2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Herhalde alyansimi en son 2020 şubatta takmıştım 🙈 çok idem olmusru i zaman bir daha asla olmadı. Doğumdan sonra da girmedi parmağıma, sonra tekrar hamilelik hala alyanssiz devam ediyorum bakalım nereye kadar 🤣🤣
Ayyy deme öyle inşallah doğumdan sonra olur çok alıştım şimdi parmağım boş kalınca Bi tuhaf oldum vallahi 😂😂

Sanıyorum ki yalancı doğum sancısı anlattıkların. Gerçek doğum sancısı sadece karın altı ve kasıkta olmazmış, sırt ve belden gelip kasıklara vururmuş. Valla benim de ikinci doğumum olacak ama çok tecrübesizim sürekli okumaya çalışıyorum. İlkinde suni sancı alarak doğum yaptım kendi sancım hiç olmadı öncesinde. O yüzden kendiliğinden gelişen nasıl bir şey bilemiyorum 🙄
Ben de aynı durumdayım, suni sancı olduğu için kendi sancım gelse anlamam diye korkuyorum

Kızlar yürüyüşleri kaç dakika yapıyorsunuz? Aşırı soğudu hava yürüyüş yapıcam diye hasta olmak istemiyorum. Acaba avm gidip mi dolansam diyorum yarım saat her akşam
Ben YouTube leslie açıp yürüyorum canım, hava soğuk bir de şimdi hasta olmayayım.

Demekki rutini bu,ilk gebeligim riskli oldugu icin 32 den sonra uc gunde bir kontrole gidiyordum ondan normal mi diye merak ettim☺️

Ben simdilik iyiyim cok sukur,hatta calismak daha iyi geliyor,son haftalarda hareketli olmak seker tansiyon acisindan da cok iyi.İnsallah bir saglik sorunu yasamayiz da devam ederi.Sen de 6 marta kadar calisacaksin o zaman😀

Kizlarin cogu bu sekilde demekki bir problem yoksa rutin devam ediyor surec.İnsallah her sey yolunda gider hepimiz icin🤲
Hareketli bir işim yok güya.. Ara ara şehir dışı vs işler çıkıyor ve aşırı yoruluyorum da doğuma kadar gitmem artık diye düşünüyorum. Yok, zaten dayanamam bence 🙈 Şu halde bile biraz merdiven falan çıkıyorum, nefesim kalbim bitiyor.. O yüzden pek hareketlenecek halim yok 🙈 Her haftasonu evde hazırlık yapıyoruz. Oğlanın eski mobilyalarını ara ara pembelere boyadık bu hafta da.. Kıza çevirelim accık dedim. Oğlanın kendi dolabını da yeni aldığımız mobilyaya uydurmak için antrasit boyadım falan.. Perde yıkama. Yine toparlanma, onu yıkama, bunu hazırlama vs derken.. 2 gün burnumu dışarı çıkarmadım ve evde bittim artık dün gece nasıl yattım bilmiyorum. Saat 1'i geçmişti zaten yine.
Vesselam çalışmamayı tercih ederdim net :KK48: Daha bir sürü ıvır zıvır işim var :) Tabi inşallah sağlıkla geçer bu süreç 🙏💖
Selamlar kızlar nasılsınız? Ben çalışabilirimi aldım, size sormak istediğim bir şey var tecrübeli annelere özellikle. Şimdi ben Sata göre 33 haftalığım ama bebek 10 gün önden gidiyor doktor 34 olarak düşünelim dedi🧿🧿. Çok şükğr sağlıkla gelsin inşallah 🤲🧿 Ben bundan sonra doğum zamanını düşündüğümde 34e göre mi plan yapıp düşünmeliyim?
Benim oğlan hep 2-3 hafta ilerde gitti ama hiç ona bakmadık canım. Sezaryenle 38'de oldu doğum. Gerçi nişanım gelmişti zaten ama.. Doktorlar yine sat'ı alıyorlar. Benim doktorum öyleydi yani.

