2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
günaydın herkesee :) kızlarcım gümüş kapak aldınız mı alınmalı mı ona göre bugun sipariş vercem e bebekte uyguna buldum
alabilirsin canım ama doğru kullanım şeklini mutlaka araştır yoksa mantar enfeksiyon vs olabilirsin. bir de 999 ayar olması gerekiyormuş. silvermoon markasını öneriyorlar. ben silikon göğüs kalkanı aldım hava alabilen formda bir de memelyn balmumu göğüs koruyucu alıcam

185 iyi bile çıkmış o zaman 😲 Aman dikkat et hamilelikte şekerin şakası yok 🤒 Bezelye, lahana, mısır unu şekeri fırlatacak besinler hep bi de pilav da yemişsin yanında 😶 Senin için acil çanlarını çalıyoruz bugünden itibaren 135 in altında görelim lütfen 1. Saati 😂
Ben de dun lahana dolmasi yedim 1. Saat 155 ikinci saat 129 cikti.Ay bir de dun diyetisyene gitmistim🤦 Şeker gercekten sakaya gelmiyor Allah korusun bebekte ani kalp durmasi olabiliyormus aman dikkat edelim.

Ben de ihe nin karışık tahıllı ekmek ini aldim, içeriğini cok begendim. gluten içeriyor ama ben zaten glutensiz beslenmeye dikkat edemiyorum
normalde benim de dikkat edebildiğim yok ama malum 11 kilo birden alınca bir anda bir şeylere sarılmaya çalışıyorum...ihe organik ekmek ekşi mayalı güzel ama hep aynı şeyi ye ben sıkılıyorum, arkadaşım 240 derece diye bir yerden karabuğday ekmeği önerdi ondan aldım...baya sepsert bir ekmek, günde 1-2 dilim bundan yerim diye düşünüyorum ama benim dört dörtlük gitmesi çok zor hafta sonlar hep ya bir yerlerde oluyoruz ya birileriyle oluyoruz bozuluyor....elimden geldiğince dikkat ediyorum ama, karbo ihtiyacım içinde bu ara biraz yulafa sardım, tatlı ihtiyacımı da kesiyor...

dur bak sana da örnek beslenme rutinimi atayım ordan baz al kendine, bu arada ben hamile kalmadan önce de insülin direncim olduğu için bi dönem diyetisyene gidip bu şekilde beslenerek düşürmüştüm

09.00 Kahvaltı : Tam tahıllı ekmek 1 dilim çok açsam 2 dilim, 1 haşlanmış yumurta az geliyorsa 2 adet, peynir, zeytin, salatalık, domates, yeşillik
11.00 Ara Öğün: Çiğ kuruyemiş (4-5 fındık ya da 3-4 badem). 2-3 tane kepekli grissini ama kahvaltıda çok doyduysam grissini yemiyorum
13.00 Öğle yemeği: Çorba+Salata+Ana yemek (sebze, et ne varsa)+yoğurt ya da ayran. Öğlen ekmek yok. (beyaz pirinç, makarna yemiyorum)
16.00 Ara Öğün: 1 porsiyon meyve (yeşil elma, armut, ayva gibi şekeri yükseltmeyecek meyvelerden 1 tanesi) 2 tam ceviz ile birlikte yiyorum. Eğer canım tatlı istiyorsa ek olarak 1-2 kare bitter çikolata ya da elmanın üzerine şekersiz fıstık ezmesi sürerek yiyorum
19.00 Akşam yemeği: 1 dilim tam tahıllı ekmek+çorba+salata+ana yemek+yoğurt ya da ayran bir gün sebze yemeği yiyorsam diğer gün protein içerikli yemeye çalışıyorum tavuk, balık,et benzeri. Protein ağırlıklı akşam yemeği ise ekmeği 1 dilimde tut sebze yiyeceksen 2 dilim yiyebilirsin
21.00-21.30 arası son ara öğün: tercih ettiğim yiyecekler canım abur cubur istiyorsa kabak çekirdeği, beyaz leblebi, çiğ kuruyemiş abartmadan meyve istiyorsa ayva, eğer aç hissediyorsam kepekli grissini+ayran
Kahvaltina tahin(pekmezsiz) ve avokado eklersen kusursuz olur.Tahin de avokado da hem anne hem bebek icin cok cok faydaliymis.

