2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
ben de öyleyim gece 2de uyandım bir türlü uykum gelmiyor 4 e kadar oturdum bir yandan midem yanıyor rennie ictim öyle uyuyabildim, sersem gibiyim valla bebişler bizi uykusuzluga hazırlıyor
Bende gece 2 buçukta uyudum sabahın köründe uyandım tekrar. Zaten sürekli wcye gitmek bölüyor uykumu keza sağa sola dönerken de öyle 🤦‍♀️ rabbim kolaylık versin bizlere 🙏😌

Ateş düşmüştü gündüz ama hava kararmasıyla birlikte yeniden 38.8 seviyelerine çıktı yine. 🤧Bu gece de gececiyiz bakalım...
Ah yavrum ya, benim oğlum gibi aynı. Çocuğun dudakları bile kıpkırmızıydı ateşten. Calpol asla fayda etmedi benimkine, parol bi nebze ama zamanı geçince ateş hoooop çıkıyordu gene net 3 gün sürdü, inşallah sizin hemen toparlanır

sevgili anne adayları ama özellikle tecrübeli anneler birkaç sorum olacaktı.

hastane çantam şükür hazır ama kafamı karıştıran 2 konu var. şimdi bizim beklenen prematüre doğum olduğu için yanıma prematüre maması almalı mıyım yoksa yenidoğan doktoru yönlendirir mi şunu alın diye ?
bir de süt için almayı planladığım anne takviyeleri var. onları doğumdan hemen sonra mı tüketmeye başlayayım yoksa planlandığı gibi ilerlerse mesela 1-2 gün önden almaya başlayayım mı ?
Sezeryan olacaksan bir kaç gün önce takviyelere başla istersen. Ama hurma en güzeli. Ben süt çayı ve bestlak damla aldım hastane çantama koydum zamanı belli değil diye.
Mamayı da zaten hastanelerin yanı eczane dolu, doktor söylediğinde alırsınız yük etmemiş olursun

Peki ya o mamayi verdirmek istemiyorsak kendi aldığımızı da götürebiliyoruz di mi?
Tabii
Canım benim de aynı bazılarında regl ağrısı gibi oluyormuş aynı reglim sökülecek gibi oluyor bi 10 dk kıvranıyorum geçiyor. Yalancı kasılmalar da doğuma yakın artıyor senin de muhtemelen öyle ama yine bi takip et bakalım.
Benim de 2 gündür regl ağrısı gibi ağrım oluyor dediğin gibi 5,10 dakika kadar süren tarzda. Yani ilk regl başlayacağı zaman alt karından kasıklara inen ağrı var ya aynısı

Canım benim eşim on beş yıl önce falan lazer yaptırmış Ankara’da bir doktora ki doktorun adını bile hatırlamıyor yaşlıydı muhtemelen ölmüstür diyor 😂😂 ama aşırı memnun hatta normal kontrole gittiğinde lazer yapıldığını bile anlamıyor göz doktorları Ben de biraz onun memnuniyetine güvenerek yaptırıcam galiba. Yaklaşık 13 senedir lens kullanıyorum 🥲
ya ne güzel çok şanslıymış, öyle iyi bir doktor bulabilsek keşke. benim de 10 yasımdan beri gözlerim bozuk :/ gözlük çok yordu son 10 senedir de lens kullanıyorum, bakalım araştıralım biz de. umarım cocuklar bize çekmez diyorum :)

Aynen canım öyle aşırı şiddetli değil ama sanki minseo minseo nun dediği gibi her an reglim sökülecekmiş gibi bi his. Gelip geçiyor şimdilik bakalım şiddetlenirse belki kontrole giderim
Bende de son 2 gündür var. Doktor düzenli aralıklarla olursa, su gelirse vs hemen ara dedi. Çarşamba nst de bir şey çıkmadı

ben de tommee tippee nin antikolik pp biberonunu aldım. aralarında çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. tommee nin sadece o antikolik çubuğu mama ısısına göre renk de değiştiriyormuş o sebeple onu aldım.

aptamil in adı çok yaygın ancak içeriği pek masum değil, inşallah ona gerek kalmaz.
Aynen ben de iceriginin temiz olmadigini duymustum ve de cok sekerli.

