2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Selam güzel anneler umarım herkes iyidir evimin tadilatı bitti ve taşındım sonunda, hamileyken taşınmak akıl işi değilmiş, köle gibi çalıştı annem ve eşim buna rağmen ben de yorgunluktan geberdim.
Şimdi bebek ihtiyaçlarını almaya daha yeni başlayabiliyorum malum evsizdim yerim yoktu :KK48:
Beli sakat birisi olarak alt açma üniteleri bana mantıklı geliyor koltuğa yatağa eğilmeden halledebilirim böylece, mesela bu ikeadaki mantıklı mıdır deneyimli anneler bir fikir verirse çok sevinirim.:KK200: SNIGLAR kayın görünümlü 72x53 cm alt değiştirme masası | IKEAEki Görüntüle 3193073 Eki Görüntüle 3193074 Eki Görüntüle 3193075
Canim senin park besigin var mi normalde.onlarin da yan tarafinda alt degsitirme yeri var,islak mendil yeri falan. O yoksa tabi.ki bu da kullanisli bir sey alabilirsin ihtiyacin varsa. Boyuna falan bak kac cm ona gore alirsin

Peki sonuçlarınız nasıl şu an,açlık ve tokluk kaç çıkıyor.Bide diyette kesinlikle olmayan şeyler ne,diyet içeriği nasıl 🙏
Açlık 80-90 arası çıkıyor, 1 saat sonra 130-140-150 arası çıkıyor. Patates, havuç, pirinç, şeker, beyaz ekmek vs yok
Kahvaltıda biraz pernir, 5 tane zeytin, domates, salatalık, haşlanmış yumurta ve iki küçük dilim ekmek
2 saat sonra ara öğün yapıyorum 8 tane çiğ badem veya bir küçük muz ve 5-6 kaşık yoğurt
Öğlen 6 kaşık bulgur pilavi 4-5 tane et köfte yada tavuk veya balık ya da 6 kaşık susuz sulu yemek istediğin kadar salata yağsız limonsuz
Ara öğünde küçük 1 elma yada yarım portakal yada 2 ceviz 1 kayısı kurusu yanına süt yada yoğurt

Akşamda öğle yemeğinin benzeri
2 saat sonra
Ara öğün

Ekstra hiç bir şey yemiyorum. Pilav varsa çorba yok çorba varsa pilav yok ve öğlen akşam ekmek yok. Tatlı namına hiç birşey yok. çay kahve sınırsız ama şekersiz olmalı

canım benim de öyle gece yersem kötü oluyorum, ama yiyecek vakitn çok sıkntılı bende...7.15Ten önce eve giremiyorum, yemek yeme bazen 9a kalıyor oğlanın ödevleri onun yemeği kendime vakit bulamıyorum ya, ya da çok alel acele yiyorum ne yediğimi de anlamıyorum....sen yeme işini kaçta bitiriyorsun kaç kaç arası açlık durumndasın ?

canım ben de yarın gidiyorum inşallah. demiri falan belki benim de 2 ye çıkarır, ben de 31e giriyorum nerdeyse ama çok yorgun hissetmeye başladım kendimi, yarım saat yürüsem oturma ihtiyacı hissediyorum, arada içim geçiyor gibi oluyor....ilkinde hiç böyle değildim, daha çok kilo aldım diye mi oldu yaştan mı bilemiyorum.

ben genetik yatkınlığa da çok inanıyorum canım,, benim oğlum kadar gezen bebek yoktur belki...3 günlükten başladı, 1 haftalıkken okyanusa gittik düşün, 😂 kışın bile astronot montu ile bebek arabası ile hergün gezdiriyorduk, doktorumuz da yurt dışında hergün dışarı çıkacak diye yönlendirmişti.... çocuğun ömrü hep dışarda geçti...akrabalık ilişkilerimiz de iyidir hep insanlarla iç içeydi sevgi dolu büyüdü, bu yaşında daha bir sürü ülke şehir gördü ama gel gör ki çok geç konuştu, cümle kurması ciddi gecikti, konuşma terapisi vb. aldık ve hala 8 yaşında böyle akıcı bir şekilde anlatamıyor derdini....bu kadar uyarana bu kadar konuşmaya bu çocuk nasıl bu kadar geç konuştu, emekleyemedi normal mesela hiç anlamlandıramadım, bunu da kendimce bir tek genetik yatkınlıkla açıklayabiliyorum...

