• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar ben bir kaşıntı problemi yaşıyorum ya sırtımda döküntüler oluşmuş hatta daha geçen doktora gittim bunu sormayı unutmuşum gebelik kolestazında döküntü olmuyormus yine de kan vereyim mi ne yapayım bilemedim
Karaciger enzimleri yukseldigi zamanda kasinti olur,enzimlerinize baktirin.İlk gebeligimde bende cok oluyordu o kasintilardan,cogu gebede de oluyor.

Karaciger enzimleri yukseldigi zamanda kasinti olur,enzimlerinize baktirin.İlk gebeligimde bende cok oluyordu o kasintilardan,cogu gebede de oluyor.

benim de var 2-3 gündür özellikle kaşınma problemim. çoğunlukla bacaklarımda belimde. ben çatlıyorum herhalde diyordum , kolestaz diye bi şey de duymamıştım hiç ya 😞 her tahlilimde alt ve ast diye karaciğer enzimlerime bakılıyor, acaba onun için olabilir mi ki ? tedirgin oldum şimdi , bende döküntü yok.
annewith annewith

benim de var 2-3 gündür özellikle kaşınma problemim. çoğunlukla bacaklarımda belimde. ben çatlıyorum herhalde diyordum , kolestaz diye bi şey de duymamıştım hiç ya 😞 her tahlilimde alt ve ast diye karaciğer enzimlerime bakılıyor, acaba onun için olabilir mi ki ? tedirgin oldum şimdi , bende döküntü yok.
annewith annewith
Kolestaz olacagini sanmiyorum,kolestazda daha cok el ici,ayak tabanlarinda kollarda asiri kasinti oluyor.Sizde de devam ederse alt ast baktirin,onlar normalse ve kasinti siddetlenirse doktorunuz kanda safra asit degerlerine bakmak isteyecektir.Orda cikiyor zaten.

Bende bugun 28+0 9,5 kilo almisim. Son 1’haftadir hic kilo almamisim dikkat etmeye başladım artık. 23 ilr 27 hafta arasinda 1’ayda 3.bucuk kilo almistim.doktorum cok dedi. Yarin seker yuklemesi olcak bakalim.
Bence gayet iyi durumdasiniz. Zaten bundan sonra cok alinmazmis. Ben de 8 kilo aldim. Sporu aksattim. Ama 2 haftadir gene duzene girdi. Bir de beyaz ekmek cok fark ediyor.

Kızlar ben ateş ölçeri geçen gün e bebekte görüp ombron almıştım ama şimdi bütün anne arkadaşlarım temassız al çok rahat edersin diyorlar. Braun ve wee baby seçenekler arasında ama sanırım braun temassız olanı alacağım gibi. Tecrübeli anneler ne dersiniz?
Aslında temassız hatalı ölçümler nedeniyle çok tercih edilmiyor diye biliyorum. Diğerlerine gore derece farkı mutlaka oluyor çünkü
Doktorlar
1.Koltuk altı
2.Kulak içi
3.Temassiz öneriyor

Ben temassizlara güvenmiyorum, korona olduğumda birebir tecrübe ettim yanıltıyor bence en makul ilk iki seçenek 🤔

