Öyle yapacağım bakalım canım36+0 olduğunda bırak o zamankeşke ben corasprine devam etseydim de oksaparı bıraksaydım söyledim de doktora bana dediki olmaz doğumdan bir gün önce bile akşamından kullanacakmışım oksaparı resmen kollarım eleğe döndü
Aynı şekilde düşünüyorum canım bende o kadar yıprandım ki bu süreçte.. 1.5 sene denedik olmadı tüp bebek yaptırdık yaşım 26 hergün düşünüyordum neden benim başıma böyle bir şey geldi diye. Allahıma şükürler olsun ilkte nasip ettiben de kalben isterim ama ekstra çaba sarfetmem olursa allah verirse olur. çünkü yıpranma payı çok yüksek bir süreç hem maddi hem manevi. ister istemez karı-koca ilişkisi de etkileniyor. allah nasip ederse neden olmasın ama tedaviymiş, aşılamaymış, tüp bebekmiş kendimi psikolojik ve biyolojik olarak yıpratmam. aşılama olduğumda bile iğne vururken kendime ağlıyordum vücuduma zarar veriyorum diye. herkesin o konuda kaldırabildiği bi kapasite var psikolojik olarak sanırım benim fazlasına el vermiyor. allah bu yavrumu sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah... bu evladımıza yetelim, maddi manevi iyi bir şekilde büyütelim şuan tek düşüncem bu
Ben de göbekten hiç denemedim koltsnnuaomaya razıyım göbekten Asla yapamamBen de oksapar kullanıyorum ama koldan çok acıyor benim göbekten yapıyorum benim de göbek mosmor
Bacağımdan da denedim morardı acıdı istemedim gerçi kollarımda çok acıdı ama oraya alıştım ya şimdş başka yere de yapmak istemiyorum 17 gün daha dişimi sıkacağım artık:)))37+0 canım yasal olarak çalışamazsın hangi tarihte 32+0 çalışabilir raporu aldın.
canım bende 32-33 lere kadar göbeğimden yaptım kollar daha çok acıyor şimdi de bacaklarımdan yapıyorum az acıyor bence sende bacağı bir dene kaba etten yapacaksın ama
Ahaha bi de çok ağlak olduk değil mi şimdi:)) zaten çok ağlattım bu sefer her dizide duygusal müzik çalsa benin çeşmeler akıyorÖyle yapacağım bakalım canımne dicem bırakıncada Bi tedirginlik oluşacak bende ya ya bişey olursa diye tuhaf oluyorum daha şimdiden Allah korusun da herşey bebişler için canım benim az kaldı biraz önce arkadaşım doğum yaptı bebişi attı ona ağlıyorum şimdide duygu seliyim şuan
Rabbim şifa versin inşallah birşey olmaz canımm sağ salim kavuşursun yavruna. İyi şeyler düşünelim dua edelim canımAllah herkesten razı olsun içim biraz rahatladı. Bakalım ne olacak. Benim elimden birşey gelmiyor. Oluşan sıkıntılarda arter damar dışında yeni oluşmuş diyor suyu fazlaydı ama bu kadar değildi. Beyinde oluşan şeyde yeni oluşmuş ama tek başına sıkıntı yapmayabilir dediler hep ihtimaller üzerinden konuşuyorlar. 10 günde bir rutin kontrollere gidicem inş gelişimi iyi olurda sıkıntı çıkmaz. Kilodan ziyade haftasına bakıyorlarmış hastanede yatmaması için. Zaten çocuk Dr muayene eder sıkıntı olup olmadığını söyler ona göre yatış yapar yada yapmaz dedi.
Evet yaa ağlak olduk valla bazen saçma sapan şeye bile ağladığımı biliyorumAhaha bi de çok ağlak olduk değil mi şimdi:)) zaten çok ağlattım bu sefer her dizide duygusal müzik çalsa benin çeşmeler akıyor. Doğum yapana kadar korkularımız endişelerimiz devam edecek gibi yalnız değilsin ben de hep ya bişi olursa diye tedirgin oluyorum. Biraz durulsun korkuyorum hemen şurda 17 gün kalmış diyorum. Ne yaparım bişey olursa yere göğe sığmaz acım diyorum kendi kendime. Allah hepsini sağlıkla kavuştursun bizlere canım.
Gelisim geriligi disinda ultrason bulgusu yoksa 37 ye kadar bekletilebiliyor canim.Suyu,kan akimlari,nst normalse uc gunde bir kontrol sartiyla bekletiliyor.Ciger gelistirici vuruluyor.Benim hepsi normaldi sadece bebegim karnimda kilo almiyordu.37. haftada 32. Haftayla uyumlu dogdu.Haftasini tamamladigi icin premature olmadi cok sukur farkli sorunlarda yasamadik.Öyle bir durum varsa erken haftalarda sezeryan ile alıp küvezde takip etmek daha mantıklı değil mi ? ben dr. ların paylaşımlarında görüyorum hep gelişim geriliği olan bebeğimizi 32. haftada aldık vs. story atıyorlar anlamadım ben de
Bunlar zaten gelisim geriligi icin yeterli bulgular,tansiyon takibi yapiyor musunuz?Bende de şeker ve arter damar eksikliği var
Evet cnm genelde düşük seyrediyor tansiyonum. 10/5 11/4 gibi. Şunu anlamıyorum şekerim düşük takip ediyorum hergün ama suyum neden yükselmiş. Hemen yürüyüşede başlayacağım bakalım neler değişecekBunlar zaten gelisim geriligi icin yeterli bulgular,tansiyon takibi yapiyor musunuz?