ben kullanmıştım canım ilk bebekte iyiydi ama bu sefer görümcemin de tavsiyesi ile oyuncaklı ana kucağı aldım fisher price...dolaptan aldım 2. el ama temiz, onu kullanacağım...

ben de senin gibi düşünüyorum canım ama şu anda sanki ara öğünsüz ben de dayanamıyorum....dün hatta şöyle birşey oldu bağlantılı mı bilmiyorum öğlen de çok az yemiştim, akşam da 8e kadar birşey yemedim böyle kan şekerim düşer gibi bir garip hissettim kendimi....bir anda çok yemeye de kendimi alıştırmışım eskiden ifte falan..... hala ara öğün işi olmuyor, bu mideyle tek seferde çokta yenmiyor....ne yapacağımı bilemedim.
ben evden calısıyorum canım haftada bir ofise gidiyorum ama eşim gec geliyor maalesef, aksam yemeğe oturmamız bizim de 7.30-8 i buluyor ama sonrasında gece yemiyorum demek istemiştim.
evet konuşmada genetik yatkınlık da cok önemli kesinlikle, eşim 3 yaşında konusmus o yaşa kadar tek kelimesi yokmus, oğlumla da bu kadar konusmaya kitap okumaya ragmen 2 yaşta bazı kelimeleri söylüyordu 2.5 yastan sonra söküldü, sizin de mutlaka genetik faktörler etkilidir.
oyun halısı yerine ben de sanırım böyle oyuncakları askılı, ayaklı aktiviteler var, altına battaniye koyup bebegi yatırabiliyorsun istersen ya da oturur pozisyonda oynayabiliyor oyun halısı mantıgında ama pusette de kullanılabilir, öyle bişey alıcam dolapta gördüm.
cok uzun aç kalmamaya calıs canım, sırf enerji olsun diye ara öğün yap halsiz düşersin. ben de öğünlerin arasını uzattıgımda midem bulanmaya baslıyor, bir de hala yemekten sonra bulantı hissi bitmedi bende, yerken güzel ama sonrası korkunç bir tat agzımda, gercekten bu hamileliğimde en hoşlanmadıgım bu durum oldu ama sayılı haftalar..
ben de bu kadar vitamin ve demire ragmen cok halsiz hissediyorum kendimi, kilo ben de cok aldım acaba ondan mı diye dusunuyorum aynı sekilde ya da yaştan. kendimi aşırı şişmiş hissediyorum, dogumdan sonra biran once zayıflamak istiyorum, yeşil çay içmeyi cok özledim :)

Canim senin park besigin var mi normalde.onlarin da yan tarafinda alt degsitirme yeri var,islak mendil yeri falan. O yoksa tabi.ki bu da kullanisli bir sey alabilirsin ihtiyacin varsa. Boyuna falan bak kac cm ona gore alirsin
canım bizde park yatak var ama onlardaki alt değiştirme yeri cok emniyetsiz gelmişti bana hiç kullanmadım, bir de küçük oluyor en fazla 2 aylıga kadar kullanılır onu bile taşır mı emin değilim.
Deisa Deisa ben cok begendim paylastıgın ürünü, aynı şekilde belinden sorun yaşayan biri olarak :) ama şu var bebek hareketlendiği ayaklandıgı zaman onun üzerinden atlamaya calısabilir dikkatli kullanmak lazım, bir süre sonra alt değiştirirken resmen bebekle savaşıyorsun :)

