2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Offf menü iyiymiş heee akşama bundan yapayım😂 bu arada prinç pilavı benim şekeri yükseltmiyo, dün hem öğlen hem akşam yedim 2.saatim 90 çıktı.
Beni sanırım en çok etkileyen tam tahıllı ekmek hariç tüm ekmekler, hamur işi, havuç ve kırmızı lahana. Menümde bunlar olduğunda şekerim direk 130-140larda çıkıyo
😂😂Yap canim afiyet olsun 😁Demek herkesin şekerini etkileyen seyler farkli oluyor.

Bu yediklerinle kaç çıktı şekerin cnm ? Ben bir saat önce 6 kaşık kısır 3-4 tane acur turşu ve 1 küçük kepçe çorba içtim 1 saat 20 dk sonra 154 çıktı şekerim ki sabah ara öğünümü de yapmayı unuttum. Öfffff ya çok illet bu şeker gerçekten. Ne yesem yüksek çıkıyor. Yediğim porsiyonlar çok küçük. Bu şekilde çocuk bile çok az kilo alıyor ama suyum biraz fazla.
Kendini çok strese sokma canım streste şekeri çok etkiler. Ben de ilk başladığımda böyle yüksek çıkıyodu 180i gördüğüm bile olmuştu, suyum da fazlaydı ama düzenli beslenmeyle suyum düzeldi ve bebeğimde çok iyi kilo aldı korkma. Yanında atıştırmalık meyve ya da çiğ kuruyemiş bulundur kendini aç bırakma düzene girer merak etme kafaya çok takmayınca rutine giriyo😊

Bu yediklerinle kaç çıktı şekerin cnm ? Ben bir saat önce 6 kaşık kısır 3-4 tane acur turşu ve 1 küçük kepçe çorba içtim 1 saat 20 dk sonra 154 çıktı şekerim ki sabah ara öğünümü de yapmayı unuttum. Öfffff ya çok illet bu şeker gerçekten. Ne yesem yüksek çıkıyor. Yediğim porsiyonlar çok küçük. Bu şekilde çocuk bile çok az kilo alıyor ama suyum biraz fazla.
Canim benim 109 çikti.Cocuk icin kafana takma anne karninda kilo alan bebek aliyor her turlu senin cok yemenle alakali kesinlikle degil. Bizim burda cok iyi bir.profosor var o da oyle soylemisti seni somure somure her turlu alir kilosunu diye bazilari almiyor annenin bebege besin gonderdigi damarlar falan etkiliymis bazilari genetik degisiyor yani

Çok düzensiz olanlarda o canım. Mesela kontrol altına alınamayanlar var, nasıl anlatayım hani amniyon sıvı miktarını şeker yükseltiyor ya, suyu fazla olan ama şekeri diyetle kontrol alınanlardan beklenen durum amniyon sıvının sinir değerine dönmesi ama kiminde dönmüyor. Bu da erken doğuma sebep oluyormuş. Veya çok çok yüksek olanlarda sıringayla su boşaltması yapılıyormuş ( çok nadir olarak) erken doğum riski olanlara ciğer geliştirici yapılıyor. Benim kızda şekere bağlı suyum yüksekti o zaman demislerdi diyetle kontrol altına alalım şekeri su azalabilir azalmazsa erken doğumu tetikler bir çok soruna yol açabilir. Yanlış bir tek ciğere etki etmiyor şeker. Kızım doğduktan sonra ilk kontrolünde ben prof.a götürdüm.(çocuk yoğun bakımda görev alan bir hoca, fakülteden ayrılıp kendi klinigini acmisti) gebelik şekerim var deyince bir sürü test istemişti kziimdan. Bunlar neydi tüm batın, yumuşak doku, kalp ve omurga . Omurgasal, ve yumuşak doku hasarları olabiliyormuş, kalp kapakcik sorunları veya ritm sorunları olabiliyormuş ve bu sorunlar gebelik şekeri olan hamileliklerde oran daha yüksekmiş. Bizimki önlem amaçlı istemişti hepsini yaptirdik normal çıkmıştı.
Birde şeker bebeğe çok kilo aldırıyor. O yüzden kontrol altına alınmanlar genelde bebekler çok iri oluyor ve erken doğuyor. Erken doğduğu için ciğer tam gelişmemiş oluyor. 37.haftaya kadar gelişiyor cigerler. Kimi yerde 38 yazıyor. Bebek ne kadar erken doğarsa o kadar solunum sıkıntısı çekip kuvezde destek görmesi gerekiyor. Sorun yaşanmasın diye geliştirici vuruyorlar aslında. Şeker ciğer gelişimini engellemiyor diye biliyorum. Erken doğmaya sebep oluyor.
ay allah korusun ya valla tek düşüncem bebiş zaten vaktinde gelsin hepsi :KK43: bebek kilolu diye de sevinmemek lazım demek ki haftası ile uyumlu olsun yeter. çok şükür suyum bebişin kilosu falan stabil şimdilik inşallah böyle devam eder
İnşaAllah canım inşaAllah az bi yolumuz kaldı Allahın izniyle🤲🏻
şu diyet olayı gerçekten önemli, keşke o annemizde diyet yapsaydı ama hiç dikkat etmemiş maalesef, doktorum amacım seni korkutmak değil bilgi vermek dedi ama yine de korkmadım desem yalan olur kendiside çok üzgün anlattı o yüzden etkilendim biraz. Bebekte farklı bi durumda ama yakında iyi olucak inşaAllah dedi💕
inşallah canım hayırlısı ile şu son haftaları da bitirirsek bizden iyisi olmayacak
Kizlar silinebilir alt acma bezi aldiniz mi. Şoka gelmisti hosuma da gitti 99 tlydi kararsiz kaldim almadim olmadi Eşime soylerim o alir da acaba baska marka daha mi iyi olur diye almadan ciktim. Gorsel ekledim tabi tam cekemedim ama bu sekildeydi. Hamur diye bir markada var onun da urunleri guzel oluyor. Guzel oyuncaklarda gelmisti kule yapmali oyuncaklar renkli renkli oğlumda almistim. cok seviyordu halkalari takmaya calisiyordu falan oyalaniyordu baya
yok canım almadım ben daha bunlardan tek kullanımlıklardan aldım ilk etapta ama bunlar da güzel hamur markanın organizer çantasını aldım ben çok güzel geldi bunlar da kaliteli görünüyor

