maşallah valla ne güzel. ben de geceleri yemem zaten gec saatte yiyince mide kaynıyor sonra :) meyve bile yesem hızla kiloya dönüyor bünyem almaya cok yatkın sanırım. emzirme dönemi iştah açık olsa da enerji de cok harcıyorsun kilo almıyorsun aksine veriyorsun zaten.
canım benim de öyle gece yersem kötü oluyorum, ama yiyecek vakitn çok sıkntılı bende...7.15Ten önce eve giremiyorum, yemek yeme bazen 9a kalıyor oğlanın ödevleri onun yemeği kendime vakit bulamıyorum ya, ya da çok alel acele yiyorum ne yediğimi de anlamıyorum....sen yeme işini kaçta bitiriyorsun kaç kaç arası açlık durumndasın ?
kızlar bu arada size sormam gereken birşey var 29+2 de gittim son kontrole kızım 42 cm 1633 gr mı. imzada yazan kilo ve uygulamalarda görünen yaklaşık kilodan fazla geldi bana şeker olduğu zaman bu bebeğin iri doğmasına sebep oluyormuş. Sizlerde yaklaşık kilo neydi. canım çok sıkıldı
Çok dikkat edemiyorum çünkü kendimi çok kötü hissediyorum
canım benim de bebek en son haftasından ileride çıktı, şeker testi yaptırmıştım çok iyi çıktı, doktor şeker olması mümkün değil bu değerle bu durumda önden giden bebeğe boylu pozlu olacak deriz dedi...belki senin de öyledir....suyun fala normal mi
Hastaneye ve doktora göre değişkenlik gösterir mi bilmiyorum ama normal doğum sonrası alttan kontrol olmuyor,benim olmamıştı. Taburcu olduktan sonra kontrole geliyorsun bir iki kere dikiş kontrolünü yapıyor doktor ve simir testi yapıyor. Ben gecelik giymemiştim . Ama bikaç yedekli gitmekte fayda var çünkü pijama altıma kan sızmıştı depend giymeme rağmen.
canım aynen, alttan kontrol olmuyor ama kanama çok olduğundan pijamalar batıyor, ondan gecelik daha rahat oluyor gibi...normalde ben de hiç gecelik giymem, hastanede giydirdikleri şeyi bile 2 gün üstüümden çıkaramamıştım uykusuzluk yorgunluk ve oğlandan...benimki bir de hiç emememişti tam bir kaostu 2 gün, ondan doğuma girdiğimle resmen 2 gün durdum....
Kızlar selam biz de kontrolden çıktık, cok şükür hersey yolunda 2 kilo 44 cm cikti miniğim. Doktor olcum yapmaya çalışırken öyle bir vurdu ki resmen rahatsız etme beni dedi :) doktorum bundan sonra 2 haftada bir çağırdı, demir takviyesini günde 2 ye çıkarmami istedi. Son haftalar artık, heyecanlı bekleyiş:)
canım ben de yarın gidiyorum inşallah. demiri falan belki benim de 2 ye çıkarır, ben de 31e giriyorum nerdeyse ama çok yorgun hissetmeye başladım kendimi, yarım saat yürüsem oturma ihtiyacı hissediyorum, arada içim geçiyor gibi oluyor....ilkinde hiç böyle değildim, daha çok kilo aldım diye mi oldu yaştan mı bilemiyorum.
Tabiki fırsat buldukça disari çıkarıp gerçek hayatla tanıştirıyoruz çocukları, en faydalisi bu ama kışın özellikle her gün çıkaramıyorsun, bu şekilde kartlarla kitaplarla dedigin gibi vakit gecirmistik biz de. Benim oğlum biraz geç konuştu ama konuşmaya başladığında direkt cümlelerle ve kelimeleri buyuk oranda düzgün telaffuz ederek konuşmaya başladı. Kreste ogretmenleri de kendini iyi ifade ettigini soyluyor. Bebeklik doneminde ister konuş ister hikaye anlat istersen bu şekilde kartları kullan sonucta önemli olan çocukla sürekli etkileşim halinde olmak, sanirim prema kendini yanlış ifade etti diye düşünüyorum.
ben genetik yatkınlığa da çok inanıyorum canım,, benim oğlum kadar gezen bebek yoktur belki...3 günlükten başladı, 1 haftalıkken okyanusa gittik düşün,
kışın bile astronot montu ile bebek arabası ile hergün gezdiriyorduk, doktorumuz da yurt dışında hergün dışarı çıkacak diye yönlendirmişti.... çocuğun ömrü hep dışarda geçti...akrabalık ilişkilerimiz de iyidir hep insanlarla iç içeydi sevgi dolu büyüdü, bu yaşında daha bir sürü ülke şehir gördü ama gel gör ki çok geç konuştu, cümle kurması ciddi gecikti, konuşma terapisi vb. aldık ve hala 8 yaşında böyle akıcı bir şekilde anlatamıyor derdini....bu kadar uyarana bu kadar konuşmaya bu çocuk nasıl bu kadar geç konuştu, emekleyemedi normal mesela hiç anlamlandıramadım, bunu da kendimce bir tek genetik yatkınlıkla açıklayabiliyorum...
Iyi ki kağıt havlu var
yoksa ne yapardık
ben ped kullanıyorum ya, başka türlü rahat olmuyor, hem akıntı var hem de bazen bi anda sıkışıyorum kaçırabiliyorum...
Kızlar oyun halısı aldınız mı? doğumdan sonra uğraşmak istemiyorum önerisi olan var mı?
ben kullanmıştım canım ilk bebekte iyiydi ama bu sefer görümcemin de tavsiyesi ile oyuncaklı ana kucağı aldım fisher price...dolaptan aldım 2. el ama temiz, onu kullanacağım...
Midem çok yanıyor uyku uyuyamıyorum gün içinde bile hic rahat değilim baharatli falan da yemiyorum rennie çiğneme tableti işe yarıyor ama belli bir süre sadece soda falan da 1 tane içiyorum günde asla rahatlamiyor cozumu bulan var mi
canım bende de aynı sorun var, ben şöyle yapıyorum bir gündüz bir de öğleden sonra doğal elma sirkeli su ve karbonatlı su içiyorum...o da beni rahatlatıyor...elma sirkesi de zaten mide asidini dengeliyor, yanmaya yardımcı oluyor...rennie de sıkıştırılmış karbonat sonuçta, karbonatlı su da bence aynı işi görüyor
Çok alırsam rennie bir sey olur mu diye korkuyorum dayanmaya çalışıyorum gece yatana kadar. Bebek daha dönmediği için mi oluyor bunlar
canım benim bildiğim sıkıştırılmış karbonat olduğundan zararı yok,
aynen sık sık az beslenme düzeninin dogru olduguna inanmıyorum, aralıklı oruca ben de alışmıstım ama hamilelikle birlikte maalesef ara öğün yapmak şart oldu. acaba insülin direncin olabilir mi oyuzden aclık yüksek cıkıyor olabilir. en iyisi dedigin gibi doktorla görüşsen iyi olur
ben de senin gibi düşünüyorum canım ama şu anda sanki ara öğünsüz ben de dayanamıyorum....dün hatta şöyle birşey oldu bağlantılı mı bilmiyorum öğlen de çok az yemiştim, akşam da 8e kadar birşey yemedim böyle kan şekerim düşer gibi bir garip hissettim kendimi....bir anda çok yemeye de kendimi alıştırmışım eskiden ifte falan..... hala ara öğün işi olmuyor, bu mideyle tek seferde çokta yenmiyor....ne yapacağımı bilemedim.