Kızlar merhaba,

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yarın inşallah bebislerini kucağıma alacağım 🐣🐣🐣
Maalesef çoğul gebelikte çocukların anesteziden etkilenme ihtimali fazla olduğu için spinal anestezi olmam gerekiyormuş yani en korktuğum şey olacak ne yazıkki 🙈 neyse ki kendimi biraz sakinlestiriyorum kesikten korkarım ben ama düşünmeyeceğim 🙈 bana cok dua edin ben de size cok dua ediyorum 🥰🤲🤲🤲
Allah kolaylık versin canım dualarımız seninle inşallah sağ salim kavuş bebişlerine🙏 kendini iyi hissettiğinde bizleri unutma aklımız sende 😍

canım bizde park yatak var ama onlardaki alt değiştirme yeri cok emniyetsiz gelmişti bana hiç kullanmadım, bir de küçük oluyor en fazla 2 aylıga kadar kullanılır onu bile taşır mı emin değilim.
Deisa Deisa ben cok begendim paylastıgın ürünü, aynı şekilde belinden sorun yaşayan biri olarak :) ama şu var bebek hareketlendiği ayaklandıgı zaman onun üzerinden atlamaya calısabilir dikkatli kullanmak lazım, bir süre sonra alt değiştirirken resmen bebekle savaşıyorsun :)
Yaa benim ablamin oğlu baya iri 3.5 yas gibi duruyor boylu kilosu yerinde 2.5 yasinda ama halen park besigin yan tarafinda degistiriyor. Park yatagi buyuk senin kucuk mu ki.

Aynen bebekle bir.sure sonra savas ediyorsun😂Bezi biraktim rahatladim bacaklar tekmeler havada ucusuyordu😂

Kızlar merhaba,

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yarın inşallah bebislerini kucağıma alacağım 🐣🐣🐣
Maalesef çoğul gebelikte çocukların anesteziden etkilenme ihtimali fazla olduğu için spinal anestezi olmam gerekiyormuş yani en korktuğum şey olacak ne yazıkki 🙈 neyse ki kendimi biraz sakinlestiriyorum kesikten korkarım ben ama düşünmeyeceğim 🙈 bana cok dua edin ben de size cok dua ediyorum 🥰🤲🤲🤲
Canım Allah bir avazda kurtarsın inşallah dualarımız seninle ve bebislerle cok heyecanliyim senin için umarım her şey çok yolunda gidecek 🙏🏻❤️😍

kızlar grubun ilk doğumu yarın oluyor, bugün ve yarın dualarımız Q qizemli için :KK68: yavru kuşlarının iyi haberlerini bekliyoruz bizi habersiz bırakma olur mu :KK68:
Sağlıkla gelsin kuzular inşallah, aklım hep ondaydi
Kızlar daha önce deneyen mutlaka olmuştur. Difrizde sarma sakladınız mı hiç ? Pişirince dağılıp pirinçleri kırılıyor mu ? Biz hep taze taze yapar yeriz difrizde hiç denemedim ama doğum için yapmak istiyorum biraz elimin altında dursun diye. Fikirlere açığım :dondurma:
Buzu çözünmeden direk pişiriyoruz biz, kırılmasın pirinçler diye
Kızlar merhaba,

Dualarımız seninle 🤲
Güzel haberlerini bekliyoruz

Açlık 80-90 arası çıkıyor, 1 saat sonra 130-140-150 arası çıkıyor. Patates, havuç, pirinç, şeker, beyaz ekmek vs yok
Kahvaltıda biraz pernir, 5 tane zeytin, domates, salatalık, haşlanmış yumurta ve iki küçük dilim ekmek
2 saat sonra ara öğün yapıyorum 8 tane çiğ badem veya bir küçük muz ve 5-6 kaşık yoğurt
Öğlen 6 kaşık bulgur pilavi 4-5 tane et köfte yada tavuk veya balık ya da 6 kaşık susuz sulu yemek istediğin kadar salata yağsız limonsuz
Ara öğünde küçük 1 elma yada yarım portakal yada 2 ceviz 1 kayısı kurusu yanına süt yada yoğurt

