluyorsun normal dogumdaki gibi.Ama spinal de sonradan yoğun bas agrisi kalici olanlar oluyormus. Ya da bazilari ileri de bel sorunu yasarsiniz vs diyor. Ben kahve falan baya ictim bas agrisi yasamadim.
Ben kızımda spinal olmuştum, ilk gören bendim bebeğimi, 🤗çok şükür hiç bi sıkıntı yaşamamıştım sonrasında. Bunda da muhtemelen spinal olacağım bakalım inşallah yine aynı şekilde geçer 🙏

Ben gruba pozitif basmaya çalışırken niye bu kadar tepkiyle karşılaştım inanın çok şaşırıyorum Şuan🙄 çocuğuna sevgiyle bakmak bile oksitosin hormonu salgılamaya sebep o da süt salınımını arttırır dedim burdan “inmeyince çocuğuma sevgiyle bakmadım mı yani “ “emzirmeden kesilen anneler var bunlar çocuğuna sevgiyle bakmadımı” sonucuna nasıl ulaştık hiç ama hiç anlamadım.anlatmaya çalıştığım tek şey şuydu ; acaba sütüm gelmeyecekmi,az mı olacak,emziremezsem vs gibi kaygıları bırakıp tamamen olumluyu düşünerek bol emzirmek.bu kadar iyi niyetli yazdığım birşeyi şu hamile ve aşırı duygusal halimizle çok başka tamamen alakasız yerlere çekmenin hiç manası yok.
Belki bir şeyi anlatmaya çalışırken nasıl anlattığımız da neyi anlatmaya çalıştığımız kadar önemlidir.
"çünkü zaten süt üretimi doğumdan çok önce başlıyor o sütün inmesi için bebeğe sevgiyle bakıp iç geçirmek bile yeterli" ve evet oksitosin hormonu arttığında süt üretimine tetikler ama kesin artar diye bir şey söyleyemeyiz. Artsaydı doğumdan sonra sütü gelmeyen onlarca anne var sonuçta herkesin sütü şakır şakır akardı bebeği görür görmez.. demekki pekte oksitosinle de alakali değilmis bir cok etken oluyor bu surecte..
Şu konuda katılıyorum dediğinize kaygıya kapılmadan olumlu düşünmemiz gerektiği kısım sadece.
Ayrica alakasız yer dediğiniz sizin cümleniz hanfendi ve bu cümleyi kime sorarsanız aynı şekilde yorumlanir ve yorumlandi da zaten. Burda hepimiz hamile,duygusalız o yüzden kimsenin anneligini yargılamak kimsenin haddi değil. Bu konudaki son yorumun bu şekilde. Size iyi günler.

1.dogumunda epidural oldum cnm 2.dede yine epudural seçerim. Ben çok kahve içtim hiç baş ağrım olmadı. Bir hafta hafif bel ağrısı oldu o da normal o kalınlıkta bir iğne giriyor kemige. Sonra oda geçti.

X