3 degerden ikisi normal cikmis, sonuc iyi benim bildigimKızlar bu gün şeker yükleme testi yaptırdım
75 mg lık yükleme yapıldı.
Şeker yüklemesinden önce 88
Şeker yüklemesinden sonraki 1. saat 200
Şeker yüklemesinden sonraki 2. Saat 131 çıktı. 1. Saat 200 çıkan sonuç yüksek gibi değil mi ? Bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen ???
Dr yoktu Pazartesi arayacağım.
Suyumuz az değil fazlaymış. Şekerden galiba bu su fazlalığı. Benim oğlanda 3 yaşında. Evet verdi Demir, d vitamini, magnezyum vs. Başlıycam kullanmaya. İnş sağlıkla doğururuz hepimiz. Çok zor bir süreç yaşıyoruz.Üst üste gelmiş hepsiüzme kendini bebeğin iyiyse canim, sekeri kontrol altına alirsin. Suyu artırmak için de genelde havuç suyu tavsiye ediyorlar bazı arkadaşların öyle artmış. Bir de bol su içip istirahat etmen lazım, ayrıca int.te okuduğum kadarıyla protein yönünden iyi beslenince kan seviyesi artıp suyun artışına olumlu etki ediyormuş. Benim de 4.5 yaşında oğlum var cok hareketli, babası yogun çalıştığı için oyun oynama kısmı da bana kalıyor oyuzden cok iyi anlıyorum. Takviye kullaniyormusun eklem ağrıları için doktorun bisey verdi mi canim
İnş öyledir3 degerden ikisi normal cikmis, sonuc iyi benim bildigim
Telefonla aramasınlar da mumla arayabilirlergenel şeyleri öğreteceksin ve sen ayrıldığında seni mumla arayacaklar kıymetini anlayacaklar
Canım sen sadece bugün mü göremedin yüzünü, ben sadece 1 kere gördüm. Sonrası hep arkası dönük ya da yan onda da sadece burnu görünüyorİnşallah değişir de yüzünü görürüzÇok kızdım sana bugün yüzünü göstermedin diyorum tekme atıyor
Allah korusun canım insan tabi endiseleniyor çok normal ama doktorun da riskli bi durum olmadığını söylemiş. Dediği gibi bir durumda zaten kanama yaşarsın belli olur yani öyle bir şey olursa da hemen alırlar bebeği sen kendini ona endeksleme yine de ben olumsuz bir durum olacağını sanmıyorum. Şöyle düşün şuan sezeryan gibi güvenli bir seçeneğin var belki bundan bi 20 yıl önce bu gebeliği yaşıyor olsaydın ve normal doğuma zorlansaydin asıl o zaman büyük bir risk altında olacaktınız neyse ki şuan tıbben en güvenli tercih neyse o yönde ilerleyebilme imkanın olacak.Normal doğum içimde bir ukte kaldı o ayrı konu. Asıl üzüldüğüm bu riskli durum, dolayısıyla bebeğe birsey olması korkusu, yazarken bile gözlerim doluyor. İlkinde de benzer korkuyu yaşamıştım doğum sancilari sırasında kalp atışları yavaşladıgi için apar topar sezaryene alınınca. Hepimiz sağlıkla kucağımiza alıp burda güzel haberlerimizi paylaşalım inşallah
Kan yapması için et önermiştir. Yiyebildigin şekillerde denersin canim, sulu köfte yada fırında sebzeli köfte olabilir, yiyebiliyorsan kusbasi et ya da tavuk sote olabilir. Balik seviyorsan haftada 1-2 balik yemeyi denersin. Hayvansal protein cok önemli hamilelikte, ben de et yemeyi çok sevmem her gün sebze yesem sıkılmam ama kendimi zorluyorum, biraz dişimizi sıkacağız doguma kadarKızlar doktor bana bol protein besleneceksin doğuma kadar dedi en sevmediğimEti zor yiyordum zaten nasıl olacak bakalım
Evet kuzum ilk kez göstermediCanım sen sadece bugün mü göremedin yüzünü, ben sadece 1 kere gördüm. Sonrası hep arkası dönük ya da yan onda da sadece burnu görünüyor
Balık çok severim ama kırmızı etle pek aram yok canım artık bi sekilde yemeye çalışacağım daha sıkKan yapması için et önermiştir. Yiyebildigin şekillerde denersin canim, sulu köfte yada fırında sebzeli köfte olabilir, yiyebiliyorsan kusbasi et ya da tavuk sote olabilir. Balik seviyorsan haftada 1-2 balik yemeyi denersin. Hayvansal protein cok önemli hamilelikte, ben de et yemeyi çok sevmem her gün sebze yesem sıkılmam ama kendimi zorluyorum, biraz dişimizi sıkacağız doguma kadar
Bu aşıların neden ücretsiz olmadığını anlamış değilim zaten, mecbur yapılacak ama ya gücü olmayan insanlar ne yapsın. Keşke herkes eşit olsaKızlar size kötü bir haberim var. Tüm ilaçlara %35 zam gelmiş. Stok problemini çözmek için böyle bir yöntem üretmiş devletimiz sağolsun bu şekilde daha az kişi ilaç alabileceği için stok sorunu yaşamayacağız inşallah.
