36+0 olduğunda bırak o zamanDoktorum 36 dedi canım belirttim yazımda. Sormadan bırakırmıyım hiç
Yoo anlamlari fark etmez. Yigit her turlubolacakCanim sizin icin fark eder mi bilmiyorum ama Yigit ile han ayni anlama geliyor. Eger fark etmez ise bence de Yigithan guzel. Ama ayni manaya gelen iki sey derseniz, Yigit de guzel Han da. Yigit her durumda olacaksa yanina alternatif dusunebilirsiniz... Bizimki de Teoman Alp olacakbiz karar kildik ... insallah siz de karar verirsiniz
canım benim raporu ekledim 17.02.2023 e kadar diyor o da 37+0 a denk geliyor. 38 e nasıl denk getirmiş ki zaten kanunen 37 ye kadar çalışabiliyorsun bi saçmalık olmuş ordaSekretere o kadar izah etmeme rağmen Sgk ayarlıyor bizlik bir şey yok deyip durdu. Benim bildiğiniz 38 de rapor bitiş tarihim
Keşke ihmal etmeseydin bu testleri en azından sadece 2 li testi yaptırsaydın bebekte bir sıkıntı olma ihtimalini söylerlerdi sana ona göre yönlendirirlerdi ileri tetkikler yapılırdı. Çok üzüldüm gerçekten de. İnşallah bu sıkıntıların bir çaresi vardır ne yazılır bilmiyorum.. Allah yardımcınız olsun canım2li 3lü tarama yaptırmamıştım onun için kızdı neden yaptırmadın dedi. Şekerim var yiyemiyorum hiç birşey maalesef.
Canım ben kullanıyordum coraspirini 35. Haftam da bıraktırdı doktor yani cuma gününden itibaren içmiyorum. Benim sezeryan olucak ve biraz da erken alacak Allah izin verirseKızlar coraspin kullananlar doktorunuz kaçıncı haftada bırakmayı söyledi ?? Bana 36. Haftada bırakmamı söyledi birde size sorayım dedim. Ben sadece coraspin kullanıyorum oksapar iğne kullanmıyorum.
Evet canım her sene de artacakmış bu rakamlar. Ben düşünüyorum ama tekrar konuşacağım doktorla daha uygun bir yerde uygun fiyata saklayabilir miyim bilmiyorum. Bu hafta araştıracağım yineÇok isterdim ama rakamlar gerçekten çok yüksek
ben de kalben isterim ama ekstra çaba sarfetmem olursa allah verirse olur. çünkü yıpranma payı çok yüksek bir süreç hem maddi hem manevi. ister istemez karı-koca ilişkisi de etkileniyor. allah nasip ederse neden olmasın ama tedaviymiş, aşılamaymış, tüp bebekmiş kendimi psikolojik ve biyolojik olarak yıpratmam. aşılama olduğumda bile iğne vururken kendime ağlıyordum vücuduma zarar veriyorum diye. herkesin o konuda kaldırabildiği bi kapasite var psikolojik olarak sanırım benim fazlasına el vermiyor. allah bu yavrumu sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah... bu evladımıza yetelim, maddi manevi iyi bir şekilde büyütelim şuan tek düşüncem buBen de düşünmüyordum ama insan çocuğu yalnız kalsın istemiyor zamanla. Ona haksızlık yaptığını düşünüyor. Ama sankş kızımın üzerine gül koklayamam dedim hep kendime. Bilmiyorum 2.çocuk yapanlar böyle düşündü mü hiç merak ettim açıkçası. İnsan tuhaf hissediyor. Kızımdan başkasını bu denli sevemem diyorum herhalde sonra düşünüyorum o da benim kızımresmen psikolojik sorunlar yaşıyordum içimde.
Bu arada benim bu hamilelikte en sevdiğin şey bu zamana kadar sağlıkla gelebilmesi oldu, onu hissetmem oldu. Umudumuzu kaybetmeye başlamışken birden mucize oldu hem fe hiç beklemediğimiz zamanda oldu.