Kızlar yürüyüşleri kaç dakika yapıyorsunuz? Aşırı soğudu hava yürüyüş yapıcam diye hasta olmak istemiyorum. Acaba avm gidip mi dolansam diyorum yarım saat her akşam
günde 20 dk falan :KK70: :KK70: hiiiç yürüyemedim ben düzenli gün içinde rutin ne kadar yürürsem o. ama bence avm yorucu olur ben avm ye gidince bacaklarım kopuyor resmen zemin hep elektrik döşeli olduğu için sanırım beni çok yoruyor sarın sarmalan açık havada yürü

Ben de düşünmüyordum ama insan çocuğu yalnız kalsın istemiyor zamanla. Ona haksızlık yaptığını düşünüyor. Ama sankş kızımın üzerine gül koklayamam dedim hep kendime. Bilmiyorum 2.çocuk yapanlar böyle düşündü mü hiç merak ettim açıkçası. İnsan tuhaf hissediyor. Kızımdan başkasını bu denli sevemem diyorum herhalde sonra düşünüyorum o da benim kızım 🤣resmen psikolojik sorunlar yaşıyordum içimde.
Bu arada benim bu hamilelikte en sevdiğin şey bu zamana kadar sağlıkla gelebilmesi oldu, onu hissetmem oldu. Umudumuzu kaybetmeye başlamışken birden mucize oldu hem fe hiç beklemediğimiz zamanda oldu.
En sevmediğim şey saysam mı😬
Çok çektirdi bana bu hamilelik sürekli yatmaktan bunaldım,
İlaçlardan. İğnelerden bulantılarımdan kramplarımdan mide yanmalarım kabızlığım reflümden hepsi hamileliğim boyunca yakamı bırakmadı diyebilirim. Şimdi de en ufak şeyde bek ağrılarım başlıyor tutuluyor gibi oluyorum . Gördüğüm saçma sapan rüyalarda cabası 😀
Ben ilk hamile.oldugumu ogrendigim de ben de eşim de oğlumuzun uzerins nasil baskasini sevecegiz diye uzulduk cok degisik duygulardi. Ama daha dun aksam esime soyledim iyi ki oglumuz bu yasta iken kardesi oluyor bakiyorum hastaliklar vs derken oglum yanliz kaliyor kuzenleri hep hasta gorusturemiyorum ve bir gun biz olmazsak oglumun bir kardesi olsun bu hayatta yanliz kalmasin. Kardessiz kesinlikle olmuyor. Bazen anne baba ile paylasamadiklarini kardesleriyle cok guzel dertlesip konusuyorlar. Kizinin bir.kizkardesi olmasi cok guzel olmus. Kizkardes candir bambaska gercekten

Kızlar moralim çok bozuk 🥺 Dr dan geldim perinatolog çağırmıştı arter damarımız tekti diye. Baktı boyu ve kafası normal ama suyumuz çok yükselmiş diyet yapmama rağmen. Karın bölgemiz 10 gün geriydi 3 haftayı bulmuş ve beyinde csp mi dedi neyse işte boşluk varmış tek başına bir anlamı yokmuş ama suyu fazla arteri tek csp de boşlukta var su alalım karnından dedi. Ama kalbinde sıkıntı yok genelde böyle hasta olan bebekte kalbinde sıkıntıda olur dedi. 😢 Eğer genetik hastalık varsa kalbini durdururuz dedi 🥺 bende istemedim suyun alınmasını. Ama elim ayağım titriyor üzüntüden
Canim cok uzuldum ama baska doktora git cunku bazen bazi.doktorlar oyle sacma sapan olmayan seyler soyluyorlar ki sonradan bakiyorsun hic bir sey yokmus. Sen Bir kac doktora daha git muhakkak.

Allah herkesten razı olsun içim biraz rahatladı. Bakalım ne olacak. Benim elimden birşey gelmiyor. Oluşan sıkıntılarda arter damar dışında yeni oluşmuş diyor suyu fazlaydı ama bu kadar değildi. Beyinde oluşan şeyde yeni oluşmuş ama tek başına sıkıntı yapmayabilir dediler hep ihtimaller üzerinden konuşuyorlar. 10 günde bir rutin kontrollere gidicem inş gelişimi iyi olurda sıkıntı çıkmaz. Kilodan ziyade haftasına bakıyorlarmış hastanede yatmaması için. Zaten çocuk Dr muayene eder sıkıntı olup olmadığını söyler ona göre yatış yapar yada yapmaz dedi.
Siz ve eşiniz yapısal olarak minyonsa onunla ilgilide olabilir, belki minyon bebek olacak. İnşallah her şey çok güzel olur

günde 20 dk falan :KK70: :KK70: hiiiç yürüyemedim ben düzenli gün içinde rutin ne kadar yürürsem o. ama bence avm yorucu olur ben avm ye gidince bacaklarım kopuyor resmen zemin hep elektrik döşeli olduğu için sanırım beni çok yoruyor sarın sarmalan açık havada yürü
Evt ya avmde de hasta olmak bence daha yüksek ihtimal😂
Ben YouTube leslie açıp yürüyorum canım, hava soğuk bir de şimdi hasta olmayayım.
Yaaa nasıl aklıma gelmediii evetttt 😍