ay allah korusun ya valla tek düşüncem bebiş zaten vaktinde gelsin hepsi :KK43: bebek kilolu diye de sevinmemek lazım demek ki haftası ile uyumlu olsun yeter. çok şükür suyum bebişin kilosu falan stabil şimdilik inşallah böyle devam eder

inşallah canım hayırlısı ile şu son haftaları da bitirirsek bizden iyisi olmayacak

yok canım almadım ben daha bunlardan tek kullanımlıklardan aldım ilk etapta ama bunlar da güzel hamur markanın organizer çantasını aldım ben çok güzel geldi bunlar da kaliteli görünüyor
Tek.kullanimliklar.oglumdan kalan biraz var ama onlar bana ilk aylar cok gidiyordu ondan bundan da alsam daha mi iyi olur diye dusundum. Evet Hamurun genel olrak her seyini begeniyorum.

Hamurun organizer çantasını hangisinden aldın şu keçeli olanlardan mı desenli olanlardan mı? ben de alıcam da çok kararsız kaldım kumaşından dolayı

Hamurun organizer çantasını hangisinden aldın şu keçeli olanlardan mı desenli olanlardan mı? ben de alıcam da çok kararsız kaldım kumaşından dolayı

Bundan aldım kuzum keçe olanlardan da aldım ben baya araştırdım 30 liralıklar çok dandik duruyordu bunu aldım baya iyi geldi diğerleri gibi ağzı yüzü yamuk durmuyor :KK70:

olabilir kuzu denk gelmişken al dene ben de bi ara alıcam ama bıktım artık almaktan bu ara alma işine bi mola verdim :KK70:
Bence bu grupta en hazırlıklımız sensin dünyaları aldın kız🤣 bir iki haftaya bende ıvır zıvırlar için çıkıcam biberon emzik göğüs ucu şeyleri vs hepsini sana sorucam haberin olsun😬 eminim çok iyi araştırarak almışsındır bunları o yüzden sana çok güveniyorum😂

Bundan aldım kuzum keçe olanlardan da aldım ben baya araştırdım 30 liralıklar çok dandik duruyordu bunu aldım baya iyi geldi diğerleri gibi ağzı yüzü yamuk durmuyor :KK70:

Ben de organizer de 49₺lik olanı sepete atmıştım iyi ki almamışım😂 bunlara bakayım o zaman, günden güne de zam geliyo zaten artık almak lazım

Bence bu grupta en hazırlıklımız sensin dünyaları aldın kız🤣 bir iki haftaya bende ıvır zıvırlar için çıkıcam biberon emzik göğüs ucu şeyleri vs hepsini sana sorucam haberin olsun😬 eminim çok iyi araştırarak almışsındır bunları o yüzden sana çok güveniyorum😂
yok kız erken aldım sadece enflasyonist bakış açım yüzünden :KK70: sor sor çok araştırdığım da oldu araştırmadığım da oldu valla elimden geldiğince yardımcı olurum :KK70:

Bnde cok sertlesme yasiyorum bu neden oluyodur ki. Bebek hep bi yerde toplaniyo. Genelde stres icinde oldugumda yani çalışırken oluyo. Bn stresten diyorum ama bu erken doguma sebep olur mu. Gecen hafta dr a soyledim 1 2 kere gunde olur dedi ama mesela dün sık sık yasadim. Hareketten cok sertlesme toplanma vardi.
Ben de çok sıklaştı, çalışmıyorum ama evdeyken de oluyor
Çalışmakla alakası olduğunu sanmıyorum ben evdeyim yatıyorum uzanıyorum dizi Tv cs. izliyorum ama arada oluyordı bugün sürekli oldu belki her saat başı diyebilirim daha pazartesi gittim doktora bir sıkıntı ypk dedi Nst de hafif sancım çıktı ama korkulacak durum değil Erken doğurmana sebep olmaz bu sancı dedi.
Sertleşince sen de ağrı oluyor mu, benim karın çevremde regl ağrısı gibi oluyor bir de içimden sayıyorum sertlesme ve ağrı başlayınca 30-45 saniye arası

