2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
ben de yenidoğan için söylediniz sanmıştım
Yok değil yenidoğana sadece pamuk kullanılmıştım kızımda ben,dışarı çıkarken ıslak mendil atıyordum çantama sadece ,1 yıl pamuk kullandım kız çocuğu diye şimdi ikinci minnoşuma ne kadar kullanırım bilemem ama yine pamuk aldım ıslak mendili yine dışarı çıktığımda kullanırım muhtemelen

hastane için nasıl bir takım aldınız ben bugün set sipariş ettim 2 tane acaba 2.ye gerek var mı bilmiyorum

Kızlar aklıma mastit hikayem geldi. Bir gece uyandım aman allahim nasil bir titreme bende zangır zangır titriyorum ama yani oyle boyle değil. Bu arada ya ağustos sonu yada Eylül başı felan ay
. Hava sicak. Tabi kimse bana mastit olayından bahsetmemisti, ne bileyim bende usuttum kendimi diye battaniye yorgan sarılıp çocuğu o şekilde emziriyordum ama göğüs bölgesi ağrıyor vs. Ben hep usuttum dedim meğersem mastitmisim haberim bile yok. Gerci ben bilmeden yapmisim da mastitin caresi bol bol emzirmek O yüzden şu mastit nedir belirtiler nedir doğuma gitmeden bir araştırılsa çok güzel olur

Ya ben bi o kadar hareketleyim uzun süre asla oturmam tuz ekstra tüketmem su çok içiyorum ama yine de ödem var. Ben de yürüyüş deneyim bakalım belki ise yarar
Alyansımı çıkarttım tektaşımı takıyorum sadece ve bu durum tuhafıma gidiyor parmaklarım şişti şaka gibi
Demek ki kaçınılmaz son benim de 10 saat ayaklarımı sallayıp oturmaktan şuan sadece bilek bölgemde var ödem Alyansimi hamileligin en başından beri hiç takmadım zaten şişer elim cikaramam falan diye
Bende az alıyorum artık ve şaşırdım geçen tartıya çıkınca tartımı bozuk falan diye düşündüm hatta
Ne güzel bi hismiş Keşke hep böyle olsa
Doğumun yaklaştığını gösteren belirtiler diye bakınıyordum da kilo artışının azalması hatta bazı anne adaylarında kilo kaybı belirtilerden biri olarak geçiyor
Maksimum 30 güne buralar bebek ağlamaları ile dolar
Kızlar iyi akşamlar bende ödemli biri olarka söylüyorım günde 4 lt falan su içiyorum aşırı da hareketliyim ama ödemler başladı
Demek ki normal canım hepimizde başladığına göre
İnşallah hemen alışırlar birbirlerine Ben de bu ara (şeytan kulağına kurşun ) çok güzel uyuyorum ya gözümü kapadigim an uyuyorum ne güzel bi olaymış Benim izin de 13 Şubat'ta başlıyor sadece dinlenmek ve uyumak istiyorum o süreçte
Ayakta kalıyorsan normal çatı ağrısı oluyordur ben de ayakta çok kaldığımda yataktan bile zor kalkıyorum sanki kemiklerim ayrılıyor penguen gibi yürüyorum

Anladım canım benim 2020 de yapıldı test hem oksapar hem coraspirin kullanıyorum ben. Insallah isteğin şekilde doğuracağın sonuç çıkar
sağolasın canım amin inşallah hepimizin gönlüne göre olur
Valla ya yakın zamanda doğum yapan bi arkadaşım da merak etme sancı geldiğinde mutlaka anlarsın dedi
aynen canım doğum sancısının en belirgin özelliği düzenli gelmesi ve dk aralıklarının sıklaşması anlaşılmaycak gibi bir durum değil zaten
canım ben ilk hamileliğimde de iğne kullandım ama normal doğum yaptım sorun yaşamadım bunda devletteki doktor doğum şekline danışıp karar verelim dedi bilemiyorum bence sorun olmaz gibi geliyor ama inşallah olmaz
Banada öyle diyorlar doğum sancısını anlamamak mümkün değilmiş muhakkak anlarmışız
aynen canım doğum sancısının en belirgin özelliği düzenli gelmesi ve dk aralıklarının sıklaşması anlaşılmaycak gibi bir durum değil zaten
canım nasıl oldunuz ufaklık toparlandı mı? Testleri yaptırman iyi olmuş kafan rahat etmiştir en azından bir an önce sağlığına kavuşur inşallah minik kuzucun annesi de rahat bir nefes alır dinlenir
Kızlar göğsünüze krem sürmeye başladınız mııı?
canım 36-37 gibi başlamayı düşünüyorum ama
canım kızımda elektrikli kullandım onu da hep her emzirme sonrası iki göğsümde de kalan sütü boşaltmak için kullandım ama manuel kullanmadım hatta bende mochi alsam mı diye düşünüyorum ama kararsızım
canım krem lansinoh ise silmene gerek yok zarasız diye biliyorum ama benim kızımda göğüslerim kanadığı için ben peçeti ile yağını alıyordum yine de ama yıkamıyordum

valla canım ben çok araştırmadım açıkçası alırken sadece emzirirken diğer memeden akan sütün orda birikmesi mantıklı gelmişti bana, bir de ilk günler gelen kolosturumu elle sağım ya da manuel sağım yapın diye okudum bi çok yerde yağlı bir yapı olduğu için elektriklilerin hortumuna yapışıyor denmiş belki o yönden de faydası olur ilk günler diye düşünmüştüm