Gittik oda baktı suyun çok Yüksek ama bebekte büyüme geriliği var bunlar ters şeyler dedi 32+4 haftalığız ama 1622 gr çocuk karın çevresi 3 hafta geri bunlar genetik bir sıkıntı ihtimali olabilir dedi
Bu hafta boyle olmus.olabilir. Arkadasimin da tam bu haftalarda bebekte gerilik oldu.cok fazla uzuldu. Baya dikkkat etti yeme icmesine sekeri vardi onunda. 1 hafta sonra doktora gitti bebek ataga gecmisti. Insallah senin de oyle olur canim.

Kızlar son günlerde ellerimde ciddi bi uyuşma var. Karıncalanma, kasılma gibi özellikle sağ elimde. Dün elimdeki su bardağını tutamadım düşürdüm. Ödemden mi oluyor bu acaba çok tuzlu da yemiyorum aslında ama. Sizde de var mı bu durum?
Benim gece uyurken oluyor sürekli
Kacinci haftadasin? Benim sancim olmadi ondan nst istemedi galiba.Riskli bir durum yoksa nst kacinci haftada giriliyor ki acaba🤔
34te başlıyor benim doktorum nst için

Detaylı ultrason yaptırmış mıydın peki , çok üzüldüm
yaptırmış canım, zaten tek arter oldugu orda belli olmus sonrasında hep perinatalog görmüş takiplerde. şeker çıktıgı için diyet de yapıyormus. sonradan oluşan bir durum da olabilir. ikili üçlü test değil de bence fetal dna testinde belli olurdu, onu da doktor önermedikçe kendiliğinden gidip yaptıran çok azdır, genelde ileri yaş gebelere öneriyorlar

Selamlar kızlar nasılsınız? Ben çalışabilirimi aldım, size sormak istediğim bir şey var tecrübeli annelere özellikle. Şimdi ben Sata göre 33 haftalığım ama bebek 10 gün önden gidiyor doktor 34 olarak düşünelim dedi🧿🧿. Çok şükğr sağlıkla gelsin inşallah 🤲🧿 Ben bundan sonra doğum zamanını düşündüğümde 34e göre mi plan yapıp düşünmeliyim?
canım sat a göre kızımda hep 10 gün önden gidiyordu ama sat ı baz aldı doktorum 38+3 de doğdu bunda da 1 hafta önden gidiyor ama tahmini doğum tarihim sat a göre hesaplandı.
canım sabah işe başlamadan 15-20 dk öğle arası fırsat bulursam 30-40 dk kadar yürüyorum ben günlük hedef olarak 10.000 adım atmaya çalışıyorum parçalı olarak.

canım sat a göre kızımda hep 10 gün önden gidiyordu ama sat ı baz aldı doktorum 38+3 de doğdu bunda da 1 hafta önden gidiyor ama tahmini doğum tarihim sat a göre hesaplandı.

canım sabah işe başlamadan 15-20 dk öğle arası fırsat bulursam 30-40 dk kadar yürüyorum ben günlük hedef olarak 10.000 adım atmaya çalışıyorum parçalı olarak.
Çok iyi maşallah yaaaa ben yürüme işini biraz salladım galiba🥺

image.jpg

Kızlar bu arada bu nem ölçeri aldım bugün geldi bestac diye bi marka 80 tl aldım xiaomi 200e merdiven dayamış çünkü. Şuan iş görür gibi ama sonrasında nolur bilmem paylaşmak istedim😘

Ben de göbekten hiç denemedim koltsnnuaomaya razıyım göbekten Asla yapamam 😀hayır şimdi zaten bebek kocaman vuruyo duruyo oralara göbeğim normalde zayıf olduğumdan dolayı yumuşakta değil. Valla doktorda göbekten yap dedi içim ürperdi kaldı 17 gün daha dayanırım bunca zaman dayanmışım 😂
Ben de kendim yapamıyorum canım zaten eşim yapıyor 😀 bakamıyorum bile dediğin gibi göbek çok sert son zamanlarda daha zor yapıyor hatta neyse bu kadar dayandık az kaldı 🙏

X