2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar mide yanmasını ben de çok şiddetli yaşadım. Hayatımda ilk defa mide yanması şikayetim oldu. Bu hamilelikte yaşamadığım bütün şikayetleri yaşadım zaten. Mide yanması için gaviscon ve rennie duo kullandım ama hiç etkisi olmadı. Panto adında çok etkili bir ilaç yazdı aile hekimim. Çok iyi geldi şikayetim azaldı. Doktorunuza danışarak yazdırabilirsiniz.

güzel ütopyaymış uyurken doğurmak :KK70: sanırım rüyalarımız artık hep doğurmak üzerine olacak doğuma kadar :KK70:
Kız ben hiç ruya görmem ki görsem de hatırlamam. Hani desem doğum korkusu stresi vs o da yok. Ne olacağını nasıl olacağını zaten biliyorum yani. Stres şuan en zararlı şey bizim için. Birde o kadar gerçekçiydi ki 🙄

Kızlar mide yanmasını ben de çok şiddetli yaşadım. Hayatımda ilk defa mide yanması şikayetim oldu. Bu hamilelikte yaşamadığım bütün şikayetleri yaşadım zaten. Mide yanması için gaviscon ve rennie duo kullandım ama hiç etkisi olmadı. Panto adında çok etkili bir ilaç yazdı aile hekimim. Çok iyi geldi şikayetim azaldı. Doktorunuza danışarak yazdırabilirsiniz.
İşte benle aynı sorunu yaşayan biri 😐 rennie ve gaviskon etki etmiyor diye ben hiçbirini kullanmıyorum ama o yanmayı yine de çekiyorum.😶

Şöyleymiş; biz 32 de çalışabilir almak zorundayız demek ki siz de 30 dan sonra çalışmaya devam etmek için çalışabilir alıyorsunuz. Çalışabilir raporu almadan devam edemezsin sanırım yine bi sekretere sormakta fayda var.

Çalışan anneler için 32. Hafta önemlidir. Çünkü hangi kuruma bağlı olursanız olun, bu hafta doğum izniniz başlıyor. Şu anki kanunlara göre doğum izni tek gebelik için doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftadır. İkiz gebelikte bu doğum öncesi 10 haftadır. 40 haftalık bir gebelik süresi hesaplandığı için izniniz 32. Haftada, ikiz gebelikte de 30. Haftada başlar. Her ne kadar erken doğu yapma ihtimaliniz olsa da ya da doğum 40. Hafta değil de birkaç hafta önce de olsa, hesaplamada bu kullanılmaz. Doğum izninizi 32. Haftada başlatmak zorundasınız.

Kanunun size verdiği kolaylık, isterseniz bu izni kullanmayıp, bir kısmını doğum sonrasına aktarabilmenizdir. 37. Hafta ya kadar çalışabilir ve kullanmadığınız 5 haftayı doğum sonuna aktarabilirsiniz. Ama her durumda 32. Haftada doktorunuzdan “çalışmasında sakınca yoktur” şeklinde rapor almak ve kurumunuza vermek zorundasınız. Kendinizi iyi hissetseniz de 37. Haftada mecburen doğum iznine ayrılmak zorundasınız. 37. haftadan sonra çalışmak isteseniz de bunu doğum sonuna aktaramazsınız ve işyeri sahibi sizin çalışmanıza izin vermekle, yasal olarak suçlu olur. Yine 32. Haftada ayrılmadığınızda, 37. Haftaya kadar beklemek zorunda değilsiniz. Ne zaman kendinizi kötü hissederseniz o zaman ayrılabilirsiniz ve kullanmadığınız gün sayısı doğum sonrasına eklenir
Teşekkür ederim canım. Anladığım kadarıyla 32+3 te iznimi başlatmam için çalışmasında sakınca yoktur raporu almam gerekiyor. Bu durumda 30+0 da iznimi alırım mecburen. Doktorum 3 gün için bana öyle bir rapor vermez sanırım.