Bebek çantası olarak ne aldınız kızlar? Görsel atabilir misiniz fikir olsun henüz almamış olanlara ❤️
Screenshot_2023-01-27-14-27-00-655_trendyol.com.jpg Screenshot_2023-01-27-14-26-56-737_trendyol.com.jpg Screenshot_2023-01-27-14-26-54-108_trendyol.com.jpg
Benim aldığım bu çanta, çok beğendim

Öncelikle son haftalarda hem vajinal artış hemde rengi daha koyulaşıyor normal bakılıyor ama sizde herhangi yanma kaşıntı yoksa kullanmanıza gerek yok bence. Vajinal kültür bakılması en doğrusu 1 dk bile sürmüyor işlem.
Ben 7 aylıkken idrarda enfeksiyon çıkmıştı bir de vajinal kültür bakıldı sürüntü ile çok şükür bişey çıkmamıştı..
Bana da 3 hafta sonra yani 37. Haftamda vajinal kültür bakacağız demişti, doktor mu alıyor testi yoksa bize mi veriyorlar biz mi suruntu alıyoruz
Bu aralar o kadar ağrım varki anlatamam acaba doğuracak mıyım diyorum korkuyorum da bir yandan 😔☹️ 2 3 gündür çektiğim ağrılar çok başka 🤦‍♀️
Regl ağrısı gibi mi acaba, benim de var 2 gündür
Ben de bebekle birlikte çıkmak istiyorum. Bebeğin işi bittikten sonra ne kadar durdunuz daha ameliyatta? Bekletsek üşür mü acaba. Ben oğlumla ilk karşılaşma anlarını görmek istiyorum.
Isıtıcınin altında duruyor zaten bebek giydirip battaniyesine sarıyorlar. Sen benimle gitmesini istiyorum dersin canım niye benden önce çıksın ben de öyle istiyorum

Bana da 3 hafta sonra yani 37. Haftamda vajinal kültür bakacağız demişti, doktor mu alıyor testi yoksa bize mi veriyorlar biz mi suruntu alıyoruz

Regl ağrısı gibi mi acaba, benim de var 2 gündür

Isıtıcınin altında duruyor zaten bebek giydirip battaniyesine sarıyorlar. Sen benimle gitmesini istiyorum dersin canım niye benden önce çıksın ben de öyle istiyorum
Valla canım belimden tut kuyruk sokumum ve kasıklarım ağrıyor 2 gündür. Bebekte çok sert hareket ediyor karnımda nefesimi kesiyor resmen sıpa 😔😔

Tabii

Benim de 2 gündür regl ağrısı gibi ağrım oluyor dediğin gibi 5,10 dakika kadar süren tarzda. Yani ilk regl başlayacağı zaman alt karından kasıklara inen ağrı var ya aynısı
Evet canım aynı öyle oluyor doktor yalancı sancı dedi nstde de sancı çıkmadi zaten rahim kasılıp gevsiyor galiba

Kızlar benim son iki haftadır vajinal akıntım sarı ve daha yoğun olmaya başlamıştı doktora söyledim ama alttan muayene yapmadan vajinal sürüntü örnek almadan donaxyl vajinal tablet verdi, 6 gece kullanacağım. Kullanan oldu mu bu ilacı, bir de sadece benim beyanımla ilaç vermesi ne kadar doğru bi soru işareti kaldı kafamda, hamilelikten önce sürüntü alınıp ona göre ilaç verirlerdi.
Benim doktorda sikayetlerimi soyleyince iki krem ve donaxyl vermisti.Once kremleri kullan fayda etmezse donaxyl kullan demisti.Ben de akinti yoktu sadece kasinti vardi.