Güncel aşı fiyatları vatana millete hayırlı olsun, Allah herkesin yardımcısı olsun diyorum.
Menenjit bexero:1250 tl
Menectra:1045 tl
Nimenrix:992 tl
Menveo:865 tl
Rotavirüs Rotarix:1041 tl
Rotateq:590 tl
Off ne kadar fazla çıkmış fark. Bize de 3300 gr 54 cm demisti 3000 gr 47 cm doğdu oğlum. Ben de pek güvenmiyorum ölçümlere. Ama iki oğlumun de ölçümleri şuana kadar aynı gitti, muhtemelen benzer ölçülerde doğacak diye düşünüyorumEvet, ultrason tam sonuç vermiyor, bana da 2900 demişti doktor 3580 doğdu oğlum
Çok zorluyor canım öksürüyorum falan ama daha da sırtını dönüyor. Doktor bolca inat diyorEvet kuzum ilk kez göstermediyukarilardayken dr bi şekilde rahatsız edip görüntü aldı hep ama baş aşağı olunca dönmedi hanım elleriyle de yüzünü kapamış Seninkini dönsün diye zorladı mi dr ultrasonda dönmedi mi hiç
Dert sahibi olduk valla. Ben de sağlık hakkindan yeteri kadar faydalanamayan bebekleri düşünüyorum hepBu aşıların neden ücretsiz olmadığını anlamış değilim zaten, mecbur yapılacak ama ya gücü olmayan insanlar ne yapsın. Keşke herkes eşit olsa
Büyük ihtimalle ben de öyle düşündüm, abisi ile uyumlu olabilirOff ne kadar fazla çıkmış fark. Bize de 3300 gr 54 cm demisti 3000 gr 47 cm doğdu oğlum. Ben de pek güvenmiyorum ölçümlere. Ama iki oğlumun de ölçümleri şuana kadar aynı gitti, muhtemelen benzer ölçülerde doğacak diye düşünüyorum
O takviye ilaçların fiyatını hiç söyleme zaten, her ay mı fiyatı artar. Kullansan ayrı kullanmasan ayrıDert sahibi olduk valla. Ben de sağlık hakkindan yeteri kadar faydalanamayan bebekleri düşünüyorum hepHadi biz bi şekilde yetmeye çalışıyoruz ama ya hiç gücü olmayanlar. Anne baba için de çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun. Sadece aşı değil doktorun verdiği bir vitamin takviyesini bile alamayan insanlar var çok üzücü.
Rahatına düşkün senin oğlan belli şimdidenÇok zorluyor canım öksürüyorum falan ama daha da sırtını dönüyor. Doktor bolca inat diyoryüz görümlüğü mü istiyor dersin
Telefonla aramasınlar da mumla arayabilirler
Haklısın canım acil bir durumda hemen bebegi alma seçeneği var, suan kanama yapacak gibi durmuyor dedi de riskleri anlatınca insan ister istemez endiseleniyor. Hamilelik psikolojisi biraz, esim de yanımdaydı onda sıfır stres endişe :) biraz zaman geçince rahatlayacagim ben de muhtemelenAllah korusun canım insan tabi endiseleniyor çok normal ama doktorun da riskli bi durum olmadığını söylemiş. Dediği gibi bir durumda zaten kanama yaşarsın belli olur yani öyle bir şey olursa da hemen alırlar bebeği sen kendini ona endeksleme yine de ben olumsuz bir durum olacağını sanmıyorum. Şöyle düşün şuan sezeryan gibi güvenli bir seçeneğin var belki bundan bi 20 yıl önce bu gebeliği yaşıyor olsaydın ve normal doğuma zorlansaydin asıl o zaman büyük bir risk altında olacaktınız neyse ki şuan tıbben en güvenli tercih neyse o yönde ilerleyebilme imkanın olacak.
Evet cnim yüksek çıkmış. Ama güzel bir diyetle kontrol altına alınır diye tahmin ediyorumKızlar bu gün şeker yükleme testi yaptırdım
75 mg lık yükleme yapıldı.
Şeker yüklemesinden önce 88
Şeker yüklemesinden sonraki 1. saat 200
Şeker yüklemesinden sonraki 2. Saat 131 çıktı. 1. Saat 200 çıkan sonuç yüksek gibi değil mi ? Bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen ???
Dr yoktu Pazartesi arayacağım.
Corbalarina et uyu koy bol bol surekliKızlar doktor bana bol protein besleneceksin doğuma kadar dedi en sevmediğimEti zor yiyordum zaten nasıl olacak bakalım