Kız ben hiç ruya görmem ki görsem de hatırlamam. Hani desem doğum korkusu stresi vs o da yok. Ne olacağını nasıl olacağını zaten biliyorum yani. Stres şuan en zararlı şey bizim için. Birde o kadar gerçekçiydi ki 🙄
sen farkında olmasan da bilinçaltın çalışıyor :KK70: ben çok rüya görürüm hepsi de film tadında oluyor benim beyin hiç susmaz ama hep altta bişeyler döner sanırım ondan :KK70: hatta geçen bi rüyamda sol mememden şakır şakır süt geliyor sağdan gelmiyor. ertesi gün yine emzirme rüyası görüyorum bu sefer sağdan geliyor soldan gelmiyor rüyamda diyorum ki aa dünkü rüyamda tam tersiydi :KK70: :KK70: :KK70:

Teşekkür ederim canım. Anladığım kadarıyla 32+3 te iznimi başlatmam için çalışmasında sakınca yoktur raporu almam gerekiyor. Bu durumda 30+0 da iznimi alırım mecburen. Doktorum 3 gün için bana öyle bir rapor vermez sanırım.
aynen canım mevzuata göre öyle görünüyor, benim de 37+0 perşembeye denk geliyor mesela boşu boşuna ctsi pazar gidecek fazladan :işsiz:

Benimki hamilelikten beri aynı pozisyonda doktor büyük ihtimal doğuma kadar da böyle devam edecek dedi.Bizimkisi makat geliş pozisyonunda 😢 son dakikada değişmezse ki değişmeyeceğini öngörüyor doktor sezeryan olacakmışım😕
Son anda bile değişenler var, bir de bebek pozisyonu ile ilgili egzersizler vardı YouTube da bak istersen

Kızlar selam bugun doktor randevum vardı bu sefer kendi doktorum dısında gittiğim devlette annemınde doktoru olan yaşlı ve tecrubeli bir hekime görünmek istedim 2. Bir doktorda görmüş olsun istediğim için , doktor bebegın 28+5 iken suan 30 haftalık göründüğünü gelişiminin iyi oldugunu soyledi fakat hala baş yukarı pozisyondaymıs sezaryan gibi duruyor suan ama donedebilir beklemek gerekıyor dedi . Karnım yandan sol tarafa dogru yamuk sekılde yani sol taraf daha yüksek gibi duruyor bunun sebebide kafasını sola yaslamıs ve bebek asagıda felanda değilmiş yukarıdaymıs fakat kafası üstteymıs ayakları asagıda bu nedenle bebegi asagıda hissediyormusum cunku ayaklarıyla tekmelıyormus asagı dogru , sizce döner mi daha gec mi kalmıs bas asagı dogum pozisyonuna donmek için
Son anda bile dönebilir, aslında bazı tecrübeli ebeler elleri ile döndürüyor ama dediğim gibi tecrübe işi o
Bizde popo aşağıda şuanda. Kızımda da 36.hafta sonuna kadar sürekli oturur pozizyondaydi 36.hafya sonunda dönüş yaptı ama dönerken fazla dönüp kordon dolanması olmustu 😁😁
Nasıl hızını alamadıysa 😃🤭

kızlar günaydınnn, hastane çantasını yapan var mı? Biraz koyduklarınızı oaylaşır mısınız ve sizce yapiyim mi artık 31+1.Baba için de bişeyler koydunuz mu bide
Ben liste yaptım ilk doğumda ne lazım olduona göre aklimda kalanla yaptım. onu paylaşayım , haftasonu hazırlarım diye düşündüm çantayı.

Bebeğe; 1er adet ince ve kalın battaniye, 3 tane bebek kıyafeti takım, ağız mendili 2 tane, bebeğin altına örtmek için müslin örtü, alt acma örtüsü, 10 tane bez, ıslak mendil, pişik kremi,
Benim için ; 2 tane pijama, 2 adet atlet ve külot, 1 paket deepend, polar sabahlık, terlik, göğüs ucu kremi, süt sağma makinesi, havlu, sarj aleti