Bundan sonra az kilo alacakmisiz. Bu durumda sanirim riskli kismi gectik. Acaba 3 kilo gercekci bir hedef olur mu ki... Ben 65.5 falan oldum. Bugun 27+0 dayim. 28.haftaya kadar 8.5 kilo almis oldum. 30a kadar 10 olsa, 2 kg de doguma kadar alsam totalde 12 😍 ahhh super olur🙏🌿
canım ilk gebeliğimden 25. haftaya kadar hızlı kilo aldım baktım gidişat iyi değil yediklerime dikkat edip yürüyüş yapınca son 10 haftada sadece 3 kilo aldım ve 38+3 de doğum yaptım 3600 gr o yüzden halledersin herkes son aylarda çok kilo alırsın dedi ama hiç de öyle olmadı aldıklarım hep çocuğa gitti bunda da 30+2 deyim 8 kilo aldım hedef 3 kilo ile tamamlamak :dua: :super:
Kizlar bu arada diyetisyene gidiyorum hamileligin basindan beri 4.5 kilo almisim.Ben biraz kilolu hamile kaldim🙈 76.5 ile hamile kaldim su an 81 kiloyum.Bundan sonraki surecte hedef en fazla 83 kilo olmak ☺️
ayy maşallah canım kaç haftalıksın çok iyi bence halledersin dikkatli beslenmek ve yürüyüş çok fayda ediyor bence kilo alımına :nazar::super:
Canım bana doktor Madecassol, anestol, birde procto glyvenol vermişti.
canım doktorum şimdilik procto glyvenol verdi banada 4-5 gün kullan fayda etmezse başka ilaca geçeriz dedi çok zor bir durum gerçekten çeken bilir inşallah atlatırım en kısa sürede :dua::KK43:
Geçmiş olsun canım bende de bi kac hafta önce aynı problem olmuştu Dr dupalac ve anestol pomad verdi, yediklerime çok dikkat ettim sıkıntılarım geçti çok şükür. İnşallah tekrarlamaz berbat bir sancı çünkü, sanada acil şifalar diliyorum
çok sağol canım aynen berbat bir ağrı oturup kalkamıyorsun sancı çok oluyor birde çalışınca ekstra zorluyor bakalım doktorun verdiği ilaç inşallah hemen fayda eder bana da procto glyvenol verdi :KK43:
Kızlar ben 26+5 te gittim bebis 27+1 gibi çıktı 1029 gram kendisi konusmalarınızı okudum da normal o zaman benimki de galiba 🥲 bu arada su ana kadar beş buçuk kilo aldım doktorum çok iyi dedi böyle de devam eder umarım 🙏🏻
maşallah canım gayet iyi bebeğin :nazar:zaten biraz da yapısal herkesin ki aynı olacak diye birşey yok ki bazı çocuklar minyon oluyor bazıları kemikli :KK200: seninde çok iyi kilo alımın :nazar:
Kızlar ben ateş ölçeri geçen gün e bebekte görüp ombron almıştım ama şimdi bütün anne arkadaşlarım temassız al çok rahat edersin diyorlar. Braun ve wee baby seçenekler arasında ama sanırım braun temassız olanı alacağım gibi. Tecrübeli anneler ne dersiniz?
canım ben kızımda koltuk altı ve alından ölçer aldım çünkü her seferinde koltuk altından ölçmek zor oluyor onu alından ölçeri teyit amaçlı kullanıyorum daha çok birde hastanelerde kullanılan bir ürün aldım orta fiyatlı hepsiburadadan en çok yorum alanlardan markasını hatırlamıyorum ama ben memnunum bu tercih meselesi tabiki ama doğru ölçmesi ve pratik olması çok önemli.:super:
İyi tabi kuzucum maşallah 😍 Bizimki 29+4te 1300 gramdı. Perşembe kontrolüm var tam 32+0 oluyorum bakalım kaç olmuş meraktayım ☺️
ayy maşallah kuzucuklar büyüyorlar :KK200::nazar:
Kızlar doktorum böyle bir şey söylemedi ama perşembe günü kontrolüm var 32.haftaya girmiş oluyorum çatı muayenesi falan yapar mı acaba? Bilgisi olan var mı ilk çatı muayenesi kaçıncı haftada yapılıyor🤔
canım benim ilk hamileliğimde hiç çatı muayenesi olmadım ama 37 den sonra yapıyorlar ben 37 de gittiğimde yapmadı çatı muayenesi daha zamanı var dedi 38+3 de sancı ile gittiğimde açılmama baktılar :super:
Kızlar ben bir kaşıntı problemi yaşıyorum ya sırtımda döküntüler oluşmuş hatta daha geçen doktora gittim bunu sormayı unutmuşum gebelik kolestazında döküntü olmuyormus yine de kan vereyim mi ne yapayım bilemedim
canım doktoruna danış istersen farklı sebeplerden olabiliyor çünkü fazla kilo alımı da etkiliyor kaşıntıyı ama sen çok kilo almadın diye biliyorum stres yapma doktorun seni yönlendirecektir ama ihmal etme zaten kaşıntı sinir bozucu birşey:dua:

