• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sizinki basinda gayet guzel artmis, benim durumuma ork benzemiyor gibi…
Evet herkes 2 katı diyor ama bu bence senin bünyenle alakalı olan bişey herkesin 2 katı artmıyor ki bende çok düşük buldular gebelik değil olsa bile dış gebelik olabilir dediler sakin takma bence herkesin aynı olmaz

Fındık ve badem onlar kavrulmamış olucak dikkat edin. Ben çekirdekli siyah kuru üzüm de yiyorum hurma da şifa diyorlar. Nâr neden yenmemeliymiş ilk defa duydum.
Ben izmirde egepol e gittim bir kere 315 tl muayene. Ama muayenehanesi olan doktorlar özel sigortanız yoksa 600 700 civarı. Allah yardımcımız olsun😁
yanlışım varsa beni düzeltin ama bu aylarda hurma yememelisiniz diye biliyorum. rahim ağzında açılma sağlıyor diye son ayda yemeyi öneriyorlar. siz yine bir araştırın tabii.

Cok şanslısınız:) benim neredeyse tüm belirtiler var ve 4 haftaliktan beri, fenalardayım. Kasik agrisi mide bulantısı mide ağrısı gogus hassasiyeti yorgunluk ayağa kalkarken halsizlik hep uyumak istiyorum. Özellikle mide hassasiyeti beni bitirdi yemek hazırlamak ve yemek beni zorluyor, ac kalsam daha kötü oluyorum. Sabırsızlıkla 16.haftayi bekliyorum ama yine de çok şükür bebeğimin kalp atışını duyduk, inşallah sağlıkla kavuşuruz minnoslara :)
ay canım sen hamiş missiiinnnnn :KK37: :KK200: ,
nasıl sevındımmm ya hayrırlı olsun.
nasıl oldu bır tedavı gordun mu? neler kullandın merak ettım :)
bende mart annelerı gurubunda olacaktım ama nasıp olmadı bu ay dıs gebelık gecırıdım..

Kızlar yeni cıktım Dr dan, sat a göre 6+0, ultrason da 5+6 cıktı, cok şükür kalp atımı azda olsak duyduk, yeni oluşmaya başlamış, 3 hafta sonra tekrar cagırdı..hergün ceviz fındık badem 10ar adet, balık ve et tüketimine dikkat et dedi, nar ve bitki cayları yasak.. Birde özel hastaneye gidenler ortalama nekadar ödüyorsunuz? Benim olduğum yerde tek özel hastane var ve fiyatlar fena artmıs
Hastaneye değil ama özel muayenehaneye gidiyorum muayene başı tetkik hariç 850 TL :/ özellerin de çok bi farkı olacağını sanmıyorum.

Kızlar ben 7+2 oldum mide bulantılarım baş ağrısı dönmesi kasıklarda ara ara hafif ağrı. Ama mide bulantıları beni mahvediyor yine de danaymaya çalışıyorum. Akıntım çok fazla oldu 2 gündür bugün afedersiniz ama çamaşırımdan pijamama geçmişti öyle ıslandı ben kanamam başladı sandım çok güzel panikledim lavaboya gittim hemen akıntıymış çok şükür. Normal mi böyle su gibi akması beyazımsı bazen birazda şeffaf. Sizde de oluyor mu özellikle benimle aynı haftalarda olan arkadaşlarım
canım bende 7+2 şikayetlerinin aynıları bende de var akıntı ben gece progestan kullanıyorum ondan kaynaklımı bilmiyorum. ama dr mide bulantısı için bu iyi birşey bak sağlıklı ki içeriyi karıştırıyor dedi :)) o yüzden sabretmeye çalışıyorum ağzımın içi hep zehir gibi
Kızlar selam sağlık ocağında kan vermiştim bazı değerlerim bu şekilde çıkmış. Doktoruma ulaşamadım anlayanlarınız bakabilir mi? Bir de kasım ayında Anti tpo değerim 502 çıkmıştı haşimato başlangıcı var demişlerdi. İlaç başlanacak seviyede değil ama hamilelikte takip edilmesi lazım dediler. 10 gün önce tsh 2 idi. Şimdi 3,25 e yükselmiş. İlaç kullanmak gerekir mi acaba bu değere
canım tsh hamilelikte yanlış bilmiyorsam 2 nin altında isteniyor dr bana 25 mg başladı günlük kullanıyorum benimde 3 e yakın bir değer çıktı.

Bende öyleyim kızımdan sonra 6 kaybımız oldu ailelerden başka kimseye söylemedik. 1 aşılama 2 tüp bebek bak sende tedaviye başlarken gebe kalmışsın bende öyleyim 40 yaşıma kadar deneyeceğim dedim kısmet oldu. Sağlıkla gelsin inşallah şimdi 7+3 teyim çoo şükür bir sıkıntı yaşamadım lekelenmem kanamam olmadı siper düşüklerimde belirtilerim ya yoktu hiç ya da olanlar aniden kesilirdi birde 5. Haftamda lekelenme kanama vs başlardı.ya kede düzensiz olurdu. Şimdi yine korkuyorum doktorum sağlıklı gözüküyor kese çok düzgün dedi ama insan tedirgin oluyot yinede canım. Bizim yaşadıklarımızı yaşayanlar daha iyi biliyor durumu. Hep elim tetikte düştümü düşecekmiş sevinsem mi bebeğimi sevemiyorum bile şuan bağ kurmak istemiyorum ya düşerse diye. Ne eşim ne de ben bağlanmak istemiyoruz. Bi engeli olacak mı diye korkuyorum şimdi de. Rabbim hepimize sabır versin inşallah 🙏 güzellerini nasip etsin inşalalh
Allah bi daha yaşatmasın 🙏 o kadar iyi anlıyorum ki.. bugün doktor da 2 hafta sonra görüşelim dedi, ben deliririm o 2 haftada mesela. Kan verme dedi, daha 5 kere bakarım ben kana 🙈 çok tedirgin oluyorum. Şöyle gönlümce kendimi hamileliğe inandırıp da yaşayamıyorum. Allah mükafatını verdi bize diyelim kuzum iyi düşünelim iyi olsun. Bu kez sımsıkı sarılacaklar annelerine 🙏❤️