Akşamda öğle yemeğinin benzeri
2 saat sonra
Ara öğün

Ekstra hiç bir şey yemiyorum. Pilav varsa çorba yok çorba varsa pilav yok ve öğlen akşam ekmek yok. Tatlı namına hiç birşey yok. çay kahve sınırsız ama şekersiz olmalı
Teşekkür ederim,sıkı bir diyet listesi bu.Allah yardımcımız olsun ben çok sıkıldım bu şeker muhabbetinden artık 🙁 ben iki öğün besleniyorum çok nadir arada birşeyler atıştırıyorum,mesela bu sabah açlık 120 tokluk 125 çıktı,aç iken neden böyle çok çıkıyor hiç bir şekilde anlamıyorum mesela.Daha ne kadar dikkat edilir onu da bilmiyorum,stres yapmayayım diyorum ama çok da üzülüyorum 🙁 Ha gayret az kaldı 🙏

Teşekkür ederim,sıkı bir diyet listesi bu.Allah yardımcımız olsun ben çok sıkıldım bu şeker muhabbetinden artık 🙁 ben iki öğün besleniyorum çok nadir arada birşeyler atıştırıyorum,mesela bu sabah açlık 120 tokluk 125 çıktı,aç iken neden böyle çok çıkıyor hiç bir şekilde anlamıyorum mesela.Daha ne kadar dikkat edilir onu da bilmiyorum,stres yapmayayım diyorum ama çok da üzülüyorum 🙁 Ha gayret az kaldı 🙏
Cok ac kalincada vucut strese girip sekeri yukseltebilirmis.Kendinizi cokta ac birakmayin, diyetisyen size en uygun listeyi hazirlayacaktir.

Kızlar merhaba,

Çok heyecanlandım gerçekten😍 Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,çokkkkk güzel haberleriniz bekliyoruz, bir sürü dua edeceğim sana 🙏🙏

Yaa benim ablamin oğlu baya iri 3.5 yas gibi duruyor boylu kilosu yerinde 2.5 yasinda ama halen park besigin yan tarafinda degistiriyor. Park yatagi buyuk senin kucuk mu ki.
70x110 cm gibi biseydi. Alt değiştirme yerleri enine koyuluyor yani 70 cm desen 2.5 yaşındaki iri bir cocugu 70-80 cmlik yere nasıl sığdırıyor😳 sallaniyordu orasi, hadi ben pimpirikliyim desem eşim de burda olmaz demişti :)