Kızlar hurmayı ne zaman yemeye başlıyoduk ?
canım ben çok sevdiğim için arada 1 yada 2 tane yiyoruma ma sürekli değil 37 den sonra günde 7 tane yemiştim tek rakamlar sünnet diye :super:
Aslında ilk zamanlar biraz zorlandım ama sonradan açıldım diyebilirim. Bence hiç erteleme çünkü yürüdükçe vücut o döngüye alışıyor her gün daha da kolaylaşıyor 🥰
son 1 aydır bende yürüyüş yapmaya çalışıyorum günlük düzenli 1 saat yürüyemesemde her fırsatta kalkıp bir dolaşıyorum benimde hedef günlük 10.000 adım hem normal doğumu da kolaylaştırıyor kaslar güçlendiği için hem de kilo alımını çok etkiliyor dediğin gibi yavaş yavaş artırılabilir vücut alışıyor çünkü :super:
Kızlar domuz gribi olmuşum çok korkuyorum ateş halsizlik öksürük burun tıkanıklığı var. Doktor hamilelikte kullanan ilaçlardan verdi antibiyotik enfluvir asist ve parol. İnternette ölümcğl hamilelelerde erken doğum falan diyor cok kotuyum
canım riskli dönemi atlattık bir sorun olmaz inşallah internetten okuma bir sürü saçma şey yazıyor orada tamamen bilgi kirliliği doktoruna danış ona güven bende 7 haftalıkken covid geçirdim ateş vs çok şükür bebeğimde bir sıkıntı yok sende de olmayacak Allah ın izniyle kendini de bebeği de strese sokma Rabbim şifa versin inşallah :dua:
Canım çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede geçer 😔🙏 domuz gribi olduğu nasıl anlaşılıyormuş acaba 🤔
canım covid gibi sülüntü testi yapılıyor
Kızlar selam bugun doktor randevum vardı bu sefer kendi doktorum dısında gittiğim devlette annemınde doktoru olan yaşlı ve tecrubeli bir hekime görünmek istedim 2. Bir doktorda görmüş olsun istediğim için , doktor bebegın 28+5 iken suan 30 haftalık göründüğünü gelişiminin iyi oldugunu soyledi fakat hala baş yukarı pozisyondaymıs sezaryan gibi duruyor suan ama donedebilir beklemek gerekıyor dedi . Karnım yandan sol tarafa dogru yamuk sekılde yani sol taraf daha yüksek gibi duruyor bunun sebebide kafasını sola yaslamıs ve bebek asagıda felanda değilmiş yukarıdaymıs fakat kafası üstteymıs ayakları asagıda bu nedenle bebegi asagıda hissediyormusum cunku ayaklarıyla tekmelıyormus asagı dogru , sizce döner mi daha gec mi kalmıs bas asagı dogum pozisyonuna donmek için
canım bence henüz erken gibi pozisyon almaları için çünkü benimki de bir gittiğimde baş geliş bir gittiğimde makat geliş inşallah zamanında dönerler dün akşam o kadar çok hareketliydi ki yine kesin yer değiştirdi mesela özeldeki doktoruna da danış ama bence erken benim doktorum henüz bu konuda birşey demedi pazartesi kontrolde soracağım bende 32+0 oluyoruz.
Canım ben hacıserif sitesindne kızıma metal kutuda çikolata ve lohusa şerbeti almıştım. İkisi de çok güzeldi. Yine aynı şekilde yapacağım 😊
Dökme medlen metal kutuda vs çok seçenek var
Metal kutuda bebek çikolatası
bende kızımda hacı şeriften yaptırmıştım gerçekten güzeldi bunda da tercih ederim gibi :super:
Bizde popo aşağıda şuanda. Kızımda da 36.hafta sonuna kadar sürekli oturur pozizyondaydi 36.hafya sonunda dönüş yaptı ama dönerken fazla dönüp kordon dolanması olmustu 😁😁
ayy kıyamam inşallah bunda çok bekletmeden bizi strese sokmadan pozisyon alırlar canım :KK200::super:
Günaydın sevgili arkadaşlarım. şimdiye kadar birkaç sorun yaşadım, hep dualarınızı istedim ve şimdi yine dualarınızı istiyorum.

