2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar son günlerde ellerimde ciddi bi uyuşma var. Karıncalanma, kasılma gibi özellikle sağ elimde. Dün elimdeki su bardağını tutamadım düşürdüm. Ödemden mi oluyor bu acaba çok tuzlu da yemiyorum aslında ama. Sizde de var mı bu durum?

Kizlar bugun calisabilir raporu aldim,insallah bir sorun olmaz da 37. Haftaya kadar calisabilirim.Bu arada 35 de gel dedi doktor.Siz 32 den sonra kac haftada bir kontrole gittiniz?
Benim nst de hala ufak ufak sancılarım çıktığı için her hafta kontrole gidiyorum. Geçtiğimiz perşembe gittim bidaha bu hafta çarşamba gidicem.

Kızlar son günlerde ellerimde ciddi bi uyuşma var. Karıncalanma, kasılma gibi özellikle sağ elimde. Dün elimdeki su bardağını tutamadım düşürdüm. Ödemden mi oluyor bu acaba çok tuzlu da yemiyorum aslında ama. Sizde de var mı bu durum?
Karpal tünel olabilir canım benim de sol kolumda oluyor uyuşuyor böyle parmaklarimi ağır çekimde açıyorum sanki sonra düzeliyor

canım 32+0 da gittiğimde 35 de çağırdı sonrasında da 37 de gideceğim muhtemelen ondan sonra da her hafta çağırır gibi :KK64:

Beni de 35 de çağırdı canim sanirim 35 den sonra 2 haftada bir çağıracak
Demekki rutini bu,ilk gebeligim riskli oldugu icin 32 den sonra uc gunde bir kontrole gidiyordum ondan normal mi diye merak ettim☺️
Hiç izaha bile gerek olmaması lazım aslında yaa.. Kimbilir kaç kere aynı şeyleri yapıyorlar.. İşini iyi yapamayan insanlara dayanamıyorum 😬 Bugün aldım çalışabilir raporu ve zaten devletin izin verdiği son çalışma tarihi 36+6. Nasıl onu geçebiliyor ki? Oraya son adet tarihini girince otomatik çıkması lazım.. Acaba onu mu yanlış girdi. Doktorda kayıt var ya. Asistanına direk çalışabilir raporu hazırlayalım dedi. Sistemden alıp verdiler. Ben gün falan söylemedim bile. Otomatik olmalı yani..

Zaten bu bulgular gelişim geriliği yapmaz mı? Hem söyledikleri her şey de olasılık sonuçta.. Allah'ın izniyle haftasını sağlıkla tamamlayıp, sağlıklı ama sadece minyon bir bebiş olarak dünyaya gelir canım 🙏🙏 İnşallah sonraki kontrolde gelişimi hızlanmış olur, güzel haberler alırsın 🙏 Çok üzülüyorsun haliyle :KK43: Allah yüzünü güldürsün inşallaahhh 🙏💕

🥰Sen de mi bugün 32+0 sın :) Ben de bugün aldım çalışabilir raporu. Hayırlı olsun inşallah.. Çok zorlanıyorum ama inşallah sağlıkla geçiririz şu dönemi de 🙏 Beni de yine 3 hafta sonra çağırdı, rutine devam. Sonra sıklaştırırız dedi. 35'de artık doğumu falan konuşuruz herhalde. Hiç konuşmadık daha..
Ben simdilik iyiyim cok sukur,hatta calismak daha iyi geliyor,son haftalarda hareketli olmak seker tansiyon acisindan da cok iyi.İnsallah bir saglik sorunu yasamayiz da devam ederi.Sen de 6 marta kadar calisacaksin o zaman😀
31 de gitmiştim, 34 ve bu hafta 36 da çağırdı tekrar
Kizlarin cogu bu sekilde demekki bir problem yoksa rutin devam ediyor surec.İnsallah her sey yolunda gider hepimiz icin🤲

canım bu yara olmaması için uygulanacak bir yöntem mi var ? valal benim ilk oğlan emme refleksi olmadan doğdu, çok uğraştık emmeyi bilemediğinden 2 günde göğüserim felaket bir hal aldı...şimdi meme ucu slikonu pompa ile gideceğim bunda da aynısı olursa diye...alerji nasıl yapılır ile ne demek istedin canım onu da açıklar mısın ?
Alerji bende nasıl oldu 😶 gümüş kapak ile. Hani deniyor ya gümüş kapak göğüs yarasını iyileştirir diye bende kullandim. E goguslerden sut sızıyor, gümüş kapakta da hava almayınca hoooppp bir anda isilik gibi kabardı tüm göğüs ucu hem yara hem enfeksiyon hemde alerji oldu aynı anda. Geçirmek için kortizonlu kremleri kullanmam gerekti..

