2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Yüksel numaralı lensler diğerlerine göre daha kalın olduğu için olabilir herhalde canım.
Canım muhtemelen yüksek derecede bozuk olan gözlerin retinası inceliyor çünkü daha önceden dünya göz hastanesinde bir doktorla lazer icin görüştüğümde böyle bir bilgi verilmişti bana. O normal doğumdaki kasılma ve zorlamayla da yırtılıyor galiba retina. Kafamda öyle birleştirdim bilgileri ama riske atılmaz kesinlikle :KK43:

Öncelikle son haftalarda hem vajinal artış hemde rengi daha koyulaşıyor normal bakılıyor ama sizde herhangi yanma kaşıntı yoksa kullanmanıza gerek yok bence. Vajinal kültür bakılması en doğrusu 1 dk bile sürmüyor işlem.
Ben 7 aylıkken idrarda enfeksiyon çıkmıştı bir de vajinal kültür bakıldı sürüntü ile çok şükür bişey çıkmamıştı..
yok ağrı kaşıntı sadece artış var ve yoğun, doktorumda doçent aslında çok mu emin acaba ilacın zararsız olduğuna tereddütsüz verdi hatta söyledim örnek almayacak mısınız diye gerek yok hamilelerde güvenle kullanıyoruz , enfeksiyon erken doğum sebebi risk almayalım dedi ,dün aldım zaten ilk tableti, off neden gereksiz kullanayım ki örnek alması en doğruydu gerçekten kızdım şimdi, teşekkür ederim.

Yenidogan antikolik biberon bu canım. Bebek mamayi sütü içerken hava yatmasını engelliyor içindeki o kaşığa benzer şey. Kızımda kullandım. Nereye koyduysam bulursam başlığını değiştirip kullanırım. Bulamazsam yenisini alacağım.
Ben de içindeki kaşık gibi olan şeyi merak etmiştim o ne işe yarıyor diye 😂

Canım muhtemelen yüksek derecede bozuk olan gözlerin retinası inceliyor çünkü daha önceden dünya göz hastanesinde bir doktorla lazer icin görüştüğümde böyle bir bilgi verilmişti bana. O normal doğumdaki kasılma ve zorlamayla da yırtılıyor galiba retina. Kafamda öyle birleştirdim bilgileri ama riske atılmaz kesinlikle :KK43:
ben de uzun süreli lens kullanmak retinayi inceltiyor diye biliyorum canım, biz de senelerdir eşimle cesaret edemedik lazere, çevremde yaptırıp tekrarlayanlar da var, gittigi yere kadar lensle idare edicez gibi bakalım

bende avent natural var canım. ilk oglumda da bunlardan kullandım, ilk etapta cam almıstım, sonra mama hazırlama sıklıgımız artınca cam olmayanlardan da kullandım. en saglıklısı cam, eski pp biberonları attım ben, yine camla devam ederim diye düşünüyorum, nasıl rahat edeceksen ona göre karar verirsin
Diğeri de antikolik biberon kızımda da kullanmıştım çok memnun kalmıştım öyle yaparım artık set halinde 2 li olandan alırım ben de

Selam kızlar nasılsınız. Ben son olarak biberon siparişi vereceğim ne olur ne olmaz aventin tercihimdir kızımda da kullandım. Çok şok memnun kalmıştım. Bu nasıl sizce bir de cam olanı da var. Cam ağır olur uykusersemi çocuğa çarpar vurur diye korkuyorum. O an yaşayanlar bilir az uyuya kalmıyorduk emzirirken elimizde olmadan. O yüzden diyorum ki siz neyi tercih ettiniz
Ben oğlumda sağlıklı diye camı tercih etmiştim. Yine cam alacağım. Su içmek için kullandığı plastikti sadece. Mama için su biraz ılık kullanıldığından plastiği sağlıklı bulmadım ben.

Bu aralar o kadar ağrım varki anlatamam acaba doğuracak mıyım diyorum korkuyorum da bir yandan 😔☹️ 2 3 gündür çektiğim ağrılar çok başka 🤦‍♀️
Canım doktoruna danış istersen yanda muayene ol net çekilsin sana. bu aralar ağrıların çoksa eğer. En azından kafanda rahat eder içinde.