Kızlar yeni cıktım Dr dan, sat a göre 6+0, ultrason da 5+6 cıktı, cok şükür kalp atımı azda olsak duyduk, yeni oluşmaya başlamış, 3 hafta sonra tekrar cagırdı..hergün ceviz fındık badem 10ar adet, balık ve et tüketimine dikkat et dedi, nar ve bitki cayları yasak.. Birde özel hastaneye gidenler ortalama nekadar ödüyorsunuz? Benim olduğum yerde tek özel hastane var ve fiyatlar fena artmıs
Yaaa nar niye yasakmış
Hayırlı olsun canım bu arada 🤗

Hayırlı olsun ne güzel :nazar: :KK68: Ben de bu akşam gideceğim 2. teste. Tahmini doğum tarihlerimiz de aynı sanırım :) Önceki gün 168 çıkmıştı benim de. İnşallah benim de artmıştır :anneadayı:
Umarım güzeldir tatlım 🤗
Gelişmelerden haberdar et beni
Benim doktorum alttan bakmayı tercih etmedi sadece üstten baktı gelecek hafta kontrole çağırdı bakalım nasıl olacak
Ha bı de bu değeri gördükten sonra 2 günde bir hcg bakmayı birakabilirsin dedi senin de bilgin olsun. Ama aynı saatlerde vermeye dikkat et kanını

Kızlar, bugün doktora gittik miniğimin kalp atışını duyduk çok şükür. 7+5 günlük sata göre uyumlu gidiyormuş. Bir de minik resmimiz var.
20220720_151356.jpg

Umarım güzeldir tatlım 🤗
Gelişmelerden haberdar et beni
Benim doktorum alttan bakmayı tercih etmedi sadece üstten baktı gelecek hafta kontrole çağırdı bakalım nasıl olacak
Ha bı de bu değeri gördükten sonra 2 günde bir hcg bakmayı birakabilirsin dedi senin de bilgin olsun. Ama aynı saatlerde vermeye dikkat et kanını
Saol :KK68: Ederiimmm :)
Aslında önceki gece, hastaydım, acilde baktırmıştım ama şimdi iş çıkışı gideceğim. Tam 48 saat olmamış oluyor. 42 saat falan oluyor. Neyse artık. Olmazsa tekrarlarım bir daha. İnşallah güzel artmışsa tekrarlamam.

ay canım sen hamiş missiiinnnnn :KK37: :KK200: ,
nasıl sevındımmm ya hayrırlı olsun.
nasıl oldu bır tedavı gordun mu? neler kullandın merak ettım :)
bende mart annelerı gurubunda olacaktım ama nasıp olmadı bu ay dıs gebelık gecırıdım..
kuzum cok teşekkür ederim :)
cok üzüldüm canım, hep dualarımda Allah isteyen herkese nasip etsin diyorum, kısmetse inşallah en yakın zamanda saglıkla gelir bebişin, sen iyi ol da kendini toparla tekrar denersiniz hemen.
hala inanamıyorum biliyormusun. fsh hep yuksek cıkıyordu, yumurta sayısı sayılıydı hatta haziranda son bir doktora gittim yine tup bebek dedi o ay hamile kaldım.
kendimi toparlayıp gruba yazmak istiyorum aslında neler denediğimi, burdan da yazayım.

son gittigim doktor resveratrol yazdı, günde 200 mg, Ocean marka kullandım
Nutraxin multivitamin for women
Venatura q10 200 mg
Krilom omega3
Venatura D3K2 - ben 58 kilo oldugum icin her gün 6 damla kullandım - her 10 kilo icin 1 damla
Goodday dimplus - adetin 15.gününe kadar kullandım
Bromelain 500 mg - adetin 15.gününden sonra kullandım

Bunlara ek olarak Sepenatural marka arısütü bal polen propolis karışımını kullandım, son 2-3 aydır kullanıyordum ama cok düzenli kullanamadım yine de etkisi olmustur forumlarda hep okuyordum ileri yaş hamile kalmak isteyenler icin etkili oldugunu.
ramazanda 2 kilo vermiştim onu korudum, kilo vermek de iyi birşeymiş hamile kalmaya calısırken, fazla kilon varsa vermeye calısırsın canım.
bu vitaminlerin hepsi maliyet tabi en az 600-700 tl tutuyordu, venatura nın ürünleri nispeten daha uygun fiyatlı.
D vitamini ben birkac aydır kullanıyordum ama son gittigim doktor hatalı kullanmıssın dedi, günde 1 damla kullanıyordum önceden, o ay dogru bir sekilde kullandım, belki onun da etkisi olmustur.
tabiki nasip, ben elimden geleni yapıp dua ettim, Allah isteyen bekleyen herkese saglıklı evlatlar versin inşallah.

Back