Benim nst de hala ufak ufak sancılarım çıktığı için her hafta kontrole gidiyorum. Geçtiğimiz perşembe gittim bidaha bu hafta çarşamba gidicem.
Kacinci haftadasin? Benim sancim olmadi ondan nst istemedi galiba.Riskli bir durum yoksa nst kacinci haftada giriliyor ki acaba🤔

2li 3lü tarama yaptırmamıştım onun için kızdı neden yaptırmadın dedi. Şekerim var yiyemiyorum hiç birşey maalesef.
Keşke tarama testlerini yaptirsaydiniz demek bu süreçten sonra malesef ise yaramıyor ama umarım hersey düzelir canım 🙏 özel alana girmek gibi olmazsa tarama testlerini yaptirmamanizin özel bir sebebi var mıydı?

Alerji bende nasıl oldu 😶 gümüş kapak ile. Hani deniyor ya gümüş kapak göğüs yarasını iyileştirir diye bende kullandim. E goguslerden sut sızıyor, gümüş kapakta da hava almayınca hoooppp bir anda isilik gibi kabardı tüm göğüs ucu hem yara hem enfeksiyon hemde alerji oldu aynı anda. Geçirmek için kortizonlu kremleri kullanmam gerekti..
Ben ilk gebeligimde kullanmistim hic oyle bir sey yasamadim,gunde bir iki saatten fazla kullanmamak gerek sen uzun sure mi taktin acaba🤔

2li 3lü tarama yaptırmamıştım onun için kızdı neden yaptırmadın dedi. Şekerim var yiyemiyorum hiç birşey maalesef.
Butun yiyecekler sekeri yukseltmiyor ki,saglikli yiyeceklerden doyana kadar yiyebilirsin.Benim gittigim diyetisyen fonksiyonel tip egitimi almis,beslenmem de gluten ekmek yok ama saglikli yiyeceklerden de porsiyon bakmadan doyana kadar yiyorum.

Eee kızlar hamileliğin sonuna yaklaşırken bu hamileliğinizde en sevdiğiniz ve sevmediğiniz şey ne oldu 🤭 Az önce duşta bunu düşündüm en sevdiğim kısmı kesinlikle bebeğin hareketlerini hissetmek ve saçlarımın hiç dökülmemesi ve gürleşmesi oldu 😅 En sevmediğim de bel ve çatı ağrısı 🥴
Ben bu hamileliğimde mide bulantılarımı, mide yanmalarımı, kramplarımı, bel ağrılarımı, ödemlerimi, kaburga ağrılarımı, hastanede sabahtan akşama kadar bekleyişlerimi, zor nefes almayı hiç sevmedim.

Selamlar kızlar nasılsınız? Ben çalışabilirimi aldım, size sormak istediğim bir şey var tecrübeli annelere özellikle. Şimdi ben Sata göre 33 haftalığım ama bebek 10 gün önden gidiyor doktor 34 olarak düşünelim dedi🧿🧿. Çok şükğr sağlıkla gelsin inşallah 🤲🧿 Ben bundan sonra doğum zamanını düşündüğümde 34e göre mi plan yapıp düşünmeliyim?

Merhaba arkadaşlar 🌸

Halimi hattını soran merak eden herkese çok teşekkürler 🥰🥰

Ben iyiyim çok şükür ilk günleri biraz ağır geçirdim çoğul gebelik ve ikinci sezeryan karışımı bir durum olduğu için doktor normal dedi simdi bende biraz daha toparladım çok şükür darısı bebeğini bekleyen herkesin başına inşallah sağlıkla ve ağrısız sizisiz kavuşun yavrularınıza inşallah 🤲🤲🤲🌸🌸🌸

Bebisler kuvezde hala aslında kiloları da fena değil ama galiba artan çocuk hastalıklarından kaynaklı daha da tedbirli davranıyorlar haftada 1 görebiliyorum kuzularımı ve 5 dk toplamda 😔 çıkma durumları da belirsiz hastalıklar sebebiyle çocuklar geri geliyor biz de daha dikkatli davranıyoruz dediler sanirim iyice emin olunca verecekler kuzularımı

Bendeki durumlar böyle yokluğumda umarım bebisler annelerinin gobusunde bekliyordur sıralarını en azından şubat ortası başlasın doğumlar ne kadar anne karninda kalirlarsa o kadar hazir gelirler kucaginiza 🌸🌸🌸

Hepinizi öpüyorum kocaman Allah hepinize güç kuvvet versin yardımcı olsun 🥰🌸🤲🤲🤲 bakabildikçe yazarım sizlere kendinize iyi bakın 🥰🥰🥰
Oyyyy :KK68: :KK200: :nazar: :KK200: :nazar::KK200::nazar:
Çok geçmiş olsun canım.. Sağlıkla kavuşursunuz inşallah kuzucuklarlaaaa🥰🙏 Tüm güzel dileklerine amiinnnn :KK68:
minseo minseo canim ben de yanima su alirim, aynen o elektrikli kahve makinasi var kucuk cezve gibi onu alicam. Hem ses yapmaz. Ben dogumhaneyi gezdigimde insanlar cok ozenliydi. Herkes sessiz olmaya calisiyordu. Hayalimde de aglayan bebekler-anneler falan vardir diyordum ve kizimi yanima almasam mi falan diyordum ama o kadar huzurluydu ki... Sessizlik vardi...

