2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Merhabalar, pişik kremi, biberon, emzik, burun aspiratörü, alt açma örtüsü için hangi ürünleri aldınız arkadaşlar benim eksikler çok aklıma bunlar geldi çok fazla araştırmaya buraya bakmaya vaktim olmuyor yorgunluktan uyuyorum hemen uyuyabilirsem ağrılardan dolayı.. Naçizane önerileriniz varsa bakıp alacağım :)
Kendim için hiçbir şey almadım, kendinize neler aldınız ? :)
Pişik kremi =kantaron yağı
Emzik-biberon = avent
Burun aspiratör = otri bebe
Alt acma örtüsü = e bebek pofuduk olan baby me

Benim.oglumda 3.5 yasinda olmus oluyor. Ve hic pisman degilim bari birbirlerine cabuk yetisirler. Etrafimda daha yas araligi az olanlar birbirlerine.yetismisler de oynamaya baslamislar. Arkadasimin oglu 3.5 kizi 2 yasinda asla kimseye ihtiyac duymuyorlar. Insallah uyumlu cocuklar olurlarsa guzelce birbirleriyle oyalanirlar. Hastalik cok cocuklar cocuklara hasret. Hem uzmanlarda kardesler arasinin en fszla 4 yas olma taraftarilar cunku kabullenmeleri birbirleriyle paylasimlari daha zor olurmus.Tanigim biriinin 4 cocugu vsr ilk ikisi yas araligi yakin digerlerinin ise yas farki cok. Bana soyledigi yas araligi az olanlar.daha rahat buyuduler daha. cok iyi anlastilar.Ilk zamanlar biraz zor olsa da sonrasi cok guzel olacak
Ya ne kadar güzel inşallah benim kızımla oğlumda birbiriyle iyi geçinir de çok sıkı arkadaş olurlar 🥰🥰🥰 aman nazar değmesin sizinkilere de 🧿🧿🧿

Kızlar doğuma hazırlık için eğitim videoları izlemeye başladım, siz de izleyip faydalı bulduklarınızı benimle paylaşabilirsiniz. Mesela bu videoyu tavsiye ederim özellikle ilk doğum yapacaklara, doğumla ilgili bizi bekleyen evreleri çok güzel anlatmış, epiduralden sezeryan kararı alınması gereken durumlara kadar sade ve net bir dille bilimsel bir video arayan varsa paylaşayım dedim. Şimdi de psikolojik olarak beni hazırlayacak şeylere, nefes teknikleri gibi videolara bakınıcam.

Canim instagramda @ simgedduman var onu takip edebilirsin benim hoşuma gidiyor verdiği bilgiler kendisi gebelikte egzersiz ve nefes uzmanı

canım benim kızım doğdugunda elini emiyordu beni beklerken direk kucağıma verdiler emzir diye göğsümü sıktığımda süt geliyordu kızımda emiyordu altına tuvaletini yaptı emince uyudu falan biz tamam sütüm yetiyor diye düşündük 3. gün ateşi yükseldi doktora götürdük süt yetmediği için böbrekler susuz kalmış dehidrasyon dedi doktor 1 hafta küvezde kaldı böbrek değerleri normale dönünce hastaneden çıktı o yüzden ben de bu sefer gerekli tüm önlemleri alacağım kızımda çok üzüldüm çünkü çok zor bir süreçti inşallah bunda bol bol sütümüz olur :dua:

canım maya pekmez olayı nedir nasıl yapıyorsun bu arada bizde yapalım birde doğumdan önce mi başlamak gerek :KK64:
Canım benim 2gun hastanede sütüm hiç gelmedi, doktor seruma ilac koydu ona rağmen yine gelmedi. Taburcu olurken dedi yas maya +pekmez, yap bol bol iç diye. Evet tadı kötü gerçekten ama ben düzenli kullanınca sabah aksam faydasını gördüm. Çeyrek paket yas mayayı biraz su içinde erit , üzerine 3-4 y.kasigi pekmez. Ben çay bardağında yapıyordum totalde yarim çay bardağı oluyordu. Hemen içiyordum. Sabah aksam olmak üzere. Sonrasında regl zamanı sütüm azalınca yine ara ara hep yaptım yükseltmisti. Ben doğumdan sonra öğrendiğim için o zaman yaptım. Şimdi sezeryan olacak yine doktorum şu gün dediğinde 1-2 gün öncesinden başlamayı düşünüyorum şahsen.

Ben hastane tipinde medela nin iyi diye duymuştum. Ama burdami hiçbir hastanede olmadığı için pek araştırmayın kendim lansinoh almıştım 😐
Ben de medela ve spectra iyi diye duydum canım bizim bi tanıdık var hic kullanmamış süt pompasını elektrikli istersen vereyim dedi ama marka falan sormadim ayip olur diye bi ona bakicam ben de elime gelsin hoşuma giderse yedek parcalarini alicam sıfır olarak artik beğenmezsem de kendim iyi bi marka alırım ama ilk etapta 1-2 hafta hastane tipi kiralamayi düşünüyorum

canım öğretmensen belki olabilir ama ben mesela özel sektördeyim öyle istediğim gibi rapor alamam maalesef, tamamlamam devretmem gereken işler var, zorunlu kalsam kimse bişey diyemez tabiki ama isteğe göre almam cok zor. evet dogumdan sonraya kalsın tabiki zaten oyuzden 37 ye kadar dişimizi sıkıyoruz ama 37 den sonra calısmak cidden zor ben suan bile zor idare ediyorum :)
Anlıyorum valla özel sektör zor,bende özel sektöredeyim zaten.Aynı şekilde iş yoğunluğu bende de aynı, ama özel sektör zaten sürekli sömürüye yönelik olduğu için devlet kurumları kdar tölere edici değil maalesef .Kaldı ki bu ağrı sızı ile gerçekten çalışmak ayrı dert 😬 bende doktora zamanında alayım dedim ama doktorum öyle söyleyince bende 33 de aldım🥲 Bir hafta deyip kendimi avutuyorum bende 🙂