menü çok güzel ama ben hiç 6 öğün falan yiyemiyorum ya, çok gibi görünüyor ama hep böyle beslenip hiç kaçamak yapmasak kilo alınmaz gerçekten, asıl kilo yapan şey pasta börek tatlı

doktor özellikle bunda açlığa gerek yok dedi, inan anlamadım gidince göreceğim artık hastaneye.
canım ben de her gün 6 öğün yapamıyorum mesela bazen kahvaltı ve öğle arasındaki ara öğünü atlıyorum çünkü karnım çok tok oluyor, ama akşam öğününden önce mutlaka bi ara öğün yapıyorum ki kan şekerim normalleşsin akşam yemeğine saldırıp şekerim fırlamasın diye. ben de dün baktım biraz internetten açlık tokluk farketmeksizin şeker yüklemesi yapılıyormuş valla şaşırdım ben de bilsem aç aç durmazdım öğlen saatine kadar

canım bana doktor bebeğe yarasın istiyorsan protein yiyeceksin demişti, et tavuk balık bol yumurta yulaf bunları çoğalt, hergün 2 yumurta mutlaka ye, bebek için çok faydalı
balık harici hiç birini severek yemiyorum ya :KK43: hamilelikte etten bi soğudum köfteyi bile zorla yiyorum :KK43: tavuk zaten göresim gelmiyor

Kahvaltina tahin(pekmezsiz) ve avokado eklersen kusursuz olur.Tahin de avokado da hem anne hem bebek icin cok cok faydaliymis.
Tahin de yemeye başladım bugün daha yeni geldi siparişim :) ama içine 1 çay kaşığı bal karıştırdım bugün bakalım şekerim kaç çıkıcak merak ediyorum :KK70: Avokadoyu yutamıyorum ben ne şekilde denediysem olmadı midemi kaldırıyor hiç sevemedim :KK43:

normalde benim de dikkat edebildiğim yok ama malum 11 kilo birden alınca bir anda bir şeylere sarılmaya çalışıyorum...ihe organik ekmek ekşi mayalı güzel ama hep aynı şeyi ye ben sıkılıyorum, arkadaşım 240 derece diye bir yerden karabuğday ekmeği önerdi ondan aldım...baya sepsert bir ekmek, günde 1-2 dilim bundan yerim diye düşünüyorum ama benim dört dörtlük gitmesi çok zor hafta sonlar hep ya bir yerlerde oluyoruz ya birileriyle oluyoruz bozuluyor....elimden geldiğince dikkat ediyorum ama, karbo ihtiyacım içinde bu ara biraz yulafa sardım, tatlı ihtiyacımı da kesiyor...
aynen ya ben de cok cabuk sıkılıyorum herşeyden, ekmek de değişiyor işte bazen uno bazen uno nun muadili bir marka var markette bazen ihe ekmek ama dedigin gibi haftasonları dısarıda kahvaltı yaparsak illaki hamurisleri ve farklı ekmek oluyor. karabugday ekmegine de bakayım canım

Canım yaşadığın sıkıntılar mı var yoksa durduk yere mi böyle hissediyorsun? Eğer öyleyse doğuma kadar en azından terapi almanı öneririm çünkü doğumdan sonrası daha zor olabilir senin için 😔

Ben sütü ağzıma sürmem en tiksindiğim şey 🙄 Yoğurt falan yiyorum ama inşallah yetiyordur.

Valla 1 haftadır o sıkıntı bende de var ama bana işe gelmek zor gelmeye başladı sabah erkenden kalk hazırlan bütün gün sandalye tepesinde otur falan çok yoruluyorum 😔 Her sabah kendimi az kaldı sabret diye telkin ede ede geliyorum resmen işe
benim hafta senden geri canım, ona rağmen ben de çok yorulmaya başladım...işte de aynı ddediğin gibi sürekli sandalyede otur, sürekli sorun çöz, eve gel çocuğa ders yaptır yemek mutfak vb. çocuk yattı mı 9.30 oluyor hiçbir şeye gram halim kalmıyor...ailem uzakta burda da kimsemiz yok, hiçbir şeye yetişilmiyor. kömürlüğe inip ne var ne yok kutuları açıp bakmam lazım hiç halim yok nasıl yapacağım bilmem...

