2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kizlar bebek yeni dogunca, insan kafasini kulaklarini cok kafaya takiyor. Bu yastiklardan ben almadim ama reflu yatagimin baş kismi bu sekildeydi. Oglum yeni dogdugunda kafasi biraz uzundu asiri kafama takmistim😁Sonra sirt ustu yatis pozisyoninda kafa yana gelecek sekilde uyuyorlar zaten bir sağa bir sola kontrolumun altinda iken de tamamen sirt ustu yatirdim kafasi zamanla tamamen top guzel kafa oldu😁Kulaklarda ustune yatinca memesi kalkiyor Allah im ona kafayi takmistim vucutlari su gibi ya cacuk sekil alir.diye korkuyordum sapka takiyordum kulaklari havaya kalkmasin diye neyse korktugum basima gelmedi. Minnacik guzel sekilli kullaklari var😁
Valla kalıba sokamıyoruz çocukları ben hep sağa sola yatırırdım çok az uyanıkken gözümün önünde dört üstü düz yatırırdım. Bir de ne yaparsak yapalım eğer anne ve babanın kafası yamuksa uzunsa, kulakları kepçeyse çocukların da olma ihtimali Yüksel olabiliyor. Millet sürekli bandana takıyor şapka takıyor yazın bile çocuklarına kepçe olmasın, kafa yapısı güzel olsun diye olan oluyor valla. Genler ağır basıyor 😂😬

Zaten göğüs ucu yarası da hemen olmuyor ben de de 1 ay geçti o zaman olmaya başlamıştı. Ama kardeşimde benden gördü gitti aldı o da olur diye yemin ediyorum 2 yaşına kadar yarasız beresiz emzirdi hiç gerek kalmadı ablamda öyle bi ben yaralıydım 😬😬😬 bunlar her yerde açıp şak diye emziriyordu. Ben dizlerimi yere vura vura emziriyordum🤣🤣
Insallah bu defa hic ama hic yara olmaz🤲🌿 dun bana bir emzirme istegi geldi anlatamam... Yani dogsa da emzirsem falan dedim... Allah iste hazirliyor gercekten 😌

Insallah bu defa hic ama hic yara olmaz🤲🌿 dun bana bir emzirme istegi geldi anlatamam... Yani dogsa da emzirsem falan dedim... Allah iste hazirliyor gercekten 😌
Benim hiç istediğim yok yine çok çekeceğim diye düşünüyorum korkuyorum 😀

Şimdiye kadar kaç kilo aldın canım ben de çok fazla almadım 46 ile hamile kaldım 1 ay önce 52 kiloydum 6 kilo aldım
57 ile hamileydim hamileligi ogrendikten sonra 54 e düştüm simdi 57 yim. Yani gercekten istahim açıldığı an seker cikti ne yesem ne yemesrm ne zaman yiyeyim dur olcu alicam yemeyeyim diye diye istahim hepten gitti. Doguma gucsuz girmek de istemiyorum kendimi zayif hissediyorum yeni bi tek gobegim var o da iyi ki var 😄 sn bnden iyi almis canimm 😘
Canım biz kilo almasak bile bebek gelişiyor büyüyor diye biliyorum. O zamanda biz zayıflamış oluyoruz 🙈 Benim doktorda kilo alınca kızıyor. 😕😕
Ben balık asla yiyemiyorım omega3 takviseyesi alıyorım ama peynir yoğurt süt yumurta yemeye çalışıyorum.
Bebek önceki kontrolde kaçtı şimdi kaç? Haftasıyla uyumlu olunca genelde kilo normal çıkmıyor mı 🙈
evet bnim bebe bu kontrole kadar guzel kilo aliyodu. Ben sanirim cok stres yaptim son haftalarda bi de cok da düzgün beslenmedim seker cikmasin diye bebem kilo alamamis bu yuzden . Gelisiminde sorun yok haftasiyla uyumlu sadece almasi gereken kiloyu almamis suan 2 kilo olmasi lazimdi dedi bakalim 4 gun balikla haftaya ne olacak. Ben de sut urunlerini cok tuketiyorum ama et balik fazla yemiyodum. Gecen ay 1200 du simdi 1600 olmuş.

Ben de Ana kucağında yatirirken kullanacağım özellikle, orda zaten yan yatırma şansın yok kullanip cok memnun olanlar da var yenidoğandan itibaren de çocuk Dr lari öneriyor 30 lira gibi komik bi fiyata almıştım ben de kullanmasam bile pişman olmam en azından
Bazı ana kucakları ve bebek arabası pusetinde sanırım yeni modellerde düz kafa yastığı var, şimdi burada konusu geçince dikkatimi çekti. Gidip kendi ana kucağı ve pusetime de baktım varmış

Valla kalıba sokamıyoruz çocukları ben hep sağa sola yatırırdım çok az uyanıkken gözümün önünde dört üstü düz yatırırdım. Bir de ne yaparsak yapalım eğer anne ve babanın kafası yamuksa uzunsa, kulakları kepçeyse çocukların da olma ihtimali Yüksel olabiliyor. Millet sürekli bandana takıyor şapka takıyor yazın bile çocuklarına kepçe olmasın, kafa yapısı güzel olsun diye olan oluyor valla. Genler ağır basıyor 😂😬
tabi canim bazi seyler genler ama cevremde de.sunu gordum diyelim hep sağ tarafa yatirmis kafasinin o tarafi duz kalmis. Kullakta ayni sekilde o tarafi digerinden farklilasmis. Ben de bir saga bir sola seklinde yatirdim ya da gozumun.onunde iken sirt ustu. Bebeklerin vucudu cok yumusak su gibi derler hep ayni tarafa yatir yatir ne olacak o taraf basik kaliyor. Benim.kulak takintim vardi benim kulaklarim.kucuk sekilleri guzel😁 cok sukur oglumun bana cekti kepce olmadi 😂

