Ben göğüs pedi takıyordum emzirme sütyeninin içine krem sürüyordum hatta ıslandığı zaman da hep değiştiriyordum. Yine de oldu işte maalesefEvet canım hem kıyafete sürtme falanda olmuyormuş
Canim benim de rahim ağzı uzunluğu 32 mm cikti, 28 haftaya göre çok normal dedi illa 40 mm olması gerekmiyor dedi. Önceki gebeligimde de 20.haftada 30 mm çıkmıştı ama doguma kadar öyle kalmisti bir sorun olmamıştı oyuzden endişelenecek birsey yok 30 mm olması durumunda, için rahat olsun. Biraz yapısal bir durum anladığım kadarıyla, senin de sanirim oncekinde bu civardaydiGunaydin kizlar kontrolum vardi,cok sukur rahim agzi uzunlugu toparlamis iyi gorunuyor dedi doktorum
Nerden şarkı söylesem bilemedimKızlar size kötü bir haberim var. Tüm ilaçlara %35 zam gelmiş. Stok problemini çözmek için böyle bir yöntem üretmiş devletimiz sağolsun bu şekilde daha az kişi ilaç alabileceği için stok sorunu yaşamayacağız inşallah.
Güncel aşı fiyatları vatana millete hayırlı olsun, Allah herkesin yardımcısı olsun diyorum.
Menenjit bexero:1250 tl
Menectra:1045 tl
Nimenrix:992 tl
Menveo:865 tl
Rotavirüs Rotarix:1041 tl
Rotateq:590 tl
İlk kizimda da detaylida 30 mm cikmis o zaman radyolog bakmisti bir sey denmemisti, bu defa perinatolog bakti sanirim onlar daha temkinli oluyorlar,bir de o hafta cok agrim vardi,sonra dinlendim is falan yapmadim iki hafta sonra karindan 40 mm olcti kendi doktorum.Yapisal da olabilir,o hafta bebek alttan ittikcede oyle gorulmus olabilir bilemiyorum Yine de kendimi cok yormamaya calisiyorum.Canim benim de rahim ağzı uzunluğu 32 mm cikti, 28 haftaya göre çok normal dedi illa 40 mm olması gerekmiyor dedi. Önceki gebeligimde de 20.haftada 30 mm çıkmıştı ama doguma kadar öyle kalmisti bir sorun olmamıştı oyuzden endişelenecek birsey yok 30 mm olması durumunda, için rahat olsun. Biraz yapısal bir durum anladığım kadarıyla, senin de sanirim oncekinde bu civardaydi
HayirHanımlar selam, sizde de doğum korkusu başladı mı?
Ben 2020 yılında 3 doz tetenoz oldum. Şuan perinatolog takibindeyim ama doktorum 26.haftada tek doz tetenoz hatırlatma dozu istedi bende geçtiğimiz hafta yaptırdım.Kızlar, ben 2016 yılında iki doz tetenoz aşısı oldum. Bugün sağlık ocağıda tek doz hatırlatma yapılabilir dedi bende doktora msj attım haber bekliyorum ama bi yandan da yaptırmak istemiyorum. 10 yıl koruyuculuğu varmış diye biliyorum.
E bebekten almıştım ben, tahteravalli idi modeli ama sanırım artık başka isim altında benzer model satılıyor. Tekerlekli, sallanma aparatı da var, yükselip alcaliyor. Yanlış hatırlamıyorsam 90×130 boyutu. Kziim 28 aylık halen çok rahat döne döne uyuyor.Kızlar anne yanı ahşap beşik alıp memnun olan var mı? Varsa bana link ya da marka söyleyebilir mi? Ahşap olsun istiyorum da ben kumaşlardan düşünmüyorum.
