2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın canım benim heyet raporu hala bitmedi 30+6da bitecek nasıl olacak bende bilmiyorum, çalışır raporu almazsak ki ben alamayacağım doğum sonrasına aktarabilir miyiz sormak lazım
Ben de çalışır raporu almak istemiyorum. Şu an 26+4 teyim haftada 2 gün işe gidiyorum ama çok zor dayanıyorum. Öğrenebilirsek çok iyi olacak.

Günaydın kızlar. Doğum izni konusunda bir sorum olacaktı. İkiz gebelik olduğum için 30. haftada izne ayrılmayı planlıyorum. 30+0 cuma gününe denk geliyor. Doktora iznimi 30+3 te pazartesi günü yazdırabilir miyim? İznim 30+3 te başlayabilir mi? Cumartesi pazarın boşuna araya girmesini istemiyorum.
Çoğul gebelikte maksimum kaçıncı haftaya kadar çalışılıyordu ?

Bende de ikizler gel gitleri var😁 diyorum çekim için geceliğin altına lohusa terliği yaptırayım sonra diyorum gereksiz bir şey daha giymem de atarım onun yerine kaliteli bir şey alayım sonra da giyerim. Sonra diyorum şık olsun. Kaldık öyle bi eksik terlik ve taç kal
Ben de sırf kayınvalidemin arkadaşları, teyzemler, eş dost ev ziyaretine gelirse paspal durmasın diye uçuş uçuş terlikli lohusa takımı alayım diyorum. Bu kriterlerde tarzıma uygun bir şey de bulamıyorum. Lohusa takımları giyince o sabahlık bana kendimi Cübbeli Ahmet hoca gibi hissettirecek bundan da eminim. Düz modern önden düğmeli pijama takımı alayım diyorum, onla da milletin yanına çıkılmaz. Doğurmadan karar vereceğim umarım :KK70:

Benımde bas yukarda ayaklar asagı pozisyonda imiş ,Sizde asagıda mı hissedıyorsunuz hareketleri bu nedenle ,ben asagıda hissediyorumda rahatsız edıcı bir his ayakları ile tekmelıyor yaramaz😅😅doktorlar 5 aya kadar lekelenmeli bir gebelik gecirdiğim için detaylı incelerken tahmini kalp seklınde rahmım oldugundan süphelenmişlerdi fakat net değildi bu konu acaba dedim rahim seklımle mi alakalı bu pozisyonu
Yok canim bana doktor hiç rahmin kalp oval vs demedi 😁 yani oyle bir durum olsaydı mutlaka söylenirdi. Kızım hiç yerinde durmazdım hep döner döner dururdu, 36 da makat gelişti 36 sonunda döndü doğum pozisyonuna. O kadar taklaciydi ki... Kızım çok tekme atardı çokta canımı yakardı ufaklık ama sürekli döndüğü için böyle içinde dönme dolap surekli dönüyor hissi oluyordu ... şimdi oğlumda da hep aynı pozisyonda makat geliş. Zıplıyor tekme atıyor ama o kadar aşağıda hissediyorum ki kızimda pek böyle olmazdı yani çok nadirdi bunda sürekli. Sanki birazdan ayağı çıkacak aşağıdan felan diyorum o derece 🤣 doktoruma da dedim bir sorun yok pozisyondan kaynaklı diyor.bence tamamen bebgin duruş şeklinden kaynaklı..

Teşekkür ederim canım. Gönderdiğini İnceledim çikolataları çook daha fazla kaliteli evet ama kutuları bu ayıcıklı gibi güzel değiller😊
Çikolatayı hacışeriften kutuyuda diğerindenmi alsam :KK48:
Tabi canım tercih meselesi o şekilde de yapabilirsin 😇
Ben şöyle düşünmüştüm ileride kziima anı kutusu yapacağım için yıllarca saklamak ayıcıklı çıkıntılı taşlı olduğunda düşme ihtimali çok yüksek ve zor muhafaza etmesi de meşakkatli aynı şekilde. Düz olsun sağlam olsun mantığında kalmıştım. Şimdi kenarda içinde ilk giydiği tulum , 1 bez , patik , göbek kordonu, hamilelik testini , ultrasonu kutusunda saklıyorum.. aynısını oğlana da yapacağım 😊

Günaydın sevgili arkadaşlarım. şimdiye kadar birkaç sorun yaşadım, hep dualarınızı istedim ve şimdi yine dualarınızı istiyorum.