Ameliyathane çok soğuktu. Doğdu bana gösterdiler hemen sonra doktor annenin görebileceği bir alanda çocuğun ilk kontrollerini yapıyor. Asisini hemen vuruyor felan. Sonra el ayak izi alıyorlar, sonra giydiriyorlar. Bekleyelim dediler. Dedim icersi çok soğuk eşim kapıda bekliyordur, ona teslim edin. Kapıda hemen eşime verdiler.
Ben de bebekle birlikte çıkmak istiyorum. Bebeğin işi bittikten sonra ne kadar durdunuz daha ameliyatta? Bekletsek üşür mü acaba. Ben oğlumla ilk karşılaşma anlarını görmek istiyorum.

Selam kızlar nasılsınız. Ben son olarak biberon siparişi vereceğim ne olur ne olmaz aventin tercihimdir kızımda da kullandım. Çok şok memnun kalmıştım. Bu nasıl sizce bir de cam olanı da var. Cam ağır olur uykusersemi çocuğa çarpar vurur diye korkuyorum. O an yaşayanlar bilir az uyuya kalmıyorduk emzirirken elimizde olmadan. O yüzden diyorum ki siz neyi tercih ettiniz
Ben tommee tippee antikolik biberon aldım bitane miniklerden. Lansinoh ve avent başlıkları bana çok yumuşak geldi çok konforlu olsun istemedim açıkçası çünkü ne kadar konforlu ve meme yumuşaklığı olursa reddetme olasılığı o oranda artıyor. Biberonda değil memede daha rahat etsin istedim, o yüzden bu daha çok içime sindi canım bi de antikoliklerde lıkır lıkır akmıyor mama o da olumlu bi yönü

Bebek bezi olarakta bunu sipariş verdim kızımda da kullandığım marka ve çok çok memnun kalmıştım.
bezde ben de molfix tercih ettim yeni doğan pure&soft diğer numaralarda bu mavi paketten aldım iyi indirimlerde heyecana gerek yok dedim sleepy falan hiç bulaşmadım taşırma şikayeti çok fazlaydı çünkü

Heee şimdş anladımnormal doğum için istemiyor doktorun ben de sezeryan sanıyorum. Kendş kendine diyorum yutup uyanıyorsun niye yırtılsın niye zarar görsün ki diye 🤣

Ben oğlumda sağlıklı diye camı tercih etmiştim. Yine cam alacağım. Su içmek için kullandığı plastikti sadece. Mama için su biraz ılık kullanıldığından plastiği sağlıklı bulmadım ben.
evet maalesef plastik olanlar ne kadar bebek ürünü olsa da saglıklı değil. ek gıda döneminde biz de plastik suluk aldık mecburen bebekken cam tehlikeli oluyor ama belirli bir dönemden sonra cam/çelik termos suluklara geçtim.

benim de aynı işte canım idrar yolu enf dan şüphe ettim ben doktorum değil dedi ama test verdik kültür ve tahlil temiz çıktı. gebelikte normal hiç bir şey kullanmana gerek yok dedi
Ben de öyle der diye bekliyordum aman risk almayalım dedi fitili yapıştırdı :KK70: Neyse ilaç ismini forumda arattıım şimdi gebelikte kullanan kullanana güvenli bir ilaçmış içim biraz rahat etti.

Ben tommee tippee antikolik biberon aldım bitane miniklerden. Lansinoh ve avent başlıkları bana çok yumuşak geldi çok konforlu olsun istemedim açıkçası çünkü ne kadar konforlu ve meme yumuşaklığı olursa reddetme olasılığı o oranda artıyor. Biberonda değil memede daha rahat etsin istedim, o yüzden bu daha çok içime sindi canım bi de antikoliklerde lıkır lıkır akmıyor mama o da olumlu bi yönü

