2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benim de moralim bozuk. Zaten gebe kaldığından beri modum hep düşük. Suyumuz 9.5 çıktı sınırda dedi🥺 şekerde çıktı 🥺 üstüne bir arter damarımız eksik 😢 ev sahibim evden çıkarıyor bizi kış günü😕 okulda 30 saat ders çok zorlanıyorum tek hocayım 😐 tüm eklemlerim ağrıyor ve eşim de bu aralar çok gıcıklık yapıyor oğlana bakıyor daha çok ilgileniyor diye😥 oğlumda çok çok hareketli ve çok ilgi istiyor. Okuldan geldiğimi görünce hemen anne kaleye geç diyor 🤦‍♀️ Hep benle oynayın modunda 😏 hayattan zevk almıyorum yaaaa hep bi ağlar moddayım 😔
Çocuklar hep ilgi onlarda olsun istiyor canım, benim kızım da öyle. 2 dakika uzanayım vaktim yok. Su için bol bol havuç + armut tüketmeye çalış. Şeker için güzel bir diyet. Ev sahibi ha deyince evden çıkartamaz. Keyfi bir şey içinse çıkmıyoruz deyip eve evi boşaltmak için tebliğ gönderse bile 6 ay çıkmama hakkınız var. ( bende kiracimizi evden çıkartmayı düşünmüştüm o ara arastirmistim, avukat arkadaşlar vardır onlar daha iyi bilir tabi) okul idareye söyleyin ders saatinizi düşürsün, yapmazsa doktorunuza durumu anlatın size kaşeli yazı yazsin bunu idareye verin mecbur ders saatinizi azaltırlar diye düşünüyorum. Oglanla da hoplamali zıplatmayı oyunları eşiniz yapsın siz yerde uzanıp o şekilde oyunlar oynamayı deneyin. Hem cocukla ilgilenmiş hem de uzanıp dinlenmiş oluyorsunuz.

Canım ben bir sağlık ocağı kontrolünde ölçtürdüm 13-8 çıktı. Ki ben evde hep omron marka ile kontrol ediyordum, 10/6 10/7 ya da 11/7 çıkardı. Şaşırdım eve gelip ölçtüm gene 10/7

Ama sağlık ocağında ölçerken doktorla konuşmaya devam ediyordum. Sorun olur mu dedim olmaz konuş demişti. Bende de tansiyon ölçerken biraz geriliyorum, stres oluyorum. Sonra ölçüyorum daha düşük çıkıyor. Pek ölçmüyorum o nedenle
Evet aslında insanın vücudu belli eder illaki yükseldiğinde.bosu boşuna gerilim yaratıp stres yapıyoruz kendimize. Ama benim annemden dolayı dikkat etmem lazım. Çok abartmistim yemeyi içmeyi çok kilo aldım. Şimdi tuzu çıkardım yemeklerden tatlıyı da azalttım belki daha az kilo alırım 😂

Manuel pompali tansiyon aletleri hakkinda hic fikrim yok bnde wohler var onunla ne olcuyosam saglik ocagindaki omron da aynisi cikiyo. Enseden agri geliyosa tansiyon yukselmis olabilir canim. Bi kac gun takip et not al. Dr una oyle iletirsin
Evet enseden geliyordu bütün gün sürdü ağrısı. Valla kendim umrumda değilim ya 😂 hamileyken olmasın böyle şeyler. Şimdi düzeldi Allah'a şükür 11 12lere düştü

🤣🤣🤣 doğum öncesi açıp, doğum sonrası çocukla ilgilendiğim için telefon sessizde kalmış 😇 uyuyoruz vs diyeceksin kuzu 🤣🤣🤣
Öyle yapıcam artık inşallah 😅
Haklısın canım acil bir durumda hemen bebegi alma seçeneği var, suan kanama yapacak gibi durmuyor dedi de riskleri anlatınca insan ister istemez endiseleniyor. Hamilelik psikolojisi biraz, esim de yanımdaydı onda sıfır stres endişe :) biraz zaman geçince rahatlayacagim ben de muhtemelen
Erkekler daha rahat canım keşke biz de biraz onlar gibi olabilsek😅
Canım bende dün yaptırdım 75lik
İlk 78
1. Saat 115
2. Saat 99
Nasıl? Ben pek anlamıyorum 🙈
İyi canim senin sonuçların 1. saat 190 nın altında, 2.saat 165 in altında olması lazımmış 75 likte. Diğerlerinde referanslar değişiyor Benim 185 çıktı işte sınırda dendi

Ben 2020 yılında 3 doz tetenoz oldum. Şuan perinatolog takibindeyim ama doktorum 26.haftada tek doz tetenoz hatırlatma dozu istedi bende geçtiğimiz hafta yaptırdım.
Bende dün 3. Dozumu oldum canım 10 yıl koruyacakmış. Şimdi içim daha rahat.

Merhaba benim muayenede 14-8 cıktı birkaç kere de 13-8 civarlarındaydı idrarda protein bakıldı negatif. Doktorum tuzu keselim ve düzenli ölçüm yapalım dedi bir aydır nerdeyse ölçüm yapıyorum hep 11-7 tuzu kesince düzeldi yani demek ki tetikliyordu.
Benim her yer farklı ölçtü pek guvenemedim ama büyük ihtimalle yükselmişti çünkü nseden yukarıya doğru şiddetli baş ağrım oldu. Dediğin gibi tuzu ben de kestim hayırlısıyla. Çok tuzlu yemezdim zaten ama komple kestim artık. Limonlu su içiyorum. 2 litreden de fazla su iciyorum. Çok şükür düzeldi. Benim annemde yüksek tansiyon var. Genetik olma ihtimali biraz endiselendirdi beni.