Kuzum çok beğendim afiyetle yiyin♥️🌸 Bende sipariş vericem 50 adet vermek istiyorum. Bizde çok misafir olmaz. Ama kutu boş durur mu acaba?
Ortasına badem şekeri ya da renkli şekerlerden koyabilirsin öyle de çok güzel görünüyor
Tam 5 yılımı aldı😥😥😥 hemde hiç vazgeçmeden, gece gündüz aklımda olan tek şey buydu, bazı günler araştırmaktan gözlerim kan çanağına dönüyordu. Piskolojik olarak çökmüştüm. Etrafımda bana "daha çocuk yapmadınız mı" gibi soru soran insanları bir çırpıda silip atabilecek kapasiteye gelmiştim (niyetleri iyi bile olsa benim ruhum Piskolojim bu soruyu kaldırmıyordu).
Gitmediğim doktor kalmadı, çoğundan aldığım cevap "sana panodol bile vermem ben hormonların saat gibi çalışıyor-yapabilecek bir müdahalede gözükmüyor- çok sağlıklısınız zamana bırakın v.s" oldu.
Bunlara rağmen doktorların gerek görmediği halde kendi isteğimle histeroskopi bile oldum, bir sorun bulunamadı.
En son rutin yaptığım smear testi için sıradan bir doktora gitmiştim, prof doçent değildi, ona bahsettiğimde geçmiş hormon tahlillerimi istedi, ve şöyle dedi "prolaktin değerin sınırı geçmiyor evet normalde biz buna ilaç vermeyiz ama ya tedavi tutarsa bir deneyelim zararı olmaz diyerek (espri gibi) doxtinex hap vermişti. Hapı haftada 1 içiyordum ve 2. İçtiğimde hamile kalmıştım.
Velhasıl kelam çocuk yapmak benim için öyle zordu ki, Allahım bundan sonrasını kolay eylesin inşallah 🙏🙏🙏
Hayatımdaki en büyük tecrübelerimi bu yolda kazandım, bu çaba bu koca 5 yıl beni öyle büyüttü ki... Allahım düşmanıma yaşatmasın.
Biraz iç döküş gibi oldu kızlar, hüzünlendim kusura bakmayın uzun oldu.
Sizleri Seviyorum 🌷
Hepimizin benzer hikayeleri var demek ki, onları da yanımıza katıp güzel yavrularımızla hayatımıza devam edeceğiz inşallah🥰 Her şey bundan sonra çok güzel olacak biz bunu hak ettik mart anneleri🙏🏻❤️
Aslında bazı şeyler doğru kişiyle doğru zamanda karşılaşmaktan geçiyor canım .... o sıradan doktorun ufak bir müdahalesiyle gerçekleşmiş
Kesinlikle,aslında rabbim veriyor ama biz onun en umutsuz anımızda verdiği vitamine bağlıyoruz sonucu🥹💓 Olacağı varmış oldu aslında yoksa o ay yaptırdığım amh testi o kadar kötü gelmişti ki yıkılmıştım resmen ama sonraki ay hamile olduğumu öğrendim🙏🏻
Kızlar daha önce deneyen mutlaka olmuştur. Difrizde sarma sakladınız mı hiç ? Pişirince dağılıp pirinçleri kırılıyor mu ? Biz hep taze taze yapar yeriz difrizde hiç denemedim ama doğum için yapmak istiyorum biraz elimin altında dursun diye. Fikirlere açığım :dondurma:
Biz bi keresinde çok yapmışız kalan pişmişleri koyduk çıkartıp çözülünce yedik gayet ilk günkü gibiydi😀
Selam güzel anneler umarım herkes iyidir evimin tadilatı bitti ve taşındım sonunda, hamileyken taşınmak akıl işi değilmiş, köle gibi çalıştı annem ve eşim buna rağmen ben de yorgunluktan geberdim.
Şimdi bebek ihtiyaçlarını almaya daha yeni başlayabiliyorum malum evsizdim yerim yoktu :KK48:
Beli sakat birisi olarak alt açma üniteleri bana mantıklı geliyor koltuğa yatağa eğilmeden halledebilirim böylece, mesela bu ikeadaki mantıklı mıdır deneyimli anneler bir fikir verirse çok sevinirim.:KK200: SNIGLAR kayın görünümlü 72x53 cm alt değiştirme masası | IKEAEki Görüntüle 3193073 Eki Görüntüle 3193074 Eki Görüntüle 3193075
Bu çok güzel bende beğeniyorum bütün odayı ikeadan aldık ama bunu almaya yerim kalmadı senin yerin varsa alabilirsin bence🌸

70x110 cm gibi biseydi. Alt değiştirme yerleri enine koyuluyor yani 70 cm desen 2.5 yaşındaki iri bir cocugu 70-80 cmlik yere nasıl sığdırıyor😳 sallaniyordu orasi, hadi ben pimpirikliyim desem eşim de burda olmaz demişti :)
Valla halen gozumle goruyorum degistirdigini o da birakmiyor falan😀1 yasina kadar aslinda orasi baya rahat kullaniliyor sizin niye oyle.olmus anlamadim.Benim buyuyen besik kenariydi ilk zamanlar sezeryanliydim da egilerek yapamadim oranin kenarinda degsitirdim. Aslinda cogu kisi park yatagin kenarinda degistiryor diye biliyorum.

Kızlar iyi akşamlar💜💜 doğum sonrası korse aldınız mı
Ben aldım canım yaklaşık 2 ay ay önce 210 tl ye almıştım ama zam gelmiş Screenshot_20230117-224516_ebebek.jpg

X