Kizlar özel sektörde çalışanlar maaslariniza yüzde kaç zam aldınız merak ediyorum 🤔

Bu malt icecekler işe yarıyor mu ya ben de alayım bari tahin maya pekmez falan onlar aklımda 😅 benim inmedi hala bak sen benden bi adım öndesin 🤣 hahahah çok iyi denk gelmiş ama ya 🤭
Valla ben hepsini aynii anda tükettim ya neyin neye faydası oldu hic bilmiyorum sabah aksam maya pekmez öğle malt içecek, aralarda tahinli kurabiye ne bileyim hoşaf dereotu salatası hepsi aynı andaydı

Peki burun aspiratörü ne zaman kullanılıyor ?
Burnu tıkalı oldugu zamanlarda zaten alıyorsun canım nefes alamıyorlar. Ağızdan nefes almayı da bilmiyorlar. Burun tıkalı olunca tiz ses çıkıyor ya o zaman serum fizyolojik döküp aspiratörle çekiyorsun. Genelde 1.5 aylıktan sonra başlıyormuş burun tıkanıklığı ama daha erken de olabilir

Türkiye’de devlet hastanesinde takip yapanların süreci nasıl işliyor bilmiyorum ama herkes özel doğum paketlerinden alıyor gibi. Öyle paket olunca da tabii bir sürü kontroller, vs. oluyor. Gerçekten hangileri gerekli, hangileri “çok kontrol ediyoruz” demek için yapılıyor bilmiyorum ama çok kontrol ettikçe de insan strese giriyor. En azından bende bu az kontrollü sistem kafa rahatlığı yarattı. Tabii burda da eğer şüpheli bir şey görürlerse ekstra kontroller oluyor ama onları ben çok şükür deneyimlemedim.

İyi güzel o zaman. 🙈 Yok zararlı olduğundan değil de burada devlet karşıladığı için sadece gerekli gördükleri kontrolleri yapıyorlar, kontrollerde bir durum gözlenirse ekstra kontroller yapılıyor. Özel doğum hastanesi yok, zaten kimse de istemez herhalde gerek olmadığı için ama özel ultrason klinikleri var. Onlara gidip ekstra kontrol mümkün. Ben cinsiyeti sabredemediğim hem de bir kere daha göreyim bebeği diye bir kere öyle özel kliniğe ultrasona gittim mesela.
Hoşgeldiniz, sağlıkla gelsin bebeğiniz, ben de sizin gibi uzun süre forumu okuyup geç katılmıştım yazmaya. Danimarka'da gebelikte zorunlu aşılar var mı varsa neler acaba merak ettim?

Cok haklisin insan beynine nasil kodlarsa oyle oluyor ama soyle de bir gercek var artik gununuzde sezeryan dogumlar yaygin oldugu icin,vucut ve bebek hazir degilken dogum gerceklestigi icin ilk gunler sut inmeyebiliyor, kizimi 37+0 sezeryanla aldilar,ilk gun sut yoktu ona ragmen hep mememde tuttum ki sut insin.Ama beklemek fayda etmedi ilk gun sut yoktu ve kizimin sekeri dustu,sarilik degeri yukseldi.Mecburen mama verdik.Dus aldiktan sonra az da olsa sut geldi,surekli emzirdim cok sukur sutte cogaldi bebeginde sarilik degeri geriledi.
Mama vermek/sağmak
Belki bir şeyi anlatmaya çalışırken nasıl anlattığımız da neyi anlatmaya çalıştığımız kadar önemlidir.
"çünkü zaten süt üretimi doğumdan çok önce başlıyor o sütün inmesi için bebeğe sevgiyle bakıp iç geçirmek bile yeterli" ve evet oksitosin hormonu arttığında süt üretimine tetikler ama kesin artar diye bir şey söyleyemeyiz. Artsaydı doğumdan sonra sütü gelmeyen onlarca anne var sonuçta herkesin sütü şakır şakır akardı bebeği görür görmez.. demekki pekte oksitosinle de alakali değilmis bir cok etken oluyor bu surecte..
Şu konuda katılıyorum dediğinize kaygıya kapılmadan olumlu düşünmemiz gerektiği kısım sadece.
Ayrica alakasız yer dediğiniz sizin cümleniz hanfendi ve bu cümleyi kime sorarsanız aynı şekilde yorumlanir ve yorumlandi da zaten. Burda hepimiz hamile,duygusalız o yüzden kimsenin anneligini yargılamak kimsenin haddi değil. Bu konudaki son yorumun bu şekilde. Size iyi günler.
kim kimin anneliğini yargılamış mesela ? Söylediklerimi farklı algılamış olabilirsiniz normal ama bunu kime söylerseniz aynı şekilde yorumlar demek önyargılı bir genelleme olmadımı şimdi ? Ben tamamen pozitif yönüne odaklanıp bunu yazdım sağmak/mama/biberon vs tü kaka demedim şartlar neyi gerektiyorsa o yapılır.ben de size kolay sağlıklı bir doğum bol sütlü günler diliyorum.saygılar

Evet arkadaşlar benim mesaim bitti bi an hiç çıkmayacağım sandım 🥺 bundan sonra annelik mesaim başlıyor. Şuan izni bekleyen tüm arkadaşlarıma zaman su gibi geçsin inşallah 🤲 Allah im 10 yılın sonunda bosluktayim 😅
Ayyyy bana da sürtün bana daaa🤣 yalnız bi an ben doğurdum dicen sandım 🤣

X