2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ay o ameliyat sogugu cok kötü vucuda hakim olamiyosun. Bn zangır zangır titremistim anestezi uzmaniydi galiba cok titriyosun diyip acidi heralde sicak su torbasi koymustu omuzlarima ama nasi iyi gelmisti allah razi olsun ondan vallahi.
aynen ya ameliyathane sogugu cok fena bişey, şanslıymışsın :) benim sezaryenden sonra hastabakıcılar hatırlamadıgım bir sebepten tartıştılar, ben de bir an once beni götürsünler ordan diye bekliyorum :KK70:

Aynen bende sizin gibi biliyorum ama kaçırdığım birşeymi var acaba diye size sorayım dedim.
Ya başka bir doktora danışmam lazım yada direk kullanmıyacam kızlar.
Akilvar Akilvar sana doktorun ne zaman bıraktırmaya çalıştı.
Canim 9 haftalikken baslamasitik kanamam o zaman basladi. Sonra.devletteki doktor 16. hafta da birak artik kanama.alani gozukmuyor demisti. Benim de içime sinmememisti Özel deki doktoruma gittim ayni gun o da birakamazsin bak halen kan pihtilari gozukuyor demisti.Eger gozukmeseydi o da biraktiracakti azalta azalta.Ve tabi ozeldekine.daha guveniyordum Oglumdaki doktorumuzun.Halen kullaniyorum 32. haftada birakacagim.

Ediyor canım hareket ediyor ama çok hafif mesela düne nazaran daha hafif gereksiz endişe belki de ama insan ister istemez günü gününü tutmayınca tedirgin oluyor.

Evet ben de okudum yeri daraldığı için hareketleri azalıyormuş ama 2 gündür de gümbür gümbür resmen hiç uyumadan vuruyordu. Sabah öğlen akşam gece bile uyanıyordum. Şimdş öyle sakin öyle uslu ki tedirgin oldum. Az önce yine biraz tekmeledi durdurdu tekrardan canım.

hepimiz yıkılmaya başladık herhalde son atımızda canım :)) iğne batması bende de oluyro arada göbek deliğimin etrafı da çok ağrıyor dokununca batıyor sanki. Allah’ıma şükürler olsun sağ sağlim bu günlerimize geldik.

Offf aklımdan çıkmıyor eksiklerim var onları bekliyorum hazırlamadım sömestir tatilinde hazırlayacağım valizimi annem de yanımda olacak o zaman çok yorgun hissediyorum kendimi. Üşeniyorum tek başıma yapmaya. Bi tek valizim kaldı zaten. Allah’ın izniyle onu da hazırlayacağım canım. Artık ne lazım olursa koyacağım ana öncelikle bebeğe ve kendime kıyafet koyacağım bez ıslak mendil biberon mutlaka alacağım yanıma. En gerekli olanları unutmayacağım kuzumda da öyle yapmıştım sadece bez ısmal mendil ve kıyafet kullandım. Başka hiç bişeye ihtiyacım olmamıştı.
O yorgunluk bende de var ya koca koca valizleride taşımak istemiyorum ama düşününce çok.sey lazim

onların hedefi mi var illa yaşında yaptırılsın diye bilmiyorum. eskiden ilkokulda 6 yasta yapılıyordu bu aşılar, ozaman da tüm çocuklar tam yasında olmuyordu ki kimisi 6 yı doldurmamıs kimisi 6 bucuk yasında. dedigim gibi geç yaptıran arkadaslarım da oldu. sadece yaptıracagınız zaman herhangi bir soguk algınlıgı vs bişeyi olmamasına dikkat edin canım
Valla akıl sır ermiyor bunların işlerine yaptırdım bugün artık aşısını. Dikkat ederim canım çok sağolasın🥰🤗