Mesafe her zaman iyidirOlumsuzluklar yasadigin icin onun oldugu ortam seni geriyor.Bazi insanlarin uzerin de negatif enerju oluyor. Hic bir sey yapmasalar bile insana huzursuzluk verebiliyorlar. Ne demek istedigini hissettigini anlayabiliyorum.Sana cok fazla huzursuzluk veriyorsa hic bir sey senden kiymetli degil gorus ama sik sik gorusme. Esin ve cocuklarin istedikleri kadar gidip gorsunler.Benim esimin ailesi cok iyiler anlayiskilar yani bir kotuluklerini gormedim.Çat kapi durmadan gelen insanlar da degiller. Esimle hafta da bir 10 gun de bir giderim esim daha fazla gitmek istese oglumu alip gidiyor ben de ev de kafami dinlemis oluyorum. Bebek olunca boyle yapabilirsin.
@Deisa hatta buldum burda paylaşmış
2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı
Enflasyon altın ve dövizden daha çok artıyor kızlar. Hiper enflasyonda en doğrusu malda kalmaktır. Elindeki malı tutacaksın. Almak zorunda olduğun şeyi de ertelemeden hemen alacaksın 😉🙃 Çok çok katlyrm. Evi 2 temmuz 2021de aldigmda 14 bin TL'ye balkonların kapatyrdum. Şimdi sadece büyük balkonu...www.kadinlarkulubu.com
Bebeğin ve senin sağlığın hangi doğum şekline el veriyorsa en mantıklısı o canım kendini üzme, bebek iyi olsun da gerisi boşKızlar selam bizim de bugün muayenemiz vardi, hem mutluyum hem biraz canım sıkıldı. Bebisim bugun 28+3 haftasiyla uyumlu 1250 gr 38 cm cikti, cok şükür hersey yolunda. Detaylida perinatalog plasenta yukarı çıkmaya başlamış demisti sonrasında kendi doktorum da yukarı çıkmaya başlamış bir kısmı yan tarafta normal doğum için duruma göre konuşuruz demisti. Bu gittiğimde normal doğum mümkünse istiyorum dedim ama boşuna umitlendirmeyeyim bu haftadan sonra plasenta nin konumu cok değişmez, plasenta marjinalis yani plasenta rahim ağzına cok yakın konumlanmış durumda dedi. Rahim ağzını kapatmıyor yani plasenta previa değil bu iyi bisey ama tam rahim ağzının yaninda, tutunduğu yer ince bir doku, yukarıda konumlanmasi gibi değil, hatta sezaryen dikisinizin altında dedi bir kısmı. Bebeğim de kontrolde yüzünü plasenta nin arkasina sakladi pek net bir fotograf alamadik :) Normal doğum denenebilir ama cok riskli bu yüzden bu tür durumlarda tercih etmiyoruz dedi. Hatta kanama durumu olursa hemen haber vermemi istedi, plasenta nin ayrılması durumunda hem benim hem bebeğin hayatını riske sokan bir durum ortaya çıkabilir. Ama suan icin kanama yapacak gibi durmuyor endiselenme dedi. 37 ye kadar çalışmak istiyorum dedim eğer çok yorulmuyorsaniz 32de geldiğinizde çalışabilir raporu veririm duruma gore konuşuruz dedi. Yani her ne kadar planlı sezaryen istemesem de şartlar onu gösteriyor gibi, bebeğim sağlıkla dünyaya gelsin de gerisi cok önemli değil, riskler beni biraz endişelendirdi. Hayirlisi bakalim hepimiz sağlıkla sürecimizi tamamlayalım inşallah
Üst üste gelmiş hepsiBenim de moralim bozuk. Zaten gebe kaldığından beri modum hep düşük. Suyumuz 9.5 çıktı sınırda dedişekerde çıktı üstüne bir arter damarımız eksik ev sahibim evden çıkarıyor bizi kış günü okulda 30 saat ders çok zorlanıyorum tek hocayım tüm eklemlerim ağrıyor ve eşim de bu aralar çok gıcıklık yapıyor oğlana bakıyor daha çok ilgileniyor diye oğlumda çok çok hareketli ve çok ilgi istiyor. Okuldan geldiğimi görünce hemen anne kaleye geç diyor Hep benle oynayın modunda hayattan zevk almıyorum yaaaa hep bi ağlar moddayım
Ah ah insanca yaşamak bile lüks oldu artıkNerden şarkı söylesem bilemedim
Zam gelmemesi gereken tek şey ilaç olması gerekirken kaldı ki rota menenjit bexero-nimenrix aşıları ücretsiz kapsamında olması gerekirken zam üstüne zam. Sağlığın değeri bu kadar güzel ülkemde....
