2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben varm. Endokrin’e gittim kontrol ediyoruz hergün test yaparak ve diyetisyenin verdiği listeye göre ilerliyoruz.
Hastanenin kendi diyetisyenimi yoksa özel bi diyetisyenmi? Ya ben tek tip diyet listesine asla uyamam sürekli canım tatlı istiyor zaten 🙈😞😞😞
Yeşil fasulye şekeri yükseltmez aslında ama ekmeği tamamen kesmen gerekiyor. Çavdar, buğday ya da tam tahıllı ekmek tüketmelisin hatta mümkünse tam tahıllı👍🏼
Ben de çavdarla buğday ekmeğide biraz yükseltiyo ama bimden aldığım tam tahıllı ekmek hiç yükseltmiyo ve günde sadece 2 dilim yiyorum.
En az 2-3 saatte bir bişeyler atıştırmalısın kuruyemiş ya da meyve gibi ara öğün yap mutlaka eğer kendini çok aç bırakıp yemek yersen şekerin yüksek çıkar.
Pilav,makarna,tatlı hamurişinden uzak dur. Yemeklerinin yanında mutlaka yoğurt olsun yoğurt gerçekten şekeri dengelemeye yardımcı oluyo. Bu şekilde bi dene bakalım yine yüksek mi çıkacak
Aslında tam tahıl yiyorum ama çok stres yapıyorum sanırım onun da etkisi var muhtemelen çünkü yine yüksek çıkacak kafasındayım bide yemeği hep minik bi lokma bile olsa tatlıyla bitirmek istiyorum😞😞

Eki Görüntüle 3192830
minseo minseo bayıldım harika çikolatalar da gayet iyi teşekkürler arkadaşım😍😍
Afiyet olsun canım güzel günlerde inşallah çok güzel olmuş 🥰
Masallah seninkinin uyku duzeni guzelmis😁Oyle.olsa ben demek sabahlarim karnimdaki hic durmuyor gece hangi saat kalkmis olursam olayim o da uyanik insallah oyle degildir de
Umarım annesi gibi düzenli bi hayatı olur 😆 Yoksa 💩 tık 😆😆😆😆
Çok doğru söylemiş çocuk yapmada hiç sıkıntı yok🤣🤣🤣 önemli olan sonra ki süreç🤭 bi şekil de halledicez artık ilk tecrubeyi atlatınca ikinci daha kolay olur umarım🥰
Sen onu bi de bize sor yapma kısmı kolay mı zor mu Ayseee1987 Ayseee1987 di mi 🤣

Önce dahiliye, sonra diyetisyen canım. Dahiliye diğer bölümlerden de görüş alıp ona göre diyetisyene not gönderiyor çünkü. Fakulte gibi araştırma hastanesine gidebilme gibi ihtimalin varsa çok daha iyi olur çünkü dahiliye direk diyabet bölümüne geçiş yaptırıyor onlarda baya ilgileniyorlar genelde hamilelik olunca.
Tokluk 170 yüksek ama açlık kan sekeri kac cikmisti o da yüksek çıkmış ise yemekten sonra 170 görmeniz normal. Fakat normalde y.faslye cacık ve az yulaf o kadar yükseltmez gibi geliyor bilemedim
Ankaradayım ben Kuzum ve araştırma hastanelerinde çok uğraştırıyorlar o yüzden içimden hiç gitmek gelmiyor açlık genelde 70/80/90 civarında çıkıyor sorun yok ama tokluk niye böyle bilmiyorum bide yulaf mı yazmışım yufka ekmek yazmak istemiştim ama az zaten bir el büyüklüğünde parçadır yani 😞😞

benim de açlık genelde 90 altı çıkıyodu ama birkaç gündür 95-100 çıktığı oldu
tok karnına 1.saat de 100-120 arası idi.o da bikaç gündür 130-140 arası çıkıyo:KK43:
Cok aman aman yuksek degil ama sinirda takip etmekte fayda var.Bugun seker olcum cihazini okula goturecegim,ozellikle ikinci saatleri sıkı takip edecegim.Benim doktorum ikinci saat konusunda cok takintili demekki daha onemli😕