En sevmediğim şey saysam mı
Çok çektirdi bana bu hamilelik sürekli yatmaktan bunaldım,
İlaçlardan. İğnelerden bulantılarımdan kramplarımdan mide yanmalarım kabızlığım reflümden hepsi hamileliğim boyunca yakamı bırakmadı diyebilirim. Şimdi de en ufak şeyde bek ağrılarım başlıyor tutuluyor gibi oluyorum . Gördüğüm saçma sapan rüyalarda cabası
İnşallah ileride de hiç sıkıntısız kendiliğinden sağlıkla bir bebişin daha olur canım. Gerçekten de yıpratıcı pes ettirici caydırıcı durumlarda hepsini yaşamış birisi olarak söylüyorum. O kadar uğraşıma olmadı ama rabbim kendiliğinden verdi bunu diyorummya mucize. Bu mucize isteyen herkesi bulsun canım. Sağlıkla gelsinler hepsi şu an başka bşşi istemiyoruz zaten. Rabbim bunlara sağlık sıhhat versin inşallahben de kalben isterim ama ekstra çaba sarfetmem olursa allah verirse olur. çünkü yıpranma payı çok yüksek bir süreç hem maddi hem manevi. ister istemez karı-koca ilişkisi de etkileniyor. allah nasip ederse neden olmasın ama tedaviymiş, aşılamaymış, tüp bebekmiş kendimi psikolojik ve biyolojik olarak yıpratmam. aşılama olduğumda bile iğne vururken kendime ağlıyordum vücuduma zarar veriyorum diye. herkesin o konuda kaldırabildiği bi kapasite var psikolojik olarak sanırım benim fazlasına el vermiyor. allah bu yavrumu sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah... bu evladımıza yetelim, maddi manevi iyi bir şekilde büyütelim şuan tek düşüncem bu
Seker vardi siz de degil mi? Bazen sekere bagli gelisim geriligi de olabiliyor.Benim ilk kizimda da gerilik vardi ama ben de sadece seker yoktu tansiyon da vardi.Gittik oda baktı suyun çok Yüksek ama bebekte büyüme geriliği var bunlar ters şeyler dedi 32+4 haftalığız ama 1622 gr çocuk karın çevresi 3 hafta geri bunlar genetik bir sıkıntı ihtimali olabilir dedi
canım bu yara olmaması için uygulanacak bir yöntem mi var ? valal benim ilk oğlan emme refleksi olmadan doğdu, çok uğraştık emmeyi bilemediğinden 2 günde göğüserim felaket bir hal aldı...şimdi meme ucu slikonu pompa ile gideceğim bunda da aynısı olursa diye...alerji nasıl yapılır ile ne demek istedin canım onu da açıklar mısın ?Doğru emzirmeyle yara olmuyor canım. Ben yara nasıl yapılır, nasıl meme ucu yarılır, nasıl alerji yapılır hepsini kızımda öğrendiğimden acı tecrübelerim ilk günkü gibi aklımda. O yüzden ek hicbri şey almadım, gerek duyarsam hemen eşime aldırırım.
Ben de oksapar kullanıyorum ama koldan çok acıyor benim göbekten yapıyorum benim de göbek mosmor36+0 olduğunda bırak o zamankeşke ben corasprine devam etseydim de oksaparı bıraksaydım söyledim de doktora bana dediki olmaz doğumdan bir gün önce bile akşamından kullanacakmışım oksaparı resmen kollarım eleğe döndü
Bende de şeker ve arter damar eksikliği varSeker vardi siz de degil mi? Bazen sekere bagli gelisim geriligi de olabiliyor.Benim ilk kizimda da gerilik vardi ama ben de sadece seker yoktu tansiyon da vardi.
Öyle bir durum varsa erken haftalarda sezeryan ile alıp küvezde takip etmek daha mantıklı değil mi ? ben dr. ların paylaşımlarında görüyorum hep gelişim geriliği olan bebeğimizi 32. haftada aldık vs. story atıyorlar anlamadım ben deSeker vardi siz de degil mi? Bazen sekere bagli gelisim geriligi de olabiliyor.Benim ilk kizimda da gerilik vardi ama ben de sadece seker yoktu tansiyon da vardi.
Evet yaptırdım o aman sadece arter damar eksikliği var demişti. Ama 30 haftadan sonra gelişim geriliği olabilir demişti ki oldu daDetaylı ultrason yaptırmış miydin?
Hangi sehirdesin canım? Ankara’da takip ettiğim çağrı Gülümser isimli bir doktor var online da görüşüyor o doktorla bir iletişim kur istersen birçok şehirden geliyorlar cok memnuniyet var riskli gebelik uzmanı kendisi. Bir de ben Prof dr Sertaç esin e gittim Ankara’da online görüşüyor mu bilmiyorum ama o da alanında çok yetkin birisi bir araştırabilir misin?Evet yaptırdım o aman sadece arter damar eksikliği var demişti. Ama 30 haftadan sonra gelişim geriliği olabilir demişti ki oldu da
Benımde uterin arterde çentik cıkmıstı her ikisindede banada 30 . Haftalarda gelişim geriliği veya tansıyon olabılır denildi fakat cok sukur her ikiside olmadı şimdiye kadar umarım olmaz , gelişimi 1 hafta çnde gidiyor artık uterin arterleri önemsemiyor bakmıyor doktorum yalnızca bebeğe giden kan akısına bakıyor ve gayet iyi dıyor cok sukur boyle devam eder inşallahEvet yaptırdım o aman sadece arter damar eksikliği var demişti. Ama 30 haftadan sonra gelişim geriliği olabilir demişti ki oldu da