yoğurt kesin yetiyordur sütten daha faydalı sonuçta,

benim hafta senden geri canım, ona rağmen ben de çok yorulmaya başladım...işte de aynı ddediğin gibi sürekli sandalyede otur, sürekli sorun çöz, eve gel çocuğa ders yaptır yemek mutfak vb. çocuk yattı mı 9.30 oluyor hiçbir şeye gram halim kalmıyor...ailem uzakta burda da kimsemiz yok, hiçbir şeye yetişilmiyor. kömürlüğe inip ne var ne yok kutuları açıp bakmam lazım hiç halim yok nasıl yapacağım bilmem...

yoğurt kesin yetiyordur sütten daha faydalı sonuçta,
senin işin daha zor yani çocuğu olanların daha zor bence :KK43: evde ayrı sorumluluk işte ayrı allah kolaylık versin gerçekten. oğlun kaçta geliyor okuldan ödevleri için falan bi oyun ablası ayarlasan belki biraz rahat edersin.

inşallah canım her gün öğlen akşam 2 kase yemeye gayret ediyorum artık olduğu kadar

Canım bugün tamda doktoruma bana neden kalsiyum yazmadınız, yazmıyacakmısınız diye sordum.
Krampların yok ve bu durumda magnezyum ve kalsiyumu hap olarak önermeyiz, krampların olsaydı vücudun ihtiyacı arttığı anlamına gelirdi dedi, ilaç verirsem ve sen de gereğinden fazla kalsiyum alırsan bu durum bebek için iyi değil bize sıkıntı çıkarır dedi.
Günde 3 bardak süte eşdeğer kalsiyum alman yeterli dedi🤷🏻‍♀️
anladım canım, eğer beslenmen güzelse, yogurt ayran kefir kuruyemiş filan iyi tüketiyorsan kafana takma. ben süt ürünlerini cok tüketemiyorum acıkcası, hem gaz şişkinlik yapıyor hem de cok fazla canım istemiyor. önceki hamileliğimde kalsiyum takviyesi kullanmama ragmen son 1 ayda acayip kramp giriyordu. bu sefer erken basladı demekki vucutta eksiklik var. dün gece karın boşlugumda sag tarafta bir agrı oldu krampa benzer, eşim de korktu sancı filan girdi zannetti ama öyle bişey degildi. acil takviyeye baslasam iyi olacak

aynen ya ben de cok cabuk sıkılıyorum herşeyden, ekmek de değişiyor işte bazen uno bazen uno nun muadili bir marka var markette bazen ihe ekmek ama dedigin gibi haftasonları dısarıda kahvaltı yaparsak illaki hamurisleri ve farklı ekmek oluyor. karabugday ekmegine de bakayım canım
bak dün yediklerimi sana yazayım bu kadarcık şey hemen 2000 kalori oluyor, bana çok yemiyorum gibi geliyor nasıl bu kadar kilo aldım ya...fatsecret diye bir uygulama var tavsiye ederim, yediğim herşeyi yazıyorum artık, hem makro takibi hem ne kadar yiyorum göreyim diye.

Sabah:2 yumurta, 10 gram yulafla yapılmış krep, 1 kk peynir, 1 ceviz
Öğlen:3 ufak kıymalı biber dolması 1 kase yoğurt 1 dilim siyez ekmeği
Ara:mandalina 2 ceviz 1 kuru kayısı
Akşam:salata ( çok az yağ ile havuç salatalık yeşillkili),avokado 1 tane,1 tatlı kaşığı balla yapılmış yulaf lapası ( 2 ceviz 1 bardak süt vardı içinde )

menü çok güzel ama ben hiç 6 öğün falan yiyemiyorum ya, çok gibi görünüyor ama hep böyle beslenip hiç kaçamak yapmasak kilo alınmaz gerçekten, asıl kilo yapan şey pasta börek tatlı

doktor özellikle bunda açlığa gerek yok dedi, inan anlamadım gidince göreceğim artık hastaneye.
daha önce açlık bakılıp normal cıktıysa belki ondan istememiştir

bak dün yediklerimi sana yazayım bu kadarcık şey hemen 2000 kalori oluyor, bana çok yemiyorum gibi geliyor nasıl bu kadar kilo aldım ya...fatsecret diye bir uygulama var tavsiye ederim, yediğim herşeyi yazıyorum artık, hem makro takibi hem ne kadar yiyorum göreyim diye.