Öyle yapıcam artık inşallah 😅

Erkekler daha rahat canım keşke biz de biraz onlar gibi olabilsek😅

İyi canim senin sonuçların 1. saat 190 nın altında, 2.saat 165 in altında olması lazımmış 75 likte. Diğerlerinde referanslar değişiyor Benim 185 çıktı işte sınırda dendi
Çok sağol canım🥰
Sen çok dikkat ediyorsun görüyorum inşallah sorunsuz doğuma gidiceksin 💛

İnşallah bu sefer olmaz canımm. Göğüs ucu kremini bir hafta kala kullanın diyorlar bende öyle deneyeceğim canım.
Ben tahriş olmaya başladıktan sonra kullanmıştım. Maalesef kimse uyarmamıştı böyle şöyle yap diye o zamanlarda da internet erişimi böyle değildi maalesef 12 sene önce telefonum pozlu fotoğraf makinaları gibiydi 😃şimdi 1 hafta öncesinden başlayacağım

Ben tahriş olmaya başladıktan sonra kullanmıştım. Maalesef kimse uyarmamıştı böyle şöyle yap diye o zamanlarda da internet erişimi böyle değildi maalesef 12 sene önce telefonum pozlu fotoğraf makinaları gibiydi 😃şimdi 1 hafta öncesinden başlayacağım
Haklısın canım benim şimdi artık herşey gelişti her gün yeni bir bilgi öğreniyoruz 😂😂

Kızlar günaydın 🌟

Reflü yatağı alan,kullananlar bu yanları destekli olanlardan mı aldınız? Desteksiz olması çok bir şey farkediyor mu? Örnek olarak iki model koyucam fikirlerinizi bekliyorum.
Destekli.. Ben kızımda destekli kullandim çünkü çok erken zamanlarda bile donebiliyorlar, yanlardan düşmesin 😆

Henüz almadım onu da bi ara alıcam. Ama asıl nebilüzatör almam lazım onun arastirmasindayim. Nette fiyatları uçurdular bi medikallere sorucam bakalim daha uyguna bulunabiliyormuş. Kış bebeği olacağı için kuru bi havaya doğacak evde doğalgaz çalışacak ortam çok kuruyor. Biz karı koca alerjik olduğumuz için geceleri tıkanıyoruz nefes alamiyoruz buhar makinesi falan da fayda etmiyor. O yüzden bebeğe nebilüzatör ile ara ara müdahale edip rahatlamasını sağlamak istiyorum. Kuru ve sıcak hava hasta ediyor çünkü çocukları. Gerçi maksimum 22 derecede çalışıyor bizim kombi çok sıcak yapmıyoruz ama yine de kuruyor hava.😒
Ben şimdiye kadar hiç nebulizator kullanmamistim taaaa ki bu sene kuru yoğun öksürük baslayincaya kadar. Tavsiyem şarjlı sessiz olanları. Çünkü kabul olanlar çok ses yapıyor ve çocuk korkuyor, gece de uyurken uyandırıyor ağlıyor ve istemiyor. Şarjlı olanlar sessiz. Ben internetten arastirmistim ama eşim medikalden hemen aldı ordaki adamın tavsiye ettiği modeli. Çokta memnunum. Gece uyurken çok çok hafif ses çıkartıyor rahatsız etmiyor çocuğu..

Canım emzirirken hassasiyet artarsa yaraya dönmeden silikon göğüs uçlarından kullan onlardan da al mutlaka. ben bundan da aldım emzirirken takıyorsun en azından göğüs uçların düzelene kadar iyice yara olmaz.

Eklentiler

• gogus-ucu-koruyucu-24mm-ambalaj.jpg
    gogus-ucu-koruyucu-24mm-ambalaj.jpg
    52,5 KB · Görüntüleme: 70
Aynen canım ilaçsız serum fizyolojik ile kullanılıyor, haftada 2 3 defa kucağımdayken uygularım diye düşündüm ağızdan nefes alamıyorlar ya burun da tıkanırsa hasta olur diye :KK43: ama sorarım yine doktora, ileriki dönemlerde de lazım olacağı için uygun fiyatlı yakalarsam alayım diyorum. Serum fizyolojiği de sık uygulamak iyi değil diyorlar ama o konuda da çok bilgim yok.
Canım serumu direk buruna sıkıp aspiratörle çekiyorsun daha güzel temizliyor. Nebulizatorde serum da kullanılıyor ama daha çok öksürük durumlarında öneriyor doktorlar. Serumu direk uygulandığında nerden baksan 5 saat kadar etki ediyor zaten. O yüzden çok sık uygulamamıs oluyorsun

Ben şimdiye kadar hiç nebulizator kullanmamistim taaaa ki bu sene kuru yoğun öksürük baslayincaya kadar. Tavsiyem şarjlı sessiz olanları. Çünkü kabul olanlar çok ses yapıyor ve çocuk korkuyor, gece de uyurken uyandırıyor ağlıyor ve istemiyor. Şarjlı olanlar sessiz. Ben internetten arastirmistim ama eşim medikalden hemen aldı ordaki adamın tavsiye ettiği modeli. Çokta memnunum. Gece uyurken çok çok hafif ses çıkartıyor rahatsız etmiyor çocuğu..
Öyleymiş canım kompresörlü olanlar çok gürültülüymüş. Sen hangi markayı almıştın direct nexus çok öneriliyor ama baya yüksek fiyatı şuan

X