Mama konusuni soran biri olmus. Ben yanimda kucuk kutu almistim. Hastanede oluyor evet ama hani icerik kendi istedigimi yesin derseniz alin bence. Kizim hemen memeyi yakalamadi. 30cc mama icmisti ilk gun, sonra icmedi ama sut uyudum uyandim geldi 🙂 Hastanedeki mamalar iyidir diye bir kaide yok. Doktorlar firmalarla anlasiyor ona gore yaziyorlar. Ben hastanede calisirken gorseniz vitaminciler surekli odama geliyordu, hastalara vitamin onereyim diye... Tatil hediyeleri mi hediye ceklerimi oooo... 🤷🏻‍♀️
Benim de kayınvalide o minik su ısıtıcılarından getirmişti. Çay kahve falan yapmıştık. Kahve içmiştim bol bol..
Benim bebiş de sürekli emmişti ama tabi ucunu ancak. Bir de doyamadığı belliydi sürekli ağlıyordu. Mama takviyesi yapmışlardı. Hipp vardı hastanede. İlk tecrübe tabi mama falan götürmemiştim ben. Hipp de iyimiş şansımıza. Bu sefer götüreyim ben de iyi hatırlattın. İlk onun tadını alınca da sonra yine ara aa verdiğimde de onu vermiştim. Hipp tatsız ama iyi diyorlar. Çocuk o tatsıza alışınca sonra tatlısını da içmiyor :)
Günaydın kızlar, doğum çantasına sezaryen ihtimalinde içmek için nescafe koyun deniyor ya, hangisinden koyalım? 3ü1 arada olanlardan mı sade olanlardan mı?
Sert bişeyler :) Şekersiz sütsüz falan :)
Ben de bebekle birlikte çıkmak istiyorum. Bebeğin işi bittikten sonra ne kadar durdunuz daha ameliyatta? Bekletsek üşür mü acaba. Ben oğlumla ilk karşılaşma anlarını görmek istiyorum.
Yaaaa.. Ben de onu görmeyi çok istiyorum.. Hatta göremeyeceğim diye ağlayasım geliyor hep.. Şimdi yine aklıma geldi :KK43: Bekletme gibi bir durum yoktu bizde. Öyle bekletelim falan deme şansım yoktu yani. Zaten ilk doğum tabi bilmiyordum ama sanmıyorum öyle bizim dememizle oluyor mu ki..? Şöyle olmuştu; bebeği gösterdiler soğunca, yanak teması ten teması vs. Eşim de yanımdaydı hatta. Sonra bebek gitti. Ne zaman gitti bilmem. Dikilirken eşim de gitti tabi. Hatta kanamam olmuş biraz uzun sürdü benim dikilmem, belki 20 dakika yarım saat 😬 Bebişi hemşire temizleyip giydiriyor camekanlı bir yerde. Aile onları izliyor. Çok şükür ki Allah razı olsun bir arkadaşımız videoya çekmiş o anları. Ben sonradan izledim 🥰🥰 Eşim de o sırada bebişe yetişmiş. Sonra beni odaya çıkardılar. Aile de oradaydı. Bebişi de bir 10-15 dakika içinde yanıma getirdiler. Doğduğunda ağlamadığım kadar yanıma getirince ağlamıştım :KK61: Oy kuzucuğum beniimmm.. yine duygulandım bak.. ama maalesef şöyle bir senaryoda aile bebeği bekliyor ya.. Onların içinde oğlum da olacak... Eee.. Ben göremden onlar karşılaşacaklar :KK43: Tabi Allah sağlıkla kavuştursun da.. Eşime dedim birine o anı videoya çekme görevi vereceğim ama sakın haa sakın atlamamalı. Peşlerinde olmalı asla kaçırmamalı :KK61: Biri de yine üzeri giydirilirken çeksin mutlaka.