bebeklerimden biri doğum pozisyonu almış kafasını bir güzel yerleştirmiş. bir de serklajım var malum, 29+0 olduk bugün. dün kendi doktorum beni serklajımı yapan doktorun olduğu şehre yolladı. her an her şey olabilir diye. dün akşam apar topar çıktık yola. lütfen dua edin erken gelmesinler diye , biraz da olsa yukarı çıksın bebeklerim. en azından 3-4 hafta daha dursalar içimiz biraz daha rahat olacak. bugün serklajı yapan doktorda muayenem var. inşallah o biraz umutlu haberler verir 🙏🏼

Kızlar günaydın 😎
Sabah foruma büyük bir korkuyla girdim resmen 🤭🤭🤭🤭 hemen anlatıyorum nasıl bir rüyadır arkadaş 🫣
Akşam erken yattık biraz işte neyse, rüyamda da duzen değişmedi uyurken yoğun bir alt karın ağrısıyla uyandım, eşimi uyandırdım dedim sen çocuğun yanında dur ben bir doktora gidip geleyim 🤭🤭neyse gittim yine fakülteye kendi doktoruma haber verdim bekliyorum. Testler mestler yapıldı k.dogum katına aldılar tedbir için yatış verdiler muayene için kendi doktorumu bekliyorum bir yandan da forumda burda sohbet ediyoruz işte. Sonra ben uyuyakalıyorum ve alt karında yoğun bir kipirtiyla uyanıyorum aaa doğuruyorum. (En çok burasini sevdim ne ağrı ne sizi uyurken hopp doğurmayi) birde tek başımayım 🤣 aldım bebisi kucağıma hemşireye sesleniyorum makas getir de göbek kordonunu keselim diye 🤣 hemşire diyor ki aaa bu doğmuş ama daha doktorunuz gelmedi 🤣🤣 dedin daha 30 haftalık küçücük 2.5 kilo ek bir gözetime gerek varmi , hemşire bakti gayet sağlıklı emzir dedi bende emzirdim sonra foruma yaziyorum kızlar ben doğurdum diye 🤣🤣 o kadar gerçekçiydi ki sabah yataktan bebek aradım 🫣🫣🫣 birde dedim uyku sersemi gece çok kalmıyorum tuvalete felan uykunun etkisindeyim foruma yazmayayım gerçekten diye 🤣🤣🤣😂😂😂

Günaydın sevgili arkadaşlarım. şimdiye kadar birkaç sorun yaşadım, hep dualarınızı istedim ve şimdi yine dualarınızı istiyorum.

bebeklerimden biri doğum pozisyonu almış kafasını bir güzel yerleştirmiş. bir de serklajım var malum, 29+0 olduk bugün. dün kendi doktorum beni serklajımı yapan doktorun olduğu şehre yolladı. her an her şey olabilir diye. dün akşam apar topar çıktık yola. lütfen dua edin erken gelmesinler diye , biraz da olsa yukarı çıksın bebeklerim. en azından 3-4 hafta daha dursalar içimiz biraz daha rahat olacak. bugün serklajı yapan doktorda muayenem var. inşallah o biraz umutlu haberler verir 🙏🏼
Güzel haberlerle gelirsin inşallah canım 🙏🙏🙏 bizi de haberdar et mutlaka 🙏🙏

Kızlar günaydın 😎
Sabah foruma büyük bir korkuyla girdim resmen 🤭🤭🤭🤭 hemen anlatıyorum nasıl bir rüyadır arkadaş 🫣
Akşam erken yattık biraz işte neyse, rüyamda da duzen değişmedi uyurken yoğun bir alt karın ağrısıyla uyandım, eşimi uyandırdım dedim sen çocuğun yanında dur ben bir doktora gidip geleyim 🤭🤭neyse gittim yine fakülteye kendi doktoruma haber verdim bekliyorum. Testler mestler yapıldı k.dogum katına aldılar tedbir için yatış verdiler muayene için kendi doktorumu bekliyorum bir yandan da forumda burda sohbet ediyoruz işte. Sonra ben uyuyakalıyorum ve alt karında yoğun bir kipirtiyla uyanıyorum aaa doğuruyorum. (En çok burasini sevdim ne ağrı ne sizi uyurken hopp doğurmayi) birde tek başımayım 🤣 aldım bebisi kucağıma hemşireye sesleniyorum makas getir de göbek kordonunu keselim diye 🤣 hemşire diyor ki aaa bu doğmuş ama daha doktorunuz gelmedi 🤣🤣 dedin daha 30 haftalık küçücük 2.5 kilo ek bir gözetime gerek varmi , hemşire bakti gayet sağlıklı emzir dedi bende emzirdim sonra foruma yaziyorum kızlar ben doğurdum diye 🤣🤣 o kadar gerçekçiydi ki sabah yataktan bebek aradım 🫣🫣🫣 birde dedim uyku sersemi gece çok kalmıyorum tuvalete felan uykunun etkisindeyim foruma yazmayayım gerçekten diye 🤣🤣🤣😂😂😂
Ay ne güzel rüya, keşke böyle çabucak olsa her birimizin bebişleri :-)

Canım dualarım sizinle insallah hiçbir sıkıntı yasamazsınız zamanında gelir bebişler bizi de haberdar et lütfen🙏🏻🫶

miniklerin ve senin için duacıyız canım. inşallah güzel haberler alırsın yavruların biraz daha sabrederler :dua:

Canım inşallah güzel haberler alırsınız. Dualarımız seninle. İnşallah her şey yolunda gider.