Cok sukur canim acilmada ilerleme olmamasi guzel 🤗Gittim canim dr a soyledim oyle oldugunda hemen gel nst yle bakalim erken dogum habercisi olabilir sanci cikarsa ona gore ilerleriz dedi. Insallah sıklasmaz bu durum 😕Suan benim bebek de iyi hareketleri falan alttan idrara baski yapiyo bugun mesela sertlesme olmadi. Kilosuna da cok iyi almis dedi. 1 haftada 280 gr almis. Balik yemeye devam 😄
Oh çok şükür son ay daha tedirgin olacağız herhalde rahatladım derken kendimi hastaneye attım yine:) baktım oynamıyor saat 7 den 11 e kdar 1 kere hareket etmişti dünde çok azdı. Doktor da hareketlerinde azalma olursa gel demişti. Çok şükür iyi pozisyondan da olabilirmiş bazı pozisyonlarda bebek hareket edemiyormuş fazla:) şimdş başladı yine kudurmaya neyse hareketlensin de panik yaptırmasın bize bşr daha :)

Ben de çok sıklaştı, çalışmıyorum ama evdeyken de oluyor

Sertleşince sen de ağrı oluyor mu, benim karın çevremde regl ağrısı gibi oluyor bir de içimden sayıyorum sertlesme ve ağrı başlayınca 30-45 saniye arası
Evet canım oluyrodu ben de ağrı. Adet sancısı gibi oluyrodu hem belime hem kasıklarıma vuruyor hatta nefes darlığı yaşıyorum bazen oldupu zaman

Merhaba kızlar

Teşekkür ederim bir sürü güzel mesajlarınızı okudum ama biraz agriliydi dün gece sezeryan sonrası yazamadım hepinizden Allah razı olsun.

Ben ve bebisler iyiyiz, ben toparlamaya çalışıyorum minik kuslarım da kuvezde toparlamaya çalışıyorlar en yakın zamanda kavuşacağız inşallah. Mert Ali 2080 gram, Tuğrul 1850 gram ve Bilge 2085 gram olarak hayata geldi. Solunumları tamamen iyi durumda olmadığı için bir süre destek almaları gerekiyor. Ama dokrorlari çok iyi durumda olduklarını yakında yanımıza geleceklerini söylediler.

Umarım sizler de sağlıkla alırsınız bebislerinizi kucağınıza ben size bol bol dua ettim 🥰🌸 siz de bana dua edin sütüm inmedi çünkü 3 kere sagdim toplamda 1 2 damla ancak cıktı tüm taktikleri deniyorum Allah yardımcımız olsun 🥰 mart ayının ilk bebekleri 34+0da dünyaya geldiler 🌸🌸🌸

Hepinizi kocaman öpüyorum gelip yazabildiğim zaman yazacağım size 🥰 sevgilerimle 🌸🌸🌸
Çok sevindim ❤️❤️ sütü düşünme çünkü hemen inmiyor zaten. Damla damla gelen kolostrum . İnşallah yanına da en kısa zamanda gelirler 🤲

yok kız erken aldım sadece enflasyonist bakış açım yüzünden :KK70: sor sor çok araştırdığım da oldu araştırmadığım da oldu valla elimden geldiğince yardımcı olurum :KK70:
O kadar iyi yaptın ki yılbaşından sonra herşeye zam geldi gerçekten. İndirim zamanında almadığıma en çok pişman olduğum şeylerden biri bu oldu yılbaşından önce 400e yakın fiyatlardaydı şimdi 546₺ olmuş😒
O yüzden senin enflasyonist bakış açını alkışlıyorum kuzum:KK9:😬

Eklentiler

• 391BFA14-D408-4EF6-A132-0C00603C9D13.png
    391BFA14-D408-4EF6-A132-0C00603C9D13.png
    243,9 KB · Görüntüleme: 45
Kızlar ben yediklerime pek dikkat etmiyodum şimdi dünkü kontrolde suyumda fazlalık ve bebekte irilik çıkınca doktorum şeker varmış gibi besleniceksin dedi. Şeker cihazı da aldım bugünden itibaren ölçüme ve dikkat etmeye başladım. Açlık 94 çıktı tokluk 99. Tabi sert bir geçiş oldu benim için birden ekmeği pilavı vs kesmek. 5 buçukta yemek yedim ama şuan deli gibi açım elim ayağım titriyor 😢 Şekeri yükseltmeden neler yiyebilirim önerileriniz var mı?
leblebi ile birlikte yoğurt-kefir-süt vs
yarım porsiyon meyve ile birlikte yoğurt yada süt
kepekli galeta+yoğurt,süt vs

X