valla işte dinleniyoruz canım 37 de izne ayrılınca ne yapacağım merak ediyorumAy bu ev işleri neden bitmiyorrrrr çıldırcam
bebeğin hareketleri hissetmek, saçlarımın parlak olması ve dökülmemesi, kızımın heyecanla kardeşini beklemesi ona sarılıp öpmesi ve doğduğunda neler olacak bunların hayalini kurmakEee kızlar hamileliğin sonuna yaklaşırken bu hamileliğinizde en sevdiğiniz ve sevmediğiniz şey ne olduAz önce duşta bunu düşündüm en sevdiğim kısmı kesinlikle bebeğin hareketlerini hissetmek ve saçlarımın hiç dökülmemesi ve gürleşmesi oldu En sevmediğim de bel ve çatı ağrısı
canım haftaiçi yürüyüş yapıyorum 0 ödem haftasonu evde hiç durmuyorum iş hiç bitmiyor ama 2 günde vücudum da ödem oluşuyor düzenli yürüyüş yapmaya gayret et bence birde sabahları tansiyon problemin yoksa limonlu suda iyi geliyorKızlar iyi akşamlarbende ödemli biri olarka söylüyorım günde 4 lt falan su içiyorum aşırı da hareketliyim ama ödemler başladı
keşke bende kilo almadığım için paniklesemKilo almadığımız için paniklemek kaçınılmaz son
canım benim kızım 2 günlükken küveze alındı dehidrasyon olmuştu sütüm yetmemiş böbrekler susuz kalmış 1 hafta hastanede kaldı ilk hastanedeki makina ile sağım yapmaya başladım geceleri sağdığım sütü ertesi gün bebeğe veriyorlardı gündüzleri de 3 saatte bir emzirmek için yanına alıyorlardı yarım saat kadar süt getirmezsen mama veriyorlardı o yüzden sağıma 3. gün başladım hemen malesefvalla canım ben çok araştırmadım açıkçası alırken sadece emzirirken diğer memeden akan sütün orda birikmesi mantıklı gelmişti bana, bir de ilk günler gelen kolosturumu elle sağım ya da manuel sağım yapın diye okudum bi çok yerde yağlı bir yapı olduğu için elektriklilerin hortumuna yapışıyor denmiş belki o yönden de faydası olur ilk günler diye düşünmüştüm
ilaç ancak etki etmeye başladı demek ki canım çok şükür Rabbim bir daha yaşatmasınCanım dune kadar ateş, kusma iştahsızlık devam ediyordu. 4 saatte 1 donusumlu vermemize rağmen , antibiyotik kullanmaya devam ediyoruz hala. Dün ateş kusma bir anda bıçak gibi kesildi. Bugün antibiyotik 5.gun yarına kendi doktoruna randevu aldim, ona kontrole götüreceğim
canım bugüne kadar nasıl hiç birşey fark etmediler acaba benim 17. haftada beyinde kist vs vardı başka sıkıntılar da çıkınca amniyosentez yaptırdım ama bu son haftalar da çok zor değil mi bence başka doktor görüşü de alın kesinlikle çok geçmiş olsun inşallah hiç bir sıkıntı yokturKızlar moralim çok bozukDr dan geldim perinatolog çağırmıştı arter damarımız tekti diye. Baktı boyu ve kafası normal ama suyumuz çok yükselmiş diyet yapmama rağmen. Karın bölgemiz 10 gün geriydi 3 haftayı bulmuş ve beyinde csp mi dedi neyse işte boşluk varmış tek başına bir anlamı yokmuş ama suyu fazla arteri tek csp de boşlukta var su alalım karnından dedi. Ama kalbinde sıkıntı yok genelde böyle hasta olan bebekte kalbinde sıkıntıda olur dedi. Eğer genetik hastalık varsa kalbini durdururuz dedi bende istemedim suyun alınmasını. Ama elim ayağım titriyor üzüntüden
canım öyle geliyor ama emin ol çok hızlı geçiyor zaman bir bakmışsın bebişlerimiz kucağımızdaBenim suni sanciyi verdikleri oda farkliydi, Yatis farkli, dogumhane farkli. Acikcasi odanda sanci cekmek daha iyi. Dogum odasina yakindi ve ful bagirma dinledim. Hatta erken dogum riski olanlari da sezeryan olanlari da oraya getirdikleri icin onlar da duyuyordu. Insallah uygulama sizinki gibidir.
Izin 37+0 ise benimki 7 martaay gecmez de zaman...
37+0 canım yasal olarak çalışamazsın hangi tarihte 32+0 çalışabilir raporu aldın.Kızlar 32de rapor alanlar ; rapor bitiş tarihi 37nin 37+6sına mı denk geliyor bir kontrol edebilir mi?
canım bende 32-33 lere kadar göbeğimden yaptım kollar daha çok acıyor şimdi de bacaklarımdan yapıyorum az acıyor bence sende bacağı bir dene kaba etten yapacaksın ama36+0 olduğunda bırak o zamankeşke ben corasprine devam etseydim de oksaparı bıraksaydım söyledim de doktora bana dediki olmaz doğumdan bir gün önce bile akşamından kullanacakmışım oksaparı resmen kollarım eleğe döndü
Anladım canım. İnşallah iyi geçer doğumunCanım ben kullanıyordum coraspirini 35. Haftam da bıraktırdı doktor yani cuma gününden itibaren içmiyorum. Benim sezeryan olucak ve biraz da erken alacak Allah izin verirse