Akşam:salata ( çok az yağ ile havuç salatalık yeşillkili),avokado 1 tane,1 tatlı kaşığı balla yapılmış yulaf lapası ( 2 ceviz 1 bardak süt vardı içinde )
Gayet sağlıklı besleniyorsun bence bu yediklerinde kötü hiç bi şey yok canım ortalama kilo alma hızın nasıl peki haftada 1 kilo ayda 3 kilo nasıl gidiyor?

senin işin daha zor yani çocuğu olanların daha zor bence :KK43: evde ayrı sorumluluk işte ayrı allah kolaylık versin gerçekten. oğlun kaçta geliyor okuldan ödevleri için falan bi oyun ablası ayarlasan belki biraz rahat edersin.

inşallah canım her gün öğlen akşam 2 kase yemeye gayret ediyorum artık olduğu kadar
canım eşim evden çalışıyor oğlanla ilgileniyor, kendi evde olunca evde de kimseyi istemiyor pek, kesinlikle yetişmiyor oğlanın ödevi vb. , herkesle çalışamıyor benim oğlan dikkat eksikliği hiperaktivitesi var,o yüzden aşırı ağır yapıyor sürekli birinin yanında durması gerek... eşim ben gidene kadar ödevlerden yılmış oluyor resmen, mutfağa bir giriyorum görsen savaş alanı gibi....hemen oğlanın ödevlerine oturuyorum eve gitmem 7 zaten en erken, oğlan yatana kadar bazen yemek yiyecek vakit bulamıyorum bazen o çalışırken yanında atıştırıyorum...ödev dışında inan birşey yaptığımız yok, beni görünce zaten başka kimseyle çalışmak istemiyor tüm gün görmeyince de özlüyor...9.30da yatıyor sonra da mutfagı topla ufak tefek iş yap zaten saat 11 oluyor, ama artık yattı mı ona bile halim yok gibi oluyor yoruluyorum.

1. Saat tokluk sonucum. 1 çay kaşığı bal ile tatlandırılmış tahin de yedim kahvaltıda çok değişen bi değer olmadı diğer günlere göre 🤹‍♀️

Eklentiler

• IMG_20221208_094614.jpg
    IMG_20221208_094614.jpg
    116,9 KB · Görüntüleme: 27

bakınca bişey yok gibi görünüyor ama işte oluyordur. ben mesela dolma bulgur pilavı filan yiyorsam ekmek yemiyorum, kahvaltı dısında pek aramam zaten ekmegi. ara öğün ben de cok yapamıyorum en fazla öğle yemeginden sonra seninki gibi kuruyemiş ya da meyve. evdekilere makarna yapmışsam bazen dayanamayıp yiyorum ya da misafirlikte tatlı kaçamagı olabiliyor onlar da tabi acımıyor kilo olarak geri dönüyor :)

sen ne zaman çıkacaksın kuzu izne ? 37 yi bekleyecek misin ?

gayet güzel canım işte doğru beslenince düşük çıkıyor benim de 79 çıktı açlık, kahvaltımı yaptım bugün tahinin içine 1 çay kaşığı bal karıştırarak yedim kahvaltıda bakalım tokluk kaç çıkacak :kk77:

Güzel çıkmış canım bakalım kan da ver bi nasıl çıkacak
Ben aslinda 32 yi de hemrn cikmak istiyodum ama su yilbasi yeni asgari ucretle birlikte dogum parasi degisecek ya hem ondan hemde yarim maas yerine tam maasimi almak istiyorum. Allah tan bisey olmazsa 37 de cikarim bakalim. 26 ocak 32 hafta bitecek 2 subatta da 37 hafta oluyoruz.

kahvaltiyi az mi yaptim dedim kendimce neyse sonucta biseyler yedim ki bi sure boyle beslenicem. 1 cay kasigi baldan bisey olmaz bnce belki cok az yukseltir. Arada agzimizi tatlandiralim bn bayadir sekerli yemiyorum ya bi usume geliyo bu sefer de fazla dustu heralde 😄

Kani da verdim ayni zamanda olcum cihaziyla olctu 69 cikti 😄 bnim evde olctugum 79 cikti hersey kan sonucuna bakacak artik

X