bezde ben de molfix tercih ettim yeni doğan pure&soft diğer numaralarda bu mavi paketten aldım iyi indirimlerde heyecana gerek yok dedim sleepy falan hiç bulaşmadım taşırma şikayeti çok fazlaydı çünkü
Evet canım ben kızımda kullandım çok memnun kalmıştımz tabiki de hep emzirmeden yanayım her ihtimale karşı almak istedim. Arkadaşımda sezaryen oldu 2 gün sütü gelmedi kızın çok uğraştılar. Mama vermek zorunda kaldılar o da bundan almıştı. Sonra süt gelince emzirmeye başladı hala da emziriyor sıkıntı yaşamadı. Bende yaşamadım hem emzirdim hem mana verdim sütüm çok azalmıştı zamanla. İkisini de kabul ediyordu kızım 🤣 ne verirsen götürüyordu 😀
Bez için de gerçekten sızdırmaması o kadar iyi çocuklar ilk zamanlar su gibi yapıyır beline Nil’e taşıyordu. Altına değiştirme örtüsü mutlaka şart yatağınızın baş ucunda dursunX uyku sersemi kalıp almaya üşeneceksiniz sonra çocuk cartlayacak her yere 🤩 yaşadım biliyorduk resmen işer gibi kakasını fırlatmıştı kaç defa.

Ben de öyle der diye bekliyordum aman risk almayalım dedi fitili yapıştırdı :KK70: Neyse ilaç ismini forumda arattıım şimdi gebelikte kullanan kullanana güvenli bir ilaçmış içim biraz rahat etti.
Zararlı bişey vermez zaten canım akıntı seni çok rahatsız ediyorsa kullan gitsin ben fitil pek sevmiyorum o yüzden verse de kullanmazdım :KK70:

ben de tommee tippee nin antikolik pp biberonunu aldım. aralarında çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. tommee nin sadece o antikolik çubuğu mama ısısına göre renk de değiştiriyormuş o sebeple onu aldım.
Ogluma hastabede aptamil vermislerdi ama onu pek sevmedi. Icerigi de temiz mi bilmiyorum.baska almistik ama simdi daha iyi arastirip icerigi iyi olandan alacagim.Benim oglumda 3. gunu icmedi ben bir kutu mamayi yapip.icmistim😂😂
aptamil in adı çok yaygın ancak içeriği pek masum değil, inşallah ona gerek kalmaz.

Evet canım ben kızımda kullandım çok memnun kalmıştımz tabiki de hep emzirmeden yanayım her ihtimale karşı almak istedim. Arkadaşımda sezaryen oldu 2 gün sütü gelmedi kızın çok uğraştılar. Mama vermek zorunda kaldılar o da bundan almıştı. Sonra süt gelince emzirmeye başladı hala da emziriyor sıkıntı yaşamadı. Bende yaşamadım hem emzirdim hem mana verdim sütüm çok azalmıştı zamanla. İkisini de kabul ediyordu kızım 🤣 ne verirsen götürüyordu 😀
Bez için de gerçekten sızdırmaması o kadar iyi çocuklar ilk zamanlar su gibi yapıyır beline Nil’e taşıyordu. Altına değiştirme örtüsü mutlaka şart yatağınızın baş ucunda dursunX uyku sersemi kalıp almaya üşeneceksiniz sonra çocuk cartlayacak her yere 🤩 yaşadım biliyorduk resmen işer gibi kakasını fırlatmıştı kaç defa.
zaten mecburen alıyoruz her ihtimale karşı, her annenin sütü her bebeğin meme tutuşu bir olmuyor red yaşayan da var yaşamayan da o yüzden yaşayıp görücez bakalım. benim ilk tercihim kaşık biberon ve şırınga o da olmazsa en son biberon denerim son çare olarak görüyorum ben elimden geleni yapayım da artık ona rağmen de emmezse sütüm gelmezse vs. artık biberona geçerim. bezlere de büyük antipatim var aslında ama mecbur bi süre kullanıcaz bakalım yaza tuvalet iletişimi ile ufaktan bezden kurtarmak istiyorum bebişi

ben de uzun süreli lens kullanmak retinayi inceltiyor diye biliyorum canım, biz de senelerdir eşimle cesaret edemedik lazere, çevremde yaptırıp tekrarlayanlar da var, gittigi yere kadar lensle idare edicez gibi bakalım
Canım benim eşim on beş yıl önce falan lazer yaptırmış Ankara’da bir doktora ki doktorun adını bile hatırlamıyor yaşlıydı muhtemelen ölmüstür diyor 😂😂 ama aşırı memnun hatta normal kontrole gittiğinde lazer yapıldığını bile anlamıyor göz doktorları Ben de biraz onun memnuniyetine güvenerek yaptırıcam galiba. Yaklaşık 13 senedir lens kullanıyorum 🥲

X