Afiyet olsun canım güzel günlerde inşallah çok güzel olmuş 🥰

Umarım annesi gibi düzenli bi hayatı olur 😆 Yoksa 💩 tık 😆😆😆😆

Sen onu bi de bize sor yapma kısmı kolay mı zor mu Ayseee1987 Ayseee1987 di mi 🤣
Yapması zevkli olayına kolay demek istemiştim🙈🙈🙈 sonraki süreç de ben de sizdenim😬 tüp bebek sürecinde iğnelerimi kullanırken bizim kız süprayzzz yaptı anasının iğne yemesini istiyomuş cimcime🤣 bizim bebeler nazlı çıktı kız🤭
Şimdi eşime diyorum ki 3 yıl korumasız rahat rahat hareket ediyoduk doğumdan sonra öyle rahatlık yok ne olur ne olmaz artık diyince morali bozuluyo adamın, bence yine akışına bırakalım diyo🤣🤣

Derin sularda yüzme boşver milletin dertlerini 😂

Oyy yerim piyanolandi bizim bebeler 🤩 üzerinde oynadıkları günleri de görürüz inşallah 🥰

Dün babymallda 280 liraya düşmüş aldım hemen 😂 Fisher price lar manyak pahalı 600-700 liraya daha önemli biseyini alırım dedim 🤭

İnşallah canım çok kipirdak zaten artık neresi nerede takip edemiyorum 🤭

Beni de ekle o listeye 🥴 tenis topunu sırtımda gezdirmekten bi hal oldum 😆

Sağol canım amin 🙏 dik şekilde dizmek istersen 50 adeti dizemezsin ama içine normal şekilde atabilirsin yani boş durmaz canım dursa nolucak sen ihtiyacına göre al gözüne çok boş gelirse içine badem şekeri falan alir atarsin dolar
Tamam canım sağol 💕💕

Hastanenin kendi diyetisyenimi yoksa özel bi diyetisyenmi? Ya ben tek tip diyet listesine asla uyamam sürekli canım tatlı istiyor zaten 🙈😞😞😞

Aslında tam tahıl yiyorum ama çok stres yapıyorum sanırım onun da etkisi var muhtemelen çünkü yine yüksek çıkacak kafasındayım bide yemeği hep minik bi lokma bile olsa tatlıyla bitirmek istiyorum😞😞
Evet hastanenin diyetisyeni. İlk hafta zorluyor ama sonra alışıyorsun hiç zorlamıyor sadece acaba bebek kilo alıyor mudur vs sitresi oluyor o kadar.

Yapması zevkli olayına kolay demek istemiştim🙈🙈🙈 sonraki süreç de ben de sizdenim😬 tüp bebek sürecinde iğnelerimi kullanırken bizim kız süprayzzz yaptı anasının iğne yemesini istiyomuş cimcime🤣 bizim bebeler nazlı çıktı kız🤭
Şimdi eşime diyorum ki 3 yıl korumasız rahat rahat hareket ediyoduk doğumdan sonra öyle rahatlık yok ne olur ne olmaz artık diyince morali bozuluyo adamın, bence yine akışına bırakalım diyo🤣🤣
İnşallah korunurken 2. Ye hamile kalırız bu duyguyu çok merak ediyorum 🤣🤣🤣🤣

siz neler yapıyosunuz şekerinizi düşürmek için. neler yiyorsunuz.neler yemiyorsunuz
Diyetisyene gidiyorum ben,bire bir listeye uyunca seker cok iyi cikiyor ama arada kacamak yapinca yukseliyor hemen.Dusurmek icin bir sey yemekten cok yukselmemesi icin yemediklerim var,

Ekmek
Her turlu hamur isi
Patates
Bal,pekmez,recel
Bunlari yemiyorum ama glisemik indeksi dusuk,sekerimi yukseltmeyen besinleri de porsiyon sinirlamasi olmaksizin doyana kadar yiyirum.

İnşallah korunurken 2. Ye hamile kalırız bu duyguyu çok merak ediyorum 🤣🤣🤣🤣
Dimi yaa ben de çok merak ediyorum. Hiç beklemiyoduk kazara oldu diyenleri şaşkınlıkla izliyorum🤣🤣
Bu sene arkadaş ve akraba çevremde hamile kim varsa hepsi kazara oldu diyo hayır bu kaza nasıl oluyo anlam veremiyorum😂

Akisina birakmak 🤣🤣 Benim ilk kizim tup bebekle oldu diye ikinci de hic korunmadik olursa olur diye,kizim 22 aylikken hamile kaldim,hatta fark ettigimde 9/10 haftalik olmustu bile🤣

ben de hep bu şekildeyim.
yine yüksek çıkıcak kesin diyorum strese sokuyorum kendimi