Ben daha yapmadım valiz ama kızımda ne yaptıysam aynisini koyacağım yine kısaca
Bebişe takım birkaç tane ek olarak 2 takim da buyuk beden koyacagim 3 aylik ne olur ne olmaz diye , iç zıbın, şapka , çorap, patik , bir tane bebek carsafi( yanıma getirdiklerinde anne yanı besigine sermek icin) ince -kalın battaniye, 2 tane de muslin örtü( biri hastane cikisinda pusetin ustunu ortmek icin, ağız mendili, pişik kremi(ben kantaron yağı kullaniyorum) bez , ıslak mendil, temizleme pamuğu , pamuk icin küçük bir kap alt değiştirme örtüsü.
Kendim için 2 takım pijama , depent, çorap , iç çamaşırı, hastane çıkışı icin rahat kıyafet yedek, terlik , diş fırçası, emzirme akleti emzirme sutyeni, terlik.
Eşime de bakarım o anki duruma göre 😁 kıyafet koymasam da terlik, diş fırçası koyarım herhalde.
Birde ek olarak nescafe, elektrikli kahve makinası( gecenin bir yarısı kahve içmek için vs veya bebegin poposunu temizlerken suyu ıliklastirmak icin kaynamış su bulmak çok zor oluyor)
Emzirme yastığı, biberon , 1 tane tatlı kaşığı, peçete, ıslak mendil, atıştırmalık, kahve fincanı.
Aklıma gelen olursa yine yazarım 😊
Iki valiz çıkar burdan:)bana da fikir oldu bu kadar çok alamam heralde yanıma kaynanam getirir heralde sonra

canım şekerini aç kalarak düzene sokamazsın, açlık kan şekeri dalgalanmanı daha fazla arttırır. Öncelikle yemek saatlerini düzene sok mesela son öğün için saat 5 çok çok erken tabi ki acıkırsın yatana kadar. atıyorum 09.00 kahvaltı 11.00 ara öğün 13.30 öğle yemeği 16,30 ara öğün 19.00 akşam yemeği 21.00 ara öğün ve kapanış bu tarz gidersen daha faydalı olur. Bir de hep dedim yine diyorum önemli olan yediğin miktar değil ne yediğin. Yemekten aç kalkma doyana kadar ye fakat yediğin gıdalar faydalı gıdalar olsun. Karbonhidrat beyaz un şekerin baş düşmanı bunları tüketip şekerinin yükselmemesi imkansız. Meyve porsiyonların kontrollü olsun günde 2 porsiyonu geçme mesela 1 kivi 1 armut atıyorum. Meyve yerken yanında mutlaka ceviz ye ve yanında de süt, ayran, kefir de içmeni tavsiye ederim ki meyve şekeri aniden şekerini yükseltmemiş olur. Ekmek tahıllı tüket. Yulaf doyurucu bir seçenek çok açlık gelirse ara öğünde tüketebilirsin mesela iyi bir opsiyon hem akşam yemeğine saldırmamış olursun. Akşam yemeklerine protein ekle ki doymama riskin ortadan kalksın. Bu şekilde dikkat edersen daha iyi yol alırsın :dua:
2 gündür akş iyiydi mesela (93-94) dün akşam acıkınca mecbur yemek yedim (tavuklu sebze yemeği+bulgur pilavı) bu sabah 107 çıktı. Gece yemek de etkiliyor sanırım ne kadar sağlıklı bişeyler de olsa. Bu işi çözene kadar biraz dalgalanacak böyle sanırım :/ Bence de dediğin gibi ben saatlerimi düzenleyeyim en iyisi ara öğünü de artırayım. Bi de böyle deneyelim😅 teşekkür ederim 🙏🌸

Ara öğün yapmazsan çok normal canım acıkmam🤭 ama akşam yemeğini böyle erken yiyip sonra hiç bişey yemeden aç aç uyursan sabah açlık kan şekerin yüksek çıkar bilgin olsun bi kere başıma geldi 110 küsürlerde çıkmıştı. O yüzden ara öğünlerle şekerini düzenli tutmaya çalış canım bi süre sonra alışıyosun zaten😊😊
Bu sabah 107 çıktı benim de ama gece yemek yedim dayamamayıp🥴🤦‍♀️ ara öğünde de ne yiyeceğimi düşünüyorum çiğ badem falan yiyorum bazen. Eskiden meyveli süt ya da meyveli yoğurt yerdim ama onlar da çok şeker içeriyor sanırım şuan tüketemem onları :/

2 gündür akş iyiydi mesela (93-94) dün akşam acıkınca mecbur yemek yedim (tavuklu sebze yemeği+bulgur pilavı) bu sabah 107 çıktı. Gece yemek de etkiliyor sanırım ne kadar sağlıklı bişeyler de olsa. Bu işi çözene kadar biraz dalgalanacak böyle sanırım :/ Bence de dediğin gibi ben saatlerimi düzenleyeyim en iyisi ara öğünü de artırayım. Bi de böyle deneyelim😅 teşekkür ederim 🙏🌸
Canim o zaman sen de şeker varmis demek oluyor degil mi yani degerlere bakinca. Hem bebek iriliği, suyun fazlaliği da bunlara işaret.Ben de aksam 5 5.30 da yemek yiyorum sonra cay meyve oyle acikma olmuyor. Aksam yemegini sıkı yiyorum.