O kadar yagli ki zaten kivami koyu ve sapsari. Azaldikca sutun rengi de degisiyor. Benim 4-5 gun sari gelmisti. Kizim da masallah iyi kg almisti. Ve sarilik da olmamisti. Bakalim su sureci nasil yasayacagiz. Hic bilmezken bakiyorum da iyi gecirmisim. Simdi tecbureliyim ama insan gene de kaygilaniyor. Sonucta minicik bebek sutumuzle beslenecek insallah ve bu cok onemli...
Benim de herkese onerim dus, kayisi ve uyku sutu getiren. Bebek uyurken ne yapip edip uyumali...

Günaydın kızlar
Ben bugun çok şiddetli bi çatı ağrısıyla uyandım
Yürüdükçe kasıklarımda sancı da oluyo bi yere tutunarak yürüyebiliyorum çok canım acıyo
Bebeğim de gece sürekli kasıldı taş gibi oldu hep tekme yerine sertleşmeler yaşadım.
Şimdi yine aynısı oluyo sürekli sertleşiyo tekme falan yok.
Bunlar yalancı sancılar mı oluyo?
Devam ederse doktora gitmem gerekir mi?

Evet canım inan doğumu hiç düşünmüyorum ama şu emzirme süreci inşallah sağ salim geçer ilk günler en kritiği çünkü. Kayısı ve sıcak duş aklımda mutlaka deneyeceğim kayısı hoşafı alacağım yanıma. Uyumayı da eşim ve annem dinlendirir bi şekilde uyurum inşallah

Ben de oyleyim canim. Bu surecte normal galiba sizinki de ... Benzer seyleri cogu arkadas yazdi zaten...

canım nasıl oldunuz ufaklık toparlandı mı? Testleri yaptırman iyi olmuş kafan rahat etmiştir en azından bir an önce sağlığına kavuşur inşallah minik kuzucun annesi de rahat bir nefes alır dinlenir
Canım dune kadar ateş, kusma iştahsızlık devam ediyordu. 4 saatte 1 donusumlu vermemize rağmen , antibiyotik kullanmaya devam ediyoruz hala. Dün ateş kusma bir anda bıçak gibi kesildi. Bugün antibiyotik 5.gun yarına kendi doktoruna randevu aldim, ona kontrole götüreceğim

günaydın canım. benim çatı ağrım nerdeyse 20. haftadan beri hep vardı yatakta sağa sola dönerken bile canım yanıyor özellikle geceleri pik yapıyor bu ağrı. kasılma olayı bende de aynı karnım taş gibi oluyor sürekli ama sancı vs yok hatta uykumdan bi kaç kez uyanıyorum karnımın sertliğine bi elliyorum taş gibi olmuş ama bende harekette oluyor. sertleşme için benim dr. normal demişti ama hareketlerinde maksimum bir azalma hissediyorsan dr unla bi iletişime geçebilirsin canım

Ben de mochi alsam mı cok kararsızım, aynı şekilde elektrikli kullandım daha once. Manueller göğsü bosaltmiyor ama hastanede kullanmak için daha pratik mi olur bilemedim, belki acil durumlarda da lazim olur

Canım icin rahat etmiyorsa bir doktoruna yaz istersen çünkü bu bebegin bir yere toplanması ve sertleşme kasılma oluyormus galiba bende de oluyor ama saniyelik sonra normale dönüyor ve çok sık degil harekette azalma da hissettiysen doktorunu bir bilgilendir

Ben de mochi alsam mı cok kararsızım, aynı şekilde elektrikli kullandım daha once. Manueller göğsü bosaltmiyor ama hastanede kullanmak için daha pratik mi olur bilemedim, belki acil durumlarda da lazim olur
Ben mochi aldim kullandım ama etkisi oldu mu diye sorarsanız hayır hemde hiç. Elektirkliler kadar çekim gücü olmadığında pek etki etmedi. Nasıl diyim ilk doğum sonrası etki edebilir ama gogusler zamanla çekim gücüne alışıyor ya bebeğin çene kuvvetine felan işte bebeğin çekim gücü artınca mochi de biriken süt çok cok azalıyor. Ben aldım kullanamadım daha doğrusu kullandım ama içinde 1 parmak süt birikmedi elektrikli pompa ile akabinde 70-80 cc süt sagdim. Sonrası kıza oyuncak oldu kendisi.

Kızlar moralim çok bozuk Dr dan geldim perinatolog çağırmıştı arter damarımız tekti diye. Baktı boyu ve kafası normal ama suyumuz çok yükselmiş diyet yapmama rağmen. Karın bölgemiz 10 gün geriydi 3 haftayı bulmuş ve beyinde csp mi dedi neyse işte boşluk varmış tek başına bir anlamı yokmuş ama suyu fazla arteri tek csp de boşlukta var su alalım karnından dedi. Ama kalbinde sıkıntı yok genelde böyle hasta olan bebekte kalbinde sıkıntıda olur dedi. Eğer genetik hastalık varsa kalbini durdururuz dedi bende istemedim suyun alınmasını. Ama elim ayağım titriyor üzüntüden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…