Benim kızım alerjik, çoklu gıda alerjisi var. Tüm aşıları yaptırdım. Yanlış hatırlamıyorsam (bilgisi olan duzeltsin) bazı aşılar içindeki maddeye alerji gelişebildiği için aşıları gözetim altında yapılmasını tavsiye ediyorlar. Mesela rota da daha çok süt alerjisi olan bebeklere gözlem altında olması veya 12.ay aşıları yumurta alerjisi olan çocuklara gözlem altında yapılması öneriliyor . Anlık yoğun alerji gelişirse anaflaksi gibi anında müdahale etmek açısından.Bunlar ozel asilar,kizimda yaptirmistim ama bu kizimda yaptirmayi dusunmuyorum.Bu asilarin bile bilinmeyen etkileri olabilir tezini savunan saglikcilar mevcut.Mesela alerjik bebeklere rotavirus asisi onerilimiyor.Demekki bir etkisi var,tabiki yine de her anne babanin doktoruyla verecegi bir karar bu.
Ben muhasebe sorumlusuyum canım, ama tüm operasyonlar bende ik, dış ticaret, lojistik... Ve hala yanıma birini almadılar gelen kişiye 1 ayda ne öğreticem diye düşünüyorum ben de kara kara
Benim kızım 2 isimli. Şimdi oğlumda da iki isim koymayı düşünüyoruz. Bende sizin gibi oğlana tek isim koyma taraftarıydım eşim de kıza 2 isim koyduk oğlana da koymalıyız ilerde derse anne baba benim neden kardeşim gibi iki ismim yok diye söyleyebilir dedi, onda da 2 isim koymaya karar verdik ayrım olmasın diye.Ya gecen parkta bir kadin gordum ogluna Ali koymus diyo ki keske daha uzun isim koysaydim sadece 3 harf kisacik oglum ileri de niye boyle yaptiniz der mi falan ben kendimce ne alaka dedim demek diyen varmisOglum iki isimli ama isimler uyumlu. Esim bunda da iki.isim istiyor hangisini begenirse onu kullanir diyor. Ama ben bu defa iki isim.istemiyorum
Yiğit Alp olabilir, Yiğit Ata da olabilirKızlar sizce Yiğit ismi mi guzel Yiğithan mi?Eşim Yiğit Alp istiyor ama ben Alp ismini sevmedigim icin kabul etmedim.
Normal doğum içimde bir ukte kaldı o ayrı konu. Asıl üzüldüğüm bu riskli durum, dolayısıyla bebeğe birsey olması korkusu, yazarken bile gözlerim doluyor. İlkinde de benzer korkuyu yaşamıştım doğum sancilari sırasında kalp atışları yavaşladıgi için apar topar sezaryene alınınca. Hepimiz sağlıkla kucağımiza alıp burda güzel haberlerimizi paylaşalım inşallahBebeğin ve senin sağlığın hangi doğum şekline el veriyorsa en mantıklısı o canım kendini üzme, bebek iyi olsun da gerisi boş
Bu baby me nin bezi hakkında araştırm yaptın mı hiç cnm? Kullananlar baya önermiş ama içeriği hakkında hiç bilgim yokKızlar e bebegin baby me markasının pişik kremi,şampuanı,vücut losyonu,pişik kremi organik ve temiz içerikli. İnstagramda prema incelemiş tertemizmiş. Hepsini 200 TL civarına aldım bugün aşırı ucuz geldi bana bakmak isteyen olursa söyleyim dedim