bebeklerimden biri doğum pozisyonu almış kafasını bir güzel yerleştirmiş. bir de serklajım var malum, 29+0 olduk bugün. dün kendi doktorum beni serklajımı yapan doktorun olduğu şehre yolladı. her an her şey olabilir diye. dün akşam apar topar çıktık yola. lütfen dua edin erken gelmesinler diye , biraz da olsa yukarı çıksın bebeklerim. en azından 3-4 hafta daha dursalar içimiz biraz daha rahat olacak. bugün serklajı yapan doktorda muayenem var. inşallah o biraz umutlu haberler verir 🙏🏼
çok geçmiş olsun canım Rabbim yardımcın olsun dualarımız seninle inşallah bu süreci kolaylıkla atlatırsın bebeklerin birazcık daha sabreder :dua: bizi de haberdar et lütfen
Kızlar günaydın 😎
Sabah foruma büyük bir korkuyla girdim resmen 🤭🤭🤭🤭 hemen anlatıyorum nasıl bir rüyadır arkadaş 🫣
Akşam erken yattık biraz işte neyse, rüyamda da duzen değişmedi uyurken yoğun bir alt karın ağrısıyla uyandım, eşimi uyandırdım dedim sen çocuğun yanında dur ben bir doktora gidip geleyim 🤭🤭neyse gittim yine fakülteye kendi doktoruma haber verdim bekliyorum. Testler mestler yapıldı k.dogum katına aldılar tedbir için yatış verdiler muayene için kendi doktorumu bekliyorum bir yandan da forumda burda sohbet ediyoruz işte. Sonra ben uyuyakalıyorum ve alt karında yoğun bir kipirtiyla uyanıyorum aaa doğuruyorum. (En çok burasini sevdim ne ağrı ne sizi uyurken hopp doğurmayi) birde tek başımayım 🤣 aldım bebisi kucağıma hemşireye sesleniyorum makas getir de göbek kordonunu keselim diye 🤣 hemşire diyor ki aaa bu doğmuş ama daha doktorunuz gelmedi 🤣🤣 dedin daha 30 haftalık küçücük 2.5 kilo ek bir gözetime gerek varmi , hemşire bakti gayet sağlıklı emzir dedi bende emzirdim sonra foruma yaziyorum kızlar ben doğurdum diye 🤣🤣 o kadar gerçekçiydi ki sabah yataktan bebek aradım 🫣🫣🫣 birde dedim uyku sersemi gece çok kalmıyorum tuvalete felan uykunun etkisindeyim foruma yazmayayım gerçekten diye 🤣🤣🤣😂😂😂
Ne güzel keşke bu kadar kolay doğumlar yapsak hepimizde bir çırpıda acısız sıkıntısız canım:dua: bayıldım rüyana :halay::super:

Günaydın sevgili arkadaşlarım. şimdiye kadar birkaç sorun yaşadım, hep dualarınızı istedim ve şimdi yine dualarınızı istiyorum.

bebeklerimden biri doğum pozisyonu almış kafasını bir güzel yerleştirmiş. bir de serklajım var malum, 29+0 olduk bugün. dün kendi doktorum beni serklajımı yapan doktorun olduğu şehre yolladı. her an her şey olabilir diye. dün akşam apar topar çıktık yola. lütfen dua edin erken gelmesinler diye , biraz da olsa yukarı çıksın bebeklerim. en azından 3-4 hafta daha dursalar içimiz biraz daha rahat olacak. bugün serklajı yapan doktorda muayenem var. inşallah o biraz umutlu haberler verir 🙏🏼
Bol bol dinlen canım, Allah'ın izniyle inşallah zamanında gelirler.

canım mutlu yıllar, bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alacağımız bir yıl olsun inşallah....

ben de ilk hamileliğimde baby showerlar, çeşit çeşit takımlar onlar bunlar acayip bir hevesli idim...bu sefer 2.ciler böyle oluyor sanırım doğsunda bir şekilde olur modundayız kim bakacak nasıl bakılacak o bile muallak :KK70:
:KK48: Yine elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama güç de yok ya.. Çok çabuk yoruluyorum bu sefer.
Valla ben de strese girmemek için kim bakacak falan diye düşünmek istemiyorum şimdiden 🙈 çünkü gerçekten bu sefer düşün düşün uyuyamıyorum. Bakıcı fiyatları arşa çıkmış 😬
Zaten oğlanın okulu taşınıyormuş. Bize daha yaklaşacak ama arkadaşlarının çoğu gelemeyecek ve en önemlisi öğretmeni de gelemeyebilir. Kaç gündür bunun stresindeyim. Sanıyorum hazirana kadar falan da netleşmeyecek. Düşün düşün kafam şişti.. Benimki pek duygusal. Şimdi kardeş gelecek zaten düzen bozulacak. Bir de böyle şeyler olursa.. Öğretmenini de çok seviyor. Biz de çook memnunuz. Off bilmiyorum yaa.. Hayırlısı inşallah 🙏 Vardır bir hayır.. Düşünürsek strese girecek şey çok bulunuyor..
Parmak uçlarım daha çok kötü geceleri komple fena oluyorum kol,bilek.hangi dr gittiniz peki? Çok teşekkür ederim ayrıca 🙏
Benim tek kolumda vardı. Başlangıç gibiydi sanırım. Bileklik kullandım bir süre baya azaldı. Şimdi de iyiyim. Hamilelikte de olabiliyor yani hemilelik geçince de geçebilir canım. Geçmiş olsun..
Kızlar domuz gribi olmuşum çok korkuyorum ateş halsizlik öksürük burun tıkanıklığı var. Doktor hamilelikte kullanan ilaçlardan verdi antibiyotik enfluvir asist ve parol. İnternette ölümcğl hamilelelerde erken doğum falan diyor cok kotuyum
Çok geçmiş olsun canım yaa 🙏 Hiç stres yapma. Allah'ın izniyle olmayacak bir şey.. Yok öyle şeyler erken doğum falan.. Hiç düşünme.. Sen güçlü olmaya bak yeter. Sen iyi olunca bebişin de iyi olacaktır eminim 🙏💕 İlaçlarını iç dinlern canım..
Bende bu hafta aynı hastaliga tutuldum covid + domuz gribi ve bişey daha antibiyotik kullandım grip kısmı geçti ama covid gecmedi hala etkileri var yorgunluk deseniz o da cabasi
Çok geçmiş olsun sana daaa🙏 Ay her yer hastalık yaa.. İnşallah çabucak atlatırsın hepsini canım💕