Ayy evet benımde hep kasıklarımı tekmeliyor vajinama dogru tekmliyor rahatsız edıcı baya , hayırlsıı olsun inşallah, doktorun şimdiden yorum yapmasına sasırdım banada dönmesi için erken gibi gelıyordu boyle sezaryan gibi görunuyor suan ama donedebılır diye bir yorum yapınca dedim geç mi kaladıda dönmek için dıye dusundum
Benim kziim çok takla atıyordu, 36 haftada makat geliş 36.hafya sonu 37 gibi doğum pozisyonunu almıştı. Normal doğum bekliyorduk ama kordon dolanması durumu sezeryana dondurdu. 3 kat kordon vardı, kalp atisi da duzensizlesince sezeryan kararı 38.haftada aldık. Şuan için makat geliş kesin sezeryan demek için çok erken canım, hala donemk için yerleri var 😊

Güzel haberlerle gelirsin inşallah canım 🙏🙏🙏 bizi de haberdar et mutlaka 🙏🙏

Canım dualarım sizinle insallah hiçbir sıkıntı yasamazsınız zamanında gelir bebişler bizi de haberdar et lütfen🙏🏻🫶

miniklerin ve senin için duacıyız canım. inşallah güzel haberler alırsın yavruların biraz daha sabrederler :dua:

Canım inşallah güzel haberler alırsınız. Dualarımız seninle. İnşallah her şey yolunda gider.

amin inşallah 🙏🏼 hepinize çok teşekkür ederim, desteğiniz bana iyi geliyor.
ufaklıklarım birkaç hafta daha sabırlı olurlar inşallah 🙏🏼 sonrasında sağlıkla hep birlikte evimize dönmek nasip olur.

Onunla ilgili özel bir durum belirtilmemiş canım. Sadece doğum öncesinde 2 hafta erkenden izne ayrılabiliyoruz.
Şöyleymiş; biz 32 de çalışabilir almak zorundayız demek ki siz de 30 dan sonra çalışmaya devam etmek için çalışabilir alıyorsunuz. Çalışabilir raporu almadan devam edemezsin sanırım yine bi sekretere sormakta fayda var.

Çalışan anneler için 32. Hafta önemlidir. Çünkü hangi kuruma bağlı olursanız olun, bu hafta doğum izniniz başlıyor. Şu anki kanunlara göre doğum izni tek gebelik için doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftadır. İkiz gebelikte bu doğum öncesi 10 haftadır. 40 haftalık bir gebelik süresi hesaplandığı için izniniz 32. Haftada, ikiz gebelikte de 30. Haftada başlar. Her ne kadar erken doğu yapma ihtimaliniz olsa da ya da doğum 40. Hafta değil de birkaç hafta önce de olsa, hesaplamada bu kullanılmaz. Doğum izninizi 32. Haftada başlatmak zorundasınız.

Kanunun size verdiği kolaylık, isterseniz bu izni kullanmayıp, bir kısmını doğum sonrasına aktarabilmenizdir. 37. Hafta ya kadar çalışabilir ve kullanmadığınız 5 haftayı doğum sonuna aktarabilirsiniz. Ama her durumda 32. Haftada doktorunuzdan “çalışmasında sakınca yoktur” şeklinde rapor almak ve kurumunuza vermek zorundasınız. Kendinizi iyi hissetseniz de 37. Haftada mecburen doğum iznine ayrılmak zorundasınız. 37. haftadan sonra çalışmak isteseniz de bunu doğum sonuna aktaramazsınız ve işyeri sahibi sizin çalışmanıza izin vermekle, yasal olarak suçlu olur. Yine 32. Haftada ayrılmadığınızda, 37. Haftaya kadar beklemek zorunda değilsiniz. Ne zaman kendinizi kötü hissederseniz o zaman ayrılabilirsiniz ve kullanmadığınız gün sayısı doğum sonrasına eklenir

Kızlar günaydın 😎
güzel ütopyaymış uyurken doğurmak :KK70: sanırım rüyalarımız artık hep doğurmak üzerine olacak doğuma kadar :KK70:

X