Doktorlar
1.Koltuk altı
2.Kulak içi
3.Temassiz öneriyor

Ben temassizlara güvenmiyorum, korona olduğumda birebir tecrübe ettim yanıltıyor bence en makul ilk iki seçenek 🤔
En dogru sonucu ilk ikisi veriyor ama bebisler buyudukce olcumde zorlastigi icin kaliteli bir temazsiz olcer daha cok is goruyor.Bence imkani olan iki cesit ates olcer alabilir,temazsiz ve kulak ici veya koltuk alti.

canım ilk gebeliğimden 25. haftaya kadar hızlı kilo aldım baktım gidişat iyi değil yediklerime dikkat edip yürüyüş yapınca son 10 haftada sadece 3 kilo aldım ve 38+3 de doğum yaptım 3600 gr o yüzden halledersin herkes son aylarda çok kilo alırsın dedi ama hiç de öyle olmadı aldıklarım hep çocuğa gitti bunda da 30+2 deyim 8 kilo aldım hedef 3 kilo ile tamamlamak :dua: :super:

ayy maşallah canım kaç haftalıksın çok iyi bence halledersin dikkatli beslenmek ve yürüyüş çok fayda ediyor bence kilo alımına :nazar::super:

canım doktorum şimdilik procto glyvenol verdi banada 4-5 gün kullan fayda etmezse başka ilaca geçeriz dedi çok zor bir durum gerçekten çeken bilir inşallah atlatırım en kısa sürede :dua::KK43:

çok sağol canım aynen berbat bir ağrı oturup kalkamıyorsun sancı çok oluyor birde çalışınca ekstra zorluyor bakalım doktorun verdiği ilaç inşallah hemen fayda eder bana da procto glyvenol verdi :KK43:

maşallah canım gayet iyi bebeğin :nazar:zaten biraz da yapısal herkesin ki aynı olacak diye birşey yok ki bazı çocuklar minyon oluyor bazıları kemikli :KK200: seninde çok iyi kilo alımın :nazar:

canım ben kızımda koltuk altı ve alından ölçer aldım çünkü her seferinde koltuk altından ölçmek zor oluyor onu alından ölçeri teyit amaçlı kullanıyorum daha çok birde hastanelerde kullanılan bir ürün aldım orta fiyatlı hepsiburadadan en çok yorum alanlardan markasını hatırlamıyorum ama ben memnunum bu tercih meselesi tabiki ama doğru ölçmesi ve pratik olması çok önemli.:super:

canım benim ilk hamileliğimde hiç çatı muayenesi olmadım ama 37 den sonra yapıyorlar ben 37 de gittiğimde yapmadı çatı muayenesi daha zamanı var dedi 38+3 de sancı ile gittiğimde açılmama baktılar :super:

canım doktoruna danış istersen farklı sebeplerden olabiliyor çünkü fazla kilo alımı da etkiliyor kaşıntıyı ama sen çok kilo almadın diye biliyorum stres yapma doktorun seni yönlendirecektir ama ihmal etme zaten kaşıntı sinir bozucu birşey:dua:
27 haftalik hamileyim canim,diyetisyenimin verdigi menuler dolu dolu,bire bir uyarsan hic kilo da almazsin dedi ama tabi arada kacamaklar yapabiliyorum🙈 yine de umarim en fazla iki kilo daha alip fazla kilo almadan saglicakla sureci atlatabilirim.