canım 32+0 da gittiğimde 35 de çağırdı sonrasında da 37 de gideceğim muhtemelen ondan sonra da her hafta çağırır gibiKizlar bugun calisabilir raporu aldim,insallah bir sorun olmaz da 37. Haftaya kadar calisabilirim.Bu arada 35 de gel dedi doktor.Siz 32 den sonra kac haftada bir kontrole gittiniz?
Kızlar moralim çok bozukDr dan geldim perinatolog çağırmıştı arter damarımız tekti diye. Baktı boyu ve kafası normal ama suyumuz çok yükselmiş diyet yapmama rağmen. Karın bölgemiz 10 gün geriydi 3 haftayı bulmuş ve beyinde csp mi dedi neyse işte boşluk varmış tek başına bir anlamı yokmuş ama suyu fazla arteri tek csp de boşlukta var su alalım karnından dedi. Ama kalbinde sıkıntı yok genelde böyle hasta olan bebekte kalbinde sıkıntıda olur dedi. Eğer genetik hastalık varsa kalbini durdururuz dedi bende istemedim suyun alınmasını. Ama elim ayağım titriyor üzüntüden
Sekerin dusuk olmasi da cok istenilen bir sey degil aslinda,iyi bir diyetisyene gitsen toparlayabilir.Tansiyonun da iyiymis,saglidir bebisin insallah,uzme kendini.Evet cnm genelde düşük seyrediyor tansiyonum. 10/5 11/4 gibi. Şunu anlamıyorum şekerim düşük takip ediyorum hergün ama suyum neden yükselmiş. Hemen yürüyüşede başlayacağım bakalım neler değişecek
Beni de 35 de çağırdı canim sanirim 35 den sonra 2 haftada bir çağıracakKizlar bugun calisabilir raporu aldim,insallah bir sorun olmaz da 37. Haftaya kadar calisabilirim.Bu arada 35 de gel dedi doktor.Siz 32 den sonra kac haftada bir kontrole gittiniz?
Ben de istiyordum ya hiç fiyat almadım ama. Ne aralıklarda mesela?Çok isterdim ama rakamlar gerçekten çok yüksek
Kızlar 32de rapor alanlar ; rapor bitiş tarihi 37nin 37+6sına mı denk geliyor bir kontrol edebilir mi?
Hiç izaha bile gerek olmaması lazım aslında yaa.. Kimbilir kaç kere aynı şeyleri yapıyorlar.. İşini iyi yapamayan insanlara dayanamıyorumSekretere o kadar izah etmeme rağmen Sgk ayarlıyor bizlik bir şey yok deyip durdu. Benim bildiğiniz 38 de rapor bitiş tarihim
Gittik oda baktı suyun çok Yüksek ama bebekte büyüme geriliği var bunlar ters şeyler dedi 32+4 haftalığız ama 1622 gr çocuk karın çevresi 3 hafta geri bunlar genetik bir sıkıntı ihtimali olabilir dedi
Zaten bu bulgular gelişim geriliği yapmaz mı? Hem söyledikleri her şey de olasılık sonuçta.. Allah'ın izniyle haftasını sağlıkla tamamlayıp, sağlıklı ama sadece minyon bir bebiş olarak dünyaya gelir canımAllah herkesten razı olsun içim biraz rahatladı. Bakalım ne olacak. Benim elimden birşey gelmiyor. Oluşan sıkıntılarda arter damar dışında yeni oluşmuş diyor suyu fazlaydı ama bu kadar değildi. Beyinde oluşan şeyde yeni oluşmuş ama tek başına sıkıntı yapmayabilir dediler hep ihtimaller üzerinden konuşuyorlar. 10 günde bir rutin kontrollere gidicem inş gelişimi iyi olurda sıkıntı çıkmaz. Kilodan ziyade haftasına bakıyorlarmış hastanede yatmaması için. Zaten çocuk Dr muayene eder sıkıntı olup olmadığını söyler ona göre yatış yapar yada yapmaz dedi.
Kizlar bugun calisabilir raporu aldim,insallah bir sorun olmaz da 37. Haftaya kadar calisabilirim.Bu arada 35 de gel dedi doktor.Siz 32 den sonra kac haftada bir kontrole gittiniz?
Kizlar bugun calisabilir raporu aldim,insallah bir sorun olmaz da 37. Haftaya kadar calisabilirim.Bu arada 35 de gel dedi doktor.Siz 32 den sonra kac haftada bir kontrole gittiniz?
Herhalde alyansimi en son 2020 şubatta takmıştımBende geçen gün zor çıkınca parmağımdan korktum çıkarttım canım
Ay evet ya az kaldı ama sabır diye diye