Kızlar bu şeker olayı sıkıntılı olanlarda bebeklerde ciğer gelişimi daha mı yavaş oluyor bilginiz var mı ? Bazı topiklerde gördüm şekeri olanlara ciğer geliştirici vurmuşlar haftası iyi olmasına rağmen kafam karıştı benim dr u hiç böyle bir durumdan bahsetmedi çünkü.

Canim o zaman sen de şeker varmis demek oluyor degil mi yani degerlere bakinca. Hem bebek iriliği, suyun fazlaliği da bunlara işaret.Ben de aksam 5 5.30 da yemek yiyorum sonra cay meyve oyle acikma olmuyor. Aksam yemegini sıkı yiyorum.
Evet canım öyle görünüyor. Doktorum bir test vs yapmadı. Şekerin olsa da olmasa da varmış gibi hareket ediceksin dedi. Zaten suyun fazlalığı ve iri bebek ikilisi dediğin gibi çoğunlukla şekerden kaynaklanıyor. Sebepsiz de olabiliyor su fazlalığı ama o zaman genelde bebek iri olmuyor normal haftasıyla uyumlu oluyor. Akşam sıkı dediğin ne yiyorsun mesela? Ekmek ve karbonhidrat olmadığı için porsiyonum büyük de olsa sonrasında acıkıyorum ben 🥴

Bugün yazıcaktım sen yazmışsın canım 😄😄 ben yavaştan çatlıyorum dün farkettim göbüşümün alttan çatlıyor duştan sonra aynaya bakınca farkettim 😔😔
Ben harita gibi oldum desem yeridir 😬 göbek deliğimin alt kısmı full çatlak. Bacağımda var. Hatta belki şok olacaksınız kızlar ama afedersiniz popomda bile var 🤭😅 Bi de mosmorlar, rengi açılır bari inşallah.. Ama ne yalan söyliyim düzenli bir şeyler kullanmadım. Ablam kullanmıştı deli gibi lieraclar, yağlar falan bana mısın demedi. Annem de çok çatlamış genetik diye düşünüyorum o yüzden. Saldım ben de artık ne yapayım🤦‍♀️😅

Kızlar çok beğenince bir tane de mevlüt icin kullanırım diye aldım😍❤️ Bu kiz bütün maaşımı bitirdi bu ay 😂

Eklentiler

• E779782A-7BDF-48F2-9FBD-EFC899C605CA.jpeg
    E779782A-7BDF-48F2-9FBD-EFC899C605CA.jpeg
    92,8 KB · Görüntüleme: 75
Kızlar bu şeker olayı sıkıntılı olanlarda bebeklerde ciğer gelişimi daha mı yavaş oluyor bilginiz var mı ? Bazı topiklerde gördüm şekeri olanlara ciğer geliştirici vurmuşlar haftası iyi olmasına rağmen kafam karıştı benim dr u hiç böyle bir durumdan bahsetmedi çünkü.
Doktorun erken doğum riski gormediyse onermemistir canim, bebeğin suyu fazla degilse haftasina gore 2-3 hafta ileride degilse, rahmi besleyen damarlarda direnc yoksa, bebek aşağıya baskı yapmıyorsa vs bu gibi riskler yoksa. burdan okuduklarinla bence kafanı karıştırma doktorunla konuş istersen.

Ben harita gibi oldum desem yeridir 😬 göbek deliğimin alt kısmı full çatlak. Bacağımda var. Hatta belki şok olacaksınız kızlar ama afedersiniz popomda bile var 🤭😅 Bi de mosmorlar, rengi açılır bari inşallah.. Ama ne yalan söyliyim düzenli bir şeyler kullanmadım. Ablam kullanmıştı deli gibi lieraclar, yağlar falan bana mısın demedi. Annem de çok çatlamış genetik diye düşünüyorum o yüzden. Saldım ben de artık ne yapayım🤦‍♀️😅
Ben 45 kiloydum popomda vardı zaten göbüşte yavaştan çatlıyor işte valla naparsak yapalım çatlıcağı varsa çatlıyormuş demekki canım 🤦‍♀️😄😄😄

X