Benim de 2.sezaryen olacak canim aynı durumdayız 32 de gittim 34 te çağırdi, bundan sonra 2 haftada bir muayene dedi. Normal bence, daha geç çağırsa tedirgin olurdum ben pimpirikli olabilirim belki de :)
😁 Bazen pimpirikli olmak gerekte ne bileyim gidicem zaten vazgeçtim allah korusun bir şey olursa kendimi suçlamaktan iyidir.
Kızlar şu törpülerden almayı düşünen varsa indirime girmiş bi ara çok uçmuştu fiyatları haberiniz ola 😌
Ben de geçen gün denk geldim bu torpulere ama bir yorumda bebeğin tenine değince tahriş ettiğini yazmislardi emin olamadım.
Canım 34.haftadan sonra özellikle her hafta çağırıyorlar bebek artık büyümüş oluyor hareketli oluyor o zamanlarda dönebiliyor doğum pozisyonuna bunun için de nst ye bağlıyorlar bebeğin ölçüsü için çağırmıyorlar. Kordon takibi yapıyorlar her hafta o da usg den görünmüyor kalp atışından belli oluyor o sebepten de 34.haftadan sonra her hafta nst takibi yapmak istiyor doktorlar. Hiç aksatma git
Bence.
Bugün iş yeri hemsiresiyle konuştuk 2 hafta sonra gel dediyse git bence her türlü şey olabilir pişman olma dedi. Korkuttu beni o yüzden cumartesi günü için randevu aldım.
Kızlar bu anne karnındaki hareketli saatleri doğduktan sonra da o şekilde mi devam ediyor :KK70: Benim kızın artık rutini oluştu sanırım sabah 6 da başlıyor kıpırtılar bi yarım saat sonra kesiliyor 9.00-9,30 a kadar sonra tekrar başlıyor. akşam yemeğinden önce hareketsiz oluyor akşam yemeğinden sonra 11 e kadar baya aktif oluyor sonra duruluyor :KK70:
Benimde aynı saatlerde çok hareketleniyor 🤣

Evet hastanenin diyetisyeni. İlk hafta zorluyor ama sonra alışıyorsun hiç zorlamıyor sadece acaba bebek kilo alıyor mudur vs sitresi oluyor o kadar.
Bebeğin kilosununevet merak ediyorum ama çok kilolu doğmasını istemiyorum açıkçası doğum daha kolay oluyor çünkü kızım 3150 kg normal doğum oldu doğum anı kolaydı ben kiloluluyum zaten bebek de kilolu olmasın nasılsa doğduktan sonra gak meme guk meme kilo aldırırım ben ona ❤️

Dimi yaa ben de çok merak ediyorum. Hiç beklemiyoduk kazara oldu diyenleri şaşkınlıkla izliyorum🤣🤣
Bu sene arkadaş ve akraba çevremde hamile kim varsa hepsi kazara oldu diyo hayır bu kaza nasıl oluyo anlam veremiyorum😂
valla bi bize denk gelmedi o kazalar :KK70:
Akisina birakmak 🤣🤣 Benim ilk kizim tup bebekle oldu diye ikinci de hic korunmadik olursa olur diye,kizim 22 aylikken hamile kaldim,hatta fark ettigimde 9/10 haftalik olmustu bile🤣
nasip olur mu bee :KK70:
Ben de geçen gün denk geldim bu torpulere ama bir yorumda bebeğin tenine değince tahriş ettiğini yazmislardi emin olamadım.
yetişkin başlığı da varmış en kötü kendime kullanırım dedim ben de :KK70:

kaçıncı haftada şekeriniz çıkmıştı sizin. hafta ilerledikçe daha mı yükseliyo şeker acaba
Ben farkettiğimde 25. hafta filandı,giderek artıyor mu bilmiyorum.Fark etmem de yemek sonrası basan ağır yorgunluk ve uyku halleri,hızlı kilo alımı ile farkedilmişti.

Sabah olctugunuz aclik sekeriniz mi 110/115 cikiyor,yoksa ogunlerden once olctugunuz mu? Eger aclik sekerini 8-10 saat acliktan sonra olcuyorsaniz ve bu deger bu araliktaysa yuksek.Bazen ultrason bulgusunda bebekte,kese de su da sikinti olmayabilir bu sekerin olmadigi anlamina gelmiyor,dikkat etmekte fayda var
Sabah ölçtüğüm şeker değeri bu,yemekten iki saat sonra ölçtüğüm de 115/125 arası oluyor genelde.dikkat etmekte fayda var doğru ama daha neye dikkat edeceğimi bilemiyorum.Elimden geldiğince sağlıklı besleniyorum,mesela bu sabah 120 çıktı açlık şekerim 🙁 Doktorla görüşeceğim bu cuma,yeniden bir yıl çizmem gerek sanırım

X