Ay benim bebişin de kafası sağda ve dün arkadaşlarım göbeğin sağa yamulmuş dediler 😄 Dedim ben de kafası sağda ondan mı acaba.. Demek doğruymuş.. Ay benim de vajinamın üstünü çok acıtıyor bazen. Demek hepsi pozisyonla alakalı.. Ay uyy diye diye baya acıyor yaa.. Onlar ayakları herhalde. Göbek deliğimin üzerinde hissettiklerim de elleridir belki. Benimki yan duruyor gibi görünüyor aslında..
Bebişinin gelişimi için de maşallah 🤗 :nazar:Daha dönmeleri için zamanları var ama.. Hemen üzme kendini. Bekleyeceğiz. Geç falan kalmış değil aslında.

Ben de sırf kayınvalidemin arkadaşları, teyzemler, eş dost ev ziyaretine gelirse paspal durmasın diye uçuş uçuş terlikli lohusa takımı alayım diyorum. Bu kriterlerde tarzıma uygun bir şey de bulamıyorum. Lohusa takımları giyince o sabahlık bana kendimi Cübbeli Ahmet hoca gibi hissettirecek bundan da eminim. Düz modern önden düğmeli pijama takımı alayım diyorum, onla da milletin yanına çıkılmaz. Doğurmadan karar vereceğim umarım :KK70:
:KK48:Mevlütte Suwen'den beyaz pijama takımı giymiştim. Cübbeli kadar abartı değildi sabahlığı 😂 Modern ve güzel bir takımdı. Şimdi onu belki hastanede fotoğraf falan çekersek 2. gün giyerim diye düşündüm. Bir tane daha aldım geçen gün. Penye ama şık.. modern yine. Lila rengi gibi, çiçekli. Önden düğmeli. Aslında fiyat olarak çok uygun bir yer değil ama %50'den fazla indirim vardı. Hala devam ediyorsa bak istersen :)
aynen canım mevzuata göre öyle görünüyor, benim de 37+0 perşembeye denk geliyor mesela boşu boşuna ctsi pazar gidecek fazladan :işsiz:
Benim 36+6 pazar. 37+0 pazartesi. Ben o pazartesi raporu başlatabiliyor muyum yoksa 36+4 cumaya geldiği için o zaman mı almalıyım ki?

Yok canim bana doktor hiç rahmin kalp oval vs demedi 😁 yani oyle bir durum olsaydı mutlaka söylenirdi. Kızım hiç yerinde durmazdım hep döner döner dururdu, 36 da makat gelişti 36 sonunda döndü doğum pozisyonuna. O kadar taklaciydi ki... Kızım çok tekme atardı çokta canımı yakardı ufaklık ama sürekli döndüğü için böyle içinde dönme dolap surekli dönüyor hissi oluyordu ... şimdi oğlumda da hep aynı pozisyonda makat geliş. Zıplıyor tekme atıyor ama o kadar aşağıda hissediyorum ki kızimda pek böyle olmazdı yani çok nadirdi bunda sürekli. Sanki birazdan ayağı çıkacak aşağıdan felan diyorum o derece 🤣 doktoruma da dedim bir sorun yok pozisyondan kaynaklı diyor.bence tamamen bebgin duruş şeklinden kaynaklı..
Evet sanırım bendede aynı sekılde doktor bebek gayet yukarda asagıda değil dakat pozisyonu nedeniyle boyle hssedıyormusuz hayırlısı olsun inşallah saglıkla alalım kucagımıza

Son anda bile değişenler var, bir de bebek pozisyonu ile ilgili egzersizler vardı YouTube da bak istersen
Yürüyşte iyi gelıyor dıyolar doktoruma soracagım bir sonraki kontrolumde yürümeme izin verirse artık yürüyüşe baslayacagım bu hareketleride takip eder bakarım

X