Tabii

Aynısı dün gece bende oldu biraz korktum 10 dk falan sürdü aynı regl ağrısıydı

Canım muhtemelen yüksek derecede bozuk olan gözlerin retinası inceliyor çünkü daha önceden dünya göz hastanesinde bir doktorla lazer icin görüştüğümde böyle bir bilgi verilmişti bana. O normal doğumdaki kasılma ve zorlamayla da yırtılıyor galiba retina. Kafamda öyle birleştirdim bilgileri ama riske atılmaz kesinlikle :KK43:
Ben de doktorumdan bunu duydum canım, çok yüksek derecelerde retina inceliyor, damarlar da aynı şekilde. Ben yine de izne ayrılınca gidip bir göz muayenesi olacağım. Uzun süreli lens kullanımı da damarları inceltiyor çünkü

Kızlar ben bugün bismillah diyip hastane çantasına başladım. Ama çok zor oluyor, gecikmeden halletmenizi öneririm 😅 bi de unutmuşum her şeyi, neyi nasıl koyacağımı bilemedim. 3 takım 10’lu hastane çıkışı koydum, 1 tane 5’li. Hepsinin içine bez ve çorap ilavesi yaptım. İKEA’nın ağzı kapanan poşetlerine koyup hurca koydum. Bezleri yine poşete, koku sinmesin kıyafetlere diye 🙄 inşallah kırışmazlar diyorum o kadar ütüledim.
2 tane peluş battaniye koydum, 5-6 tane ağız mendili, 30 kadar bez, 3 tane alt açma, 1 paket ıslak mendil, 1 paket pamuk temizleme, 1 paket depend, 1 tane de küçük su torbası koydum.
Kendim için bugün sadece iç çamaşırı ve başörtüsü koydum; 2 normal atlet, 3 alt çamaşır ( baya bol beden almışım önceki gebeliklerde, onlardan) 1 tane emzirme sütyeni..1 tane de sarı örtü, belki örteriz ☺️ kendime kırmızı pembe ve beyaz başörtü aldım bakalım hangisini kullanırsam.
Gecelik, pijama, sabahlık ve diğer kişiler ürünleri daha sonra yaparım inşallah bugün bana yetti yoruldum baya.
İnşallah sağlıkla neşeyle ağız tadıyla açmak kullanmak nasip olsun hepimize 🥰🌷

Kızlar selam herkese 🙋🏽‍♀️ doğum yaklaştıkça stres ve heyecan artıyor🙈 Kısmetse iki bebeğim arasında tam iki yaş olacak 🙏
Doğumdan sonra korunma yöntemlerinden tecrübeli olan var mı? Spiral ya da bu kol altına takılan implant varmış bnde yeni duydum ikisinden birini düşünüyorum ama kafamda çok karışık🤷🏻‍♀️

Kızlar ben bugün bismillah diyip hastane çantasına başladım. Ama çok zor oluyor, gecikmeden halletmenizi öneririm 😅 bi de unutmuşum her şeyi, neyi nasıl koyacağımı bilemedim. 3 takım 10’lu hastane çıkışı koydum, 1 tane 5’li. Hepsinin içine bez ve çorap ilavesi yaptım. İKEA’nın ağzı kapanan poşetlerine koyup hurca koydum. Bezleri yine poşete, koku sinmesin kıyafetlere diye 🙄 inşallah kırışmazlar diyorum o kadar ütüledim.
2 tane peluş battaniye koydum, 5-6 tane ağız mendili, 30 kadar bez, 3 tane alt açma, 1 paket ıslak mendil, 1 paket pamuk temizleme, 1 paket depend, 1 tane de küçük su torbası koydum.
Kendim için bugün sadece iç çamaşırı ve başörtüsü koydum; 2 normal atlet, 3 alt çamaşır ( baya bol beden almışım önceki gebeliklerde, onlardan) 1 tane emzirme sütyeni..1 tane de sarı örtü, belki örteriz ☺️ kendime kırmızı pembe ve beyaz başörtü aldım bakalım hangisini kullanırsam.
Gecelik, pijama, sabahlık ve diğer kişiler ürünleri daha sonra yaparım inşallah bugün bana yetti yoruldum baya.
İnşallah sağlıkla neşeyle ağız tadıyla açmak kullanmak nasip olsun hepimize 🥰🌷
Hadi geçmiş olsun listeden bi yapılacak daha eksildi :KK70:

Bu arada kızlar geçen okudum bi yerde bu dependlerden bi tane eve ayırın demişler su falan gelirse önceden hastaneye giderken iyi oluyormuş yoksa her yer batıyor diyorlar bana mantıklı geldi bi tane eve ayırıcam ne olur ne olmaz sizin de aklınızda olsun

X