Kızlar doktorum böyle bir şey söylemedi ama perşembe günü kontrolüm var 32.haftaya girmiş oluyorum çatı muayenesi falan yapar mı acaba? Bilgisi olan var mı ilk çatı muayenesi kaçıncı haftada yapılıyor🤔
Erken canım, benim ilk doğumda 38. Haftada yapacaktı doktorum, o gün doğurdum yapamadan 😃

annewith annewith

Kızlar sabah doktoruma yazdım da kolestazda tüm vücutta kaşıntı olur dedi benim tüm vücut degil sırtım özellikle. Cildiyeye görün dedi. Ama tabiki sabah gittim kan da verdim içim rahat etsin diye, cildiyeden de randevu aldım haftaya için bakalım ne diyecek. Gece stres yaptım uyuyamadım🙇‍♀️

ben rahat içebilmek için cok minik kaynar suda çözüyorum, üstüne bol limon sıkıyorum, içecek kadar ılıklaştırıp nefes almadan bitiriyorum
öyle tadı hiç anlaşılmıyor :)
Ya bi arkadas ben bumu ictikten sonra kalbim duracak gibi oldu hastanede actim solugu falan demis benimde kalp sorunum var zaten biseu olur mu endise ettim simdi ictikten sonra bisey olmadi ama kafama takildi

İlk hamileligimde 9. Aya kadar kusmaktan hiç birşey yiyememistim hamileliğim resmen eziyet olmuştu normal olarak kiloda anlamamıştım ama bu kez herşeyi yiyebiliyorum hiç birşeyden aman yeniyim diye kacinmiyorum toplamda 10 kg aldım şimdiye kadar 53 kg ile başlamıştım 63 kg olmuşum 🙈 istahimda çok açık kendimi durduramiyorum gidişat kötü sanki 😱

Kızlar dün kontrolümüz vardı, biz 30. haftadayız bebeğimiz 31+4le uyumlu :) Kaval kemik uzunluğuna baktı doktorumuz maşallah boyu uzun olacak dedi. Ya bu iki cümle bile dünden beri boş boş sırıtmama sebep oluyor. Rabbim isteyen herkese versin, tüm kadınlara bu eşsiz duyguyu yaşatsın inşallah :) Maşallah diyerek mesajımı okursanız hepinize minnettar olurum. Rabbim hepimizin meleklerini korusun Amin :) :)

Bir de ben çalıştığım için mesajlarınızı okuyorum; aktif yazamıyorum. İçimde kaldı ne zamandır. Kaan ismini düşünenler bu bir tesadüf mü enerji mi bilemem ; fakat çocuklukları gerçekten çok yaramaz oluyor; yetişkin halleri ise gerçekten çok yakışıklı :) Nerden mi biliyorum ? Eşimin ismi Kaan :D

Erken canım, benim ilk doğumda 38. Haftada yapacaktı doktorum, o gün doğurdum yapamadan 😃
güzel olmuş senin :KK70: artık çoğu dr çatı muayenesine gerek görmüyormuş aslında dr. erhan karaalp var doğal doğum yaptırıyor %90, instagramda takip ediyorum o demişti çatı muayenesi yapmıyorum gerek yok diye. Bu arada kasılmalarınız oluyor mu benim henüz hiç olmadı

Kızlar sabah doktoruma yazdım da kolestazda tüm vücutta kaşıntı olur dedi benim tüm vücut degil sırtım özellikle. Cildiyeye görün dedi. Ama tabiki sabah gittim kan da verdim içim rahat etsin diye, cildiyeden de randevu aldım haftaya için bakalım ne diyecek. Gece stres yaptım uyuyamadım🙇‍♀️
alerjik olmasın canım ya da böcek falan gezmiş olmasın

güzel olmuş senin :KK70: artık çoğu dr çatı muayenesine gerek görmüyormuş aslında dr. erhan karaalp var doğal doğum yaptırıyor %90, instagramda takip ediyorum o demişti çatı muayenesi yapmıyorum gerek yok diye. Bu arada kasılmalarınız oluyor mu benim henüz hiç olmadı

alerjik olmasın canım ya da böcek falan gezmiş olmasın
Büyük ihtimal bana alerjik gibi geliyo canım kızarmış çünkü döküntü gibi olmuş inş değerler yükselmesin de alerji hallolur ya

Büyük ihtimal bana alerjik gibi geliyo canım kızarmış çünkü döküntü gibi olmuş inş değerler yükselmesin de alerji hallolur ya
sadece sırtında olması iyi bişey bence değerler ile alakalı olsa diğer bölgelerde de olurdu canım, çok terliyor musun geceleri isilik falan olmasın

Back