Sırf şu kilo kontrolü için doktora gitmek istemiyorum artık 😀 bu prosedür benim kontrollerimden çıkmalı
beni de strese sokuyor ama bakması da lazım :) giderken hafif kıyafetler ve ayakkabılar giyiyorum :KK70:
normal yiyorum aslında ama hamilelikten dolayı 1 öğün ekledim ona baglıyorum ben. bir de normalde kilo aldıgımı farkettigimde ertesi gün hafif yerim dengelerim hemen ama hamilelikte bunu yapamıyorsun katlanarak gidiyor :KK70:

Eskiden bizim zamanlarımızda felan yoktu bunlar zaten sürekli aynı pozisyonda yatırmamak gerekiyor bu yastık olsa bile ama açıkçası ben aldım çıkartmışlar pratik neden almayım dedim yani fiyat olarak da uygun yani bunu almayım başka bir ihtiyacını karşılarım boyutunda değil. Ama gümüş kapak vs. Almadim mesela onları duruma göre almalı diye düşündüğüm için.
canim valla birinin hic kullanmadigi bir seyi baskasi alir asiri memnun kalir uzunca kullanir. Mesela ben emzirme yastigini cok.kullandim elim.kolumdu asiri rahat ettim. 2 ablam benimkini aldilar.kullanmak icin kullanamadilar rahat edemediler. Her sey herkese gore degisir. Alip kullanmadan da işimizd yarar mi yaramaz mi bilemeyiz.

Vallahi oyle bakalim bu hafta plan yaptik 4 gun yiyeyim biraz toparlanayim sonra 3 e 2 ye duserim. Ben baligin bu denli onemli oldugunu bilmiyodum. Takviyrde kullaniyodum ama az etki etmis onu kullanma daha etkilisini vereyim dedi. Bi de onu icelim bakalim.
4 balıkta çokmuş canım ya ama 2 bile çok fark ettirir ayrıca haftası ile uyumlu ise neden bu kadar abartmış anlamadım bu doktorların da hepsi bir tuhaf memnun etmek çok zor kimisi kilo alıyorsun diye kızıyor kimisi de almıyorsun diye :kızgın:

Vallahi oyle bakalim bu hafta plan yaptik 4 gun yiyeyim biraz toparlanayim sonra 3 e 2 ye duserim. Ben baligin bu denli onemli oldugunu bilmiyodum. Takviyrde kullaniyodum ama az etki etmis onu kullanma daha etkilisini vereyim dedi. Bi de onu icelim bakalim.
Muzlu süt ve avakado da çok iyi diye duymuştum😘

Zor bir gebelik gecirince tabii ki odakta degisiyor. Dogunca hemen gelir 🐣😍
Gelmesinde sıkıntı yaşamadım ama çok acıyordu ağlaya ağlaya emziriyordum damakları çok kuvvetliymiş o yüzden içden ezildi içerden kan geliyordu hep benden. Ayy resmen aklıma geldi göğüslerim sızladı yine 🤣🤣🤣

tabi canim bazi seyler genler ama cevremde de.sunu gordum diyelim hep sağ tarafa yatirmis kafasinin o tarafi duz kalmis. Kullakta ayni sekilde o tarafi digerinden farklilasmis. Ben de bir saga bir sola seklinde yatirdim ya da gozumun.onunde iken sirt ustu. Bebeklerin vucudu cok yumusak su gibi derler hep ayni tarafa yatir yatir ne olacak o taraf basik kaliyor. Benim.kulak takintim vardi benim kulaklarim.kucuk sekilleri guzel😁 cok sukur oglumun bana cekti kepce olmadi 😂
Onlar sürekli sabit yatırmışlardır. Olacak varsa önüne geçemiyorsun ama bu da bir gerçek canım. Ben de hep sapa sola yatırdım gözümün önünde öylen gündüzleri düz yatırıyordum. Kusar diye çok korkardım kusar yutar Allah korusun. O yüzden hem sağlık için hem de bebeği korumak amaçla sağa sola yatırmak gerekiyor 😀

Arkadaşlar ben doymuyorum +14 kilodayım ben normalde pilatesçiyim ve hayatım boyunca her zaman yağ oranım kas oranım dengelemekle geçti doktora ilk gittiğimde dedim ki sakın bana kilo çok alıyosun demeeee salıcam bunu kullanıcam😂 ve çok güzel ve dengli yemek yediğimi farkettim hamilelikten önce 2 ana bir ara öğün yapıyodum şuan 3 ana 2 ara yapıyorum ama doymak neydi bilemedim 😀😀😀 doktorum da nasıl biri biliyo musunuz 6dan sonra yemek yeme diyo😂 hocam dedim çok afedersin ben niye hamileyim o zaman😂😂😂😂😂😂

X