@Ffbaci Ben doğum değil ama polip ameliyatında spinal oldum. Çektiğim baş ağrısi felaketti her akşam serum aldım neredeyse. Kahve içiyorum ama faydasizdi. Korkmuştum anestezi yaparken bi zarar mı geldi diye. Yaklaşık 10 gün aynı derece ağrı yaşadım. Sadece yattığımda iyiydi ayağa asla kalkamadım. Spinal anestezi de bu yaşanıyor ama yaşamayan da olabilir tabi. Şimdi aklımda sezaryen olursa hangi anesteziyi olucam sorusu var. Bebeği doğduğu ilk an görmek istiyorum ama o ağrıyı çekip bebeğimle ilgilenememek de korkutuyo 🥺
Ben de spinal oldum ama baş ağrısı çekmedim çok şükür Allah'ımm 🙏🙏 ki migrenim var normalde.. Çok korkmuştum ama atlattım şükür. İnşallah yine böyle ağrısız geçer..
Çok geçmiş olsun. Bir arkadaşım da öyle 10 gün çekmişti.. Kahve içmiş miydin? Bol kahve ve bol su öneriyorlar. İnşallah bu sefer olmaz senin dee 🙏🙏
Günaydın Kızlar dün 32+0 da doktoruma gittim ve çalışabilir raporumu aldım . Bebeğim 2150 gr 44 cm olmuş :anneadayı: Herşey çok güzel ilerliyor çok şükür. Valiz içi hurç almıştım hastane için dün onlar geldi artık yıkayıp ütülemeye başlayabilirim...
Doğum ücretini sordum ilaçlar ve tahliller hariç 9 bin lira dediler..
Dün ilk defa Nst ye girdim çok sıkıcıymış gerçekten 20 dakika tavanı izledim tek başıma sancım çıkmadı hiç. 2 hafta sonra tekrar çağırdı ondan sonrada her hafta dedi. Bakalım zaman geçmez oldu sanki ...

Dün gece baldırlarımın ağrısından uyuyamadım gece zaten 4-5 defa tuvalete kalkmaktan bi hal oldum yeter dedim oturdum ağladım sonrada dedim Allah'ım yanlış anlama sen içimi biliyorsun valla isyan etmiyorum sadece çok canım yanıyor diye daha çok ağladım.. Aşırı duygusalım bu aralar..

Zaman geçmez oldu sanki sizde de oluyor mu hiç görmedim henüz kucağıma almadım emzirmedim ama çok özlüyorum kızımı:KK42:
Maşallaahh canıımmm 🥰:KK68: Ben de bugün 32+0'ım. Bugün gittim. Benim de 2 kg ve 44 cm 😍 Sağlıkla zamanında gelsinler inşallaahh💕
Dün ben de kıyafetleri yıkadım. Bir posta ütüledim. Çanta için orginizer almıştım. Daha gelmedi. Gelsin başlayacağım yerleştirmeye inşallah ben de 🥰 Bir de isimli hastane çıkışını bekliyorum. Kendim için de bir kaç eksiğim var.. Ayy stres oluyorum düşündükçe 🙈 Bir an önce bitseydi şu işler hhiihih :)
Hep aynı şeyleri yaşıyoruz.. Ben de her sağa sola dönüşte uyanıyorum. Binlerce rüya görüyorum. O taraf sönsem o bacak, öbür tarafta diğer bacak ağrıyor.. Oğlumda hiç böyle şeyler hatırlamıyorum. Yoruldum bu sefer ya.. Sağlıkla gelsinler deee.. Ben hazırlıklarım bitsin, zaman sonra hızlı geçsin istiyorum 😅
Bir an önce hKızlar selam
Ne güzel sohbet ediyorsunuz bi türlü yakalayamıyorum 🤭 umarım herkes iyidir. Bizde çocuklarin hastalık kervanına katıldık. Kızımda dirençli ateş ile başlayan hastalık sinüzit bronşit ve bademcik iltihabı ile devam ediyor malesef🤧
Kac gündür perişan haldeyiz bende hasta oldum üşüttüm sanırım öksürük başladı.
Sizlere 2 sorum var
Öksürük olunca hangi ilaç, takviye ve bitki çaylarından alıyorsunuz
Sol mememde dünden beri sızlama oluyor, 34. Haftadayim normal mi sizlerde de var mi
Çok geçmiş olsuunnn :KK43: İnşallah bir an önce sağlığına kavuşuurrr 🙏🙏🌺

Selamlar kızlar nasılsınız? Ben çalışabilirimi aldım, size sormak istediğim bir şey var tecrübeli annelere özellikle. Şimdi ben Sata göre 33 haftalığım ama bebek 10 gün önden gidiyor doktor 34 olarak düşünelim dedi🧿🧿. Çok şükğr sağlıkla gelsin inşallah 🤲🧿 Ben bundan sonra doğum zamanını düşündüğümde 34e göre mi plan yapıp düşünmeliyim?
Son adet tarihine göre :) bebek önden de gitse geriden de gitse son adet tarihine bakıyor doktorlar

Bunu ben de sormuştum doktoruma çünkü biz de 2 hafta önden gidiyoruz. Ama sata göre oluyormuş doğum

X