2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Basından beri 10 kilo aldım doktorum diyetisyene yönlendirdi gittim bana liste verdi bir sonraki kontrole kilo almazsan süper olur dedi. Yanı öyle kilo almayınca gelişim dursa derler mi böyle birşey. Öyle olsa Afrika da felan hic bebek doğmaz canım stres yapma dengeli beslen sen
Ay evet çok doğru eskiden böyle şeylermi varmış yazık millet bulamıyormuş bile

Bence de çok elleyip oynama zaten son ay sızıntı şeklinde bile alabilir ilk sütün o yüzden orası da geçer açılır hepimizde hemen hemen oluyor. Son ayımda sızıntı bile olmuştu. Yani normal şeyler bunlar merak etme bebeğe de zararı yok
Evet canım teşekkürler hiç oynamamaya karar verdim:KK36: İlk hamilelik olunca böyle konularda fazlasıyla tecrübesiz olunuyor, küçücük birşeyde korkuyor insan☺

Biraz geç kaldım ama ben de atayım göbeciğimi 😁

Eklentiler

• 8BAAC3AD-C416-464C-A1C8-844EBFC84EAA.png
    8BAAC3AD-C416-464C-A1C8-844EBFC84EAA.png
    780,2 KB · Görüntüleme: 78
Kızlar moralim çok bozuk bugün kontrolüm vardı 23+6 haftalığız ve bir önceki kontrolüm 19+6 daydı bu ara sürede hiç kilo almamışım ama bebeğimin gelişimi haftasına uyumlu dedi 587gr mış ama çok üzüldüm doktor aşırı kızdı gelişimi durur sen kilo almadığın için dedi
Canım bende 22+3 te gittim en son 3 kilo aldım diye doktor baya bi söylendi. Şimdiden dikkat etmezsen ilerleye aylarda çok kilo alırsın yerinden kalkamazsın falan.. zayıfım normalde de😟 bu doktorları çok anlamıyorum valla. Senin doktor biraz abartmış gibi geldi. Bebek gerekli besini alıyor anneden. Zaten asıl kilo son aylarda alınıyor üzülme sen 💛

Kızlar moralim çok bozuk bugün kontrolüm vardı 23+6 haftalığız ve bir önceki kontrolüm 19+6 daydı bu ara sürede hiç kilo almamışım ama bebeğimin gelişimi haftasına uyumlu dedi 587gr mış ama çok üzüldüm doktor aşırı kızdı gelişimi durur sen kilo almadığın için dedi
Öyle şey olurmu ya bebek yeterince besleniyor haftasıylada uyumlu çıkıyorsa hala annenin vücudundaki yağ dengesini ayarlamış sayılmıyormu acaba, kaç kiloyla hamile kalmıştınız?

Valla canım inan ben de bi şey anlamadım bu işten 😂 Cihaz alabilirsin çok yüksek bi fiyatı yok zaten ara ara kendin de takip edersin. Doktorun kontrol için normal bakarız demiştir açlık tokluk her seferinde şeker yükleme yapmaz yani. Sen bi de 2 3 hafta sonra normal bi baktırsana açlık tokluk şekerine damardan kaç çıkacak bakalım.
Evet ya normali kastetmiştir muhtemelen, aynen dediğin gibi baktırayım ben iki haftaya.

Öyle şey olurmu ya bebek yeterince besleniyor haftasıylada uyumlu çıkıyorsa hala annenin vücudundaki yağ dengesini ayarlamış sayılmıyormu acaba, kaç kiloyla hamile kalmıştınız?
51 ile hamile kaldım 54 55 arasıyım sadece bir ay önceki kontrolüme göre hiç almadım kilo oyuzden doktor nerdeyse çıldırdı ben kilo almadığım için bebeğin gelişimi dururmuş 23+6 haftamızdayız

kafana çok takmamaya çalış canım takıntı haline gelince iyi birşey bile dese batmaya başlar buda senin huzurunu bozar seni mutlu eden şeylere odaklanmaya çalış kafanı meşgul edecek işlerle meşgul ol yoksa çok yıpranırsın Rabbim yardımcın olsun inşallah :dua:
Amin İnşallah bende pek oralı olmuyorum ama idare etmeye çalışıyorum cnm cok sagol

Seni çok iyi anlıyorum, çocuk doğduktan sonra bebeğe dokunmalarina bile tahammül edemiyordum ben, kal di ki 10 gün yanımda kalıp 1 tabak yemek önüme getirmiş birisi değil doğumdan sonra. Ben suni sancı çekerken gelen refakatçi yemeğini falan yiyordu hatta. Şimdi ben buna nasıl iyi niyetle davranayim
Ya yemin ederim ben de aynı olmuştum şimdi yine aynı olcam sanırım benim yanımda kalmasını hiç istemedim tüm gün gelip hastanede beklediler hiç anlamadim

kızlar benim bu hafta sorunlarım bitmedi ya😂😂 kasık ağrıları yaşayan var mı ? Benim biraz var pazartesi kontrolüm vardı herşey yolunda gözüküyordu bu ara çok yorulduğum için olabilir mi
şu an baya regl ağrısı gibi ağrıyor mesela benim çok yürüdüm bugün ondan da olabilir ya da doğal süreçte oluyor bu ağrılar yorgunlukla ilgisiz de olabilir ama kötü hissettiriyor insanı.

51 ile hamile kaldım 54 55 arasıyım sadece bir ay önceki kontrolüme göre hiç almadım kilo oyuzden doktor nerdeyse çıldırdı ben kilo almadığım için bebeğin gelişimi dururmuş 23+6 haftamızdayız
Benim doktorda kilo aldım diye çıldırdı 😂 tansiyon şeker hepsi çıkar napiyosun sen diyip hemen diyetisyene gönderdi işte 🤭

Kızlar bizim grup başımız nerede bilen var mı kaç gündür girmiyor.
Rheaa Rheaa nasılsın canım bir sıkıntı yoktur inşallah sesin soluğun çıkmıyor bayağıdır.
:halay: :halay: :halay: Burdayım 🙈 Annemle kardeşim geldi burdalar bir süre bende elime telefonu hiç alamadım. Bu arada bu hafta içi tetenoz hatırlatma dozunu oldum onun etkisi mıdır yoksa havadan mi sudan mi hiç bilmiyorum ama hep uyuyasım var yaaa.. 😮‍💨 böyle battaniyeye gömülüp günlerce sessizce tek basima kalmak istiyorum resmen 😐
Neyseki şükür hastalık olaylarını atlattık şimdilik. Kızda katı diyet ise yaradı nefes problemi baya baya düzeldi. Ama büyüdükçe yerinde hiç durmaz oldu birde başına buyruk kızım dur diyorum bana no noooo deyip parmak sallıyor hamfendi. 2 yaş sendromu tavan hali bu olsa gerek. Gündüz Kız çok yoruyor gece tam yatağa yatıyorum diyorum ne güzel uyuycam bu sefer de oğlan icerde halay çekip kolbastı felan oynuyor herhalde. Benim yatış uykuya dalış gece 2-3.... Sabah yine aynı tempo valla yoruldum...
Bu aralar tek yapmak istediğim ye iç yat 😬😬😬

Rheaa Rheaa kullanmıştı sanırım ama hiç memnun değildi. Açıkçası benim de aklıma yatmadı. Göğsümüzden sürekli ister istemez ilk aylar süt sızdıracak. Emzirmeler bilir bunu. O bölgesininde tahriş olmaması için kuru kalması lazım. Gümüş kapakla kapanınca resmen pişer orda ya bebede sütten dolayı sıcak olavak zayen bu da tahriş olmasına sebep olacak. Allah korusun sonra sa enfeksiyona bile çevirebilir. O yüzden tercih etmiyorum. Kullananlarında sütü mü azdı sızdırmıyormuydu yoksa ilerleyen aylarda mı taktılar geçerken bilmiyorum. Benim öyle üşüyordu ki sütyenden geçiyordu bluzuma merhemleyip göğüs pedi takıyordum kuru kalsın diye canım. Ama tabiki kişinin tercihidir bu ben kendi fikrimi söyledim sadece kullanmadım hiç.
Gümüş kapak bende alerji yaptı. Süt sızıp havasız kalınca da enfeksiyona çevirdi baya sancılı sürece soktu. Öyle saatlerce de durmadı aslında. 1 saatte o hale geldi desem yeri🙈 sanırım hassas ciltte daha farklı tepki verebiliyor yada benim sanssizligim. Hamileyken de kullandım o zaman hiç sorun olmamıştı son haftalarda ne zaman süt sızma başladı işte o zaman olan oldu zaten 1 saat yetti resmen. Tabi herkes ayni şekilde olacak diye kaide yok ama öyle herkeste mucizevi ise yarayan bir ürün de değil. Bende çok kötü sonuclar yarattı. Hatta aldığım firma bana mesaj attı işte ürününüzü kullandınız mı memnuniyetiniz sayfamızda yazıp yüksek puan verirmisiniz diye. Ürününüzün arkasında duruyormusun diye sordum, elbette arkasındayız alan herkes çok memnun vs dediler bende madem öyle ürünü geri alın bende böyle böyle sorun oldu işte doktor teşhisi de bu deyip gönderdim bir daha bana cevap bile yazmadilar 😁 kullanmak veya kullanmamak tercih.

Canım ben dün açlığı ölçmedim, kanda 82 çıkmıştı daha önce. Yedikten 1 saat sonrayı ölçtüm, 104 çıktı. 2. Saat daha öz çıkar diye beklerken o da 122 çıktı. İki doktoruma da sordum biraz yüksek, dikkat et dediler. Takip etmemi istediler. Teşekkür ederim cevabın için
Normalde 2.saat 1.saatten daha az çıkması bekleniyor ama aynı da çıkabiliyor bazen 🙄 ben kendimden hatırlıyorum kızda diyetteyken ilk 1 ay yediklerimi başka bir kağıda not almıştım dengesizlik yapan besinleri bulmak adına, mesela bende sizdeki durumu yağlı ürünler yapıyordu. Mesela yağlı peynir- yemekte yağı fazla koyduğumda ve çiğ kuruyemisi fazla kaçırdığımda. O şekilde deneye deneye sizde vücudum tepki verdiği şeyleri bulabilirsiniz ona gore dikkat edersiniz.

kızının alerjileri ile uğraşıyordu en son :KK43:
Evetttt 💪 rahat nefes alma seviyesine geldik, horlamalar geçti. Ama halen burun içinde şişlikler var ve disardan ışıkla bile çok rahat görülüyor. Onlar da iner herhalde zamanla bakalım. 😆 kızın beslenmesine dikkat ettiğim kadar kendi beslenmeme dikkat etseydim kesin kilo bile verirdim 😋

X